Találatok a következő kifejezésre: Megindult szülés ha (4 db)

Megindult szülés esetén, ha mentőt hív az ember (dugóban nem lehet a belvárosba jutni tőlünk időben, és nem az első terhesség) melyik kórházba visz? Ahol az orvosom van, vagy ahová tartozom?

Nem szeretnék "idegenben" szülni. Az els? babám korábban jött, és taxival mentünk, de az éjjel volt, akkor odaérünk 15-20 perc alatt. De nappal a csúcsban, volt már hogy több mint egy órát mentünk. Nem szeretnék a kocsiban szülni :)

Legjobb válasz: Ilyen esetben nem a mentõket kell hívni, hanem a betegszállítókat, õk oda visznek, ahol az orvosod van.

Ilyen esetben nem a mentõket kell hívni, hanem a betegszállítókat, õk oda visznek, ahol az orvosod van.
Én kértem a nõgyógyásztól beutalót a biztonság kedvéért, hogy oda vigyenek, ahol õ dolgozik, mert amúgy én nem oda tartozom helyileg.
Szia. Kérj elõre beutalót a nõgyógyászodtól, és akkor a mentõ abba a kórházba visz ahol õ van.
Én most beszéltem a védõnõvel, és õ is azt mondta, amit gyanítottam, hogy a mentõ csak az illetékes kórházba vihet, máshova nem. A betegszállító is jó ötlet lehet, õ "maszek", oda visz, ahova akarod. A beutalót nem tudom, lehet így van, de én is terveztem, hogy felhívom a mentõket és megkérdezem, biztos ami biztos:)
A kérdező hozzászólása: És létezik olyan betegszállító, aki akkor jön, amikor hívom? Én úgy tudom, hogy õk 3 órán belül jönnek ki, vagy valami ilyesmi. Akkor meg már mindegy :)
Ha a központi mentõszámot hívod és elmondod, hogy szülni fogsz, mennyi idõközönként jönnek a fájások el ment-e a magzatvíz stb akkor az ottani diszpécser el fogja tudni dönteni, hogy mentõt vagy betegszállítot küldjön. Egyébként ilyen esetben mentõt szoktak Nyugi.

Feltétlenül görcsös érzést kell érezni, ha megindult a szülés?

Holnapra vagyok kiírva 5 percenként keményedik a hasam, de nem érzek görcsölést, csak er?sen feszül. Vagy ez még nem az?

Legjobb válasz: Valószínõ (vagyis biztos:-), hogy néhány napon belül megszülsz, de hidd el, ha beindul érezni fogod. Kivéve ha úgy jársz, mint én, akinek a keményedések mellett egy nap alatt elszivárgott a magzatvize, majd az elsõ erõs fájástól számított 3ra alatt megszültem. Tehát ha nincs erõs vízszerû folyásod, csak a keményedések, akkor kitartás! Az a fájás, az másmilyen lesz.

Valószínõ (vagyis biztos:-), hogy néhány napon belül megszülsz, de hidd el, ha beindul érezni fogod. Kivéve ha úgy jársz, mint én, akinek a keményedések mellett egy nap alatt elszivárgott a magzatvize, majd az elsõ erõs fájástól számított 3ra alatt megszültem. Tehát ha nincs erõs vízszerû folyásod, csak a keményedések, akkor kitartás! Az a fájás, az másmilyen lesz.
Nekem egyáltalán nem voltak görcseim csak elfolyt a vizem.Mire beértünk a kórházba egyértelmûen az volt az, ott kaptam valami kúpot és az hozta meg a fájásokat. Könnyû szülést kivánok neked, és sok sok boldogságot!!!:D
Hú-ha!Szerintem ez már az lesz, föleg, ha rendszeres! Hisz nem is mindenkinek egyformák a fájásai! Elmész a korházba, max visszaküldenek, ha még nincs itt az idõ! Könnyû szülést kívánok neked!!! 8.5hós baba anyukája
Szia! Nekem a rendszeresség volt gyanús, abban, hogy fájásom van nem votam biztos! Kb. 3 órát vártam mire úgy döntöttem megyünk, éjjel 3-kor mentünk 8h-kor burokrepesztés, 11, 50-re meglett a baba. Amíg be nem kötötték az oxitocint, ( vége elõtt kb.1, 5h-val)addig alig volt fájásom. Könnyû szülést: 8 hetes baba anyukája!
Szia, nekem nem görccsel kezdõdött, hanem azt éreztem, hogy fáj a gyomrom, aztán 3-4 órával késõbb már rendszeres 8 perces fájások voltak. Kitartást kívánok, és könnyû, szép szülést
A kérdező hozzászólása: Van folyásom, eddig sûrû volt, mostanába kicsit vizesebb, de nem tulajdonítottam túl sok jelentõsége neki. Ha ma nem indul be holnap uy is mennem kell NST-re akkor majd kiderül, köszi a válszokat.

Ha nemsokára szülnél de a párod nem érdeklődne felőled egy hónapja szólnál neki ha megindult a szülés?

Nagyon haragszom de nem tudom eldönteni ha megindul a szülés akkor szóljak -e neki?Vagy értesítsem -e a születésr?l.Szinte semmiben nem segített eddig sem sem anyagilag sem erkölcsileg.

Legjobb válasz: Biztos, hogy ez rosszul esik Neked- teljesen érthetõen... Szégyellje magát. Az neki eddig sem volt fontos, mi van veled, meglehet, ez után sem lesz. MAGAD és a kicsi miatt szólj neki! Azért, hogy úgy érezzed: te megtettél mindent. Most és itt ez nem hiúsági kérdés sajnos, érdemes a sértett egódat félretenni kicsit-csak a gyerek miatt. Egészséget és boldogságot Nektek!

