Találatok a következő kifejezésre: Megváltozott a mozgása (5 db)

35 hetes vagyok. A babámnak egy hete nagymértékben megváltozott a mozgása. Normális ez?

Azt olvastam, hogy ezid? tájt egyre kevesebb a hely és többet is alszanak. De babóm nagyon lusti lett, már nem rugdos, szinte csak nyomkod itt-ott a pocimban és napi 3szor ugyan, de kevesebb ideig és nem a megszokott napszakban. Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Én a 38. héten vagyok, és hasonlóak a tapasztalataim. Fõleg az elmúlt 2 napban rendkívül keveset mozog a babám, habár a késõ esti mocorgás nálunk a megszokott. Ettõl nem tért el, viszont nagyon keveset mozog, ritkán rúg, akkor viszont pont bele a bordáimba, tüdõmbe, ... :) Meg a fejét nyomkodja roppant kellemetlenül a hólyagomba! De inkább csak apróbb mocorgásokat érzek, napközben egy-egy rebbenést, feszítést. Néha teljesen megijeszt, olyankor megpróbálom felébreszteni, de arra is csak ímmel-ámmal reagál. Sztem ez most már természetes. Azaz remélem, mert az enyém is ilyen lusta! Az NST-n és az UH-on is minden rendben volt nálunk. Én ezt tapasztaltam, kíváncsi leszek, h mások mit írnak! Ha nagyon aggódsz, azért keress fel szakembert (orvos, védõnõ), aki megvizsgál!

Én a 38. héten vagyok, és hasonlóak a tapasztalataim. Fõleg az elmúlt 2 napban rendkívül keveset mozog a babám, habár a késõ esti mocorgás nálunk a megszokott. Ettõl nem tért el, viszont nagyon keveset mozog, ritkán rúg, akkor viszont pont bele a bordáimba, tüdõmbe, ... :) Meg a fejét nyomkodja roppant kellemetlenül a hólyagomba! De inkább csak apróbb mocorgásokat érzek, napközben egy-egy rebbenést, feszítést. Néha teljesen megijeszt, olyankor megpróbálom felébreszteni, de arra is csak ímmel-ámmal reagál. Sztem ez most már természetes. Azaz remélem, mert az enyém is ilyen lusta! Az NST-n és az UH-on is minden rendben volt nálunk. Én ezt tapasztaltam, kíváncsi leszek, h mások mit írnak! Ha nagyon aggódsz, azért keress fel szakembert (orvos, védõnõ), aki megvizsgál!
Szia. Én 34 hetes vagyok, nekem csak pár napja lustult be a babám. Én betudtam a hidegfrontnak. Tényleg kevesebb a helyük ilyenkor már. Az én babám is inkább nyomkodja neki magát a hasamnak. További szép babavárást!
Mi hétfõn leszünk 36 hetesek, nekem is kb.3 napja belustult. Eddig meg voltak az idõszakok egy nap hogy mikor mocorog, mostmár nincs ilyen rendszer.:) Csak nyomkodja magát ide-oda, meg csuklik naponta kétszer szegényke, általába mindig este.:) Erõsebbet ütni, rúgni nem nagyon tud már szerintem a helyhiány miatt. Szóval szerintem is normális. Ne aggódj!

Kb egy hete teljesen megváltozott a babám mozgása. Vannak napok amikor alig hajlandó rebbeni egyet-kettőt, de tegnap egész nap ficergett, de teljesen máshogy mint eddig. Ez normális így a végén?

Inkább csak kinyomkodja magát a jobb oldalon, meg feszegeti magát. Azt tudom, hogy nincs elég helye, de mások azt írják, hogy ilyenkor a legfájdalmasabb a mozgása, nekem pedig nem fáj, max néha kellemetlen, mikor az oldalamba nyomja a könyökét, de rúgásokat már nem igazán érzek. Normális ez, vagy baj lehet?

Legjobb válasz: Normális! Nekem is így mozog kb a 28.hét óta.

Normális! Nekem is így mozog kb a 28.hét óta.
Hány hetes vagy? Nálam kb ugyanez van már a 34.héttõl amit írtál. Mostmár 37 hetesek vagyunk de nem is nyomkodja magát, néha kidugja a hátát meg a fejét, mert nekem még sajna medencefekvésû, és ennyi. Ezt is fõleg hajnalba meg ha lefkeszek, napközbe nemnagyon szoktam érezni. Nekem se fáj konkrétan inkább kellemetlen, meg ha nem úgy fekszek ami neki tetszik akkor azért kapok tõle erõteljesebb mocorgásokat.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtató. A 36-ik héten vagyok. Boldog babavárást!

