Találatok a következő kifejezésre: Meglehet tudni hogy (29 db)

Vane olyan módszer amivel biztosan meglehet tudni hogy az ékszerünk ezüst-e? De ne olyan hogy vagy ezüst vagy orvosi fém. Olyan kellene hogy 100% hogy ezüst egyáltalán van ilyen mód?

Legjobb válasz: A nemesfémeken kötelezõ jelleggel van fémjel, ami alapján be tudod azonosítani, pontosan mibõl van. De úgy egyébként az ezüst kénnel érintkezve pár óra alatt befeketedik. Ha az ékszert berakod egy jól záródó konyhai edénybe 1 fõtt tojássárgája társaságában, másnapra szép antik hatású lesz, már ha ezüst. Ha nem szereted az antik jelleget, akkor meg sikálhatod.

A nemesfémeken kötelezõ jelleggel van fémjel, ami alapján be tudod azonosítani, pontosan mibõl van. De úgy egyébként az ezüst kénnel érintkezve pár óra alatt befeketedik. Ha az ékszert berakod egy jól záródó konyhai edénybe 1 fõtt tojássárgája társaságában, másnapra szép antik hatású lesz, már ha ezüst. Ha nem szereted az antik jelleget, akkor meg sikálhatod.
Kiegészíteném Platypus módszerét. Ha az ékszer belsõ oldalára, vagy hátlapjára mészkénlevet csöppentesz, az sötétbarna foltot hagy az ezüstön. Ha nem szoktál permetezni, akkor valószínûleg nem tartasz otthon mészkénlevet. De sebaj, lehet csinálni. Ha egy kevés oltott meszet ( kalcium-hidroxidot) kénporral fõzöl, kalcium-szulfid, és poliszulfidok képzõdnek.
Fogd meg és húzz vele egy kis csikot a szobád falára. Ha olyan nyomot hagy mint egy ceruza, akkor ezüst. Ha semmi nyomot nem hagy, akkor más fém. Ezüst dolgokban amúgy van pecsét általában.
Aha... elmész az ékszerészhez és õ megmondja. De Arkhimédeszkedhetsz is... tudod... amikor belemerülünk egy kád vízbe, akkor mi történik? - megszólal a telefon. Ha pedig ezek az eszközök túl alantasak neked, akkor mikroszkópos vizsgálattal az anyagszerkezetet is vizsgálhatod, hogy az-e. Vagy spektrofotometriás méréssel is rájöhetsz. De még vannak még módszerek...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D

Meglehet tudni, hogy egy 4 éves kisgyerek melyik gyermekotthonban van?

Nem vagyunk rokonok. Egy ismerősömtől elvette a kisfiát a gyámhatóság (rossz életkörülmények) Szeretném megtudni hová került. Ha felhívom a gyámhatóságot adnak információt vagy azt csak rokonoknak? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: biztos, hogy nem.

biztos, hogy nem.
Tudtommal az anya lakhelyéhez legközelebb esõbe kerül. De lehet hülyeség.
Anyukának biztos megmondják hogy látogathassa amúgy elvárási hogy kerese ha csak nincs más is a háttérben ami miatt tiltják a láthatást bár ilyen esetben is lehet felüügyelt láthatás.
legközelebbi lakóhely, megyei szinten, aztán régióban. De nem hiszem, hogy téged beengednének hozzá
Ez nem igaz. Én pl. ha szerelmes vagyok, akkor sem csukom be mindig a szemem, mert egyszerûen szeretem látni ilyenkor is az arcát :)
Nincs, ez butaság.
Nem.
a franc tudja! még sosem voltam nõvel:D
A nem szerelmes is becsukjak.Fõleg aki szexre hajt...
Minden normális ember becsukja a szemét csókolózás közben.
A fiúk nyitva tartják a szemüket, a lányok becsukják.
, , nõvel, , ? :D hehe


Rejtett számmal szórakozik. Meglehet tudni hogy ki hív?

Sokan szórakoznak velem rejtett számmal. Arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehet megtudni a számot, amiről hívtak. Mivel rejtett számmal hívnak nem jelenik meg a szám, de valahogyan biztos meglehet tudni :)

Legjobb válasz: hát maximum akkor tudod meg, ha teszel feljelentést rendõrségen, hogy zaklatnak. más esetben nem tudják kiadni. egyébként meg vedd csak fel, ha csak nincs neki valami ingyen, akkor nem jár jól..:D

hát maximum akkor tudod meg, ha teszel feljelentést rendõrségen, hogy zaklatnak. más esetben nem tudják kiadni. egyébként meg vedd csak fel, ha csak nincs neki valami ingyen, akkor nem jár jól..:D
A kérdező hozzászólása: Itt azzal van baj hogy ingyen van neki. Itt Romániában 5euroért vagyis 1469 forintért beállítok 2500percet. És ebbõl bõven van annyi, hogy simán tudsz zaklatni. Az elõbb is hívtak, de most nem rejtett számmal. Tudom is hogy kik, mert csak õk lehetnek ennyire gyerekesek. Vagy 3csaj, mind olyanok mind ha drogosok lennének, biztos kell nekik a fasz.

