Találatok a következő kifejezésre: Megyünk a nyaralni, akkor (33 db)

Jó e az, aki akkor megy el nyaralni, mikor a legfáradtabb és nagyon leterhelt, mert állitólag a szervezet nem tud átállni pihenésre?

Ez olyan mintha valaki futás után megállna. Azt sem szabad.

Legjobb válasz: ebben így lehetne valami, de épp ezért nem úgy megy az ember nyaralni hogy egyik pillanatról a másikra, hanem jó elõre betervezi, és rákészül. ha nem tudja megcsinálni, akár jól el is lehet cseszve a pihenés, ha olyan pörgõs-öldmeganyád munkája van.

ebben így lehetne valami, de épp ezért nem úgy megy az ember nyaralni hogy egyik pillanatról a másikra, hanem jó elõre betervezi, és rákészül. ha nem tudja megcsinálni, akár jól el is lehet cseszve a pihenés, ha olyan pörgõs-öldmeganyád munkája van.
Fáradtan nem lehet úgy élvezni a nyaralást mint kipihenten, de baj nem nagyon lehet belõle...
Attól függ mennyi idõre. Mert én úgy 2 nap alatt ki tudok pihenni minden fáradtságot, aztán átállok a nyaralás bulizás hangulatra, csak ha utána 2 nap mulva haza kell jönni, akkor nagyon szomorú leszek :)

Akik külföldre mennek nyaralni repülővel kb.13 hós babával, ők hogy oldják megy a buszon utazást? Ha mennek valahova fakultatív progira, akkor a buszon hogy ül a babó, hogy ne legyen veszélyes?

Babahozrdozót ugye, nem lehet bekötni, vagy ha visznek a reptérr?l a hotelbe busszal, akkor a gyerek nincs biztonságba

Legjobb válasz: Bár az én babám még csak 6 hónapos, de ugyanezzel a gonddal küzdöttünk.A buszon általában van az üléseken biztonsági öv, ami csak az ember hasa alján megy át. Ezzel be tudjátok magatokat kötni úgy, hogy a gyerek ül az öledben, de egyedül is ülhet.

Bár az én babám még csak 6 hónapos, de ugyanezzel a gonddal küzdöttünk.A buszon általában van az üléseken biztonsági öv, ami csak az ember hasa alján megy át. Ezzel be tudjátok magatokat kötni úgy, hogy a gyerek ül az öledben, de egyedül is ülhet.
Mi autót fogunk bérelni, amit a repülõtéren már fel is veszünk. Az autósülést adják hozzá. Én biztosan nem vinném a kicsit fakultatív programra, mivel egy felnõtt is nehezen viseli a buszozást összezárva sok másik emberrel, mindig van valakinek valami problémája. Mit csinálsz egy több órás kiránduláson, ha a kicsinek nem tetszik? Autóval azért sokkal kényelmesebb, ahol tudtok rá figyelni. Ha unja v. éhes megálltok, álmos berakod az ülésbe.

Ha el megyek nyaralni és több időre otthon hagyom a kaméleonomat akkor hogy juttassak neki ételt? !

Legjobb válasz: 1-2 napot kibír kaja nélkül. Ill. próbálkozz annál akinél vetted, hátha vállal megõrzést. Vagy ha Bp.-n vagy hozd el hozzám. 150Ft/nap + kaja

