Találatok a következő kifejezésre: Mekkorának kell egy (46 db)

Mekkorának kell egy hósan lennie a kutacsnak? Védőnöm szerint szük két ujjnyi ez jó? Adjak neki d vitamint, vagy ne mert akkor tul korán is összenöhet?

Legjobb válasz: Jó. A D vitamin nem csak a kutacs miatt kell, hanem a csontjai miatt is, egy éves koráig add neki, aztán már elég télen adni.

Jó. A D vitamin nem csak a kutacs miatt kell, hanem a csontjai miatt is, egy éves koráig add neki, aztán már elég télen adni.
Az orvosod döntse el, hogy kell -e, de ne Vigantolt adj neki, mert idegen anyagot találtak benne, kivonják a szériát a forgalomból. A hivatalos forrrás: http://www.ogyi.hu/kivonasok_2010/
A kérdező hozzászólása: és akkor mit adjak helyette?ilyenkor?
Van másféle D-vitamin is, nem csak a Vigantol, kérdezz rá az orvosra! Hogy mekkora a kutacs, sok mindentõl függ. Az a fontos, hogy ne túl korán nõjön be, de ezt az orvos minden alkalommal ellenõrizni fogja. Hogy milyen nagy attól is függ, hogy mekkora volt születéskor..aZ ENYÉMNEK MÉG 1 ÉVESEN IS JÓ 2 UJJNYI VOLT, DE NEKI PICINEK IS NAGY VOLT.. (bocsi a Caps lock-ért!). http://drinfo.hu/eletmod/gyermek-csalad/babara-varva/5377-ho..
A Vigantol kell, a kutacs méretétõl függetlenül. A legkisebbemnek nagyon kicsi volt a kutacsa, egy ujjnyinál nem volt nagyobb sosem. 6 hónapos korára be is nõtt. Mégis kellett neki adni.
Utolsó! Nem hallottál arról, hogy a gumicseppentõs Vigantolt kivonják a forgalomból, mert IDEGEN anyagot találtak benne, ami káros lehet a babáknak???

A régi "Radal" típusú (alumínium) radiátorokkal hogy számoltátok ki, hogy mekkorák kellenek egy-egy helyiségbe? Bármilyen tapasztalat érdekel!

Új rendszert szeretnék építeni,de régi hozzávalókkal.(vegyes tüzelés? kazán,jó vastag csövek,régi alumínium radiátorokkal,mert ezekkel meg voltunk elégedve)

Legjobb válasz: Még van üzemben 2 db asszem' 90-es (vagy 100?) RADAL-om, több volt de leszereltem - MÉH. Valahova nagyon eltettem a régi könyvemet, amiben még esett róla szó. Van elõnye és hátránya is. Attól függ milyenjeid vannak, mennyi helyed van, mert teljesítményük nem éri el a másik radiátorokét. Ha sikerül a felszerelés (tömítõidom stb) akkor örökös mint a nyomorúság. Csak ismétlem: relatíve sok helyet foglal el! Érdemesebb mással kezdeni. Nekem sem marad meg sokáig - habár több mint 30 éve ketyegnek - pedig nem voltak újak!

Még van üzemben 2 db asszem' 90-es (vagy 100?) RADAL-om, több volt de leszereltem - MÉH. Valahova nagyon eltettem a régi könyvemet, amiben még esett róla szó. Van elõnye és hátránya is. Attól függ milyenjeid vannak, mennyi helyed van, mert teljesítményük nem éri el a másik radiátorokét. Ha sikerül a felszerelés (tömítõidom stb) akkor örökös mint a nyomorúság. Csak ismétlem: relatíve sok helyet foglal el! Érdemesebb mással kezdeni. Nekem sem marad meg sokáig - habár több mint 30 éve ketyegnek - pedig nem voltak újak!
A kérdező hozzászólása: Az újabb lapradiátorokkal nem vagyok meg elégedve.Az elõzõ házamban azok voltak.De nem fûtöttek annyira be, mert kicsi a vízterük.Ennyi.És folyton fáztunk.Pedig szakember csinálta.Ezzel szemben apukáméknál, Párom szüleinél, nagymamámnál jó idõ van mindig.Még reggelre is, pedig egyik ház sincs szigetelve. Az én volt házamban ezzel szemben új nyílászárók, szigetelés volt és reggelre kemény 10 fok!! Ezért biztosan Radal radiátorokat szerzek valahonnan(vagy végsõ esetben öntöttvasat);helyem van bõven, el fog férni. Köszi a választ!

Egy folyton termő eper palántának mekkorának kell lennie?

