Találatok a következő kifejezésre: Meglehet egy tartani (2 db)

Meglehet egy házasságot tartani örökre? H együtt maradjanak boldogságban?

20ak vagyunk a barátommal, több mint 1.5éve együtt vagyunk.

Legjobb válasz: Erre nincsen szabályzat, teljesen különféle alapokra helyezve mûködhet, avagy sem. De 1,5 év után ezen gondolkodni szerintem még elég korai. Sokszor csak 2-3 év után jönnek a már-nem-vagyok-szerelmes-belé gondolatok.

Erre nincsen szabályzat, teljesen különféle alapokra helyezve mûködhet, avagy sem. De 1, 5 év után ezen gondolkodni szerintem még elég korai. Sokszor csak 2-3 év után jönnek a már-nem-vagyok-szerelmes-belé gondolatok.
Lehetséges, hogy egy pár nagyon is boldog legyen:) Rajtatok múlik:) Kölcsönös önfeláldozás a fontos, hogy néha mondj le dolgokról, hogy neki jó legyen, és ami még ennél is fontosabb beszéljetek meg mindent:) Ha eltudjátok egymással képzelni a jövõt és eltudod fogadni a másikat, akkor nem lesz baj:)
A kérdező hozzászólása: Miért lenne korai? Nem 30 évesen akarok házasodni..én ugy érzem arégebbi fajta nõkhõz tartozom..és egy boldog családot szeretnék pár év mulva.
Az hogy mennyi az esélye a jó házasságnak, az rajtatok múlik. A legfontosabb szerintem a szerelem elmúlásának feldolgozása egy idõ után, és fontosabb hangsúlyt helyezni a szeretetre. Probléma megoldó képesség, rengeteg megértés, hogy meg tudjátok beszélni a problémákat, hogy ÕSZINTÉK tudjatok maradni egymáshoz mindig és minden helyzetben, hogy elfogadjátok egymást, ehhez mind mind szeretet kell. Ja és ami nagyon fontos még a szabadság megõrzése mindkét félnek. Ne zárkózzatok be. Járjatok el külön is, együtt is szórakozni, barátkozni stb. persze nem pasizás csajozásra gondolok, de legyenek külön programjaitok is. Hogy hol lehet elrontani? Mindenki máshol. És olyankor mindig azt mondják , , hol rontottam el? az elején. ·" ha õ lesz az igazi akkor ugyis jó lesz a házasság is, ha nem, akkor meg teljesen mindegy hol rontod el. Egyszerûen nem illettetek össze és ez késõbb derül ki. De nyugi létezik boldog és örökké tartó házasság. De ahhoz tûzön és vizen is át kell menni. :P
es ami a leglegfontosabb es ami legtobbszor elofordul: ha problema alakul ki kettotok kozott (ferj es feleseg) nem azaz elso megoldas oke, oke vege valunk.. oldjuk meg a problemakat kozosen, ha kell beszeljuk meg repuljenek a cseszealjak a ferj feje folott, de megegyszer , NEM azaz elso, hogy valjunk el, mert igy nem megy..:o(

Meglehet tartani egy gépkarabélyt csuklóból egy kézzel, és lőni vele stabilan?

Akció filmbe: Hős a fal mögött fedezékbe, a sarkohoz húzódik, kitartja egy kézzel csuklóból megtartott gépfegyverét, és meghúzza a ravaszt, éás szétlövi a berendezést, anélkül, hogy kiesne a kezéből. Moist ennek mennyi a valóságtartalma? Egyí gépfegyver rúg akkorát, hogy kirepüljön a kezemből, sőt el is tőrheti a csuklómat nem?

Legjobb válasz: Egy géppisztolyt még meglehet tartani, de egy gépkarabélyt már kifejezetten nehéz lenne egy kézzel megtartani, fõleg egy hosszú sorozatnál. Pontosan célozni pedig lehetetlen lenne. Persz egy zárt szobában nem is kell célozni a berendezés szétlövéséhez.

