Találatok a következő kifejezésre: Megijedtem! Nagyon lett (15 db)

Ma karamboloztunk autoval, belénk jöttek hátulrol, mi álltunk, és nagyon megijedtem, hogy lett-e a babának valami baja? Nagyon rágörnyedtem, aztán ahogy visszacsapodtam bevertem a fejem. Mintha összepréseltem volna, ugye nem lett baja?

Azota sokat mocorog mintha nem történt volna semmi,de akkor olyan sokkot kaptam,nagyon megrémültem,megállás nélkül sirtam.30 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nyugodj meg!!!!! Biztosan nincs semmi baj! Hiszen mocorog!!!! Felébresztetted, szerintem :) annyian írják, hogy elesdtek meg minden, nem gondolnám, hogy ez nagyobb ütõdést jelentett neki. Megvédi a magzatvíz! Azt elhiszem hogy megijjedtél, én is megijjedtem volna, de mostmár nyugi, ne idegeskedj, mert tudod nem jó neki sem. Vigyázz magatokra! ;) jó egészséget, és boldog babavárást továbbra is! 27 hetes kismama

Nyugodj meg!!!!! Biztosan nincs semmi baj! Hiszen mocorog!!!! Felébresztetted, szerintem :) annyian írják, hogy elesdtek meg minden, nem gondolnám, hogy ez nagyobb ütõdést jelentett neki. Megvédi a magzatvíz! Azt elhiszem hogy megijjedtél, én is megijjedtem volna, de mostmár nyugi, ne idegeskedj, mert tudod nem jó neki sem. Vigyázz magatokra! ;) jó egészséget, és boldog babavárást továbbra is! 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy irtál, picit megnyugodtam.
Szia, Ma még van ügyelet, lehet, hogy érdemes lenne bemenned egy ultrahangra a saját megnyugtatásod végett.Én bemennék, és boldogan nyugtáznám, hogy minden rednben.
Szerintem sincs baj, ha mozog a babóca és nincs vérzésed, fájdalmaid, stb. De hogy igazán megnyugodj, szerintem is érdemes lenne egy uh erejéig beugrani a dokihoz. Ilyen esetben szerintem azonnal fogadnak, ügyeleten is. Remélem, valóban minden rendben. Minden jót! 23 hetes kismama

Megijedtem! Nagyon magas lett a vércukoreredményem, 11.1, az előbb mértem meg, mert furcsán érzem magam, mit tegyek?

35.hetemet kezdtem ma. Kb. két órája vacsoráztunk, zöldborsólevest és sajtos kenyeret paradicsommal. Nem ettem semmi cukrosat, akkor mit?l lehet, és mit kell ilyenkor csinálni? lehet valami baja a babámnak?

Legjobb válasz: Ha mérés elõtt 2 órán belül ettél akkor 11-ig normális. Egy picit túllépted, de nem hiszem hogy komolyabb baja lett volna a babának. Még 5 heted van addig igyekezz minél egézségesebben étkezni és kerülni a cukros ételeket. Kitartás, sok sikert! Remélem segítettem!

Ha mérés elõtt 2 órán belül ettél akkor 11-ig normális. Egy picit túllépted, de nem hiszem hogy komolyabb baja lett volna a babának. Még 5 heted van addig igyekezz minél egézségesebben étkezni és kerülni a cukros ételeket. Kitartás, sok sikert! Remélem segítettem!
Nem hinném, hogy köze lenne a terhességhez. Alapból, ha szénhidrátot eszel (nem csak a cukrot), akkor evés után nem sokkal megemelkedik a vércukorszinted. A normális vércukorszintet azért mérik mindig reggel, éhgyomorra, mert AKKOR kell annak az eredménynek kijönnie. Mint itt már írták, terhelésnek számít már az is, ha megeszel egy zsemlét egy pohár tejjel. Te ennél biztosan több szénhidrátot vettél magadhoz. Tehát szerintem ne izgulj, teljesen normális ez a vércukorszint. A nyugalmad érdekében kérdezz meg egy dokit, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató szavakat. Már csak 6, 3 és csak egy óra telt el, így megnyugodtam kicsit. Csütörtökön megyek a dokimhoz, majd begbeszélem vele a dolgot. Köszönöm mégegyszer!

Volt így valaki? Rossz lett az AFP eredményem, mom index 0, 5. Hétfőn megyek dokihoz. Nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Az enyém az elsõ gyermeknél 0.54 a másodiknál 0.47 volt, természetesen egészségesek, a dokim sem volt megijedve, valószínûleg néhány nappal korábban lett levéve a vér. A genetikai uh-kon minden rendben volt, a kombinált tesztem több 10ezres értéket adott, az afp önmagában sajnos rendkívül megbízhatatlan, nincs diagnosztikai jelentõsége (2 dokit is megkérdeztem):) A többi vizsgálat milyen lett?