Vettem ilyen folyton term? palántát, és 1 hét alatt nem volt hajlandó n?ni egy picit sem. Virágok sincsenek rajta. A sima eperpalánta meg már olyan nagy, és egy csomó kis zöld eper van rajta.

Legjobb válasz: Mekkorának vetted? Lehet, hogy még a gyökerei növesztésével foglalkozik, fõleg, ha szabadgyökeresen vetted. Majd kirúgja magát.

Mekkorának vetted? Lehet, hogy még a gyökerei növesztésével foglalkozik, fõleg, ha szabadgyökeresen vetted. Majd kirúgja magát.
Igen, õ sajnos elég nehezen tér magához, de nézd meg jövõre, kiirtani sem tudod, és szaporodik mint a tarack, és ha jó a föld, nagy eprek lesznek rajta. Nekem is van egy rész amit idén ültettem be, és eléggé gyengélkedik, mondjuk virágot hoz, és termés van rajta, de még nem ehetõ, de a tavalyi ültetvényrõl, máj 17. óta mindennap szedünk epret. A kérdésre a válasz:8cm-es az már megfelelõ, de ha nagyon hosszú a gyökere, vágjuk vissza 10 cm hosszúságúra. Nagyon vízigényes, de meghálálja.
Én tavaly szeptemberben ültettem õket, alig bírtam észrevenni tavasszal, hová lettek, de azóta szépen folyamatosan erõsödnek.Sokkal nyúlánkabbak és vékonykábbak, mint a másik fajtájúak, de már hozott is pár termést és az valami fantasztikusan finom is és szép is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ!!! Ahogy figyelgetem, mintha összekapta volna magát, és már elkezdett nõni. Na de annyira nem túlozta el. Viszont a kis zöld eper, az már egész jól nõ rajta. Akkor nem aggódom, majd idõvel elkezd növekedni, és virágot hozni. Még egyszer köszönöm!


Csonkakúp-palást alakú lámpaernyőt készítünk ajándékba. Az adatok R=7, 5cm r=5cm, az alkotó a=10cm a) Mekkorára kell választani a körlap sugarát, amelyből kivágható a lámpaernyő? b) Elég-e egy negyed körlap az elkészítéséhez?

Ezeket hogy számoljam ki? milyen képleteket használjak? Ha valaki letudná írni sorban, nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: Rajzold meg a tengelymetszetét (trapéz), a szárakat meghosszabbítva egészítsd ki háromszöggé. (A csonkakúpot egy kúppá egészítjük ki ezzel.) A meghosszabbított szár legyen x. Az ábrán a nagy háromszög hasonló a (felsõ) kisebbhez, ezért felírhatod a megfelelõ oldalak arányát: x/(x+10)=10/15 Ebbõl x=20. Akkor a szükséges körlap sugara a nagy kúp alkotója, azaz 30. E nagy kúp alapkörének kerülete 2*7,5*Pi=15*Pi. Ez megegyezik a lámpaernyõhöz szükséges körcikk ívével. Az ív hossza úgy aránylik a kör kerületéhez, mint a hozzá tartozó alfa középponti szög a 360 fokhoz, ezt felírva: 15*Pi/(2*30*Pi)=alfa/360 Ebbõl alfa=90 fok, azaz épp egy negyedkörlap kell.

Rajzold meg a tengelymetszetét (trapéz), a szárakat meghosszabbítva egészítsd ki háromszöggé. (A csonkakúpot egy kúppá egészítjük ki ezzel.) A meghosszabbított szár legyen x. Az ábrán a nagy háromszög hasonló a (felsõ) kisebbhez, ezért felírhatod a megfelelõ oldalak arányát: x/(x+10)=10/15 Ebbõl x=20. Akkor a szükséges körlap sugara a nagy kúp alkotója, azaz 30. E nagy kúp alapkörének kerülete 2*7, 5*Pi=15*Pi. Ez megegyezik a lámpaernyõhöz szükséges körcikk ívével. Az ív hossza úgy aránylik a kör kerületéhez, mint a hozzá tartozó alfa középponti szög a 360 fokhoz, ezt felírva: 15*Pi/(2*30*Pi)=alfa/360 Ebbõl alfa=90 fok, azaz épp egy negyedkörlap kell.

Mekkorának kell lennie egy 5 hónapos magyar agárnak?

(Normális válaszokat kérek) Szuka

Legjobb válasz: Megmondom õszintén, nem tudom, pedig szuka magyar agaram van. Felnõtten a mérete 66cm marmagasság és 27-29kg között mozog. Szerintem olyan 45-50cm és 15-18kg között kell lennie egy 5 hónaposnak.

Megmondom õszintén, nem tudom, pedig szuka magyar agaram van. Felnõtten a mérete 66cm marmagasság és 27-29kg között mozog. Szerintem olyan 45-50cm és 15-18kg között kell lennie egy 5 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Attól függ honnan vetted és mekkorák a szülei. Hatalmas méretkülönbségek vannak. Ismerek 50 centis magyar agarat is, az enyém meg 72 (szuka)
Az 50 centis kutyát ne nevezzük magyar agárnak, mert nem az. Bõven standard alatti, szinte whippet méretû agár jellegû kutya lehet. A 72 centis szuka sem épp ideális méret...
Mégis annak nevezik, ez nem a mi döntésünk.
Hát kié? Mivel nem standard méret, ezért nem tenyészthetõ. Ivartalanítani kell, mivel "selejt".
Mármint az 50 centis. A 72 centi csupán hiba, de nem kizáró ok.
Jó, ezt mondd annak, akinek ilyen kutyája van. Én biztosan nem fogok szikével a kezemben odarohanni a nekem nem tetszõ kutyákhoz.

Minden a DEGUkról! Hogyan kell egy deguval bánni, mit kell neki enni adni? Meddig él? Mennyire szelíd? Mekkorára nő meg? Tulajdonosoknak: vélemény, meglátás, tapasztalat?

Sürg?s, 2011 márciusában kapom ?ket!

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Degu Tessék sztem meglehet belõle tudni 1-2 dolgot :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Degu Tessék sztem meglehet belõle tudni 1-2 dolgot :)
Neten sok infót lehet róluk találni, én személy szerint már lassan 6 éve tartok degut. Egy dolog amire már az elsõ este rájössz: nem jó velük egy szobában aludni, nagyon tudnak zörögni. Amúgy imádnivalóak, nekem egy se volt amelyik harapott volna... Aranyos ahogy felismerik a járásod, hangod... Nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne egyenek sok édeset. Nekünk volt pár degu, amik ha egy apró zajtól megijedtek, percekig "csipogtak", de ez szerintem normális náluk. Ha hazajöttem egy idõben jeleztek, csak másképp. Viszont azt nem javaslom, hogy pároztasd õket, ugyanis sok kölyök lesz és annyit nem tudsz elajándékozni... Nekünk volt hogy 2 nõsténynek pár napon belül lett össz. 11 kicsinye.
Vigyázz a deguk, ahogy a csincsillák is "cukorbetegek"
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az érdekelne még hogy kedvelik-e a mókuskereket? Mindnek ugyanolyan a színe?
ne adj neki édességet mert cukorbeteg lehet tõle és igen kedvelik a ketrecet ismerõsömnek is abba van és nagyon szelídek és remélem állattenyészetbõl veszed mert akkor sokkal szelídebbek jó szórakozást hozzájuk :D
A kérdező hozzászólása: Ja ja, jövõ héten érkeznek, nem állatkereskedésbõl, hanem egy olyan személytõl akinek sok van otthon már régóta, és a most születettekbõl ad két lányt. A cukorbeteges hírt köszönöm, majd figyelek erre. Ha van még híretek, tippetek, meglátásotok, közöljétek nyugodtan! :)

Mekkora cipő kell egy 10 hónap körüli kisfiúnak? A Ti babátok mekkorát hord?

Legjobb válasz: Álltalában 18-as kell. Mérd meg a lábát vagy vidd magaddal cipõt venni. A fiamnak 11 hónaposan 19-es kellett a lányom 15 hónapos és még a 19-es szandiban jár.Az unoka tesó 1 évesen 23-as cipõ kellett.

Álltalában 18-as kell. Mérd meg a lábát vagy vidd magaddal cipõt venni. A fiamnak 11 hónaposan 19-es kellett a lányom 15 hónapos és még a 19-es szandiban jár.Az unoka tesó 1 évesen 23-as cipõ kellett.
Lányom 11 hónaposan kapta meg az elsõ cipõjét, az 19-es volt. Most 15 hónapos és 21-es a mérete...
A kisfiam 21-est hordott ebben a korban:)
Szia.Az én kisfiamnak 19-es cipõt kellet vennem, de picit nagy neki, a 18-as cipõbe nem ment bele a lábfeje, elég kis husos:D 9.5hós manó anyuja

Mekkorának kell lenni egy 9 hetes bébinek?

9 hetes terhes vagyok. Ma voltam uh-n, 16mm-es a picurkám. Az uh-s doktorn? azt mondta kurtán-furcsán hogy jó-jó, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy nagyobb is lehetne.

