Találatok a következő kifejezésre: Megkaptam a igényléséhez (5 db)

Ha megkaptam a diákigazolvány befizető csekket, akkor biztosra vehetem, hogy elfogadták az igénylésem?

A tablóképemet küldtem be, féltem, hogy nem fogadják el, mert szürkés a háttér, nem fehér, de most megkaptam a csekket, ezek szerint elfogadták, és meg fogom kapni anélkül, hogy bármit is kelljen intéznem a Tanulmányi Osztályon?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A csekket végülis automatikusan kiküldték annak is, aki végül nem nyert felvételt. De biztosan fognak szólni mikor készítik, hogy ha nem használható a képed.

Szerintem nem. A csekket végülis automatikusan kiküldték annak is, aki végül nem nyert felvételt. De biztosan fognak szólni mikor készítik, hogy ha nem használható a képed.
:O Én úgy tudom h már lejárt a befizetési határidõ. Pótfelvételivel jelentkeztél? vagy hogy így van neked ez??:D
A kérdező hozzászólása: Utólag küldtem el a képem és az aláírásom, a regisztrációs csomagban lévõ papíron, és ma kaptam egy levelet az Oktatási Hivataltól, amiben benne volt a csekk, és hogy a befizetési határidõ aug. 19.
Jah akkor gondolom nem pótfelvételi volt. Hát nézd én olyan képet küldtem aminek zöld volt a háttereXD és elfogadták nem hiszem h ezzel problémád lesz. Sokan voltak még így h a tablóképüket küldték.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem pótfelvételi :) Zöld? :D Akkor remélem, nem kell aggódnom. Az enyém világos szürke http://www.dtp.hu/uploads/biztonsagi-ajto_u112-pe_vilagos_sz.. ilyesmi :)
Szerintem a felvételizõk 90%-a a tablóképét küldi, annak a háttere meg nem valószínû, hogy fehér, és én még nem hallottam olyat, hogy valakinek nem fogadták volna el...

Megkaptam a GYED igényléséhez szükséges nyomtatványt, de van rajta egy olyan rész (nyilatkozat adóelőleg megállapításához), amit nem értek. Mit kell be X-elni?

1. SZJA törvény 33§-a alapján járó adójóváírást kívánja-e igénybe venni?

Legjobb válasz: Nos az adoelõleg megállapítását kérd, mert különben neked kell, majd megcsinálni mindent, hacsak nem vagy vállalkozó és van könyvelõd. adójóváírást vedd igénybe, havonta 11250ft -tal kevesebb lesz a gyed ha nem kéred, mert az akkor jár ha neméri el az éves kereset jelen esetben gyed az 1 250 000ft-ot. A családi kedvezmény úgy tudom a 3 gyerekes családokra vonatkozik, de annak nézz utánamert nem tudom.

Nos az adoelõleg megállapítását kérd, mert különben neked kell, majd megcsinálni mindent, hacsak nem vagy vállalkozó és van könyvelõd. adójóváírást vedd igénybe, havonta 11250ft -tal kevesebb lesz a gyed ha nem kéred, mert az akkor jár ha neméri el az éves kereset jelen esetben gyed az 1 250 000ft-ot. A családi kedvezmény úgy tudom a 3 gyerekes családokra vonatkozik, de annak nézz utánamert nem tudom.
Az adójóváírásnál van egy éves felsõ határ a jövedelem kapcsán, sztem az, amit az elõzõ válaszoló írt, ha nem kéred havonta, mert félsz, hogy átléped majd, de nem léped át, akkor év végén egy összegben utólag emgkapod. De ha kérted, és átléped, akkor év végén egyben vissza kell fizetni, én sajna jártam így... A családi kedvezmény 3 gyerektõl jár csak.


2 hete adtam be a tgyás igénylést, ezalatt megszünt a munkaviszonyom. Most akkor biztositott vagyok, vagy csak onnantól, ha elbírálták a tgyást? Kapok erről valamilyen határozatot, hogy megkaptam e?

Munkanélkülir?l szülök, 15.-vel szüntettem meg a munkanélküli ellátást, attól a naptól kértem a tgyást is. De mivel már nem folyósit a munkaügy, a tgyással biztositva vagyok?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy milyen biztosítottságra gondolsz. Többféle megközelítése van. Mire irányul a kérdés? Arra, hogy kell-e külön fizetned magad után egészségügyi szolgáltatási járulékot a fentiek alapján, vagy sem?

Nem tudom, hogy milyen biztosítottságra gondolsz. Többféle megközelítése van. Mire irányul a kérdés? Arra, hogy kell-e külön fizetned magad után egészségügyi szolgáltatási járulékot a fentiek alapján, vagy sem?
A kérdező hozzászólása: A biztositottság azt jelenti, hogy jogosult vagy mind az egészségügyi ellátások igénybevételére, mind pefig a pénzbeli ellátások igénybevételére. Nincs más jelentése, ugyhogy igen.
Akkor azt mondom, hogy nem vagy biztosított. És itt jön be az, amiért én a kérdést feltettem. Többféleképpen lehet biztosítottságot értelmezni. Attól függetlenül, hogy nem folyósít a munkaügy, Neked nem kell külön fizetned az egészségügyi ellátásért egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ezt az idõszakot lefedi a thgy ideje, ebbõl a szempontból "foglalkoztatód" pedig az ellátást kifizetõ egészségpénztár. Viszont ez az idõszak nem jogosít egy következõ ellátás igénybevételére, tehát pénzbeli ellátásra nem, csak természetbenire (orvosi ellátás, gyógyszertámogatás stb.).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!