Létezik olyan módszer amivel meglehet tudni, hogy mit érez irántam egy srác, anélkül, hogy rájönne, hogy teljesen bele vagyok zúgva?

istenem, ne oltsatok le, nem vagyok jó a szerelemben...

Legjobb válasz: hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.

hát akkor igénybe kell venned egy megbízható 3.ik személyt aki megtudja az infot és továbbadja neked.

Ha valaki hív és nem tudom kié a szám azt valahogy meglehet tudni hogy ki kereshetett?

30/as vagyok

Legjobb válasz: ha megvan a szám és bennevan a telefonkönyvben akkor megkeresed. Szolgáltatótól függõen T-mobile, Telenor, Vodafone telefonkönyvre keresel google-ben.

ha megvan a szám és bennevan a telefonkönyvben akkor megkeresed. Szolgáltatótól függõen T-mobile, Telenor, Vodafone telefonkönyvre keresel google-ben.
hát mondjuk visszahívod.

Ha előfizetéses telefonom van akkor valahonnan meglehet tudni hogy eddig mennyit beszéltem vele?

Mármint hány ft.-ért telefonáltam, küldtem sms-t stb... ?

Legjobb válasz: persze de csak akkor ha számlát agadhoz küldetted a T-Mobile levélel együtt!

persze de csak akkor ha számlát agadhoz küldetted a T-Mobile levélel együtt!

Meglehet tudni hogy egy szemely akivel beszelek messengeren honnan van fellepve, marmint mien telepulesrol?

Legjobb válasz: Igen, de nem biztos h helyes eredményt kapsz, engem szinte minden környékbeli településre rakott már, sõt egy pár hétig német ip-m is volt :D

Igen, de nem biztos h helyes eredményt kapsz, engem szinte minden környékbeli településre rakott már, sõt egy pár hétig német ip-m is volt :D
hát ha megkérdezed maximum :D vagy ha õ ezt külön beálítja magánál de nagyon ritka az ojan

Honnan lehet tudni, hogy elfojtjuk-e az érzelmeket vagy nem? Egyáltalán meglehet tanulni? Ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Meg lehet tanulni, és akkor már tudni fogod, mi az, amit elfojtasz, bár azt most is érzed, max nem tudod értelmezni.

Meg lehet tanulni, és akkor már tudni fogod, mi az, amit elfojtasz, bár azt most is érzed, max nem tudod értelmezni.
Az érzelmek elfojtását akarod megtanulni? Inkább ne tedd, mert hosszabb távon hatalmas károkat, egészségügyi problémákat okoz majd. Érdemesebb tudatos maradni, és megtanulni a környezet eseményeit építõ módon feldolgozni. Ugyanis nem egy adott esemény vált ki belõled egy érzelmet, hanem az, ahogyan te azt az eseményt értelmezed magadban, egy korábban megtanult módon. Tehát az érzelmeid forrása te vagy, ezért irányítani is tudod õket (ami nem azonos az elfojtással).
Hát az ember vagy elfojtja vagy nem... De tényleg nem egészséges elfojtani, tapasztalat. Az hogy úgy tudj élni hogy közben elfojtod azt ami benned van érzéktelenné kell válnod azaz közömbösnek. HA már közömbös vagy onnan minden mindegy, de ha a kettõ között állasz az nagyon kellemtelen. Fõleg hogy nem tudod kimutatni vagy kimondani amit érzel, de csak úgy semmibe sem tudod venni a kellemetlenséget ami benned van. Jobb kimondani mint magadban tartani és szenvedni, hidd el.
Viszonylag "könnyû" elfojtani, egyszerûen magadban tartod és próbálod nem figyelembe venni. Közömbös leszel önmagad és a világ felé. Amit persze nem fogsz élvezni, mert a tested figyelmeztetni fog, hogy nincsenek rendben a dolgaid, tapasztalatból mondom. Nálam eleinte csak a mindennapi hasfájások jelentkeztek, késõbb pánikrohamszerû rosszullétek. A testem így próbál megbirkózni a felgyülemlett feszültséggel. Amit egyébként nem érzel és késõbb megpróbálhatsz ölre menni a tudatalattiddal. Ezen felül ezerféle betegség is kialakulhat. Amit érzel, azt érezd szabadon, és önként sose zárd be!
A kérdező hozzászólása: és ha elfojtja az ember utána könnyen vissza lehet állni és szembe nézni vele?
nem könnyen. De az igazán értékes dolgoknak mindig megvan az áruk. Képes vagy dolgozni rajta, és élvezni az eredményeket?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!