Az enyém az elsõ gyermeknél 0.54 a másodiknál 0.47 volt, természetesen egészségesek, a dokim sem volt megijedve, valószínûleg néhány nappal korábban lett levéve a vér. A genetikai uh-kon minden rendben volt, a kombinált tesztem több 10ezres értéket adott, az afp önmagában sajnos rendkívül megbízhatatlan, nincs diagnosztikai jelentõsége (2 dokit is megkérdeztem):) A többi vizsgálat milyen lett?
Annyira ne ijedj meg! Nekem 0, 64 volt és már 6, 5 hónapos a gyönyörû, makk egészséges kislányom. Nem voltam amnión.
Szegeden az AFP a genetikai UH-hoz kell. Hány hetes vagy? Én ahogy megyek az AFP eredméynérért, másnap kell mennem UH-ra.
A kérdező hozzászólása: 14.24-es-nek köszönöm, holnap megyek az istenhegyi klinikára, elõszõr 4-es tesztet csinálnak, és ha annak is rossza az eredménye akkor genetikai UH. Kezdek kicsit megnyugodni.
Én is ilyen cipõben járok nekem Ddebrecenbe kell mennem és nem bírom elérni õket valaki tudja mikor van rendelés?
Szia! A 14:24-es válaszoló vagyok. Én az AFP eredmény után rögtön kértem idõpontot az Istenhegyi géndiagnosztikai központba. Már másnap fogadtak is a rossz AFP miatt és megcsinálták a genetikai UH-ot. Ha gondolod hívd fel õket és hamarabb megnyugszol!!! 16 hós kislány anyukája Ui.: azért az UH után írd majd meg nekünk ide, hogy mi volt! :-)
Ezek szerint amniocentézist akarsz csináltatni? Mi voltunk genetikai tanácsadáson, ez az egy amit ott mondanak.
A kérdező hozzászólása: eddig semmi baj nem volt, de ez megijesztett, hétfõn megyek dokihoz, közben meg próbálok idõpontot kérni genetikai vizsgálatra, köszi a nyugtató válaszokat
Szia! Az eddigi válaszolóknak teljesen igaza van. Az AFP vizsgálat megbízhatatlan. (nemhiába Európában sehol máshol nincs már ez a vizsgálat!!!) Ha nem pont a napján veszik le, akkor téves értéket mutat és fölöslegesen aggódnak a kismamák. Nekem 4, 2 lett a MOM (2, 5-ig jó), én is végigbõgtem a napot, de a genetikai UH-on mondták, hogy semmi gond, minden rendben van. Éééés tényleg!!! Azóta van egy teljesen egészséges, gyönyörû, huncut 16 hós kislányom!!! Ne aggódj, várd meg a genetikai UH-ot!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: ne ijedj meg!!!
Ne ijedezz! Barátnõmnek 0.46 lett és 4D-ken is és genetikai uh-kon is azt mondták egészséges a baba! Az AFP önmagában nem jelent semmit, sokszor téves!!! A genetikai uh a lényeg! Illetve a kettõt együtt kell értelmezni! És az is fontos hogy idõben vegyék le a vért mert ha nem, akkor is lehet téves eredmény! Nyugi, de a dokid úgyis elmondja a dolgokat! Boldog babavárást! 35 hetes pocis
Debrecenben genetikai rendelés:hétfö, kedd, csütörtök:9-14-ig.Telefon:52/417-144.

Ma voltam 18 hetes uh-on és a baba koponyájában találtak 2 cisztát. Ha volt már ilyen valakinél mi lett belőle? Egészséges lett a baba? Nagyon megijedtem.

Az orvos azt mondta, hogy valószín? fel fog szívódni pár hét múlva, de azért menjünk el egy komolyabb genetikai uh.ra is.32 éves vagyok és a down kor sz?rés eredménye jó lett és az afp-m is .

