Találatok a következő kifejezésre: Meglátszik a ha a terhesség (5 db)

Van olyan, hogy ha a terhesség alatt valamilyen fizikai sérülés éri az anyát (elesik, megvágja magát, megégeti magát), az a babán is meglátszik? Vagy ez csak mítosz?

Legjobb válasz: Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!

Nekem is sikerult mindent osszehoznom. Megegettem a kezem, lecsapott a forro olaj, ra ugrott a kicsi sarhegyi kutyank a hasamra, megsem lett semmi nyom a baban. Gyonyoru hamvas, feher bore van, hibak nelkul!
Buta babona.
Velem minden történt :) Elestem, megvágtam, hasra estem 8 hósan és gyönyörû babám született foltok hibák nélkül!
A gyereken akkor lenne 1 barna, anyajegy szerû folt, ha a hasad égetted vna meg(pl olajjal), de azt is úgy, h pl ha a baba lába pont ott volt ahol megégetted a hasad, akkor a baba lábán lenne az "anyajegy". :) Egyik rokonom is így járt. ^^ De attól még h megégetted a kezed, a babának nem lesz semmi baja...
Ezt a kérdést, már ezerszer feltették! Természetesen csak egy hülye babona.
Nem babona, anyukámat hasba vágták egy kilinccsel és ugyanott van nekem egy kis heg 23 vagyok nem tûnt el, anyósom a füle mögött megütötte, csúnya seb volt, és a kislánynak születése óta sebes ugyanott a füle mögött, ma 21 éves és még mindig ott van.
Nagyon le kellett pontozni, amiért leírtam, h rokonom lábán van 1 barna folt, mert az anyja ott égette meg a hasát... -.-"
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Csak azért kérdeztem, mert tegnap nagyon csúnyán megégettem a kezem és anyósom már halálra idegesít, hogy majd megnézhetem hogy fog kinézni emiatt a gyerek, ha megszületik. :S
A dédim testvérének egy tenyérnyom van a nyakán, mert a férje megfujtogatta mikor terhes volt :)
Elsõ válaszoló vagyok!Kinek kiknek fáj az hogy velem minden megtörtént és folt nélküli gyönyörû babám született.Borzasztó ostoba emberek vannak itt.A hasamat is megégettem, hajsütõvel, még a doki mosolyogva kérdezte is hogy hajsütõ???Mondtam igen, mert mondta ez sokszor elõfordul.És a hasra esés is.Aki hisz a babonákban higgyen!Miért ne!Én nem hiszek és ezért nincs is folt sehol.Írtam hogy legyen mit lepontozni!!Hajrá jó szórakozást!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Én is csodálkoztam ezen... úgyhogy n mindenkit felpontoztam. :)
Semmi.
hat en ossze-vissza "tortem" magam terhesen, persze veletlenul de a fiamon nem latszik semmi. A terdem belilult terhesen, mert okos bnom lecsusztatott egy dobozt a lepcsorol es pont a terdem utotte meg, egyszer meg nekimentem a fioknak, pont combon vagott, azis belilult de a fiamon az sem latszik.
Ez butaság.Én a pocakom ütöttem meg a köldököm felett a vaskapuval kb.32 hetesen.Semmi nem látszik a fiamon.Anyukám forró olajjal égette meg magát, semmi nem látszik rajtam
Semmi az ég egy adta világon nem igaz belõle :) Engem is paráztatott anyukám, hogy vigyázzak már magamra, de én a végén már a pocakomat is beleütöttem mindenbe, másról nem is beszélve... A kislányom egészséges és mindenhol gyönyörû a bõre! :) Úgyhogy nyugi... :)
7 hónapos terhesen a tûzrõl levéve magamra öntöttem a forró vizet, természetesen a pocakomra.... A fiam 9 hónapos, semmi nincs rajta.
Én mentem neki az ajtónak hassal, nyomtam oda a hasam a konyhapultnak, hogy valami ne essen le, kiment a fejembõl a hasam :) ja és volt egy koccanásunk is 35 hetesen.Semmi jel/baja a babámnak!
Hülyeség! Olyan ezer éves babona, ami csak arra jó, hogy a leendõ anyuka állandóan mindentõl be legyen szarva. Meg sem szabad hallani. Persze egy KOMOLYABB sérülés után nem árt egy vizsgálat.
Nekem mai napig van a hasamon egy dió nagyságú folt, mikor anyukám terhes volt velem (már nem emlékszem, mesélte) de megütötte véletlen a hasát. Érdekes.