1-2 napot kibír kaja nélkül. Ill. próbálkozz annál akinél vetted, hátha vállal megõrzést. Vagy ha Bp.-n vagy hozd el hozzám. 150Ft/nap + kaja
Ha pesti vagy, akkor valamelyik HÜLLÕS állatkereskedés (trionyx, leguán, KISTEKI) tuti vigyáz rá akár ingyen is.. vagy ha jó fej akarsz lenni, viszel nekik csokit és mielõtt elvinnéd a kamcsit, náluk vásárolsz be eleségállatból..:)
Sajnos mindegy, hogy milyen számlát kérsz, az idegenforgalmi adót mindenképp fizetned kell.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszi a választ!
Szerezz be egy pasit. Vagy szánd rá magad, hogy a barátnõiddel találkozol gépezés helyett.
Ez ugyanolyan függõség, mint mondjuk a cigi. Komolyan kell venni. Kérj segítséget! (Pszichológus?)
mit csinálsz a gépen? én is régen sokat játszottam aztán rájöttem hogy semmi értelme nincs annak hogy a játékban óra hosszákon keresztül csak darálok hogy fejlõdjek
A kérdező hozzászólása: 1.Hát nem akarok pasizni még csak 13 vagyok. De a barátnõimmel is a gépnél szoktunk ülni. 2.Inkább leszokok mint hogy pszihologushoz menjek..
Keresned kéne magadnak valami hobbit Frodó.
A kérdező hozzászólása: 3. Hát fb-zek, zenét hallgatok, mangát olvasok, animét nézek meg a barátnõmmel beszélgetek.
Igen, inkább szokj le magadtól, mint hogy pszichológushoz menj. De az írtad, hogy nem bírod ki gép nélkül. Ha saját erõdbõl nem megy, akkor szükséged van segítségre. Ez lehet egy családtag is, ha hallgatsz rá, de ha nincs ilyen, akkor legjobb, ha szakemberhez fordulsz. Segítséget kérni nem szégyen, hanem esély. Szurkolok neked!
keress valami hobbit. aminek semmi köze a géphez :D

Elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát, menstruációm 4. napján.17nap múlva megyek a barátommal nyaralni, akkor már biztonságos lesz a szex? Vagy használjunk óvszert?

Legjobb válasz: Olvasd el a tablettád betegtájékoztatóján, hogy mikortól nyújt védelmet a tabletta a terhesség ellen, mert ez minden tablettánál más. Az enyémnél ha elsõ nap kezdem akkor azonnali védelmet nyújt ha a 2.-5. nap között akkor 7 napig még nem. Remélem valamit segítettem =)

Olvasd el a tablettád betegtájékoztatóján, hogy mikortól nyújt védelmet a tabletta a terhesség ellen, mert ez minden tablettánál más. Az enyémnél ha elsõ nap kezdem akkor azonnali védelmet nyújt ha a 2.-5. nap között akkor 7 napig még nem. Remélem valamit segítettem =)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Elolvastam a betegtájékoztatót, és az van ráírva, hogyha elsõ nap elkezdem szedni, akkor egybõl véd. Ha 2-5napig kezdem el szedni, akkor 7nap után véd. De a orvosom szerint minimum egy hónapot várjak. Szerintetek?
Ha az orvosod egy hónapot mondd, akkor várj egy hónapot. Most jobb, ha végigizgulod az egész hónapot, hogy vajon terhes lettél-e?
vannak speciális, direkt latexallergiásoknak gyártott óvszerek. 21F
Pharmatex + megszakítás. De tényleg csakis megszakítással! Viszont elõbb próbáljátok ki, mert lehet, hogy csípni fog titeket, ne a nyaraláskor kelljen ezzel [email protected]

Megyünk a Balcsira nyaralni, egy hétvégére. Elvihetjük a picit is magunkkal? Akkor lesz 13 hetes. Bevihetjük egy kicsit majd a vízbe is?

Vettünk neki uv sz?r?s sátrat és 50 faktorú naptejet. Természetesen csak 15 után mennénk ki egy kicsit. Nagyon jó lenne már megmártózni.

Legjobb válasz: Persze, vigyétek magatokkal! Szerintem a vízbe is picit meg lehet mártani, csak ne sokáig legyen a npon közben. Jó nyaralást!

Persze, vigyétek magatokkal! Szerintem a vízbe is picit meg lehet mártani, csak ne sokáig legyen a npon közben. Jó nyaralást!
Én is simán elvinném! Bár a vízbe még nem vinném be! Az uv szûrõs sátor tök jó ötlet! Jó csobbanást! :)

Megyünk a balcsira nyaralni, akkor leszek 9 hetes. Fürödhetek majd? Ha teszek fel egy mini tampont az megvéd a fertőzésektől?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan fürödjél. Nekem azt mondta a doki, hogy csak a medencéket kell kerülni, tenger, tó szabad. Még tampont sem kell feltétlenül felraknod. Ha biztonságérzetet ad, tegyél fel nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Én a Velencei tóban fürödtem terhesen, nagyon jól esett abban a melegben. Arra figyelj, hogy a hasadat ne érje nap!! Boldog babavárást!! :o)

