Találatok a következő kifejezésre: Megcsalt a meg lehet bocsájtani (3 db)

Komolyan minden kapcsolatban idővel valaki megcsalja a másikat? Valahogy kívánja a kis kalandot? Ezt meg lehet bocsájtani ha valaki megcsalja a másikat?

Párommal pár napja erről beszéltünk.Én elméletem hogy ha valaki igazán szereti a másikat akkor hű tudd maradni hozzá. Õ azt mondja idővel úgyis minden kapcsolatban félre lép az egyik fél.Szerinte inkább a pasik akik hűtlenek de a nő is ugyan olyan kíváncsi mint a férfi. Én nem tudnám megbocsájtani ha megcsalna,még ha ezzel lerombolnám amit elértünk.ő azt mondja ö mérlegelne és nem valószínű hogy kidobna ha megcsalnám,neki fontosabb a közös életünk mint hogy szakítson .Persze nem ha folyamatba félre mennék hanem ha 1x-2x....Komolyan ez olyan furcsa gondolkodás vagy én vagyok maradi? 26/N párom 27 éves van 2 gyerekünk

Legjobb válasz: Hát engem meglep,hogy mire képesek a férfiak..de komolyan..Elmond egy ilyent történetet,már bebiztosítva magát,hogy õ elõre szólt hogy mindenki megcsalja idõvel a párját,és ebbõl igazából nem is kéne gondot csinálni.Furcsa gondolkodása van a párodnak. Egyébként nem igaz,hogy minden kapcsolat megcsalással végzõdik..Most jöhetnék azzal,hogy drága jó nagymamám több mint 50 évig élt boldog házasságban papával,és csak a halál választotta szét õket.Írhatnám,hogy ez nem egyedi eset,hiszen szinte mindenkinek vannak olyan idõs rokonai akik 40-50 éve élnek együtt úgy hogy egyik sem lépett félre..Persze lehet rá mondani,hogy akkor más világ volt,és bûn volt félre lépni..Pedig nem.Akkor is félre léptek,de akkor fontos is volt a házasság. Én 12 éve élek boldog házasságban.Soha eszembe sem jutott hogy megcsaljam a páromat.Soha nem is mondanék neki ilyen szövegeket,hogy bebiztosítsam magam.. Ismered a mondást? "minek nekem rántott hús ha otthon finom steakét kapok??" Na én így vagyok vele.Minek nekem egy másik nõ,ha otthon ott van egy csodás asszony aki mindenben tökéletes,és úgy jó ahogy van.. Ha már megcsaljuk a párunkat akkor ott a házasságban nagyon nem mûködik valami. De ez csak az én véleményem. 33/F

Idióta egy pasid van. Ezzel tulajdonképpen kimondta, hogy úgy is megfog csalni. Nos, engem kétszer is átvertek. