Találatok a következő kifejezésre: Megyünk a nyaralni, akkor leszek (9 db)

Megyünk a balcsira nyaralni, akkor leszek 9 hetes. Fürödhetek majd? Ha teszek fel egy mini tampont az megvéd a fertőzésektől?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan fürödjél. Nekem azt mondta a doki, hogy csak a medencéket kell kerülni, tenger, tó szabad. Még tampont sem kell feltétlenül felraknod. Ha biztonságérzetet ad, tegyél fel nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Én a Velencei tóban fürödtem terhesen, nagyon jól esett abban a melegben. Arra figyelj, hogy a hasadat ne érje nap!! Boldog babavárást!! :o)

Szia! Nyugodtan fürödjél. Nekem azt mondta a doki, hogy csak a medencéket kell kerülni, tenger, tó szabad. Még tampont sem kell feltétlenül felraknod. Ha biztonságérzetet ad, tegyél fel nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Én a Velencei tóban fürödtem terhesen, nagyon jól esett abban a melegben. Arra figyelj, hogy a hasadat ne érje nap!! Boldog babavárást!! :o)
Miert dugnal dugot?? Ha teljesen be van zarva a mehszajad semmi problema nem lehet!Sot!En is ugy tudom h csak a nyilvanos strandokat/medences strandokat kell kerulni, ...csak gondolj bele, h ott 1 nap alatt haqny ember martozik meg....ki tudja milyen betegsegekkel, es persze nem csereleik minden nap a vizet. Viszont tengeren vagy ha mas folyo vizben furdesz....azzal minden ok!Melegnek sincs olyan meleg mint 1 medences viz...(mert hat, azt tudjuk h a bacik szeretik a meleget) Nyugodtan furodjel, ha hidegecske a viz ne legyel benne sokaig, es ahogy az elottem levo irta vigyazz a pocidra! Kellemes nyaralast! Boldog baba varast! puszi!10hetes es 3 napos pocaklakos kismami!
Én úgy tudom hogy tampont tilos berakni! És a fertõzéstõl amúgy sem véd meg. Amúgy ha zárt a méhszáj semmi szükség rá, csak azért nézesd meg elõtte hogy teljesen zárt e. Azért óvatosan bánnék a Balcsi vizzel is. Kaptam már el onnan is fertõzést. És az most terhesen nem tenne jót. Sztem mindenképpen kérdezd meg a dokidat hogy mit javasol, mert lehet ami másnak megengedett az pont a te esetedben éppen nem ajánlott. Ezt személyre szabottan mondják meg a dokik. De a legfontosabb a méhszáj zártsága. Azt mindenképpen nézesd meg. De ez nincs összefüggésben a fertõzésekkel. Jól nézd meg a vizet mielõtt belemész, meg hogy mennyien fürdenek ott. Inkább olyan helyet válassz, ahol nincsenek ezren.
Mármint a vizben.
szia! nyugodtan fürödj. tampont én nem tennék a helyedben, ilyenkor még zárt a méhszáj, nincs szükség rá. javasolom, hogy ha kijössz a vízbõl irány átöltözni és száraz fürdõrucit felvenni, nekem ez vált be, nem is kaptam el semmilyen fertõzést, pedig én nem természetes víznél voltam úszni! kijössz, öltözõ, gyors tus, átöltözés. meglátod még kellemesebb is lesz a közérzeted :) . az úszás pedig nagyon jót tesz! :) jó kikapcsolódást :) 34 hetes mami

A nyár végén, Augusztusban megyünk nyaralni s lesz egy olyan napunk amikor elmegyünk lovagolni de én meg életemben nem ültem lovon! Aki már lovagolt az elmesélné vagy legalább tanácsot adna hogy mire figyeljek?

Életemben nem ültem még lovon de szeretnénk elmenni a nyaraláson lovagolni.. mire figyeljek??? Hogy kell ülni hogy kell vezetni illetve irányítani?? Meg ami vele jár ..gondolom érzik ha fél az ember olyankor mit kellene csinálni???

