Találatok a következő kifejezésre: Megkeresztelik a ha csak (4 db)

Megkeresztelik a gyerekemet, ha csak én (anya) vagyok megkeresztelve, az apa "ateista"?

Vagy neki is muszáj megkeresztelkednie?

Legjobb válasz: A gyereket a Ti hitetekre keresztelik meg. Ha Nálad látja a pap, hogy hiszel és a gyerekedet is hitre akarod nevelni, akkor megkereszteli. De ha pl. nem vagytok egyházilag házasok, abból azt a következtetést vonhatja le, hogy nem olyan fontos a Neked a hited, így valószínû, hogy a gyerek sem fog vallásos szellemben nevelkedni. Ha meg tudod gyõzni, hogy Te hiazel, csaka párod nem és õ azért elfogadja, hogy a gyereketeket vallásosan neveld, akkor valószínûleg megkereszteli. De azért vannak olyan papok, akiknek hiába mondod, hogy hívõ vagy, ha nincs egyházilag rendezett házasságod, egyszerûen nem igazán hiszik el, így nem akarják megkeresztelni a gyereket. (ilyen esetben szokták azt javasolni, hogy várjatok pár évet, ha már a gyerek saját maga tudja kérni a keresztséget, akkkor Tõletek függetlenül megkeresztelik akár 7-8 évesen.) Az én javaslatom: beszéljetek több pappal, mert van, aki lazább. Szerintem elõbb-utóbbb találtok olyat, aki megkereszteli.

A gyereket a Ti hitetekre keresztelik meg. Ha Nálad látja a pap, hogy hiszel és a gyerekedet is hitre akarod nevelni, akkor megkereszteli. De ha pl. nem vagytok egyházilag házasok, abból azt a következtetést vonhatja le, hogy nem olyan fontos a Neked a hited, így valószínû, hogy a gyerek sem fog vallásos szellemben nevelkedni. Ha meg tudod gyõzni, hogy Te hiazel, csaka párod nem és õ azért elfogadja, hogy a gyereketeket vallásosan neveld, akkor valószínûleg megkereszteli. De azért vannak olyan papok, akiknek hiába mondod, hogy hívõ vagy, ha nincs egyházilag rendezett házasságod, egyszerûen nem igazán hiszik el, így nem akarják megkeresztelni a gyereket. (ilyen esetben szokták azt javasolni, hogy várjatok pár évet, ha már a gyerek saját maga tudja kérni a keresztséget, akkkor Tõletek függetlenül megkeresztelik akár 7-8 évesen.) Az én javaslatom: beszéljetek több pappal, mert van, aki lazább. Szerintem elõbb-utóbbb találtok olyat, aki megkereszteli.
A kérdező hozzászólása: A "sátátnistás" hozzászólónak pedig azt üzenem, hogy nem érdekel különösképpen, hogy õ miben venne részt, és miben nem. Legyen ez az õ döntése, és nekem is megvan a sajátom...
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, nem ez lesz az egyetlen és utolsó döntés, amit mint szülõ meghozok helyette, addig míg önálló tudatra nem ébred. Azután pedig õ még mindig eldöntheti, hogy kíván-e katolikusként élni, vagy átkeresztelkedik, vagy mondjuk nem foglalkozik vele... ui. Csak megjegyzem, a kérdésem másra irányult...
A vízkeresztség a Biblia szerint azt jelenti, hogy az ember hittel megvallja, hogy elfogadja Jézus Krisztust személyes megváltójának, aki az Isten Fia. Ezután alámerítik az egész embert a víz alá, hogy "az óemberét a halálba adja" és egy új, Krisztusi természet részesévé váljon. Szóval a lényeg a hit. Bébiszitterkedtem 3 hónapos gyerekeknél, de nem vettem észre, hogy hittek volna... hisz még beszélni sem tudtak...Röviden: ez is egy döntés következménye. A kisgyerekek még nem tudnak dönteni (amúgy ha akarod, meg fogják keresztelni).
Egyébként én egy ilyen sátánista szekta szokásnak, ahol a gyerek lelkét elõre el kell adni a szülõknek nem vennék részt és be is tiltanám, mert ütközik a szabad vallásválasztás alkotmányos jogába.
Persze, az egész csak pénz kérdése.
Azért írtam, hogy "pénz kérdése az egész", mert nõvérem is, sógorom is meg vannak keresztelve, de nem volt templomi esküvõjük. Amikor megszületett a gyerekük, elmentek a falubéli paphoz, aki kerek perec kijelentette, hogy csak akkor kereszteli meg a gyereket, ha összeházasodnak templomban is + fizetnek x összeget! Aztán elmentek egy másik paphoz neki elég volt az, hogy fizettek x összeget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
A gyermek nem tehet arról hogy a szülõk nincsenek megkeresztelkedve. A keresztég az elsõ és legfontosabb szentség. Az elsõ esetben mivel te meg vagy keresztelkedve minden további probléma nélkül bármelyik katolikus pap meg fogja keresztelni. A második esetben szintén megfogja keresztelni, csak még javasolni fogja a házasság rendezését. Nem nagy templomi szertartással, hanem csak 2 tanúval. Fontos ezenkívül, hogy legalább egy keresztszülõ legyen és meg legyen keresztelve. Valamelyik hozzászólónak pedig és neked a keresztség kiszolgáltatása ingyenes. Ami jó az ha az egyházfentartási hozzájárulásod rendezve van, hiszen ezzel is kifejezed az egyházközséghez való tartozásodat. Remélem tudtam segíteni: egy katolikus pap
A kérdező hozzászólása: :-))
Az elsõ válaszoló vagyok. Annyit akarok hozzátenni, hogy lehet, hogy beleszaladsz egy-két szemellenzõs papba, de ez ne keserítsen el, menj tovább, mert ismerek olyan papot is, aki a hosszú felsorolásra, hogy mi minden nincs (nincs egyházi házasság, apuka nincs megkeresztelve, anyuka nem bérmálkozott, stb.) , egyszerûen megkérdezte: "Gyerek van?" A zavart "igen" válaszra pedig közölte: "Akkor lesz keresztelõ." Neked is kívánom, hogy ilyet találj! :)
Pénz kérdése az egész! Ha jattolsz, akár szentté is avatnak!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak annyit tennék hozzá, hogy unokatesómék egyáltalán nincsenek összeházasodva, viszont mindketten katolikusak, és megkeresztelték a gyerekeiket. De õk messze laknak, nem tudom, hogy itt is el lehet-e intézni. Ha meglesz a babó, akkor mindenképpen utánajárok...
A kommentre válaszolok: A Biblia szerint nincs olyan, hogy átkeresztelkedni. És persze, azt csinálsz, amit akarsz, nem az én döntésem, csak segíteni szerettem volna, ezer bocsánat.

