Találatok a következő kifejezésre: Meggyógyult gyereket vagy (3 db)

Ha valaki 14 éves korában leukémiás volt, de mára már meggyógyult most 30 éves. Lehet -e neki gyereke anélkül, hogy szövödménye legyen a gyereknek vagy ő is örökölheti a leukémiát?

Legjobb válasz: Ha egy családban volt rákos megbetegedés, akkor a következõ generáció hajlamos lehet a betegségre, de ez nem azt jelenti, hogy rákos is lesz. Nem feltétlenül. Ezek nem olyan betegségek, amelyek örökölhetõk! Azt, hogy lehet e gyermeke, nem tudom, ezt szerintem szakembertõl kellene megkérdezni....Ha már gyógyult, akkor véleményem szerint lehet, de mondom, ez nem 100%. Valószínû attól függetlenül még ugyanúgy jár évente kivizsgálásra, így érdemes lenne megkérdezni a kezelõorvosát, nõgyógyászát.

Ha egy családban volt rákos megbetegedés, akkor a következõ generáció hajlamos lehet a betegségre, de ez nem azt jelenti, hogy rákos is lesz. Nem feltétlenül. Ezek nem olyan betegségek, amelyek örökölhetõk! Azt, hogy lehet e gyermeke, nem tudom, ezt szerintem szakembertõl kellene megkérdezni....Ha már gyógyult, akkor véleményem szerint lehet, de mondom, ez nem 100%. Valószínû attól függetlenül még ugyanúgy jár évente kivizsgálásra, így érdemes lenne megkérdezni a kezelõorvosát, nõgyógyászát.
Genetikus tanácsát kellene kikérni, õk tisztában vannak a betegségek örökölhetõségérõl. Egy biztos, hogy maga a betegség nem öröklõdik, csak a hajlam.
Ha valaki olyan erõs, hogy felépült a leukémiából, valószinûleg nagyon jó szülõ lesz. A leukémia nem örökölhetõ, a hajlam rá viszont igen. Ez egy kockázati tényezõ az utód életében, de mindenkinek van valamilyen kockázata. Orvosi konzultáció a szokásosnál is fontosabb.
Nagyon sok olyan gyógyult leukémiás van, akik nem örökletes úton, nem hajlam alapján, hanem csernobil eredményeként betegedtek meg. Sajnos sok leukémiás ismerõsöm van, akiknek már van gyerekük, egészséges gyerekek.

Meggyógyult gyereket betegrendelésre vagy egészséges tanácsadásra vigyek vissza az orvoshoz, ha látni akarja?

2 éves gyermekem van. Ha egyik héten betegrendelésen voltunk, akkor meggyógyultan ugyanúgy betegrendelésre vigyem, hogy a dokorn? nyugtázza, hogy igen, meggyógyult? Egészségesre nem merem vinni, mert mi van akkor, ha még nem 100 %-osan gyógyult? Kihívni nem akarom emiatt az orvost, mert drága. Ha a betegrendelésre az elkülönít? fel?l viszem, akkor az nem tetszik másoknak és ennek hangot is adnak :( mit tegyek?

Legjobb válasz: Hívd fel a gyerekorvost és mondd meg neki, hogy te az egészséges rendelésre viszed, mert nem szeretnéd, hogy nehogy még valamit elkapjon.Szerintem meg fogja érteni. valószínûleg már meg is gyógyultatok. Ha azonban fertõzõ betegsége volt a lurkónak, akkor a betegrendelésre vidd vissza.

Hívd fel a gyerekorvost és mondd meg neki, hogy te az egészséges rendelésre viszed, mert nem szeretnéd, hogy nehogy még valamit elkapjon.Szerintem meg fogja érteni. valószínûleg már meg is gyógyultatok. Ha azonban fertõzõ betegsége volt a lurkónak, akkor a betegrendelésre vidd vissza.

Ki hogy vélekedik az új influenzáról? Beadatjátok az oltást magatoknak vagy a gyereknek? Esetleg aki elkapta, hogyan viselte? Hamar meggyógyult?

Legjobb válasz: most láttam a híradóban, hogy a terhes nõknek és a kisgyermekeknek mégse javasolja az egyik bizottság...én egész biztosan nem adatom be se magamnak, se a prüntyõnek. A párom se akar róla hallani se. 3 ismerõsöm kapta meg eddi, bizonyítottan 1 volt h1n1-es. Elmúlt 5 nap alatt, 38 fokos láz, orrfolyás.Ennyi.

most láttam a híradóban, hogy a terhes nõknek és a kisgyermekeknek mégse javasolja az egyik bizottság...én egész biztosan nem adatom be se magamnak, se a prüntyõnek. A párom se akar róla hallani se. 3 ismerõsöm kapta meg eddi, bizonyítottan 1 volt h1n1-es. Elmúlt 5 nap alatt, 38 fokos láz, orrfolyás.Ennyi.
Elkuldok egy cikket, eleg hosszu, de erdemes elolvasni es ez utan donteni az oltasokkal kapcsolatban.Engem teljesen megdobbenett az egesz oltassal kapcsolatos hir. http://www.asztralutazas.hu/index.php/kitekint/OSSZEFUGGESEK..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon érdekes a cikk, érdemes elolvasni. Jó egészséget mindenkinek.
Nekem is van egy érdekes cikkem. Én nem oltatom be sem magamat se a 17 hónapos lányomat. Inkább eszszük kiloszám a gyümölcsöt meg zöldséget, sok c-vitamint, még pótlás képp is kap a család cebion cseppet. A cikk:http://nibiru.hu/egeszseg/090910h1n1.htm
Köszi, hogy figyelmünkbe ajánlottad ezt a cikket! Tanulságos volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!