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske

Szia! Nálunk is volt. Az egyik doki ijesztegetett míg a másik megnyugtatott, hogy felszívódik. Így is lett. Kb 3 héttel késöbb már nem is volt ott. Ne aggodj egészséges a picid. Ez ilyenkor elõfordul. 33 heteske
Szia!Én két hete voltam a 4D genesisnél, ott mondták, hogy a babám agyában 3 ciszta van.Múlt héten volt a kötelezõ uh (20.heti), ott meg már nem volt ott egy sem.A szonográfus hölgy elmondta 4d-n, hogy ezek a ciszták jönnek-mennek, lehet két uh között pl. a májában v. veséjében lesz a babának, ami felszívódik úgy, hogy nem is tudunk róla.
Az én babámnál is a 18. hetin vették észre, hogy az egyik agyféltekében 6 mm-es, a másikban 7 mm-es cisztája van. Elküldtek a Baross u-ra genetikára, ahol más rendellenesség miatt (vesemedence-tágulatok) is ajánlották a magzatvízvételt. A 4 hét múlva esedékes kontrollon a ciszta felszívódott (a tágulatok is a veséjében), a fiunk egészségesen született meg. Az elõttem szólónak igaza van, a ciszták jönnek-mennek, fel fog szívódni. Ne idegeskedj, nyugi! Én is nagyon ideges voltam emiatt, a 20. héten nagyon megrövidült a méhnyak és 1 ujjnyira kinyílt a méhszájam. Az eredménye az lett, hogy a maradék 20 hetet gyógyszerekkel tömve és ágyhoz kötötten töltöttem, megelõzendõ a vetélést és koraszülést! Nyugodj meg, felszívódik!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Mindenkinek boldog babázást kívánok!

16-hetes AFP- értékem alacsony lett, 0, 72. Múlthéten voltunk 4-d uh-on, ott mindent rendbe találtak. Nagyon megijedtem. Járt mostanában így valaki? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0,7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.

Szia nem értem az embereket. Nekem minden leletem kiértékeli a védõnõ és a doki. Neked semmit sem mondott? Pedig nem magánhoz járok. Nekem 0, 7 lett és mégis negatív.....minden rendben van nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint ez egy jó eredmény, a fogadott dokim szerint, ez alacsony.Pedig az eredményen behatárolt még normális érték 0, 5-2, 5 között van!Ezért kicsit furának is találom.
Dzia nekem a korrigált lett 0, 68 a 2. 0, 70.... Nyugi... Az AFP elavult módszer, ezt a bajcsy zs. Kórházban mondta a gentikai tanácsadó, inkább az idegcsõ elzáródást illetve a nyutott hátgerinc kiszûrésére alkalmas....de az is csak 50%os.... 20+3hkm
elsõnek! nekem 0.96-ra mondta a védõnõ, hogy alacsony! a doki azt mondta oké. én is úgy tudom, hogy eléggé elavult ez a módszer.
Oh, ne aggódj! Az AFP legendásan megbízhatatlan vizsgálat. Maga a védõnõm mondta, hogy 3 kismamánál 2-nél rossz eredményt mutat (az esetek java részében teljesen alaptalanul), teljesen hiteltelen, mégis elvárják és kérik a vizsgálatot. Nagyon ok ismerõsnek és rokonnak lett rossz felénk az AFP eredmény, még csodálkoztak is, hogy nálam pont betalált a jó eredmény. De a lényeg, hogy eddig akárhány kismamának hozott ki felénk rossz eredményt, mindnek makkegészséges babája született. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi probléma, nyilván nem a legtökéletesebb idõpontban volt a vizsgálat, így nem lett tökéletes sem. jellemzõ egyébként, hogy a fiúknál többször csal, nem tudni miért. (Nekünk kislányunk lesz, tán ezért nem csalt.) A lényeg, hogy ez egy elavult, nem korszerû, nem pontos vizsgálat, nagyon nagy hibalehetõséggel "dolgozik", éppen ezért szokták javasolni, hogy a 12. héten csináltasd meg a fizetõs kombinált tesztet, aminek a kockázatbecslése 99%-ig megbízható, míg az AFP-é ugyanilyen arányban nem. :) Szóval fel a fejjel! Ha nem szóltak a 4D-sen sem, hogy probléma lenne (márpedig ott azért megnézik a picit, elvégre fizetsz érte...), akkor szinte kizárt, hogy baj lenne. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató üzeneteket!!

Torch tesztet csináltattam. A Rubeola pozitív lett! Miért lehet ez? Tüneteim nincsenek. Nagyon megijedtem, hogy baja van a babónak (már érzem, hogy nincs).

