Találatok a következő kifejezésre: Megvonhatják a ha (8 db)

Megvonhatják a Családi Pótlékot? Ha igen Mennyit?

Sziasztok! Van egy mentális betegséggel küzdõ kamasz gyerekem, pszichiátriai kezelés alatt áll, de jelenleg nem szed gyógyszert az orvos utasítására. Elõ is jöttek a bajok. Reggelente rendszeresen késik, van, hogy csak a 2. órára ér be. Ezek így igazolatlan órának számítanak. Kérdésem az, hogy elvehetik-e a családit, mint az iskolakerülõknél, és ha igen akkor a teljes összeget amit kapok veszik el vagy csak az arra a gyerekre jutó részt? 1 emelt és 2 alap díjat kapok most. Köszi elõre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Megvonhatják igen, de csak az õrá esõ díjat vonják meg, a másik 2 gyerekre járót nem veszik el, ha velük nincs ilyen gond.

Megvonhatják igen, de csak az õrá esõ díjat vonják meg, a másik 2 gyerekre járót nem veszik el, ha velük nincs ilyen gond.
A kérdező hozzászólása: Abban az estben is ha a betegsége miatt képtelen menni? Hát ez szomorú..
Igy megvonják igen.Nem vonják meg, ha van orvosi papirod, gyámhivatanak tudod igazolni, orvos ilyenkor felmenti''de csak egy ideig teheti''(fél év)atol függ menyire kezelhetõ a gyermek....rendszeresen orvosi vizsgálat kell!(ezt cipõt jártuk mi is)...

Ha a munkaügyi központba a csoportos megbeszélésre tegnap kellett volna mennem, de elfelejtettem, viszont ma betelefonáltam és kértem új időpotot akkor megvonhatják a támogatást?

Legjobb válasz: Megvonhatják, kérdés,h mennyire szemetek. Bnõm apukája volt,h nem ment el a kötelezõ jelentkezésre, csak 2 nappal késõbb. De nem volt gond.

Megvonhatják, kérdés, h mennyire szemetek. Bnõm apukája volt, h nem ment el a kötelezõ jelentkezésre, csak 2 nappal késõbb. De nem volt gond.
Nem hiszem, hogy megvonják de legyél figyelmesebb!!!


Olyan iskolában, ahol OKJ-s szakmát tanulnak, és ami 21 év alatt ingyenes, ha nem járok be valamelyik órára akkor megvonhatják a családit?

Pénteken van tesi meg egészséges életmód óra, amiknek semmi közük a szakmához amit tanulok. És nem írják naplôba ha valaki hiányzik, kèsik, vagy elmegy óráról. Ez nem olyan mint az egyetem?

Legjobb válasz: De miért járjak olyan órára aminek semmi köze a szakmához? Amúgy a naplót nem is vezetik pedig hiányzó mindig van...

A kérdező hozzászólása: De miért járjak olyan órára aminek semmi köze a szakmához? Amúgy a naplót nem is vezetik pedig hiányzó mindig van...
Ezt a hely válogatja, én két OKJ-n jártam, az egyik helyen ha írtál egy smst elõtte hogy nem tudsz bemenni az illetékesnek nem történt semmi. Aztán a másik helyen meg minden hiányzásról igazolást kellett vinni, nem is jelenlétit kellett aláírni hanem névsorolvasás volt. Ezt általában szokták közölni.
Mert gondolom moduláris képzést végzel, de amúgy akármit csinálsz lesznek ilyenek, hogy tök fölösleges vackokat kell nemcsak megtanulnod és bejárnod rájuk, de még vizsgáznod is. Ez volt az én OKJmon is, most megy az egyetemen. Ilyen a felsõoktatás...
A kérdező hozzászólása: Beiratkozásnál az egyik gyereknek valami olyasmit mondtak hogy pénteken nem.kell jönni(ekkor vannak ezek az órák). De akkor nekem miért nem mondtak semmit? Mindegy holnap megkérdezem. Azért kösz.

Megvonhatják a láthatást ha az apa sose látogatja a gyerekét és nem is fizet?

Hét hónapos majdnem a fiam. Az apja február óta nem látogatta (már a születésekor sem voltunk együtt), összesen kétszer látta és kétszer fizette ki a megbeszélt gyerektartást. Azóta sose jön, nem is érdekl?dik és ?t sem lehet elérni, még a címét sem hagyta meg. Külföldön dolgozik, senki nem tud róla semmit. Nemsokára megyek bíróságra. Ott úgy tudom, akkor is megítélik a gyerektartást, ha nem lehet az apát beidézni, sem elérni. Persze így fizetni sem fog. Kérhetem egy id? után, hogy vonják meg a láthatási jogát? Hiszen nem kíváncsi a fiára, nem is fizet (én gondolom nem is fog). Nem akarom, hogy egyszer csak felbukkanjon és követelje a jogait, amikor a kötelességeit nem teljesíti. És káros hatással lenne a jelenléte a gyerekre is.

Legjobb válasz: Azt tudom,hogy örökbeadásnál mi a helyzet,ha a szülõk nem látogatják a gyerekeket legalább egy évig,akkor azok örökbeadhatóak lesznek,így megvonják a láthatási jogukat. A bíróság minden további nélkül meg fogja ítélni,hogy az apa ne láthassa a gyerekét,ha letelt az a bizonyos idõ,itt nem tudom mennyi,és a gyerektartást is kifizettetik vele...ha persze sikerül megtalálni.