Biztos, hogy ez rosszul esik Neked- teljesen érthetõen... Szégyellje magát. Az neki eddig sem volt fontos, mi van veled, meglehet, ez után sem lesz. MAGAD és a kicsi miatt szólj neki! Azért, hogy úgy érezzed: te megtettél mindent. Most és itt ez nem hiúsági kérdés sajnos, érdemes a sértett egódat félretenni kicsit-csak a gyerek miatt. Egészséget és boldogságot Nektek!
Én a helyedben értesíteném egy sms-el minimum. Legalább a te lelkiismereted legyen rendben.
Ha megszületett a bébi, én egy sms-t dobnék neki, de csak amolyan sablon szöveggel mint mindenki másnak. Én is pont ilyen helyzetben vagyok csak én az én apukámmal vagyok így.És én is így cselekszem majd. Valóban aZ a lényeg, h a te lelkiismereted rendben legyen, többet úgysem tudsz tenni. A többi meg majd alakúl vhogy. Nagyon boldog babavárást és jó egészséget Nektek.
Én értesíteném a szülés megindulásáról, aztán hallgatnék. Csak nem bírja ki, hogy ne hívjon fel késõbb, hogy na mi lett a vége, megszületett-e. Azért szólnék neki, mert az õ gyermeke, joga van tudni, illetve én nagyon sokszor hallottam már olyat, hogy akkor kezd a férfiakban valami megmozdulni, s talán esély van rá, hogy szép lassan ráébred arra, hogy mindez a terhesség nem csak fikció volt, hanem tényleg van egy gyereke. Hátha emiatt visszatér. Én nem bántanám, nincs értelme, viszont az esélyt megadnám neki, hogy felfogja, hogy mi újság, s visszatérjen.
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen a párod. Én biztos nem szólnék elõtte, max amikor már megvan a baba küldenék neki egy sablon smst, hogy xy ekkor és ekkor ennyi kg-val , ennyi cm-vel megszületett. (Ennyit és nem többet).
Szerintem az elsõnek van igaza.Biztos, hogy nem akarta a "párod"(nem tudom hogy lehet annak nevezni ilyen embert)ezt a gyereket.Én nem szólnék semmikor sem neki.Majd értesíti a gyámhivatal vagy a bíróság amikor a gyerektartás lesz intézve, vagy az apaság kérdése.Egy ilyen embertõl nem várhatsz semmi jót, felesleges zaklatni.Ha érdekelnétek, vagy legalább a gyereke akkor úgyis jelentkezne magától.Ha Te egyedül is vállaltad ezt a gyereket, akkor gondolom úgyis elrendeztél megterveztél már mindent, hogy boldogultok nélküle.Ráerõltetni úgysem tudod magatokat.Sajnálatos, hogy így kell babát szülnöd. Remélem jól ellesztek nélküle is, és majd találsz egy rendes embert magatok mellé valamikor, aki tényleg szeretni fog bennetekt. Minden jót nektek.
szia.en hasonlo hejzetbe vagyok mint te csak mi 2honapos terhesen maradtunk szet mert kessel fenyegetett, en bisztos hogy nem szolok neki, mert amit tett szamomra nem megbocsajthato.o azota nem jelentkezett en ugy vagyok vele ha eddig nemerdekelte a gyerek eztan se erdekelje.na de ha veletlen jelentkezni fog magatol, nemfogom eltiltani tole a gyereket.39hetes kismama.sok szerencset
A szemét láda! Nem lehet könnyû így babát várni. Nagyon sajnállak:((( Gondolom most nagyon erõsnek kell lenned, hogy ne emiatt a rohadt szemét senkiházi férfi miatt törd magad. Gondolj a kis babádra! Õt is elõre sajnálom, hogy ilyen apja van. :(( Szerintem ne értesítsd. Az ilyen nem érdemli meg. Nagyon szomorú ilyet mondani, de ha eddig nem érdekelte, hogy mi lesz a gyerekével akkor szerintem ez után se fogja. Szerintem ne szólj neki. Had érezze milyen ha tudomást sem vesznek róla. Egy idõ után úgyis leesik neki, hogy megszületett a gyereke, akkor talán keresni fog. Azt javaslom akkor is csak a tartási díj ügyében állj vele szóba. 16 hetes kismama


Eggyel többen lesztek és valaki üvölteni fog.
Nekem fájásokkal kezdödött és egyre gyakrabban és erösebben.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nagyon jó. XD Köszönöm, hogy megnevettettél ezen a s.r napon
Vagy elfolyik a víz, vagy fájásaid lesznek. De ha rendszeresen keményedsz, az is ér. :) Az igazi fájások közben bekeményedik az egész has, rendszeresek, nem múlnak, hanem erõsödnek, és egyre hosszabbak. Érdemes meleg fürdõt venni, sétálni, mert ezek hatására ha csak jóslók, elmúlnak.
Én is ezen a kérdésen gondolkodtam ma, mivel egész nap keményedek és fájdogál a hasam, csak az a baj, hogy még csak 29+5 hetes vagyok, szóval még nem igazán kéne szülni. Most lezuhanyoztam, vettem be magnéziumot, remélem, hogy elmúlik. Csak nem a szülés indult be... Remélem.
Nekem nem folyt el, a doki repesztett burkot a szülõszobán. Nekem elöszõr olyan érzésem volt mintha elrontottam volna a hasam. Elmentem wc-re 3x. Ez kb. 1órán belül volt. Utána rendszeresen jöttek a fájások (amiket semmivel nem lehet összekeverni) , elkezdtem mérni õket, nekem már az elején 6-7 percesekkel indult. Így telt el 2 óra, bementünk a kórházba, még 2 óra és meglett a Fiam :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!