Találatok a következő kifejezésre: Megyünk a Mit szükséges (10 db)

Ha menstruációs fájdalmakkal megyek el nőgyógyászhoz, szükséges a vizsgálat? Vagy mi az eljárás?

Sajnos még nincs tapasztalatom, ezért szeretnék normális válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, megvizsgálnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mi miatt vannak és ahhoz szükséges lehet kézi vizsgálat. Meg hát általában bárkinek problémája van, azt meg szokták vizsgálni. Max. ha már rendszeresen fogamzásgátlót szed valaki és csak íratni meg receptet, olyankor nem vizsgálnak.

Igen, megvizsgálnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mi miatt vannak és ahhoz szükséges lehet kézi vizsgálat. Meg hát általában bárkinek problémája van, azt meg szokták vizsgálni. Max. ha már rendszeresen fogamzásgátlót szed valaki és csak íratni meg receptet, olyankor nem vizsgálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Hajjaj, egyébként is, ilyenkor meg pláne! Lehet hogy hüvelyi UH-t is csinálnak. Korod?

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki a megyei első vagy másodosztályban utánpótlásedző lehessen?

Kell valamilyen tanfolyamot végezni?

Legjobb válasz: MLSZ D Licensz

MLSZ D Licensz

Megyünk a Szigetre. Mit szükséges vinnem fesztiválra?

az lenne a kérdésem hogy vigyek-e magammal pokrócot, vagy olyan kaját ami kevésbé romlik meg, konzerveset, vagy instant kajákat? és lehet fesztiválon a mobil aksiját tölteni? köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Gumit:D de azt sokat... Ha csaj vagy, akkor is!

Gumit:D de azt sokat... Ha csaj vagy, akkor is!
Kaját nem nagyon fogsz tudni vinni, mert elveszik de szerintem gyere velünk, mert mi az Auchan-ba fogunk menni kajáért (bent nagyon húzosak az árak) öö olyan ruhát amit nem sajnálsz, esõkabátot(esernyõt nem nagyon engedik) tisztálkodó szerekbõl rengeteget :D pokróc, hálózsák, sátor :D olyan cipõt ami nem ázik be:D és kb ennyi :D am mindent meglehet oldani bent a civil sátrakban szóval szeretnek ingyen cuccokat osztogatni :D jah és telefon töltõt minden évben van töltõ állomás :) és netezni is lehet ha van vmi kérdésed írj nyugodtan
A kérdező hozzászólása: köszi, kielégítõ volt a válaszod!

Mit takar a regisztracios ado? Hasznalt motort akarok venni. Mikor szukseges ezt fizetni, hogy megy ez?

Legjobb válasz: Külföldi motorra kell fizetni reg adót, ez a magyar forgalomba helyezés egyik díja, ezért (is) kapod meg a magyar rendszámot.

Külföldi motorra kell fizetni reg adót, ez a magyar forgalomba helyezés egyik díja, ezért (is) kapod meg a magyar rendszámot.
Én várnék vele. Kocsit szeretnék majd cserélni, de a türelem tornaterem:) Szóval... Az EUban elvileg nincs regadó, mert egy egészként tekintenek rá. Már mi is eu tagok vagyunk, így nekünk sem kéne fizetni. Persze ez Viktorékat nem érdekli, mert mi behordjuk az autót, fizetjük a regadót, amibõl Viktorék fizetik a büntetést. A büntetést azért fizetik, mert nem lett eltörölve a regadó. Sajnos amíg hordjuk a kocsikat, addig megéri nekik... Addig lesz regadó...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Mire kell ügyelnem a 6 hós yorkim első tüzelésénél? Szükséges a tüzelőbugyi, vagy anélkül is megy a dolog?

Pont tegnap lett 6 hónapos a kutyám és ma vérzett el?ször. De csak egy kicsit.

Legjobb válasz: A mi amstaffunk is most tüzelt,mi nem használtunk tüzelõbugyit.annyira nem vérzett,csak cseppek jöttek belõle.Vigyázz,ne engedd kan közelében,de gondolom ezt te is tudod.

A mi amstaffunk is most tüzelt, mi nem használtunk tüzelõbugyit.annyira nem vérzett, csak cseppek jöttek belõle.Vigyázz, ne engedd kan közelében, de gondolom ezt te is tudod.
Ne engedd el póráz nélkül amíg tüzel, nagyon figyelj rá, mert minden kan ráakar majd "ugrani" Tüzelõbugyi otthonra nem árt, ha nem akarod, hogy mindent összevérezzen. :
Nekem is yorkim van, õ az elsõ tüzelése után lett ivartalanítva. Tüzelõbugyival nem vérez össze semmit, de figyelj, hogy a bele való betétet gyakran cseréld!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek az infókat! Amikor levittem sétálni ügyeltem arra, hogy egy kan kutya se legyen a közelünkben. Volt 2, de szóltam a gazdijuknak, hogy tüzel a kutyám, megértették és õk sem hagyták a kutyám közelébe jönni.
Ha elére az az idõt a tüzelése amikor már vemhesülhet, akkor a gazdik em fogják tudni elhívni a kutyájukat és megvan a baj. Sétáltasd tüzelõbugyiban, és lehetõleg olyan helyen, amíg tüzel, ahol nincs kutya. Utána pedig vidd el ivartalíntani.

Azt hiszem felfaztam, sokat jarok a wc-re. Ha megyek egy laborba es viszek vizeletmintat, feltetlenul szukseges, hogy kuldopapirral menjek? Vagy ehetek anelkul is, hogy csak megmondom mit szeretnek?

Kertem a gyogyszertarban felfazasra gyogyszert,Cuminol antibiotikumot kaptam,de felek bevenni,inkabb elmennek egy vizeletmintat megnezetni.