Legjobb válasz: lehet azért lett pozitív, mert már átestél rajta, vagy azért mert kaptál gyerekkorodban védõoltást :)

lehet azért lett pozitív, mert már átestél rajta, vagy azért mert kaptál gyerekkorodban védõoltást :)
nekem is csináltak (24 v 25 heesen) és pozitív lett, a doki csak annyit mondott, h átestem rajta, de nyugodjak meg, semmi baj nincs, úh sztem te is nyugodj meg, minden rendben van :) 36hetes kismami
Szia! Nem tudod megkérdezni anyukádat/nem emlékszel, hogy voltál-e gyermekkorodban rózsahimlõs? Mert ha igen, akkor már átestél rajta, ezért + a teszt. Ilyenkor már nem veszélyes. (Sztem a legtöbbünk volt gyerekkorában, ne izgulj!!!!) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kisebb koromban nem voltam rózsa-, csak bárányhimlõs. De utána néztem, hogy a betegség nem feltétlen erõs lefolyású. Akár hurut formájában is végbe mehet. Így viszont már nem tudom, átestem-e rajta.
Szia! Nekem is tegnap jött meg az eredmény, hogy pozitív. Én is elõször kicsit megijedtem, de aztán megnyugodtam, mert úgy gondoltam, nem hinném, hogy a terhesség alatt voltam az, mert semmilyen tünetem nem volt. Párom tuti, hogy nem volt, így biztosan elkapta volna tõlem. Ketten meg ugye nem valószínû, hogy tünetek nélkül átestünk volna rajta! Szóval nyugodj meg, ha tudod, tényleg kérdezd meg Anyukádtól, õ biztosan tudja, hogy átestél-e vagy oltást kaptál.

8 hetes kismama vagyok. Ma lett meg a vizelet eredményem, nagyon sok benne a baci! Megijedtem, mitöl lehet?

Legjobb válasz: Ha nem küldtek vizelet tenyésztésre,nincs olyan nagy baj.Vizelet vétel elött mindig tusolj le és középsugárbol vedd.Igyál nagyon sok folyadékot.Lehet,hogy csak kivüröl került oda,de lehet egy kis felfázástol is.Szex közben is sok minden feljuthat a hugyuton,ezért aktus után ha lehet mindig menj el pisilni.

Ha nem küldtek vizelet tenyésztésre, nincs olyan nagy baj.Vizelet vétel elött mindig tusolj le és középsugárbol vedd.Igyál nagyon sok folyadékot.Lehet, hogy csak kivüröl került oda, de lehet egy kis felfázástol is.Szex közben is sok minden feljuthat a hugyuton, ezért aktus után ha lehet mindig menj el pisilni.

Miért van az hogy nagyon szeretnék kisbabát, de mikor a teszt két csíkos lett megijedtem, és a gyomromban dobog a szívem?

a gyomorideg mennyire árthat a babának?

Legjobb válasz: szerintem ez csak az izgalom..most még hirtelen jön az hogy mi lesz ezek után,jo ötlet e..hasonlok..de hidd el ez a legszebb dolog a világon..és nagyon sok örömöt kivánok nektek.

szerintem ez csak az izgalom..most még hirtelen jön az hogy mi lesz ezek után, jo ötlet e..hasonlok..de hidd el ez a legszebb dolog a világon..és nagyon sok örömöt kivánok nektek.
Ezzel én is ugyanígy voltam. Amikor megjelent a 2 csík remegtem, sírtam, és agyaltam.:) Másnap reggel pedig nem tudtam, hogy álmondtam-e vagy valóban babát várok! Ne izgulj, minden rendben lesz, élvezd a terhességed! :) Boldog babavárást!8 hetes kismama
Hát ez így van, de hamar rá fogsz jönni, hogy a várandóság a nõk legszebb és legboldogabb idõszaka! Ne ess kétségbe, mert mindenki hasonlóképpen reagál, amikor megtudja. Boldog Babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást.
2-vel több a fehérvérsejt? Semmi, nemrég biztos beteg voltál.
Volt egy kisebb betegséged, gyulladásod, amit lehetséges, hogy észre se vettél. Pl. nátha, influenza, ilyesmi szokta ezeket az értékeket okozni. Semmiféle ijedtségre nem adnak okot ezek az értékek.

Megcsípett valami elég nagy pirosra duzzadt, voltam orvosnál Calcium injekciót kell innom, és gyógyszertári kenöccsel kell kennem, tegnap estére a csípés körül fehér lett? ! Megijedtem, de olvastam, hogy a kenőcstől is lehet festékhiány

Ugye nem lyme -koros lettem??

Legjobb válasz: Szia! lyme-kórnál a csipés körül 1 céltábla szerû alakzat keletkezik. Ha ilyet látsz magadon (akár több is lehet) azonnal fordulj orvoshoz.

Szia! lyme-kórnál a csipés körül 1 céltábla szerû alakzat keletkezik. Ha ilyet látsz magadon (akár több is lehet) azonnal fordulj orvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!