Találatok a következő kifejezésre: Megsértettem a anyajegyét. Lehet (2 db)

Megsértettem a párom anyajegyét. Lehet ebből valami súlyos baj?

A hátán egy kb. fél cm átmér?j? anyajegy volt. és én megcsikartam és véletlenül levált egy kis darab . úgy, hogy vérzett is. És az érdekelne, hogy mi történhet vele? mit lehet ilyenkor tenni ha nem akar orvoshoz menni? lehet ebb?l valami súlyos gond?

Legjobb válasz: Minden képpen nézessétek meg!Mond meg neki hogy nagyon fontos és nem fáj a vizsgálat(nagyitóval megnézik)mert rákos elfajulás lehet belõle a legrosszabb esetben! Ez nem ijesztgetés,de tudjátok az ördög sosem alaszik és jobb biztosra tudni hogy nincs semmi gond.

Minden képpen nézessétek meg!Mond meg neki hogy nagyon fontos és nem fáj a vizsgálat(nagyitóval megnézik)mert rákos elfajulás lehet belõle a legrosszabb esetben! Ez nem ijesztgetés, de tudjátok az ördög sosem alaszik és jobb biztosra tudni hogy nincs semmi gond.
Nézessétek meg bõrgyógyásszal és ha mód van rá, sztem szedessétek is le.

Elrákosodhat? Körömmel megsértettem a nyakamon lévő kiálló anyajegyemet. (majdnem leszakadt) eléggé vérzett is. Lehet ebből bajom?

Legjobb válasz: Ragaszd le (vissza a helyére) óvatosan egy steril sebtapasszal. Nézegesd a következõ néhány napban, és ha vérzik, vagy hireteln növekedésnek indul, vagy torzul, akkor azonnal menj egy bõrdokihoz. Általában nem szokott velük semmi gond lenni, "visszaragadnak". De az óvatosság nem árt, úgyhogy azt ajánlom, egypár napig figyelj rá kicsit jobban. És nyugi! Nem lesz semmi gáz! Bármi van, a dokik azonnal tudják, mit kell vele tennie, és nem fog elrákosodni. Ettõl még élhetsz 100 évig is. :)

Ragaszd le (vissza a helyére) óvatosan egy steril sebtapasszal. Nézegesd a következõ néhány napban, és ha vérzik, vagy hireteln növekedésnek indul, vagy torzul, akkor azonnal menj egy bõrdokihoz. Általában nem szokott velük semmi gond lenni, "visszaragadnak". De az óvatosság nem árt, úgyhogy azt ajánlom, egypár napig figyelj rá kicsit jobban. És nyugi! Nem lesz semmi gáz! Bármi van, a dokik azonnal tudják, mit kell vele tennie, és nem fog elrákosodni. Ettõl még élhetsz 100 évig is. :)
Keress fel egy bõrgyógyászt és õ megnézi. A véleménye a mérvadó. De szerintem le kellene szedetni, mert ez máskor is elõfordulhat.
Én is inkább leszedetném, az a biztos. De ne ijedj meg, nem féltétlen van baj:)
Ha sérült az anyajegy, jobb leszedetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!