Találatok a következő kifejezésre: Megfáztam, de vagyok (31 db)

Megfáztam, de mostmár elég jól vagyok, csak taknyos vagyok, de nem birom kifújni, hanem érzem, mikor nyelek, hogy azt is nyelem. Mit csináljak?

Bocs,nem tudtam ezt máshogy megfogalmazni.Nem tudok úgy köpni,hogy kijöjjön a cucc is.

Legjobb válasz: Jót tehet az inhalálás, kamillateával. :) Mivel a kérdést jó régen tetted fel, azóta már biztosan meg is gyógyultál! Remélem, a karácsonyt azért élvezni tudtad! :)

Jót tehet az inhalálás, kamillateával. :) Mivel a kérdést jó régen tetted fel, azóta már biztosan meg is gyógyultál! Remélem, a karácsonyt azért élvezni tudtad! :)
A kérdező hozzászólása: Nem baj, hogy most válaszoltál, mert még lehetek ilyen helyzetben... köszi szépen.

5 hetes terhes vagyok, kezdek trusszogni es erzem, hogy lehet megfaztam. De a fonokom ferje influenzas az is lehet onnan ered? Megmarad a babam ha beteg leszek? Vagy ra ez milyen hatassal lehet?

Lenne egy masik kerdesem is. Amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok szedtem a fejfajasra Advil ami ugye ibuprofen tartalmu gyogyszer.. ebbol lehet baja a kisbabanak.. kb-3-4 hetes lehettem.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak,dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama

Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak, dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol), de attól, hogy az elején szedtél néhány szem advilt, tényleg nem lehet baja a babának. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
En a terhesseg elso 10 hetet vegigtusszogtem, es nem voltam megfazva. Nekem az is egy tunet volt :) De biztos ami biztos: C vitamin, mez es tea (csak ne a forro teaba rakd a mezet, mert elvesziti minden jotekony hatasat). Es sok pihi! Nem lesz gond a fejfajascsillapito miatt, de mostantol csak paracetamol tartalmi gyogyszereket szedhetsz. Grautula a babahoz!!!!

14 hetes kismama vagyok. Eddig minden szép volt és jó, semmilyen rossz tünetem (hányás, hányinger) nem volt, de most megfáztam. Lázas vagyok és nem tudom, hogy mit csináljak. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!

38 fok fölött kell csak lázcsillapítással foglalkozni, akkor lehet pl Algopyrint bevenni, vagy homeopátiást szert a gyógyszertártból. Tea, C-vitamin, sok pihenés. Ha nem javul, menj orvoshoz! Jobbulást!
Én is voltam ebben a cipõben 10hetesen. A dokim azt mondta szedhetek paracetamol tartalmu lázcsillapítót mert az nem ártalmas kis mennyiségben. A láz viszont igen! Ezenkívül sok pihenés, rengeteg folyadék, citrom, méz! Gyógyulást kívánok! Nem lesz semmi baj! 18hetes kismama
Szia!Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Nekem ugyanez volt, 16-17 hetesen lázas lettem, azt mondta a védõnõm, hogy napi 1, 2 algopirint be lehet venni, de szigorúan 38 fok felett, alatta borogatás tea stb. Én is izgultam. Este 37.5 majd 38 majd 38, 4 no akkor jött az algopirin, éjjel felkeltem kettõkor még mindig 38 fokos voltam, de nem vettem be több gyógyszert. Reggelre 37, 5 körül lettem, majd nagyon lassan lement. Kb.2-3 napig tartott. Szóval nyugi, nem lesz semmi baj.Inkább 1, 2 algopirin mint láz napokig. Jó babavárást.
Ha megfáztál és lázas vagy , akkor irány az orvos! Én konkrétan még nem voltam olyen helyzetben, de a háziorvosom felhívta rá a figyelmemet, hogyha ilyen panaszaim lennének azonnal menjek el hozzá. Jobbulást kívánok:20 hetes kismama
Szerintem is mindenképp menj orvoshoz!!! Ha láz van akkor nem lehet játszani, csak Õ tud segíteni. Olyan gyógyszert szedjél csak be amit Õ ír fel, mert most a baba a fontos. De persze nem megijeszteni akarlak, mert bizos hogy így nem lesz baj. Mielöbbi gyógyulást kívánok! :)
Menj orvoshoz és konzultálj vele. Az Algopirynt szokták engedni. Addig is sok forró te, takarózz be vastagon, izzadj, pihenj és igyál sok folyadékot. Semmi baj nem lesz, nyugi:-)
A legfontosabb, hogy feküdj, pihenj, C vitamin és!!!!!!Ami a legfontosabb hideg vizes borogatás, ülõfürdõ. Gyógyszert ne vegyél be, csak, ha 38 fölé megy a hõd, de akkor is szerintem a koraterhességben paracetamol származékot szabad csak (ubophen, Panadol). A lényeg, hogy inkább hûtsd magad, a gyógyszerhez csak végsõ esetben nyúlj, de ha muszály, akkor tedd azt. a nagyon félsz, akkor hívd fel a legközelebbi kórházat, klinikát és kérdezd meg, vagy az orvosod fõként. Én egy hete estem át ezen és csaka vizes fürdõ levitte 38-ról 37, 2-re, m ár jobban is vagyok. Minden nap megittam egy citromot is. Jobbulást!!!


