Találatok a következő kifejezésre: Meglévő ház is (3 db)

Tudnátok hasznos ötletekkel szolgálni, hogyan lehetne átalakítani a meglévő házunkat és az udvarunkon lévő kisebb házat (amolyan nyárikonyha) is lakhatóvá tenni? Bővült a család és kevés a hely?

Van egy tipikus kockaházunk, ebben lakunk most, ez 2 szoba ami az utcára néz, 1 nagy konyha, kamra , wc, fürdőszoba, meg egy hosszú folyosó, amiből minden nyílik. nagyon utálom a folyosót mert csak elveszi a helyet, de túl keskeny ahhoz hogy bármi bútor vagy egyéb elférjen benne. meg van egy kis előszobánk ( az előtető lett beépítve) . Az udvaron van még egy épület, ami egy előtérből, egy konyha helyiségből és egy kicsi szobából áll, meg egy kis kamrából. Itt kint nem vagyunk csak a kacatokat tároljuk, meg a nem használt bútorokat. De itt is be van vezetve a víz és a villany is. tavaly a nagy ház és ez is le lett festve,szigetelve új tetőt kapott, kivülről nagyon szép mind a 2. Az a helyzet, hogy 5-en vagyunk, két nagyobb fiúgyerek tizenévesek és egy fél éves kislány. A kicsi egyelőre a mi szobánkban lakik, a két fiú a másik szobában. Sajnos azt kell mondjam szűkösen vagyunk, ráadásul az is bosszantó hogy sokat jönnek nálunk vendégek és nincs külön nappalink sem étkezőnk, csak a konyha. Akármilyen alkalommal összegyűlünk, a konyhában zsúfolódunk össze. ott van egy étkezőasztal de külön étkező vagy nappalihelyiségünk nincs. Ha nő a picilány neki is szeretnénk külön szobát legalább. Az nem megy hogy megtoldjuk a házat mert olyan az elrendezés hogy egyik irányban sem lehetne hozzáépíteni sajnos. Azon gondolkodtunk hogy a másik kisebb házat tennénk lakhatóvá.

Legjobb válasz: lenne ötletetek hogyan vágjunk bele és a másik házat miként alakítsuk ki?

A kérdező hozzászólása: lenne ötletetek hogyan vágjunk bele és a másik házat miként alakítsuk ki?
Emeletráépítésen nem gondolkodtatok?
A kérdező hozzászólása: Nem, mivel most lett a ház szigetelve tetõcsere volt, amik nem kevés pénzbe kerültek. A tetõbeépítésre nemigen futná, olcsóbb megoldás kellene ami célravezetõ.
Van ismerõsöm akinek hasonló problémája volt. A külön kisházban alakította ki a konyhát, ott van elég hely étkezõnek is; sõt ha nem olyan pici a másik szobában egy nappalit is kialakíthatsz (fogadhatod a vendégeket nem kell az egész lakásodat felfordítani). Egy idõ után megszokjátok, hogy át kell járni a másik épületbe étkezni, de lassanként ez lesz a családi élet színtere. A régi konyhát pedig átalakíthatjátok hálószobává. A folyosó falát pedig kivághatjátok (egybe nyithatjátok a belépõvel), vagy az egészet kivehetitek attól függ, hogy mit választ le, és hogy tartó elem-e.

Jelzáloghitelt csak meglévő házra lehet felvenni, vagy a megvenni kívánt lakást/házat is be lehet vonni?

Legjobb válasz: Azt is lehet amit meg akarsz venni (általában azt szokták).

Azt is lehet amit meg akarsz venni (általában azt szokták).
A kérdező hozzászólása: Kõszi!

Meglévő ház felújítására is igényelhető a szocpol?

most várjuk az els? babát, nem építenénk hozzá, csak felújítanánk, ha lehet.

Legjobb válasz: ebbõl én úgy veszem ki, hogy felújításra nem igényelhetõ http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71

ebbõl én úgy veszem ki, hogy felújításra nem igényelhetõ http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71
A kérdező hozzászólása: a fene! :( köszi a segítséget! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!