Egy géppisztolyt még meglehet tartani, de egy gépkarabélyt már kifejezetten nehéz lenne egy kézzel megtartani, fõleg egy hosszú sorozatnál. Pontosan célozni pedig lehetetlen lenne. Persz egy zárt szobában nem is kell célozni a berendezés szétlövéséhez.
Kedves mustafa33! "A háborús német Stg nem emel, túl nehéz és a lõszer pisztolylõszer." "A német StG 44 volt a legelsõ gépkarabély, amit készítettek, és segített a mai gépkarabélyok tervezésénél. Hitler elõször elutasította az StG 44-est, de a Keleti Fronton bizonyosodott be, hogy nagyon hatékony fegyver, és így azonnal hadrendbe állították. Az ellenséges vonalak elleni támadásnál a gépkarabély igen jól bevált. Egyes és sorozatlövésre egyaránt megfelelt. Az un. „rövid töltényre" tervezték. A német gyalogság tûzereje így jelentõs fölényben volt a közönséges ismétlõpuskákkal felszerelt csapatokkal szemben. TECHNIKAI ADATOK Ûrméret: 7, 92 mm Csõhossz: 400 mm Teljes hossz: 930 mm Tömeg: 4, 62 kg Tûzgyorsaság: 500 lövés/min Torkolati sebesség: 650 m/sec Tár befogadóképessége: 30 töltény" Szerintem ez nem pisztoly lõszer. Máshol is olvastam hogy 7, 92 × 33mm-es köztes gyalogsági lõszert használtak hozzá.
Még ha kihajtja a válltámaszt és valahová befeszíti plusz van a csávón egy kis izom úgy belefér. De így szerintem totál nulla az esélye.
Nem, hacsak nem Toldi Miklósnak hívnak :-) Meg lehet tartani, ha van hozzá fizikumod, és a kezedbõl sem esik ki egy rövidebb sorozatnál, de azon túl, hogy a berendezést szétlövöd, tényleg nem sokértelme van.
Attól függ mit értesz gépkarabély alatt. Egy pisztolylõszeres géppisztolyt (skorpió, uzzi) meg lehet tartani, igaz emel. Egy AK, vz.58, az már komolyan emel, vízszintesen kezded, az égbe végzed (próbáltam). A háborús német Stg nem emel, túl nehéz és a lõszer pisztolylõszer. A géppisztolyok, gépkarabélyok (AK) nem rúgása nem érdemel figyelmet, mert a reakciós energiát elveszi az öntöltõ mechanizmus. A filmekben látott hátrarepülés meg a sörétessel meglõtt hanyatdobása csak nézõbolondító efektus. Az amit a Rambófélék csinálnak repülõgépágyúval, az marhaság. Az kirepülne a kezébõl. A legnagyobb ütést csuklóra a nagykaliberû pisztolylõszer adja rövid csövû pisztolyból.Például .357 Magnum egy 2"-os revolverbõl (zsebágyú), de azért csuklót nem tör. .45-öst nem is gyártanak ilyen rövidet. A nagykaliberû fegyvereknél 12, 5 mm és több, torkolatféket használnak.
Ezen a videón nem gépkarabély van, hanem egy sörétes puska, ráadásul full automata. Gyakorlatilag az összes visszaható energiát elvezeti. Jól látható, hogy nincs semmi visszarúgása. A csöve nem huzagolt. Nem forditja a fegyvert, nem emeli semelyik irányba. Ezt nem mûvészet megtartani.
Ha elég erõs vagy akkor talán meg tudod tartani úgy, hogy ne essen ki a kezedbõl. De stabilan lõni nem lehet. Ha egy harmincas tárat ki akarsz húzatni fél kézzel, akkor a harmadik lövéssel már az eget fogod lõni, a többivel meg magad körül mindent. Addig fogsz keringõzni a fegyverrel, amíg el nem fogy a lõszer. Még hogyha mindkét kézzel erõsen megfogod is, a válltámaszt beszorítod a vállgödörbe és rádõlsz amennyire bírsz, akkor is el fog lökni valamennyire egy harmincas sorozatnál.
Lõni lehet ész nélkül, de célzott lövést leadni nem. Az AK nem töri el a kezet, és nem is rúg akkorát, hogy kiessen a kezedbõl.
a srác megtartja. egyszerre 2-õt is 2.50-tõl... egyébként meg van pár videója a youtub-on és nem kis minõségû puskákat mutat be. http://youtu.be/WOoUVeyaY_8
akko jó!
Kedves ThorgilsX, nem vitatom amit írtál az Stg.44 -rõl, úgy van ahogy mondod. Annak a lõszere 7, 92x33 Kurz, vagyis rövidített puska lõszer és a Sturmgewehr gépkarabélyt, pontosabban támadó puskát jelent és abba a kategóriába tartozik mint az AK, SA 58... Mint az elõzõ, idézett válaszomban látni én a géppisztolyokról írtam és eltévesztettem. Az MP-re gondoltam a Schmeisserre (maschinenpistole) amik az MP18, 34, 36, 38, 40, mind 9x19 mm Luger lõszerrel mûködtek. Igaz a 18 és 34, nem rokon a többivel (és használtak más pisztolylõszert is), de mindenesetre géppisztoly. Bár akkor még nem különböztették meg olyan szigorúan lõszer szerint, de a Stg. 44 után már igen, a géppisztolyt és a gépkarabélyt. (egyébként, bár nem ide tartozik, a .357 Magnum is 9x33mm és mégis pisztoly lõszer, pontosabban revolver lõszer, még ha használják is néha puskába)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!