Találatok a következő kifejezésre: Megszüntethető a közvetlenül a (1 db)

Megszüntethető a munkajogviszony közvetlenül a táppénz lejárta után?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy igen!Sõt én már azt is hallottam nemrég, hogy már a táppénz alatt is elbocsáthatnak.

Én úgy tudom, hogy igen!Sõt én már azt is hallottam nemrég, hogy már a táppénz alatt is elbocsáthatnak.
Táppénz alatt is, de azt csak megalapozott indokkal!
Igen. A táppénzes állomány felmondás tilalmi ok. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a felmondást nem közlik veled, csak annyit, hogy a felmondási idõ a táppénzes állomány lejártától ketyeg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha bevagyok regisztrálva egy kistérségi munkaügyi közppontba, attól még lehet más kistérségek, vagy megyék munkaügyi központjaik által közzétett állásokra jelentkezni?

Az állásokat az afsz.hu (Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos) oldalon találtam.

2

Mi a különbség aközött ha a Bali KFT-n keresztül foglalkoztatnak a Samsungba és ha egyszerűen simán csak a Samsung a foglalkoztató? Mik az előnyök? Hátrányok?

Ugyan úgy lehet előrelépni a ranglétrán ha Bali KFT a foglalkoztató? Mer végülis a Bali KFT csak munkaerő kölcsönzés... Illetve, ha nem tetszene a Balis és ink. átnyargalnék a sima Samsung foglalkoztatói munka viszonyra akkor azt egy bizonyos idő elteltével a cégen belül Hogyan? Mi módon? tehetném meg?

1

Az ciki, ha 18 évesen, tanulóként (12. osztályosként) többet keresek mint anyám?

15

Állásinterjú előtt nem féltek a felsüléstől?

Pár nap múlva kell menjek egy interjúra, ahol a Németországból a főnökök fognak kérdezősködni...angolul. Félek, hogy olyanokat kérdeznek amikre nem tudom a választ és felsülök. Angolul is csak középszinten tudok. Előtte 5 órát kell utazzak, majd ott kb 4-et üldögélni valahol, mivel vonattal megyek és így túl korán odaérek.
A legjobban attól félek, hogy csak szégyenkezni fogok ott, mint egy hülye gyerek, aki nem tanult... Sokat gondolkodom arról, hogy ne menjek, de nem válogathatok, örvendenem kéne, hogy visszahívtak.

2

Lehetséges ilyen kicsi fizetés?

30 év dolgozok az itteni Kórházban mint portás,telefonközpontos és még sorolhatnám, hogy hány ember munkáját végzem/végezzük. A bér besorolásom "A" kategória itt a kórházban. A kérdésem a következő: egyedül nevelem a gyermekem aki nappali tagozatos tanuló még 2 évig biztosan, ő utána jár a családi adókedvezmény ami nagyjából 10600 valamennyi forint. Ezzel együtt az össz. fizetésem 70-74 ezer forint. Nem túl kevés ez? Úgy tudom, hogy a családi adókedvezmény az nincs belevonva a fizetésembe viszont akkor közalkalmazotti munkaviszonyba a 60 ezer forint lenne az alapbérem. Úgy tudom, hogy a minimálbér 70-74ezer forint és erre jön rá az is amit mondtam. Segítségetek kérem, mert ha jól mondom ezt akkor most valami baj van valahol.

3

Az milyen már, hogy valaki 8 általánossal (és semmi szakmai végzettséggel) talál Magyarországon munkát, míg egy szakmunkás 20 évnyi munkatapasztalattal csak külföldön tud elhelyezkedni?

Egyik rokonom víz-, gáz- és fűtésszerelő és csak külföldön tudott elhelyezkedni, miután a gyár, ahol 20 évet dolgozott az bezárt. Kiváló egy szakember, de mégsem talált munkahelyet Magyarországon, pedig nagyon keresett és akarna dolgozni. Az egyik ismerősöm pedig 8 általánossal mégis talált munkát Magyarországon, semmiféle szakmai végzettséggel és munkatapasztalattal. Milyen már ez?

8

Mozgáskorlátozottként könnyebben találnék munkát Angliában?

Kerekesszékes vagyok, itthon is dolgozok a Boschban, de szeretnék a feleségemmel Angliába. Autóbaleset következtében bénultam le, de teljes életet élek. És önállóan tudok mindet csinálni amit egy épp ember is. Előre is kösz a válaszokat!

0

Megéri rendőrnek menni? Vagy válasszak mást?

Én jövőre szeretnék jelentkezni a rendészeti szakközépiskolába, és rendőrként dolgozni. Ez megéri? Vagy szerezek nyelvvizsgát és próbáljak bejutni a rendőrtisztire?
Vagy a katona tisztire? (azt hallottam hogy oda nem kell a nyelvvizsga hanem közbe lerakhatom, ez igaz?)Kb mennyi a fizu? Vélemény a sulikról (nehézség a bejutasról és bent maradásról írjatok pár sort :)

2

Milyen tapasztalataitok vannak a hatvani Bosch-sal kapcsolatban, aki dolgozott már ott?

A munkaidőre, munkabeosztásra, a fizetésre, és egyátalán a légkörre lennék kiváncsi, ha valaki tud nekem segíteni!

0

Mennyit fognak most keresni a tanárok és elégedettek lesznek vele?

A pedagógus-életpálya idén kerül bevezetésre tudtommal, és azt olvastam, hogy 34%-os bérnövekedésük lesz a tanároknak, ami minimálisan is 155 ezer forintot jelent, de elérheti akár a 300 ezret is! Ezenkívül mindenféle pótlékot fognak kapni. Ez most tényleg igaz, hogy ennyit fognak minimum megkeresni havonta? Azt is hallottam, hogy sokan elégedetlenek még ezzel is. 155 ezer forint nem elég nekik??? Személy szerint kicsit felháborít, hogy egy átlag magyar dolgozó ennél jóval kevesebbet keres, még talán orvosok is, és ezek után sírnak még a tanárok? Most ténylegesen mennyit keresnek?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!