Találatok a következő kifejezésre: Megrövidült a egy (4 db)

Megrövidült a méhnyakam, egy ujjnyira nyitva vagyok és állítólag jól fel van puhulva a méhszájam. Mikor várható, hogy beindul a szülés?

Napok óta folyton nagywc-re járok, állandóan kontrakcióim vannak, igen fájdalmasak, de minden bizonnyal csak jóslók, mert pár óra alatt elmúlnak. A derekam folyamatosan fáj, a babám buksija állítólag már a helyén van. Mikorra várhatom vajon? Mib?l fogom észrevenni, hogy ez már az "igazi" fájás?

Legjobb válasz: Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!

Nekem 28.héttõl megvan rövidülve és 1 újjnyira kivagyok tágulva.Most 35 hetes vagyok.Azt nem írtad hogy hány hetes vagy!!
A kérdező hozzászólása: 39. hetes vagyok, bocsi, az kimaradt.:-)
szia! én is 39 hetes vagyok és nekem is egy ujjnyira nyitva a méhszájam és napok óta annyira fáj a derekam hogy majd meg õrülök! Szerintem nemsokára babázhatunk! Én most 26.-ára vagyok kiírva! sok sikert a szüléshez!
A kérdező hozzászólása: Köszi, minden jót neked is!
40. hetemet töltöm vasárnap 06.24-re vagyok kiírva. három hete vannak jóslófájásaim, 4-5 napja le akar szakadni a derekam a méhszájam már 3 hete nyitva, tegnap 2111 volt. A buksi beilleszkedett és rögzült. Kevesebbet mozog. A doki már két hete azt mondta, hogy bármikor beindult, hát a kicsi másként gondolja. Kitartást még senkinek nem maradt bent. Kijönn, ha úgy érzi itt az ideje.

25 hetesen kinyílt a méhszájam, és megrövidült egy picit a méhnyak. Nagyon meg vagyok ijedve. Alakult igy vkinek a terhessége? Mi lett a vége? Minden rendben ment végig?

Legjobb válasz: Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?

Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?
Megint én. Te mennyit mozogsz egy nap? Miket csinálsz?
A kérdező hozzászólása: Hát az otthoni teendõket kénytelen vagyok ellátni, próbálok pihenni is, de az nem megy, hogy folyamatosan feküdjek. Több idõbe telik mire megfõzök vagy kitakarítok, mert a munkafolyamatok között szünetet is tartok. Te tudsz pihenni?
Szia. Én vagyok. Ma kezdem a 28. hetet. Próbálok pihenni, bár a 2 éves kisfiam mellett nehéz. Nem én viszem ki sétálni, nem én vásárolok, próbál anyu segítni. Ráadásul nem lehet belõlem kiírtani az e.colit, márcsak ezért is rettegek, hogy megreped a burok, mert a fertõzésnél ez gyakori. Jövõhéten megyek megint dokihoz, + a város túloldalára busszal a kötelezõ uh-ra. Már elõre félek a busztól. Te mennyi idõs kismama vagy most?
A kérdező hozzászólása: Én ma vagyok 27+2 hetes. Hát gondolom egy kisfiú mellett nem igazáõén lehet pihenni, de az jó, h van segítséged. Nekem sajnos a párom nagyon sokat dolgozik, de csak reménykedni tudok h nem lesz semmi baj. Én már csak január 5-én megyek orvoshoz, de várom h megtudjam tovább nyílt-e vagy stagnál.Hogy-hogy nem tudják kiírtani? Majd írd meg mit mondott az orvosod.
33 hetes lettem, az állapot stagnál. De azt mondta hogy ha meg is születne baj már nem lehet.Megnyugtatott.
Szia. Én vagyok a 2 éves kisfiú anyukája. Ma voltam dokinál 2100 most is. Remélem így marad mostmár legalább a 35. hétig. Veled mi újság?
A kérdező hozzászólása: Én holnap megyek dokihoz, ugyhogy még izgulhatok. Most vagyok a 30. hétben, és nagyon elkezdett fájni a medencecsontom, konkrétan nem tudok lábra állni, nem is tudok semmit megcsinálni még itthon sem. Nektek nem fáj? Mondjuk, nekem volt egy medencetörésem, és ettõl lehet.
nekem semmim nem fáj 34 hetesen, csak a torkom egy kicsit.
Szia. a 2 éves fiú anyukája. Nekem van olyan, hogy a lábam között feszeget, nyilal, olyan, mintha szétrepedne a burok. A hasam legtöbbször kõkemény. Én is 30. hetes vagyok és remélem, hogy a méhszájam 2100 marad még jópár hétig. Aludni sem jó sehogy. Baba annyira rugdos bent, hogy még a hüvelyem is berezonál. Írj majd, hogy mi volt a dokinál.
2 éves kisfiú anyukája vagyok. Voltál dokinál? Uh-on ma voltam, Te mikor? Mekkora a babád?
A kérdező hozzászólása: Szia, voltam dokinál. Nekem is stagnál az állapotom, szerencsére.Genetikain még nem voltam, oda 21-éán megyek, de a dokim megmérte, és 1500g. Neked mekkora a csöpség?
Szia. Szerdán volt 1460gr a súlybecslésnél. Te mikorra vagy kiírva? Én márc. 13. De reménykedem, hogy legalább még egy hónapig sikerüljön bent tartani. Ma és tegnap egyfolytában nyílalt a hüvelyem:( Keményedik a hasam sokszor:((( Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Én március 19-re vagyok kiírva, remélem õnagysága még bírja egy 6 hetet odabent és utána már nem bánom ha jön. Akkor elvileg már minden rendben lesz. Én jól vagyok köszönöm, nagyon fáj a medencecsontom, nem igazán tudok terhelni a bal lábamra, és az orvosom szerint ez már nem is lesz jobb, csak szülés után fog megszûnni. Melyik kórházban fogsz szülni?
Utolsó elõtti vagyok. Ugyanígy rettegek, fõleg, hogy nálam mindig találnak a kenetben bacit is, bármilyen gyógyszert is ad.
A kérdező hozzászólása: Én azóta nem voltam dokinál, de nem is mondta h menjek elõbb, csak a szokásos havi vizsgálatra, az is majd csak január 5-én lesz, addig meg rettegek, nehogy baj legyen.
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszájKedves 1. Ez még nem zártnak minõsül?????
Sorstárs. 29 hetes leszek 2000 érték volt mikor haza engedtek. keményedik a pocak, magne b6 szedek csak és ágy nyugalom. Nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem mondott ilyen adatot, csak ezt amit le is írtam, és hogy ágynyugalom, dolgozni már ne dolgozzak, szedjek magne b6-ot 3x2-õt. Ha keményedne a hasam vagy vérzés lenne irány a kórház.
Utolsó vagyok: 2 hetet voltam bent semmit nem kaptam csak magne b6 4*2. Azt mondták nem tudnak mit tenni a legjobb a pihenés, fekvés. gy is 2-3-4 bekeményedik, szerencsére vérzés nincs.
25 hetesen 2100. Már a 20. héttõl keményedett a hasam. 3*1 Mg cit..28 hetesen szintén 2100 további keményedések, így 2*1 Diaphyllin és ekkor mondta a doki, hogy naponta többször pihenjek le egy kicsit oldalamra dõlve. Na szóval van egy 2 éves gyerkõcöm, gondolhatod mennyit pihentem és pihenek most is. 30hetesen továbbra is 2100 és szintén keményedik, fõleg forntos napon. Kiváncsi leszek a következõ vizsgálaton milyen lesz a méhszáj.
remélem nem lesz baj. Azt mondták hogy ha most 29 megszületne életben maradna. De azért maradjon bent amíg kell.
A kérdező hozzászólása: Próbálok én is pihenni, de mi most költözködünk, (gondolhatjátok hogy néz ki most a lakás, ) mondjuk nem is emelgettem semmit, csak szegény páromra marad még a takarítás nagy része is. Dehát a baba az elsõ, nehogy baja legyen.
A kérdező hozzászólása: Azt honnan tudjátok h keményedik a hasatok és nem csak fel vagytok fújódva?
nekem oolyankor kõ kemény 10 mp ig.
A keményedést azt nem kevered össze semmivel. Én még levegõt is alig kapok, sõt a pisilés is rámjön. Kellemetlen a keményedés, nem fájdalom, de olyan, mintha szét akarna robbanni a hasad.
hogy vagytok?
Szia Nekem a 23. héten: 3000 25. héten 3100 27. héten 2100 Teljesen ki vagyok én is, rettegek, hogy koraszülött lesz a baba. Te voltál azóta orvosnál?
most töltöttem a 30 hetet. És a doki szerint jobb az állapotunk.
Örülök, hogy jól vagy. Neked mennyire keményedik a hasad? Nekem nagyon sokszor, olyankor a derekam is húzódik. Nagyon nehéz így a 2 éves kisfiammal egész nap foglalkozni, pihenni alig tudok. Ha koraszülés lesz, akkor, oda, ahova a mentõ visz. Elvileg a dél-pestibe, mert az van a legközelebb. Nincs kocsink, sem orvosom. Te hol szülsz?