Szia! Nyugodtan fürödjél. Nekem azt mondta a doki, hogy csak a medencéket kell kerülni, tenger, tó szabad. Még tampont sem kell feltétlenül felraknod. Ha biztonságérzetet ad, tegyél fel nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Én a Velencei tóban fürödtem terhesen, nagyon jól esett abban a melegben. Arra figyelj, hogy a hasadat ne érje nap!! Boldog babavárást!! :o)
Miert dugnal dugot?? Ha teljesen be van zarva a mehszajad semmi problema nem lehet!Sot!En is ugy tudom h csak a nyilvanos strandokat/medences strandokat kell kerulni, ...csak gondolj bele, h ott 1 nap alatt haqny ember martozik meg....ki tudja milyen betegsegekkel, es persze nem csereleik minden nap a vizet. Viszont tengeren vagy ha mas folyo vizben furdesz....azzal minden ok!Melegnek sincs olyan meleg mint 1 medences viz...(mert hat, azt tudjuk h a bacik szeretik a meleget) Nyugodtan furodjel, ha hidegecske a viz ne legyel benne sokaig, es ahogy az elottem levo irta vigyazz a pocidra! Kellemes nyaralast! Boldog baba varast! puszi!10hetes es 3 napos pocaklakos kismami!
Én úgy tudom hogy tampont tilos berakni! És a fertõzéstõl amúgy sem véd meg. Amúgy ha zárt a méhszáj semmi szükség rá, csak azért nézesd meg elõtte hogy teljesen zárt e. Azért óvatosan bánnék a Balcsi vizzel is. Kaptam már el onnan is fertõzést. És az most terhesen nem tenne jót. Sztem mindenképpen kérdezd meg a dokidat hogy mit javasol, mert lehet ami másnak megengedett az pont a te esetedben éppen nem ajánlott. Ezt személyre szabottan mondják meg a dokik. De a legfontosabb a méhszáj zártsága. Azt mindenképpen nézesd meg. De ez nincs összefüggésben a fertõzésekkel. Jól nézd meg a vizet mielõtt belemész, meg hogy mennyien fürdenek ott. Inkább olyan helyet válassz, ahol nincsenek ezren.
Mármint a vizben.
szia! nyugodtan fürödj. tampont én nem tennék a helyedben, ilyenkor még zárt a méhszáj, nincs szükség rá. javasolom, hogy ha kijössz a vízbõl irány átöltözni és száraz fürdõrucit felvenni, nekem ez vált be, nem is kaptam el semmilyen fertõzést, pedig én nem természetes víznél voltam úszni! kijössz, öltözõ, gyors tus, átöltözés. meglátod még kellemesebb is lesz a közérzeted :) . az úszás pedig nagyon jót tesz! :) jó kikapcsolódást :) 34 hetes mami

Szerintetek ha a dokim pont akkor megy nyaralni amikorra ki vagyok írva, akkor ha kérem beindítja előbb a szülést? Pár nappal előbbre gondolok!

Legjobb válasz: Elev kiakadnék ha úgy vállalna be egy doki hogy a kiírásom idõpontjában elmegy nyaralni. Nem választanám õt, néznék más doki után. A másik hogy a gyerek nem véletlenül születik akkor amikor. Nem kérném semmi szín alatt hogy indítsák meg a szülést, ha a baba egészsége nem indokolja. A gyerekem fontosabb mint az én kívánságom hogy kinél akarok szülni.

