Találatok a következő kifejezésre: Meghalt a és rám (5 db)

Édesanyám szeretné rám íratni a házát, de úgy, hogy a haszonélvezet rajta marad. Én úgy szeretném, hogy a kislányomra írassa, és ha meghal, a haszonélvezet rám szálljon. Megoldható ez?

milyen modon érdemes ezt,vásárlás,vagy ajándékozás?melyikkel kevesebb az illeték?ha a kislányom nevére megy,a gyámügy rá teheti a kezét?

Legjobb válasz: Haszonélvezetet nem lehet örökölni.Édesanyád haszonélvezete megmarad, ha a Te kislányod nevére kerül a tulajdon,de neked már nem lesz semmi jogod.Ha így nem jó, akkor mindenképpen a vásárlást ajánlom, mert így "csak" 2% az illeték az érték után.Az ajándék drágább,most nem tudom mennyit változott,de 6-8% biztos van.Én néhány hónapja csináltam ugyanezt.Mire újra átírásra kerülne a sor,hátha megváltozik az illetéktörvény.

Haszonélvezetet nem lehet örökölni.Édesanyád haszonélvezete megmarad, ha a Te kislányod nevére kerül a tulajdon, de neked már nem lesz semmi jogod.Ha így nem jó, akkor mindenképpen a vásárlást ajánlom, mert így "csak" 2% az illeték az érték után.Az ajándék drágább, most nem tudom mennyit változott, de 6-8% biztos van.Én néhány hónapja csináltam ugyanezt.Mire újra átírásra kerülne a sor, hátha megváltozik az illetéktörvény.
Természetesen a gyámügy lesz a "harmadik fél"! A kislányod nagykorúságáig az õ tudtuk nélkül nem tehetsz semmit.

Meghalt a macskám és rám maradt a kölyke. De a szokásos dolgokat az anyja tanította volna meg neki. Ilyen helyzetben mit csináljak, hogy megtanulja aza alapokat?

Nem lenne semmi gond hogyha az anya cica meg nem halt volna elütötte az autó... A kis macska pedig keresi én én nem tudom megtanítani a szokásos dolgokra erre az anyja tanította volna meg de ? nincs hozzá téve a kis macska igen vad

Legjobb válasz: Nem tudom, szerintem inkább ösztönbõl jön ez nekik. Pl. én a kismacsekokat beleraktam az almosládába és utána odapisiltek maguktól. Nem az anyjuk mutatta meg nekik. Inkább a tej miatt aggódnék. Amúgy hogy került az Egészség/Dohányzás kategóriába a kérdés? :o)

Nem tudom, szerintem inkább ösztönbõl jön ez nekik. Pl. én a kismacsekokat beleraktam az almosládába és utána odapisiltek maguktól. Nem az anyjuk mutatta meg nekik. Inkább a tej miatt aggódnék. Amúgy hogy került az Egészség/Dohányzás kategóriába a kérdés? :o)
Mennyi idõs a cica? Nézd át a korábbi macskás kérdéseket, mert rengeteg jó tanács szerepel benne kismacskák felnevelésével kapcsolatban, linkekkel együtt.
Mennyire kicsi? Eszik már rendesen? Nincs egy másik lány cicád esetleg? Nekem is volt hogy meghalt az anyacica és a másik nevelte fel, még szoptatta is, pedig nem a sajátja volt.
Most "szezon" van, nézz körül a környéken, ismerõsök között, nincs-e valakinek anya macskája. Az talán szoptatná a kicsit. Ha nincs, akkor sem kell elkeseredni. Ha van cumisüveged, vagy pipettád, akkor azzal adagolhatsz neki langyos tejet (elõbb utóbb muszáj lesz elfogadnia, tapasztalat). Az még jobb, ha házitejet veszel, de ha ez nem megoldható, jó a bolti is. A többit majd megtanulja magától, ösztönbõl. Az én macskáim 1 hónaposak lesznek, még szopnak, de már próbálkoznak a tálból evéssel is. Langyos tejbe apríts kis kenyérdarabkákat! Azt is enni fogja egy idõ után. Csak míg ott vagy, valószínûleg fél odamenni, úgyhogy ha lehet, úgy kapja meg a kaját, hogy kóbor macska ne egye meg elõle.
Az elõzöhöz hozzáfûzném, hogy tehéntejet ne adjál neki, mert sok cica nem tudja megemészteni és hasmenése lesz tõle. Állateledel-boltban kapható speciális cicáknak való tej, azzal próbálkozz.
Nekem kb 3hetes kiscicákat kellett felnevelnem az anyjuk nélkül. Cumisüvegbe tajbegrízt adtam nekik..amikor nagyobbak lettek alutasakos macskakaját kaptak kiskanállal. És majd nem lesz vad, ha eteted, mert látja h. te jót teszel vele, és összefüggésbe hoz téged az életben maradással, tehát nem lesz ott gond. Gondoskodjál róla az a lényeg:) Majd írj h. mi vált be. És jó étvágyat a cicusnak, neked meg sok boldogságot vele:)
Az ösztön nagyon erõs az állatokban!Nem lesz gond! Tejet adni TILOS! Utána nehogy álladokihoz kelljen hordani! Speciális tej ahogy az egyik hozzászóló mondja!


