Találatok a következő kifejezésre: Megteheti-e az hogy ne a (2 db)

Megteheti-e az apa, hogy ne a nyugdíjából vonják le a gyerektartást, hanem fix összegben maga fizesse?

Eddig a fizetésének százalékarányában kaptuk a gyerektartást, most azt mondja, hogy ? nyugdíjas lesz amit neki utalnak át, és ? ebb?l akar fix összeget fizetni.

Legjobb válasz: Ha jól tudom akkor a bírósági végzést kell eljutattni a nyugdíj folyósítóhoz, de a legegyszerûbb ha egy hozzád közeli bíróságon, akár bírósági panasz napon megkérdezed.

Ha jól tudom akkor a bírósági végzést kell eljutattni a nyugdíj folyósítóhoz, de a legegyszerûbb ha egy hozzád közeli bíróságon, akár bírósági panasz napon megkérdezed.
A gyerek az nem egy csomag, amit visszaviszünk a boltba, mert már nem kell!
Különleges esetekben fel bontható az örökbefogadás, de a valas es a fizetni nem akarás az nem ilyen különleges eset.
Az örökbefogadás egyenrangú a saját gyerekkel. Nem lehet felbontani.
Nem teheti meg.Miután örökbe fogadtátok, már=saját gyerek. Arról sem lehet csak úgy lemondani (akkor az apák nagy része megtenné), csak akkor, ha valaki pl. anya új férje fogadja örökbe. Szóval nincs félnivalód. Ha jól értem, te vagy a férfi, és te neveled? Mert ez nagyon szép akkor tõled. Mennyi idõs gyerkõc?
Kérdezõ, ex nejednek esélye sincs: 56.§ (1) Az örökbefogadást a felek kölcsönös kérelme alapján a gyámhatóság felbonthatja. Ha az örökbefogadott még kiskorú, az örökbefogadás csak a kiskorú érdekében bontható fel. - mondja a Csjt. Márpedig az nem a kiskorú érdeke, hogy ne kelljen utána tartást fizetni...
Hacsak a gyerek nem támadt az életére, nem lopott tõle milliókat vagy tett hasonló súlyú dolgokat ami miatt érdemtelenné válna, akkor nem mondhat le róla, nem kiskutya akit visszaviszünk a menhelyre ha mégse barátkozunk össze.
Ilyet sem hallottam még. Nekem is örökbefogadott gyerekeim vannak és elváltam. Szerintem hagyd neki, ha teheted. Egy gyereknek semmi szüksége egy ilyen szülõre. Majd ha nagyobb lesz elmagyarázod neki.
mi az, hogy "te vagy az férfi? mert akkor ez nagyon szép tõled" ???? Miért, egy nõtõl nem szép?? Vagy a nõnek nem plusz tennivalók tömkelegét (is) jelenti egy gyerek, csak a férfinak? Miért csak a férfinél "nagyon szép dolog" ez??? Amúgy kérdezõ, nem, nem lehet felbontani, ilyen nincs (illetve van, de a Ti esetetekben tuti nem fog megtörténni)
Az örökbefogadást nem lehet felbontani, az azzal jár, hogy válás (egy L-lel irandó) esetén ugyanúgy kell utána gyerektartást fizetni, mint a vérszerinti gyerekért.
Miért kell kiakadni, utolsó? Igenis szép tõle, hogy férfi létére neveli a gyereket, egydül, ami egy nõnek is nehéz, pedig a nõkben azért ott az anyai ösztön, kihordták, megszülték, amit a férfi ugyan nem tett. Így pedig, hogy örökbefogadott baba, még nagyobb dolog, hogy nem dobja õ is el, mint a kedves neje.
Szép kis nejed van!!Anyai ösztön az nuku!! Bár nem értek a jogi ügyekhez, de remélem nem lehet az örökbefogadást felbontani, és jó kis gyerektartást fog nektek fizetni!!
Dehogy teheti nem is értem hogy kaphatatok gyereket ha az egyik fél ekkora érzelmi 0.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!