Elev kiakadnék ha úgy vállalna be egy doki hogy a kiírásom idõpontjában elmegy nyaralni. Nem választanám õt, néznék más doki után. A másik hogy a gyerek nem véletlenül születik akkor amikor. Nem kérném semmi szín alatt hogy indítsák meg a szülést, ha a baba egészsége nem indokolja. A gyerekem fontosabb mint az én kívánságom hogy kinél akarok szülni.
Ez doki függõ! Nekem december 20-án indította be (kérésemre), mert szerettem volna itthon karácsonyozni a másik kettõvel
Kérdezd meg a dokit, de akár beindulhat magától is. Nekem fogadott dokim volt, október végére voltam kiírva. Amikor felfogadtam (12 hetesen)megnézte a naptárát, közölte, tökéletes az idõpont. Szeptember 1-jével viszont felmondott egy doki a kórházban, így minden szabadságolás ugrott náluk. Amikor megtudta, hogy átütemezték, szólt, hogy pont akkor lenne mégis szabadságon 5 napra, nem tud mit tenni, nem õ választotta a szünetét, ez van. Kérdezte maradok-e, vagy átadjon egy "ráérõs" kollégájának. Maradtam nála. 12 nappal a kiírás elõtt megindult a szülésem, õ vezette le, így a teljes kórházi tartózkodásom alatt ott volt. Nekem szerencsém volt, ezt reméltem is, mert az elsõ gyermekem is hamarabb jött, bár õ csak 6 nappal. :-)
Ok, utoljára, mert látom nehezen megy az értve olvasás. Nem az a gond hogy a doki szabira megy. Hanem hogy ennek ellenére elvállal szülést.
7-es, bocsánat
a nincs igazat én annak írtam, aki szerint mi az hogy a doki szabira megy 8-as voltam
mind3 gyerekemet nála szültem, és egyáltalán nem voltam leszarva!!! Igaz, a terhesgondozásért kifizettem az x összeget, de a szülésért a töredékét fizettem, mint amit "kellett" volna. Amúgy itt nem hónapokról beszélt a kedves kérdezõ, hanem pár napról. Szerintem is kérdezd meg, azzal nem vesztesz semmit.
A kérdező hozzászólása: Oké nincs igazam!!!Neked van igazad...majd megkérdezem ha megyek hozzá!!!
szerintem nincs igazad. a kismamák nagy része nem akkor szül, amikorra ki van írva, így akkor se mehetne, meg elõtte +/- 2 héttel se a doki ezek alapján...és nyilván nem egy kismama van... kérdezõ, szerintem kérdezd meg, és tudni fogod, meg megmondja, mik a lehetõségeid
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.-ik válaszoló!Az elsõ kislányomat is nála szültem és ezt most sem szeretném másként!!!Nagyon elégedett vagyok az orvosommal és pont azért nem szeretnék másnál szülni!!Õ minden évben pont akkor megy nyaralni, mert a lányának akkor van a szülinapja és ezt mindíg egy nyaralással kötik egybe!!Ezért gondoltam hogy esetleg elõbbre hozni a szülést egy picivel!Évek óta hozzá járok éjjel nappal bent van a kórházba mert fõorvos!nem várhatom el tõle hogy ne menjen el nyaralni úgy és akkor amikor ezt minden évben teszik!!!
Már bocs, de nem azt mondtam hogy ne menjen szabira. De igenis amikorra betervezi a nyaralását, arra az idõpontra kiírt kismamát ne vállaljon el. Vagy az kell ugye hogy tömjék a zsebét a terhesgondozásért, anyuka meg le van szarva. Ez nagyon gerinctelen dolog. Azt is elárulom hogy mindkét gyerekem nyakán rajta volt a zsinór. Ez nagyon gyakori dolog. Az egyiket túlhordtam 2 héttel, de teljesen egészségesen, 4 óras alatt megszületett, a másik a kiírt napon, 3, 5 óra alatt. Neki 2x volt nyakán a zsinór. Ez nem ritka dolog, és nem indoka a szülésindításnak. Sõt, még probléma is lehet belõle. Persze ma pénz beszél, kutya ugat. Anyuka rendel, az orvos meg indít császároz stb, persze felelõsségvállalási nyilatkozat aláíratva, õ nem hibás semmiben.
nem értek ezzel egyet, hisz emberekbõl vagyunk, egy dokinak is kell a pihenés, ennyi erõvel soha ne menjen szabira, mert mindig van olyan kismama, aki pont akkor szül. Amúgy én jó, hogy beindíttattam, mert a nyakára volt tekeredve a köldök zsinor. elsõ voltam
Másodikkal értek egyet, de a válasz az, hogy ha megkéred, szerintem megteszi. Sajnos.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne azért hogy nekem is szerencsém lesz és elõbb ki akar majd bújni a kis pocaklakó egy kicsivel!!!Így lenne a legegyszerûbb!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!