20hetes kismama vagyok, pár hete megfáztam, de a köhögés nem nagyon akar elmúlni. Valami hatásos gyógymódot? Van valaki esetleg ilyen cipőbe?

Legjobb válasz: Én igen, bár nekem csak most kezdõdött, torokfájás, köhögés, plusz amit szeretnél... :( Én most már Augmentint szedek, hogy ne menjen át tüdõgyulladásba, de próbáld ki esetleg a stodalt, hársfateával kombinálva, hátha segít esetleg! :) 32 hetes kismama

Én igen, bár nekem csak most kezdõdött, torokfájás, köhögés, plusz amit szeretnél... :( Én most már Augmentint szedek, hogy ne menjen át tüdõgyulladásba, de próbáld ki esetleg a stodalt, hársfateával kombinálva, hátha segít esetleg! :) 32 hetes kismama
Sinupret!
én nem akartam gyógyszerezni így maradt a sópipa. Levitte szép lassan, de napi nagyon sokszor kell vele sokiág inhalálni, viszont semmi mellékhatás vagy izgulás, hogy nem ártok-e vele a babának
Hagymatea

Két napja érzem, hogy megfáztam, de nem folyik az orrom, csak kapar a torkom és csúnyán köhögök. Szedjek erre valami gyógyszert, vagy várjam meg, hogy elmúlik magától?

Két napja érzem, hogy megfáztam, de nem folyik az orrom, csak kapar a torkom és csúnyán köhögök. Érzem, hogy fájnak a hörg?im. Ami viszont aggaszt, hogy kicsit fáj a hátam is a tüd?mnél. Remélem nem tüd?gyulladás, bár lázam nincs. Mit csináljak? Elég, ha egész nap fekszek?

Legjobb válasz: Egyébként 6 hetes vagyok és már volt egy vetélésem, ezért nem merek semmi gyógyszert bevenni.

A kérdező hozzászólása: Egyébként 6 hetes vagyok és már volt egy vetélésem, ezért nem merek semmi gyógyszert bevenni.
Szia.Kamilla tea, jó citromosan, meg sok gyümölcs és pihenés.Esetleg a köhögésre van a stodal homeopátiás szirup amivel biztos, hogy nem ártasz, gyógyszertárban lehet kapni.Én is szedtem 7hetesen.Szorítok neked és minden jót.26hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Van is itthon Stodal, akkor azt elkezdem.
Ha ennyire félsz bármit is bevenni, menj elõbb orvoshoz és vele konzultálj!!!!!

Eléggé megfáztam úgyhogy vagy két napig edzeni se fogok tudni menni, de még étvágyam sincs. Sokat eshetek vissza?

edzés

Legjobb válasz: Nem, még két hét alatt sem eszel nagyon vissza, nem kell ezt túlaggódni.

Nem, még két hét alatt sem eszel nagyon vissza, nem kell ezt túlaggódni.
Hát ha 2 nap alatt látványosan vissza lehetne esni, az baxna be. :)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van túl aggódom ;)

Befolyásolja a csütörtökre várt peteérésemet az, hogy nagyon megfáztam, de nem vagyok lázas?

Igyekszem természetes gyógymódokkal kúrálni magamat és nem beszedni különböz? bogyókat.

Legjobb válasz: Semmi köze a náthának a peteéréshez.

Semmi köze a náthának a peteéréshez.

Nagyon megfaztam, nem vagyok igazan taknyos de a torkom szornyen faj!Milyen hazi praktikak vannak az ego torok erzese ellen?

28-dik hetet toltom

Legjobb válasz: Probáld meg negro cukorkával,mézzel.Nekem mikor a torkom fájt,Tamtum verde cukorkát ajánlott a háziorvos.Recept nélkül kaphato a patikában.Remélem jol irtam a nevét.Nem vettem meg,a mézes negro segitett.Jobbulást.