Meglátszik a babán, ha a terhesség alatt az anya külső sérülést szerez?

Gondolok itt olyanra, hogy horzsolás,konyhai balesetek során szerzett sebesülés.Engem megcsikar a kutyám,ahogy rámugrott és innen az aggódás,mert az öregek azt mondják, hogy meglátszik a bébin!Ez igaz?

Legjobb válasz: Nem, nem látszik meg. Ez csak egy babona.

Nem, nem látszik meg. Ez csak egy babona.
Szia.Nem látszik meg ilyesmi ne aggódj de én olyat hallottam ami ilyetséggel jár eggyütt de abba se nagyon hiszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!most már megnyugodtam.A férjem is mondta , hogy ez nem igaz, de megnyugtatóbb másoktól is hallani.
Szia! Ha ez igaz lenne, akkor az en bebim terepszinuen jonne a vilagra, olyan kis bena vagyok mostanaban, foleg miota nagy a pocak. :) ))) Ne aggodj, igazuk van a tobbieknek, csak babona. 29 hetes kismami

Szerinetek tenyleg igaz hogy meglatszik az ujszulöttön ha az anyukaja megegeti magat vagy, kinzomja a pattanasat terhesseg alatt?

Csak mert a ferjem is es az anyukam is azt mondjak hogy ne nyomkodjam magam mert megfoglatszodni a baban ha megszuletik!!Szerinetek igay ez?

Legjobb válasz: Ezt még nem is hallottam :) De gáz, kétszer voltam kozmetikusnál a terhességem alatt....Ha én ezt elõre tudom...Bocs, de ez nagyon röhejes azért. 39 hetes kismama

Ezt még nem is hallottam :) De gáz, kétszer voltam kozmetikusnál a terhességem alatt....Ha én ezt elõre tudom...Bocs, de ez nagyon röhejes azért. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De amugy nekunk is van a csaladba akit pedig egy kakas csipett meg a combjan, es utanna a picinek a combjan is ott volt a sziv alaku folt!Most ez a pici baba 21 eves es megmaradtt neki ez a folt, es ezt pontosan tudom mert az elso unokatestverem ez a lany!!!!!!Ezert is felek ha jobban megegetem magam akkor megmaradna a picin!!!
BUTASÁG
Nálunk igaz volt nem tudom hogyan akkor:) Édesanyám vasalt és lábára ejtette a forró vasalót. Na nekem a lábfejemen mióta az eszemet tudom ott van egy elég erõsen látszódó kis szív alakú folt:) De pattanások meg kisebb sérülések nem hiszem hogy látszódnának.
A kérdező hozzászólása: Utolso, csak arra voltam kivancsi hogy igaze vagy sem es nem arra hogy mi gaz meg mi nem!kössz
ez egy hülye babona, aki egy picit is konyít a biológiához, genetikához, az tudja, hogy ilyen nem létezik. Mondok még valamit: ha megütöd magad, mert nekimész az ajtónak, az sem fog meglátszani a babán.
A kérdező hozzászólása: Hat en is keptelennek tartottam, de hat agodttam!De szerintem mindenki igy van vele aki babat var mindednenn elgondolkozik, mindednt tudni akar mert a baba az elsö!!!Köszönöm mindednkinek a segitseget!!!17 ht kismama!:)
Semmi nem fog látszani a babádon. Én nyomkodtam magam folyamatosan, és még forró lekvár is fröccsent a hasamra, még sincs semmi nyoma a lányomon.
Csak babona. 2x megegettem magam fozes kozben, 1x meg a szek hataba utottem veletlenul bele a pocakomat, semmi nem latszik a kislanyomon.
Jaj, el ne hidd az ilyen butaságokat! Csak babona az egész. Nem lesz a babának semmi baja.
Ez csak babona. Mint, hogy nem szabad elmondani senkinek 12. hétig, mert akkor elmegy. Vagy hogy ha hegyes a pocak, akkor fiú van benne, vagy ha édeset kíván a kismama, akkor lány lesz...és még sorolhatnám. Babona. Alapja nulla.
Nincsen összefüggés!!!!!! Ez egy buta hiedelem, semmi más!!!!!!