Megkeresztelik úgy a kicsit, ha csak polgári esküvőnk volt?

Legjobb válasz: Milyen vallásúak vagytok? Ha valamelyik protestáns felekzetnéél akarjátok keresztelni, ott nem feltétel a házasság sem. Öcsémék csak együtt élnek, minden gond nélkül megkeresztelték a kisfiukat. Mi evangélikusok vagyunk, a sógornõm katolikus, a keresztszülõkis azok voltak... az evangélikus egyházban még ez se feltétel...

Milyen vallásúak vagytok? Ha valamelyik protestáns felekzetnéél akarjátok keresztelni, ott nem feltétel a házasság sem. Öcsémék csak együtt élnek, minden gond nélkül megkeresztelték a kisfiukat. Mi evangélikusok vagyunk, a sógornõm katolikus, a keresztszülõkis azok voltak... az evangélikus egyházban még ez se feltétel...
Nekünk megkeresztelték a kicsit, pedig nem voltunk házasok sem. Elmondtam az "ügyintézõnek" a plébánián, hogy amikor úgy érezzük megértünk a házasság szentségére, akkor az oltár elõtt is fogadalmat teszünk, addig "csak mert az olyan szépre" nem. Elfogadta az atya is, minden gond nélkül megvolt a keresztelõ. Most a második kicsi is úgy lesz megkeresztelve, hogy templomi esküvõnk nem volt, még( polgári volt)
Mi is római katolikusak vagyunk, és még csak nem is házasodtunk össze, nem is járunk templomba, mégis megkeresztelte a pap a fiúnkat. A keresztszülõk sem házasok. Kérdezzétek meg, az a biztos.
Csakisa papon. lelkészen múlik. Ha vaskalapos, el fog küldeni. Ha nem az, megkereszteli. Nálunk a katolikus pap nem kereztel, csak, ha aszülõk házasok és rendszeresen járnak templomba. Ha nem, elõtte jegyesoktatás, majd egyházi esküvõ (szûk körû) és akár azonnal meg is kerezteli a kicsit... Mondjuk õ elég idõs... Lehet, hogy egy fiaal pap kissé lazábban veszi aszabályokat.
Akkor fizessétek be az egyházi adót és kezdjetek minden vasárnap templomba járni a templom körüli kertet gondozni és a misén a kosárkába úgy beledobni az 500-1000ft, hogy a prezsbiter mindent lásson::) )
Nekünk is csak polgárink volt, és igen, megkeresztelik :)
Római katolikus a párom és a családja, és a lányunk is az lett!Én evangélikus vagyok, és nem vagyunk házasok!Így is elsõ szóra megkeresztelték! :) Bár anyósomat küldtem faggatózni, mert õ jár templomba!De nem volt feltétel a házzasság! :)
Temploma, lelkésze, papja válogatja. Nekünk is csak polgári esküvõnk volt, és a katolikus pap elutasított minket, végül mindhárom gyerekünket a református lelkész keresztelte meg. De pl. Vácon, ill. Pesten a 16. kerületben sima együttéléssel keresztelt a katolikus pap, Vácon a református utasította el. Szóval, ha eldöntöd, milyen vallásúnak akarod a gyereket, csak a megfelelõ lelkipásztort kell megkeresned hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Viszont pont, hogy katolikus keresztelõt szeretnénk, mivel itt, ahol élünk az az elterjedtebb...
Akkor a református pap biztosan megkereszteli.. a katolikusok általában jobban ragaszkodnak az egyházi házassághoz... Ha nem fontos, melyik felekezethez fog a kicsi tartozni, akkor menjetek el a református paphoz és nála mindent el tudtok intézni :)
Az én kisfiamat megkeresztelték.
A református lelkészek állati nyitottak tapasztalatom szerint és nagyon egyszerû és szép keresztelõt tudnak nyújtani szeretettel!
A kérdező hozzászólása: Én római katolikus vagyok, a párom református...
Igazsag szerint nem szabadna megkeresztelnie de ha kicsit is engedekeny a papa megteszi. Mi hazasok vagyunk minden tekintetben de a frjem az eskuvo utan kijelentette hogy o templomba megegyszer be nem teszi a labat.Izgi volt igy elmenni megbeszelni a keresztelot, persze rogton kerdezte a pap hogy hol van az apuka.Mondtam neki hogy o nem szeretne resztvenni a keresztelon, eloszor jott hogy igy nem lehet de aztan elkezdtem sorolni hogy a gyerek nem tehet rola hogy az apja nem akar ott lenni stb.Vegul megkeresztelte az apja nelkul is.A gyereket kell eloterbe helyezni hogy nem akarod hogy pogany legyen stb, ha engedekeny a pap belemegy.