Azt tudom, hogy örökbeadásnál mi a helyzet, ha a szülõk nem látogatják a gyerekeket legalább egy évig, akkor azok örökbeadhatóak lesznek, így megvonják a láthatási jogukat. A bíróság minden további nélkül meg fogja ítélni, hogy az apa ne láthassa a gyerekét, ha letelt az a bizonyos idõ, itt nem tudom mennyi, és a gyerektartást is kifizettetik vele...ha persze sikerül megtalálni.
igen megítélik. de az halmozódik és ha europán belül lesz egy bejelentett munkahelye akkor akár onnan is vonni fogják mert ez egy tartozás lesz neki. ha jól megy egyszer a pénzt megkapod mindenképpen, csak hosszu procedúra ha nem lesz bejelentett munkahelye. amúgy úgy tudom eltíltást kérhetsz indokoltan. ha az apa egyszer a láthatást szeretné igénybe venni neked biztosítani kell azt. lemondani meg csak akkor mondhat le, ha van új férjed aki lemondás után közvetlenül a nevére veszi. ha nem tudod elérni menj be a rendörégre és nyílvánítasd eltüntnek, ha meglesz akkor pénz is lesz, föleg ha valami jobb fizetö állása is van(bejelentett)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos a gyerektartást megelõlegezni csak akkor tudják, ha van remény a behajtásra. Mivel az apa külföldön él, és ezen kívül semmit nem lehet róla tudni (valószínû, hogy feketén dolgozik), nem tudják megelõlegezni.
Kérheted a megítélt és meg nem fizetett tartásdíj állam általi megelõlegzését. Továbbá a rendõrségen jelentsd fel tartás elmulasztásáért, ugyanis az bûncselekmény. A láthatástól eltiltatni nem tudod, de a gyermekelhelyezés során szigorú láthatási feltételeket kell szabni, ha elõkerül.
így van. 8 napon belül.
Igen. Ha nem jelented be, visszamenõleg ki kell majd fizetni, a büntetéssel és a késedelmi kamatokkal együtt.

Megvonhatják-e a segélyemet, ha nem utasítottam vissza a közmunkát?

Másfél éve nem hívtak be közmunkára,se önkéntes munkára,holott én rendszeresen ,kötelező megjelenésen kívül is,jártam be a munkaügyi hivatalba és a polgármesteri hivatalba is. Most kiderült,hogy igaz,hogy a határozat 2012.júl.3-án lett meghozva,a segélyem lejárt április 28-án és mivel nincs meg a 30 napom,most úgy tűnik megvonják a segélyt.Nem tudom érdemes-e jogászhoz fordulnom ez ügyben?

Legjobb válasz: Az egy dolog ,hogy nem hívtak be ,de attól függetlenül kell a 30 nap. Jogászhoz nem érdemes menni, inkább tûntetni kéne, de senki nem megy, mert mindenki a másikra vár. De mi az, hogy 1,5 évig nem hívtak be? Nem 1 év után szûntetik meg segélyt ha nincs meg a 30 nap?

Az egy dolog , hogy nem hívtak be , de attól függetlenül kell a 30 nap. Jogászhoz nem érdemes menni, inkább tûntetni kéne, de senki nem megy, mert mindenki a másikra vár. De mi az, hogy 1, 5 évig nem hívtak be? Nem 1 év után szûntetik meg segélyt ha nincs meg a 30 nap?
Kb 1 év után megszüntetik a segélyt, ha nem tudsz évi min. 30 nap munkaviszonyt igazolni. Jogász nem tud segíteni, ez a törvény.Közmunka meg nem mindenhol van és nem mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: 2011.október-novemberben dolgoztam ez kellett a 2012-es évhez.De mivel 2012.júliusában volt a felülbírálat, így ez év júliusáig volt az az egy év amikor dolgoznom kellett volna, legalábbis én így hittem, de mint kiderült április 28-án lejárt..erre a hivatalban is pár napja jöttek rá állítólag.. Nevetséges az egész úgy ahogy van.Biztos én is hibáztam, közben tavasz elején tanfolyamra s jelentkeztem, az is elvett pár hetet, mire megérkezett az értesítés, hogy nem sikerült, de az is biztos, hogy nem korrekten jártak el velem szemben.

Ha szakképzetlenül elkezdtem egy államilag támogatott fél éves tanfolyamot és elkezdek közben egy másikat, amiért fizetek, akkor megvonhatják az államilag támogatottat, illetve visszakövetelhetik -e a támogatás összegét?

Vagy csak az számít, hogy mikor elkezdtem, akkor szakképzetlen voltam?

Legjobb válasz: Már miért vonnák meg? Én is így voltam 2007-08-ban. Két különbözõ tanfolyamot kezdtem el 2008 elején. Az egyikre (fél éves) megkaptam az állami támogatást, a másikat pedig saját zsebbõl fizettem. Utóbbira a jelentkezésem azután történt, hogy megkaptam a másikra a támogatást. Probléma semmi nem volt belõle. Azóta persze sok minden változhatott, de szerintem a lényeg ugyanaz maradt.

Már miért vonnák meg? Én is így voltam 2007-08-ban. Két különbözõ tanfolyamot kezdtem el 2008 elején. Az egyikre (fél éves) megkaptam az állami támogatást, a másikat pedig saját zsebbõl fizettem. Utóbbira a jelentkezésem azután történt, hogy megkaptam a másikra a támogatást. Probléma semmi nem volt belõle. Azóta persze sok minden változhatott, de szerintem a lényeg ugyanaz maradt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Minden rendben lezajlott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!