Legjobb válasz: Nem fogsz se vezetni, se irányítani, ha normális helyen vagy. A lovon való biztonságos ülés és a határozott irányítás képessége hónapok gyakorlása után alakul ki. Addig balesetveszélyes rád bízni a lovat! Két megoldást tudok elképzelni: A) futószáraztok egy jót, körbe-körbe, ehhez semmiféle készülés vagy elõképzettség nem kell, mindent mondani fognak. Vagy B) elvisznek egy sétaterepre, de akkor tudd, hogy nem vagy jó helyen. Az ilyen baromi veszélyes. Ha a ló megijed - bármitõl, egy madártól, nyúltól, nejlonzacskótól - és megugrik, akkor nem fogsz tudni fennmaradni.

Nem fogsz se vezetni, se irányítani, ha normális helyen vagy. A lovon való biztonságos ülés és a határozott irányítás képessége hónapok gyakorlása után alakul ki. Addig balesetveszélyes rád bízni a lovat! Két megoldást tudok elképzelni: A) futószáraztok egy jót, körbe-körbe, ehhez semmiféle készülés vagy elõképzettség nem kell, mindent mondani fognak. Vagy B) elvisznek egy sétaterepre, de akkor tudd, hogy nem vagy jó helyen. Az ilyen baromi veszélyes. Ha a ló megijed - bármitõl, egy madártól, nyúltól, nejlonzacskótól - és megugrik, akkor nem fogsz tudni fennmaradni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen...akkor gondolom inkább vezessenek vele csak ne körbe körbe mert elszédülök.. de szeretnék is megtanulni majd az ilyen órák drágák rendesen megtanítanak??
A kérdező hozzászólása: Kicsim na azt nem garantálhatom!!!!!!
Körbe-körbe sem fogsz elszédülni, sose félj :D Elég nagy kör az. A lovaglástanulásnak amúgy éppen ez a fajta oktatás az alapja. Amíg futószáron van a ló, és fixen egyfelé megy, addig van idõd hozzászokni a mozgáshoz és megtanulni a helyes ülést a mozgás minden stádiuma közben. Ügyességi gyakorlatokat is szoktak végeztetni, hogy fejlõdjön az egyensúlyod. Rendes helyen csak ez után, minimum néhány hétnyi gyakorlás után adnak szárat a kezedbe. A lovaglóórák sajna többnyire nem túl olcsók - helytõl függõen mondjuk 500-6000ft/félóra. (Az alsó határ sajno igen ritka, többnyire csak nagyon vidéken, picike magánhelyeken fordul elõ.)
A kérdező hozzászólása: Az számít amúgy hogy milyen nemû a ló??? Vagyis hogy vadabb a csõdõr vagy ugyanúgy viselkedik mint a kanca???
Amire ráültetnek, az tuti hogy szelíd lesz. Többnyire heréltek vagy kancák, de vannak nagyon-nagyon szelíd mének is.
A kérdező hozzászólása: Aha akkor nem kell félnem!!!
A kérdező hozzászólása: Jó beszólalással kezdõdött!!!köszi
A lényeg, hogy ülj nyugodtan és lazán a nyeregben, bízz meg a lovadban. Bármi történik dõlj hátra a nyeregben és engedd el magad, vedd fel a ló mozgását. Akkor persze ne dõlj hátra, ha a ló felágaskodik, hanem minél elõbbre, kapaszkodj meg a sörényében.

Elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát, menstruációm 4. napján.17nap múlva megyek a barátommal nyaralni, akkor már biztonságos lesz a szex? Vagy használjunk óvszert?

Legjobb válasz: Olvasd el a tablettád betegtájékoztatóján, hogy mikortól nyújt védelmet a tabletta a terhesség ellen, mert ez minden tablettánál más. Az enyémnél ha elsõ nap kezdem akkor azonnali védelmet nyújt ha a 2.-5. nap között akkor 7 napig még nem. Remélem valamit segítettem =)

Olvasd el a tablettád betegtájékoztatóján, hogy mikortól nyújt védelmet a tabletta a terhesség ellen, mert ez minden tablettánál más. Az enyémnél ha elsõ nap kezdem akkor azonnali védelmet nyújt ha a 2.-5. nap között akkor 7 napig még nem. Remélem valamit segítettem =)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Elolvastam a betegtájékoztatót, és az van ráírva, hogyha elsõ nap elkezdem szedni, akkor egybõl véd. Ha 2-5napig kezdem el szedni, akkor 7nap után véd. De a orvosom szerint minimum egy hónapot várjak. Szerintetek?
Ha az orvosod egy hónapot mondd, akkor várj egy hónapot. Most jobb, ha végigizgulod az egész hónapot, hogy vajon terhes lettél-e?