Ha csak polgári esküvőnk lesz a születendő gyermeket akkor is megkereszteli a pap, vagy csak ha templomi is lesz?

ja, és ráadásul különbözik a vallásunk is. ez gondot jelent? viszont mindketten megvagyunk keresztelve.

Legjobb válasz: Meg fogja keresztelni. Az a lényeg, hogy ti is meg vagytok keresztelve, szabadon dönthetitek el, hogy melyik vallásra keresztelitek a babát. Azoknál a szülõknél sincs baj, ahol valaki nincs megkeresztelve, hisz ezen felnõtt korban is át lehet esni.

Meg fogja keresztelni. Az a lényeg, hogy ti is meg vagytok keresztelve, szabadon dönthetitek el, hogy melyik vallásra keresztelitek a babát. Azoknál a szülõknél sincs baj, ahol valaki nincs megkeresztelve, hisz ezen felnõtt korban is át lehet esni.
Megkereszteli, a két dolog (esküvõ-keresztelõ) független egymástól.
Azért szoktak belekötni az esküvõbe, mert a keresztelésnél ígéretet teszel, hogy abban a hitben neveled a gyereket. És ezt az ígéretet nehezen veszik komolyan olyantól, aki már a kapcsolatát sem annak az egyháznak a tanítása szerint alakítja ki, vagyis nem házasodik templomban. De ezek ellenére 99, 9999... % hogy minden pap megkeresztelné a gyereket.
Ja, a különbözõ vallás sem akadály.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudtam ha nincs esküvõ nincs keresztelõ sem. akkor rosszul informáltak?! vagy ezt papja válogatja, van amelyik igen van amelyik nem?
Nem biztos, hogy megkereszteli. Mi templomban esküdtünk, ráadásul én egyházi iskolába jártam elõtte. Sekrestyés voltam egy ideig, kántorkodtam is. Mikor keresztelõre került volna sor, az volt az elsõ kérdés, hogy 5 évre visszamenõleg tudom-e igazolni, hogy befizettem az egyházi adót. Ez nem volt elég, mert a leendõ keresztszülõktõl is kérték a visszamenõleges igazolást a pénz befizetésérõl, különben nem engedélyezik a keresztelõt. Na, akkor azt mondtam, hogy többet templomba nem járok, a gyerekeim majd megkeresztelkednek nagykorúan, ha úgy döntenek. Jézus vajon bemutatta a csekket Keresztelõ Jánosnak?


Ha csak a párom van megkeresztelve de én nem, attól még a babánkat megkeresztelik egy református templomban?

Legjobb válasz: Meg keresztelik. nekem az öcsém lehetett úgy keresztapa, h nincs megkeresztelve. Sõt a nõverem férje sicnsenm megkeresztelve és a két gyereket simán megkersztelték.

Meg keresztelik. nekem az öcsém lehetett úgy keresztapa, h nincs megkeresztelve. Sõt a nõverem férje sicnsenm megkeresztelve és a két gyereket simán megkersztelték.
Lelkésze válogatja, de általában igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!