Meglátszik-e a babán ha terhesség alatt megütik a pocakot elég erősen?

Véletlen?l de er?s ütés ért, majd az illet? még bele is markolt mert esett le a lépcs?n és pont a pocakom volt kéznél sajnos.

Legjobb válasz: Remélem közölted,hogy többé ne terhes nõbe kapaszkodjon, hanem tanuljon meg esni. A babád jól védett helyen van, ahhoz,hogy sérüljön elõbb a buroknak kellene sérülni..biztos nem tett jot abban a pilanatban, de reméljük szegényke már elfelejtette a történteket. Amennyiben hasfájásod van, vagy görcs jelentkezik,mindenképp ügyeletre menj, de jó lenne a biztonság kedvéért az orvosoddal minél elõbb megbeszélni, hátha uh-ra van szükség.. Ezen nem szabad gondolkodni, de ha jólvagy szerintem nem lesz gond, csaknehogy méhen belül legyen bevérzés...

Remélem közölted, hogy többé ne terhes nõbe kapaszkodjon, hanem tanuljon meg esni. A babád jól védett helyen van, ahhoz, hogy sérüljön elõbb a buroknak kellene sérülni..biztos nem tett jot abban a pilanatban, de reméljük szegényke már elfelejtette a történteket. Amennyiben hasfájásod van, vagy görcs jelentkezik, mindenképp ügyeletre menj, de jó lenne a biztonság kedvéért az orvosoddal minél elõbb megbeszélni, hátha uh-ra van szükség.. Ezen nem szabad gondolkodni, de ha jólvagy szerintem nem lesz gond, csaknehogy méhen belül legyen bevérzés...
szerintem itt nem annak kéne kérdésnek lenni hogy meglátszik e vagy nem, hanem történhetett e vmi baj avagy sem. én már akkor is a kezem a hasam elé rakom amikor tömegbe megyünk, vagy gyerekek futkosnak körülöttünk. ha nincs semmi fájdalom, görcs, vérzés, ilyenek, akkor valszeg minden OK, de ha mész orvoshoz mindenképp említsd meg neki, hogy ez történt
Hát kedves második válaszodó, bizony nagyot derültem a válaszodon! Meglátszik a szorítás nyoma a csuklódon? Jesszus!!! Mi köze van apud csuklószorításának ahhoz, hogy neked is van ott egy folt? Remélem nem gondoltad komolyan a válaszod!
Erre igazán nincs biztos válasz, mert pl. amikor a nagymamám anyut várta, a papám viccbõl a hátához dobott egy szem szilvát.Anyum hátán látszik egy folt. Amikor az én anyum engem várt, majdnem elesett és apum csuklójánál kapta el és az én csuklómon bizony meglátszik a szorítás nyoma.Ez persze nem törvényszerû, reméljük semmi baj nem lesz. Azért elég durva, hogy valaki így megüt egy kismamát, mikor ilyenkor nagyon kell vigyázni.Kívánom, hogy ne legyen semmi gond ebbõl!
Igenis meglátszódhat a babán, olvassatok utána a neten!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!