Megváltozott a babám mozgása. Lehet, hogy ez a kialakult alvás-ébrenlét ritmus miatt van?

Pár hete még szinte szünet nélkül rugdosott, most meg órákig nyugodt, aztán hirtelen beindul egy id?re.

Legjobb válasz: Én még csak a 27. hetünket taposom, de mióta érzem a picimet (9 hete), azóta volt már párszor 1-2 hetes olyan periódus, mikor úgy tûnt, valamiféle napirendje van. Mondjuk nekem nagyon aktív, inkább azt figyelem, mikor alszik...:D! "Természetesen" napközben.

Én még csak a 27. hetünket taposom, de mióta érzem a picimet (9 hete), azóta volt már párszor 1-2 hetes olyan periódus, mikor úgy tûnt, valamiféle napirendje van. Mondjuk nekem nagyon aktív, inkább azt figyelem, mikor alszik...:D! "Természetesen" napközben.
Az ébrenlétrõl olvastam, hogy kb 20 perceket alszik a baba, aztán felkel, stb. Szerintem a helyhiány miatt nem rugkapál már olyan erõteljesen. Az enyém is eddig délelõtt állandóan táncolt, de mostanában csak kisebb mozgásokat érzek, kidugja ezt-azt. Akkor tudom pontosan, hogy fentvan, mikor csuklik, aztán mocorog, majd csend. 30 hetes kismama


Volt olyan, hogy egyik napról a másikra teljesen megváltozott a babátok mozgása? ányadik héten volt ez?

Legjobb válasz: Nem egyik napról a másikra, de kb a 27. héten vettem észre, hogy abbahagyta a bukfencezést. Elõtte ez volt a kedvence, csak gondolom helyhiány miatt kellett újabb figurákat kitalálnia:-)

Nem egyik napról a másikra, de kb a 27. héten vettem észre, hogy abbahagyta a bukfencezést. Elõtte ez volt a kedvence, csak gondolom helyhiány miatt kellett újabb figurákat kitalálnia:-)
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos. :) Remélem az én babámé azért változott meg, mert befordult végre. Sokat mozog továbbra is, de valahogy már másképp.
nem inkább hányadik?

27 hetesen fura dudor és érzés a gyomornál? Baba mozgása is megváltozott.

Lehet, hogy teljesen furán hangzik majd... 3. baba, 27 hetes vagyok. Pár napja a kicsim mozgása megváltozott. Eddig oldalt rugdosott, most viszont CSAK nagyon felül, mell alatt. A gyomortájék szinte folyamatosan "zsibbad". Nagyon fura érzés. Mint egy enyhe áramütés, de az folyamatosan. Ha ülök akkor fáj, feszít az a terület (mell alatt közvetlenül) Ma este amikor lefeküdtem akkor a gyomromnál (a 2 cici között), jobb oldalon láttam és éreztem egy fura dudort. Olyan mintha 1 felfújt lufi lett volna. Nem a gyomrom, azt is kitapogattam, de a baba sem lehet még ilyen magasan 27 hetesen. Férjem is látta, ki is tapogatta. Nincs ötletetek mit?l lehet ez? Baba nyomhat egy ideget? Az még fontos lehet, hogy február óta folyamatosan hányok. Már a baba el?tt is (MR vizsgálatra volt id?pontom, de a terhesség miatt már nem mehettem) A RTG-vel ugyan ez a helyzet. Tehát a kivizsgálások abbamaradtak. Terhességemet 3 hét kivételével végighánytam :(

Legjobb válasz: Pedig de, a baba van olyan fent és kinyomja valamijét. Elhiszem, hogy kellemetlen,de ahogy nõ, elmúlik. Szedd a magne b6-ot.

Pedig de, a baba van olyan fent és kinyomja valamijét. Elhiszem, hogy kellemetlen, de ahogy nõ, elmúlik. Szedd a magne b6-ot.
szia bizony a baba lesz, és nagy valószínûséggel befordult azért a fura érzések. az én két gyerekem is a "nyakamba mászott" befordulás után. Sõt a fiam, fordulás közben, úgy gyomron rúgott, hogy nyomban mindent kihánytam, (bocsi ha gusztustalan), a férjem moshatta a szõnyeget...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!