Legjobb válasz: Elöbb kérned kell beutalót a háziorvostól.

Elöbb kérned kell beutalót a háziorvostól.
Ha jól sejtem a kérdezõ, nem Magyarországon él. Itthon a Cuminol nem kapható, és antibiotikumot csak orvos írhat fel. Így azt sem tudjuk laborvizsgálatra kell-e beutaló. Amit javasolni tudunk, hogy reggel vegyen vizeletmintát egy kis üvegbe, és azzal keresse fel a háziorvost vagy az urológus szakrendelést. Ha ott nem tudják bevizsgálni vagy továbbküldeni, akkor úgyis adnak beutalót.
A kérdező hozzászólása: A Cuminol is antibiotikum, en erdelyi vagyok! A gyogyszertarban kaptam ezt felfazasra.
Tudom, pont azért írtam, hogy itthon antibiotikumot nem adnak csak úgy ki a gyógyszertárban. Azt viszont nem tudom ott mi a beutalási rend. Ha nekünk kell kitalálni, hogy melyik országra vonatkozik a kérdés, akkor azért nehéz hasznos választ adni.

Sokan írták hogy érdemes összeszedni a kollégiumi jelentkezéshez a szükséges dokumentumokat az egyetem levele előtt, mert lehet, hogy nem marad utána elég idő. De pontosan mit is? (Debrecenbe megyek egyetemre)

a szülőknek kell a munkahelytől valami? és ha egyikük nyugdíjas akkor jó a nyugdíjasszelvény másolata? a távolság igazolására gondolom semmi nem kell mert látják a címből... esetleg valami még? Azt hogyan igazoljam hogy hányan vagyunk vagy azt majd csak a megkapott papírokon lehet kitölteni? levélben kell ezeket a dolgokat visszaküldeni? bocsánat a kíváncsiságom miatt de nem szeretném lekésni a dolgokat:)

Legjobb válasz: Nem fogsz semmirõl lekésni. Most mondhatok ötleteket, de kérdés, az egyetemed úgy kéri-e ahogy én leírom...

Nem fogsz semmirõl lekésni. Most mondhatok ötleteket, de kérdés, az egyetemed úgy kéri-e ahogy én leírom...
A kérdező hozzászólása: június 7?? már voltam itt de erre a dátumra nem emlékszem
Ez csak a felsõbbévesekre vonatkozik, az elsõévesnek augusztus :)
A kérdező hozzászólása: miniheartattack! ijesztgetik itt a hülye elsõéveseket! -.-
Jajj gondolhatod hogy nektek nem akkor van a határidõ, mivel akkor még nem is tudtad hogy felvettek-e:-D Nyugi, mint mindenhol le van írva, lesz idõd mindenre.
800-1000 ml.
nekünk a tápszeres dobozon 180 ml van napi 5x, az én kislányom 150 ml-t eszik.
Az én 5 hós lányom napi 5x eszik tápszert 200 ml-t. Néha csak 160-170-et. Plussz kóstolgatjuk a gyümiket már.

Ha 18 hetesen megyek 4d ultrahangra (Győrbe a kórházba), ahol szakorvosi leletet is kapok a dvd mellé, akkor is el kell menni genetikai UH-ra, vagy mivel ott is mindent néznek, ezért nem szükséges?

Dokimat elfelejtettem megkérdezni, mert ? minden félét nézett most is UH-n, szerdán voltam, vasárnap töltöm a 17.hetet.

Legjobb válasz: A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.

A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.
Kötelezõ, úgyhogy el kell menni. Egyébként én is gyõri vagyok, szerdán megyek 4D-re.Milyen a gép a kórházba?Mert sok mindenkitõl azt hallom, nem adnak jó képet és nem olyan szépek a felvételek.Neked mi volt a tapasztalatod?
Sziasztok! Én is gyõri vagyok, és igen, menni kell attól a genetikaira is. A kislányommal voltam a kórházban a 4D ultrahangon kb. 1, 5 éve, nekem tetszett akkor és a képek inkább azért nem lettek jók, mert a lányom takarta a pofiját. Most 20 hetes vagyok, és voltam Down-szûrésen a Kyncsnél. Hát most láttam, hogy ég és föld a 2 gép. A Kyncsben olyan felbontása van a képnek, hogy el voltam hûlve, így most megfogadtam, hogy 4D-re is oda fogunk menni, már csak azért is, mert ugyanaz a hölgy csinálja mint a kórházban is csinálta 1, 5 éve, és azt hiszem ugyanannyiba is kerül. De nekem régen a kórházi 4D is nagy élmény volt.
A kérdező hozzászólása: Én is csak most megyek majd, de rengeteg ismerõsöm van Gyõrben és környékén és legtöbben azt mondták, hogy ott a legjobb, mert ott szakorvosi leletet is adnak, dvd-t is. Szó szerint mindent megnéznek a babádon, állítólag nagyon alapos.
Nagyon jó a kórházi is, de a Kyncsben még jobb, igaz ott 5 ezerrel drágább. Ott is adnak leletet, de akkor is kell menni a kórházba genetikai uh-ra. 2 gyerekes 26 hkm
Ha teheted a Kyncsbe csináltassátok a 4D-s uh! szerintem 1000x jobb a kórházinál, + a dvd, meg hát egy igazi alapos lelet.és ha a baba éppen akkor nem mozogna akkor visszahívnak:) , vagy felkeltik, és addig nem hagynak békén még nincs a babyrõl szép felvétel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat lányok, lehet én is átgondolom akkor, ha ennyire sokan ennyi jót mondtok a Kyncsrõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!