Miért érdemes megölnöd magad? Hány éves vagy? Voltál már szerelmes?
Sose tudhatod, mi vár rád konkrétan ezért nem szoktak öngyilkosok lenni az emberek azt hiszem nálad eleve van egy alap negatív beállítottság vagy csalódások sorozata, amibe most ez az agyalás is bejátszik. Egészséges lelkû ember alapjáraton nem akar csak azért öngyilkos lenni mert mi lesz ha felnõ.... Csak 40 évet dolgozol nem 60-at. Az öngyilkosság semmire sem megoldás csak kifogás és menekülés. Találj már valami értelmes elfoglaltságot és akkor nem agyalsz marhaságokon. Én is csóró vagyok és sose volt jól fizetõ állásom de rengeteg jó dolog volt/van az életemben. Sok oldalról meg lehet közelíteni az életet és nem kell fájdalmat okozni a szeretteidnek. Inkább azon agyalnék, hogy oldjam meg a problémáimat, hogy jussak elõre, hogyan érjem be kevesebbel stb.
Nem megoldás az öngyilkosság. Az élet nem csak fekete-fehér.
A penzhez es a megelheteshez, avagy a kenyelmes, boldog elethez nem feltetlenul kell munka. Vagy legalabbis faraszto munka, lasd pl. Mark Zuckerberg.
Én csak azért nem tenném/teszem meg, mert azzal fájdalmat okoznék a szeretteimnek. Biztos neked is van vmi, ami miatt érdemes nem megtenni.
Akkor érdemes csak élni, ha azt csinálod amit Te szeretnél, ami Téged tesz boldoggá és nem mást. Ne azért ne öld meg magad, mert másoknak csalódást, fájdalmat, stb. okoznál, hanem saját magad miatt. Ha nem akarsz, nem kell megházasodnod, nem kell hogy legyen gyereked sem. Ami pénz keresel arra költöd amire szeretnéd. :) Csak úgy érdemes élned, ha magadnak élsz és nem mások elvárásai szerint.
igen igazad van ugyanezt erzem +senki nem szeret

Láttam egy bolhát, ami meg is csípett. Valószínűleg a szomszéd kutyáról jött át rám és velem be a szobámba. Életben marad és szaporodik majd vagy meghal? :D

Legjobb válasz: Ha agyon nyomtad, nagy a valószínûsége, hogy nem fog szaporodni. Ha viszont el pattant lehetséges hogy bolha tanyád lesz

Ha agyon nyomtad, nagy a valószínûsége, hogy nem fog szaporodni. Ha viszont el pattant lehetséges hogy bolha tanyád lesz
egymagában azért elég nehéz lenne neki szaporodnia :D Nekünk a cicákban szoktak lenni, és van hogy kéretlenül bejönnek az ablakon. Apáék ágyában már többször is ugráltak a bolhák, de ugyan azzal a lendülettel meg is döglött az összes
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam szétnyomni, elugrott -.-" :D
Ahol egy bejön, ott több is bejön, és ha több bejön, akkor jobb vigyázni... Viszont a kutyabolha nem nagyon marad meg emberen, ellenben a macskabolha :D Neveltem egy kiscicát, azóta is közelharcot vívok velük =/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!