Találatok a következő kifejezésre: Megrövidült a egy ujjnyira (2 db)

Megrövidült a méhnyakam, egy ujjnyira nyitva vagyok és állítólag jól fel van puhulva a méhszájam. Mikor várható, hogy beindul a szülés?

Napok óta folyton nagywc-re járok, állandóan kontrakcióim vannak, igen fájdalmasak, de minden bizonnyal csak jóslók, mert pár óra alatt elmúlnak. A derekam folyamatosan fáj, a babám buksija állítólag már a helyén van. Mikorra várhatom vajon? Mib?l fogom észrevenni, hogy ez már az "igazi" fájás?

Legjobb válasz: Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!

Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!
A kérdező hozzászólása: 39. hetes vagyok, bocsi, az kimaradt.:-)
szia! én is 39 hetes vagyok és nekem is egy ujjnyira nyitva a méhszájam és napok óta annyira fáj a derekam hogy majd meg õrülök! Szerintem nemsokára babázhatunk! Én most 26.-ára vagyok kiírva! sok sikert a szüléshez!
A kérdező hozzászólása: Köszi, minden jót neked is!
40. hetemet töltöm vasárnap 06.24-re vagyok kiírva. három hete vannak jóslófájásaim, 4-5 napja le akar szakadni a derekam a méhszájam már 3 hete nyitva, tegnap 2111 volt. A buksi beilleszkedett és rögzült. Kevesebbet mozog. A doki már két hete azt mondta, hogy bármikor beindult, hát a kicsi másként gondolja. Kitartást még senkinek nem maradt bent. Kijönn, ha úgy érzi itt az ideje.

Egy újjnyira nyitott külső méhszájjal, ill. megrövidült méhnyakkal mik a tapasztalatok? Stagnált, vagy rosszabodott az állapototok?

Kicsit megijesztett a doki, mikor mondta hogy mi a helyzet, még csak 21 hetes vagyok.Ha nem er?ltetem meg magam ugye elkerülhetem a koraszülést?

Legjobb válasz: Nekem is nyitva volt a külsö 24 hetes kortól semmi gáz nem volt, visszavettem a lendületembõl! És 3 napot "túl" hordtam a lányzot!

Nekem is nyitva volt a külsö 24 hetes kortól semmi gáz nem volt, visszavettem a lendületembõl! És 3 napot "túl" hordtam a lányzot!
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó, azért úgy látom hogy több a poz. tapasztalat.A környezetemben is voltak ilyenek, és õk is idõre szültek.Köszönöm a választ.
Én 26 hetesen voltam hasonló állapotban és 8 nappal hordtam túl. :-) Úgy kellett kirobbantani belõlem! De ez nem jelenti azt, hogy ne vedd figyelembe az orvosod tanácsait. Többet pihenj, figyelj magadra és ha kell akkor maradj otthon.
Az orvos pihenésre, kímélõ életmódra vonatkozó tanácsait maximálisan be kell tartani. Jó sokáig lehet húzni általában. Azt szokták mondani, hogy a cél legalább a 36. hét elérése legyen, ha az meg van onnantól kezdve már minden nap pluszban van.
A kérdező hozzászólása: Persze itthon vagyok , már az eleje óta, és sokat pihenek, nem is megyek sehova, a férjem takarít, fõzni csak ilyen gyorsat, vagy segítséggel.Általában fekszek, vagy a lákásban jövök megyek.Kicsit uncsi azért.
Szia! Kitartás, nekem a 22.héttõl ugyanez volt a helyzet és a 40.hétben szültem.Pihenni nem volt idõm, mert a három nagyobbat és a háztartást nekem kellett ellátni segitség nélkül!De neked rendes a férjed látom, besegit, igy tudsz pihenni!Az nagyon jó!Néha azért kimehetsz a friss levegõre!Boldog babavárást!
24 héttõl lett 2000, 32-38 2100, most itt tartunk. Sok fekvés, magnézium mellett nem lesz gond :) Nekem is több ismerõsön járt így, és senkinél nem lett baj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!