Egy újjnyira nyitott külső méhszájjal, ill. megrövidült méhnyakkal mik a tapasztalatok? Stagnált, vagy rosszabodott az állapototok?

Kicsit megijesztett a doki, mikor mondta hogy mi a helyzet, még csak 21 hetes vagyok.Ha nem er?ltetem meg magam ugye elkerülhetem a koraszülést?

Legjobb válasz: Nekem is nyitva volt a külsö 24 hetes kortól semmi gáz nem volt, visszavettem a lendületembõl! És 3 napot "túl" hordtam a lányzot!

Nekem is nyitva volt a külsö 24 hetes kortól semmi gáz nem volt, visszavettem a lendületembõl! És 3 napot "túl" hordtam a lányzot!
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó, azért úgy látom hogy több a poz. tapasztalat.A környezetemben is voltak ilyenek, és õk is idõre szültek.Köszönöm a választ.
Én 26 hetesen voltam hasonló állapotban és 8 nappal hordtam túl. :-) Úgy kellett kirobbantani belõlem! De ez nem jelenti azt, hogy ne vedd figyelembe az orvosod tanácsait. Többet pihenj, figyelj magadra és ha kell akkor maradj otthon.
Az orvos pihenésre, kímélõ életmódra vonatkozó tanácsait maximálisan be kell tartani. Jó sokáig lehet húzni általában. Azt szokták mondani, hogy a cél legalább a 36. hét elérése legyen, ha az meg van onnantól kezdve már minden nap pluszban van.
A kérdező hozzászólása: Persze itthon vagyok , már az eleje óta, és sokat pihenek, nem is megyek sehova, a férjem takarít, fõzni csak ilyen gyorsat, vagy segítséggel.Általában fekszek, vagy a lákásban jövök megyek.Kicsit uncsi azért.
Szia! Kitartás, nekem a 22.héttõl ugyanez volt a helyzet és a 40.hétben szültem.Pihenni nem volt idõm, mert a három nagyobbat és a háztartást nekem kellett ellátni segitség nélkül!De neked rendes a férjed látom, besegit, igy tudsz pihenni!Az nagyon jó!Néha azért kimehetsz a friss levegõre!Boldog babavárást!
24 héttõl lett 2000, 32-38 2100, most itt tartunk. Sok fekvés, magnézium mellett nem lesz gond :) Nekem is több ismerõsön járt így, és senkinél nem lett baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!