Legjobb válasz: 17-24mm között kell k.b. lennie de lehet kicsit nagyobb vagy kisebb is az még nem katasztrófa. :)

17-24mm között kell k.b. lennie de lehet kicsit nagyobb vagy kisebb is az még nem katasztrófa. :)
Nekem 24mm-es volt
nekem hat és fél hetesen volt 12mm., de az elején mindig kissebbnek számolták, két hete viszont szedek vitamint és jobban elkezdett nõni
Szia! Nekem 18 mm-es volt
Egy hét alatt akár 10mm-t is tud nõni, és nem lehet tudni pontosan a foggantatás napját. Ezért lehet hogy a 9. hét elején volt ekkora lehet hogy a végén.
Szia! Én már rengeteg babával kapcsolatos információt letõltöttem az internetrõl. Magzati élet fejlõdése, Pszichológia szerepe a terhesség folyamatában, várandóság alatti vitaminok és ásványi anyagok, tünetek és tippek hétrõl hétre, mit érez a baba.... Nagyon jók és sok segitséget nyújtanak. Szivesen elküldöm neked ill. más kismamáknak e-mailben. Csak jelezzétek. Cimem: [email protected]

Egy 9 hónapos ír farkaskutyának mekkorának kell lennie?

Súlyra és marmagasságra

Legjobb válasz: Ez erõsen egyed és nem függõ. Olyan 72-80 cm között simán lehet. Tömegre pedig olyan 35-45kg között.

Ez erõsen egyed és nem függõ. Olyan 72-80 cm között simán lehet. Tömegre pedig olyan 35-45kg között.
A kérdező hozzászólása: Az enyém egy kan és most 9 hónapos, 92 cm és 54kg.... az akkor sok nem???
Nem lehetetlen, bár egy kicsit soknak tûnik. Mégis csak egy agárról beszélünk, a magassága mellé nem kellene túl nehéznek lennie. Végül is már 6 centivel túl van a standard szerinti kívánatos marmagasságán és már elérte a standard szerinti minimális súlyát. Pedig még kicsit nõni fog és még sokat erõsödni is. Szóval ha magasságra már nem is sokat változik, a súlya még biztosan jelentõsen növekedni fog. Arra figyelj, hogy inkább sovány legyen, attól nem lesz baja de a túlsúly problémás lehet. (Biztosan jó helyen mérted a marmagasságát?)
A kérdező hozzászólása: Igen biztos, elõször én sem akartam elhinni, mert már régen mértem és pontosan nem tudtam mennyi... (utána még vagy hatszor megnéztem és tényleg 92cm)
Hát ez nem túl jó, sajnos elég rövid életû lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, mert a tenyésztõnél-akitõl vettük- van egy kan, aki szintén jóval nagyobb mint egy átlag(szentem kb 100cm körül lehetett, de ez csak becslés) és 11 éves, ami, ha jól tudom igen szép kor az ilyen kutyáknál, ráadásul Hills-t kap és rendszeresen vizsgálja orvos és naponta futtatom, akár kétszer is, arról nem is beszélve, hogy rengeteg szeretet kap... kell ennél több egy kutyának a szép és hosszú élethez??? nem hiszem...
Ugye nem mondod, hogy egy nyurga, súlyos 9 hónapos kölyköt komolyan futtatsz?! Ugye nem bicajjal, legfeljebb lazán kocogsz mellette (ami neki szinte séta)?! Ugye nem is túl régóta csinálod?! Az agarakat se szokták komolyabban terhelni, amíg teljesen ki nem fejlõdnek!
Vagyis az ilyen óriás méretû agarakat. Szétcseszi az izületeiket.
A kérdező hozzászólása: Nem... természetesen csak úgy gondoltam a futtatást, hogy kiviszem a rétre, elengedem, és futom a köreimet õ meg jön a saját tempójában, de általában jön mellettem, tudom, hogy nem szabad megterhelni... csak addig fut amíg jónak érzi, ha látom hogy lassul, vagy már elfáradt akkor megállok :)

Mekkorának kell lennie egy garázsnak, hogy elférjen két autó meg egy vegyes tüzelésű kazán?

Ide akarom még rakni a fűnyírót, kompresszort, slagot, szerszámokat.

Legjobb válasz: Egyáltalán nincs fogalmam a méretekrõl.

A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nincs fogalmam a méretekrõl.
A kazán és az autók nem nagyon férnek meg egy helyen! Két autó pedig kényelmesen elfér (ha egyenesen lehet beállni mindkét helyre) egy 6 m széles és 5 m hosszú garázsban. Ráteszel még 2 m-t, aztán elfér a kazánház is, csak válaszd le az autóktól! (Tudod az üzemanyag gyúlékony)
6x8 ; 6x10
Gépkönyvek, mérõszalag, számológép, papírfecni, ceruza, egy üveg sör, fél óra szabadidõ. Nagyjából ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!