Probáld meg negro cukorkával, mézzel.Nekem mikor a torkom fájt, Tamtum verde cukorkát ajánlott a háziorvos.Recept nélkül kaphato a patikában.Remélem jol irtam a nevét.Nem vettem meg, a mézes negro segitett.Jobbulást.
Homeopátiás szereket lehet szedni terhesen is. Torokfájásra nagyon jó a Homeogene 9. Nekem legalábbis nagyon bevált, azóta is ezt használom, ha kell, pedig már szedhetnék bármit. Ha elkezded szedni és a szedés elején azt érzed, hogy még jobban fáj, ne ijedj, meg, ezt gyors javulás fogja követni! Jobbulást!
Vöröshagyma, propolisz(ezt méhészeknél megveheted), forró tea, méz.Ez 1-2 nap alatt helyrehoz.
én is ebben a cipõben járok nálam a forró tea a méz és a negro segít!!!! 3.napja szenvedek de a torkom mára már nem fáj. 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonm a valaszokat, sajons kulfoldon el;ek es fogalmam nincs itt milyen homepatias szerek vannak, de isozm a citromos teat eszema halls cukorkat na meg fokhagymas piritost, remelem par nap es jobb lesz.
En hagymateat foztem, mar reggelre nem is fajt annyira, a mezet utalom, de elso ejszaka 1 fel "macis" mezet megettem...de csak azert mert a hagyma teat jobban utaltam mint a , ezet, pedig nagyon jo volt, de a masodik bogrevel nem birtam mar lenyelni. Jo gyogyulast! Es nyugi, lassan el fog mulni.En 2 hetig szenvedtem ettol.
Vegyél LÁNDZSÁS UTIFÛ SZIRUPOT. Azt eheted.
Van valami homeopátiás orrcsepp is.Ha beírod a keresõbe, h orrcsepp, akkor biztos kihozza azt a kérdést, amikor egy orrcseppfüggõ kismama kért tanácsot, és neki ajánlottak egy homeopátiásat, ami bevált.A nevét ott megtalálod! Köhögésre meg attól függ milyen.Ha hurutos, akkor hársfatea jót fog tenni neki.(15-20percig szabad forró vízben áztatni.Ha sokáig áztatod, akkor kijönnek belõle a csersavak, és tönkrevágják a gyomrod.)
Ha köhögsz nagyon jó a fenyõméz, és a Negro, sok mézes-citromos tea, az orrcsepprõl én is kérdeztem a háziorvost ( 24 hetes terhes vagyok ), nekem azt mondta ha kell orcseppet használnom akkor azt amit szoktam, mert a babának az nem tesz jót ha én nem kapok rendesen levegõt, viszont egy jó orrcsepp órákra szabaddá teszi a légutakat és így napjában nincs is rá állandóan szükség.
Éna védõnõtõl kaptam a magazinok mellé két kiskönyvet is, az egyikben benne vannak azok a gyógyik amiket lehet szedni-homeopátiások fõleg.Ha nem a netem kérdezz rá vagy a gyógyszertárban kérdezd meg, segítenek, mert nekik minden megvan infóban.
Homeopátiás, terhesen is szedhetõ szerek: Köhögésre: Stodal szirup Orrdugulásra, náthára: Coryzalia és Euphorbium-Comp.-Hell orrspray
Szia Igen a Stodal és a Sinupret nagyon jó köptetõ és homeopátiás. Engem 2 nap alatt tünetmentessé tett. Emellé szedtem a Cebion C vitamin cseppet. Gyógyszertárba lehet kapni ezeket. Sok sikert!

Kulfoldon vagyok es megfaztam.9 hetes vagyok. Mar jobban vagyok de kezdek kohogni. Itt nem tudok semmilyen gyogynoveny uzletrol. Mit szedhetek vagy milyen hazi tipp lenne jo a kohogesre hogy folszakadjon?

Legjobb válasz: A BOIRON francia homeos készítményeket gyárt bármelyik külföldön vagy szerintem kapható : Homeovox vagy Oscillococcinum bármelyik jót tesz..ha influenza jellegû, inkább a második. Sinupret csepp is szedhetõ.. Ha mégsincs a gyógyszertárban, akkor meleg tea mézzel.. 1kanál méz citromlével, sok-sok c-vitamin.. és ha nem vagy problémázós a fokhagyma is sokra képes! Tea legyen gyenge fajta -hárs, kamilla..csipkebogyó.

A BOIRON francia homeos készítményeket gyárt bármelyik külföldön vagy szerintem kapható : Homeovox vagy Oscillococcinum bármelyik jót tesz..ha influenza jellegû, inkább a második. Sinupret csepp is szedhetõ.. Ha mégsincs a gyógyszertárban, akkor meleg tea mézzel.. 1kanál méz citromlével, sok-sok c-vitamin.. és ha nem vagy problémázós a fokhagyma is sokra képes! Tea legyen gyenge fajta -hárs, kamilla..csipkebogyó.
Nezd meg bevasarlo uzletekben a pharmacy reszt, meg gyogyszereszuk is van ok segitenek, mondd meg hogy kismama vagy! Otthonra pedig vegyel mezet, citromot! Jobbulast!
Szia! Megkerdezhetem h hol vagy? Angliaban nagyon sok a kinai gyogynovenyes, tuti van nekik vmi.Vagy gozold meg a fejed forro sos vizzel, 10-15 percig.Nekem ez segitett :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!