Megyünk a Balcsira nyaralni, egy hétvégére. Elvihetjük a picit is magunkkal? Akkor lesz 13 hetes. Bevihetjük egy kicsit majd a vízbe is?

Vettünk neki uv sz?r?s sátrat és 50 faktorú naptejet. Természetesen csak 15 után mennénk ki egy kicsit. Nagyon jó lenne már megmártózni.

Legjobb válasz: Persze, vigyétek magatokkal! Szerintem a vízbe is picit meg lehet mártani, csak ne sokáig legyen a npon közben. Jó nyaralást!

Persze, vigyétek magatokkal! Szerintem a vízbe is picit meg lehet mártani, csak ne sokáig legyen a npon közben. Jó nyaralást!
Én is simán elvinném! Bár a vízbe még nem vinném be! Az uv szûrõs sátor tök jó ötlet! Jó csobbanást! :)
meg az jó lesz ha egyedül hagyod és ugat.én pont kifogtam yorkist Balatonon szállodában.ugatott egyfolytában, pihenni se tudtam töle, .
Mi amikor mentünk yorkinkkal nyaralni a Balatonra egy: csak olyan helyre mentünk ahová kutyát is beengedték és nem volt belõlle probléma...gondolok itt a szabad strandokra.
14L? mert akkor ez már a 3dik kérdésed itt a yorkiddal kapcsolatosan...!!!!
Szegény kutya biztosan depressziós lesz, ha pár órát egyedül kell lennie...majd azért vidd el pszichológushoz. Elvileg egy kutyáról van szó, Istenem...
minek viszed?nem tudod vkire hygani?
Szerintem ne vidd magaddal, csak teher lesz a nyakadon. Folyton aggódni fogsz, hogy mi van vele, jól van e, nem szökött e el, amíg bement a szobátokba a takarítónõ...stb. Nincs balaki, akire rábízhatnád, amíg nyaraltok? Szerintem a kutyusnak sem lenne jó, ha magaddal vinnéd és neked sem. :S
ne hagyd egyedül egy idegen helyen. mindig legyen vele valaki otthon.
Inkább kérd meg a szomszédot hogy vigyázzon rá addig vagy egy rokont, barátot, akárkit.
mi jövõhéten megyünk nyaralni kutyákkal de mi tengerhez megyünk kempingbe ahol a nap 24 órájából kb 24-et velünk lesznek úszhatnak a tengerben a központba is jöhet velünk úgy nem vinném el a kutyáimat h egésznap bezárva lesz egy idegen helyen tönkre fog tenni vmit S: szét rág valamit idegességében

Nyaralás 33 hetesen.33 hetes leszek amikor olaszországba megyünk négy napra. Volt aki ilyen idős terhesen ment nyaralni? Remélem nem lesz gond. Ennyivel előbb csak nem jön a baba.

Legjobb válasz: Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.

Én 7 hónaposan voltam Rómában, repülõvel, városnézõ hosszú hétvége, a lábamat lejártam, de szuper jó volt.
Arra figyelj, hogy legyen nálad orvosi igazolás, ha repülõvel mentek és mindenképpen kössél biztosítást! Jó nyaralást! ;)
Szia!!! Én két hete jöttem haza Horvátországból. A 28-29. hetemet töltöttem ott. Minden nap fürödtem a tengerben sõt, volt, hogy két óra hosszáig is bent voltam a vízben, meg úsztam bementem a bólyáig, több méter mély vízbe. Én is megvizsgáltattam magam elõtte, de az én dokimnak az elsõ az volt, hogy ellenõrizte, hogy a méhszáj zárva van e. Egyébként õ kifejezetten ajánlotta nekem a fürdést. Azért ez a te döntésed, ha úgy érzed jó neked, bemész, eleinte én is aggódtam, hogy biztos jó e a babának, de mivel én nagyon élveztem úgy gondoltam az neki is jó. Az utazás nem annyira kellemes, de megéri. Én a napozással voltam nagyon óvatos, egész nap napernyõ alatt feküdtem és a hasam letakartam egy törivel. Érezd jól magad! És pihenj sokat.
Nyugodtan fürödheszt, a természetes vizek közül a tenger a legtisztább. (Amikor egyszer Szolovéniában voltunk, és estem egy baromi nagyot robogóval, persze a nyaralás elején a sebeim tök hamar gyógyultak a tengervíztõl.) Egyébként mindkét terhességemnél fürödtem a tengerben.
Köszi a tippet, nektek is!:)
Akkor miket mondott?Nem értem...Te felveted a tengerparti nyaralás témát, amire Õ pont a fürdésrõl nem beszélt???Nyugodtan mehetsz tengervízbe, viszont a napozással nagyon vigyázz.Szerintem:)
Persze attól függ mivel mentek:) mi autóval.
Mi két hét mulva megyünk.Az orvosom azt mondta a tengervizet javasolja leginkább, a balaton ill. bányatavakkal szemben.Bevallom Én inkább a 6-8 órás úttól tartok...akkor leszek kb 24 hetes.
én nem mennék bele max combig.. nehogy vmi fertõzést kapj..annyit egy tenger se ér.. fõleg h a doki meg sem nézett rendesen.. napozással óvatosan, a hasad legyen betakarva.. egy tankini fazonú világos fürdõruha jó.. de lemosakodni szabad sõt ajánlatos és én vinnék egy jó kis szalmakalapot. jó nyaralást!!!
A kérdező hozzászólása: Ja, ha minden ok a terhességeddel akkor az út nem fog gondot ránként okozni. Óránként pihenjetek meg és jól mozgasd meg magad.Ja és jó, hogyha van nálad kistörölközõ, ha esetleg vizesedne a lábad, akkor tudd borogatni. Jó nyaralást Nektek.:)
A kérdező hozzászólása: Mi is autóval mennénk. Az a helyzet, hogy ma voltam a dokimhoz, gondoltam megnézetem magam mielõtt nekivágunk. Egy kicsit húzta a száját a hír hallatán, de aztán elmondta mire vigyázzak. A fürdésrõl egy szót nem ejtett. A méhszájam zártságát sem ellenõrizte. Nem tudom merjek-e fürdeni így.
A kérdező hozzászólása: Hát a napoztást említette meg, hogy út közben mire figyeljek. Na meg azt, hogy mikólyen gyógyszereket vigyek. Lehet kimaradt neki, én voltam a buta, mert a sok információ raktározása közben nem kérdeztem rá...

Az egyéves kislányomat (ennyi lesz akkor) a nyaraláskor kendőben hurcoljam, vagy babakocsiban, ha megyünk nyaralni?

például városnéz?be, kirándulni. Sokan mondják, hogy jó a kend?, mert többet lát.

Legjobb válasz: szerintem mindkettõben.a kendõ védi az erõs naptól a kis fejecskéjét.a babakocsi meg kényelmesebb.gondolj bele ha elfárad a pici ölben kell vinni.ti is elfáradtok és nem lesz olyan élvezetes a kirándulás.

szerintem mindkettõben.a kendõ védi az erõs naptól a kis fejecskéjét.a babakocsi meg kényelmesebb.gondolj bele ha elfárad a pici ölben kell vinni.ti is elfáradtok és nem lesz olyan élvezetes a kirándulás.
Szerintem egy esernyõre csukható babakocsi kis helyen elfér, nem beszélve a kislányod súlyáról, ami azért több lesz, mint most. Én a babakocsit részesíteném elõnyben!
én is a baba kocsira szavazok! nekem ezeka kendõs dolgok nem jönnek be, a kocsi kényelmesebb a babának, tuti :) )
Szerintem egy sportbabakocsi a nyerõ, az aminek kicsit lehet dönteni a háttámláját, hogy tudjon aludni. Nyáron a kendõ szerintem nem annyira kényelmes, mert csak "összeizzadtok". De elvinni nem árthat, ha kicsit nyügibb akkor úgy könnyebb megnyugtatni.
Szerintem vegyél egy kis sportbabakocsit, mert már nagyon nehéz lesz, a könnyû kis sportkocsiból is nagyon jól lát, na meg néha fel-fel veheted, hogyha valami érdekeset mutatsz neki. Az én fiam még csak 3 hónapos, de a kis hat kilója már nagyon nehéz tud lenni egy-két óra után a kenguruban.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem volt már ilyen kérdés korábban és így kaptam is már rá választ! Köszönöm :)
Nem lesz semmi bajod, ha most kihagyod a 7 napos szünetet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!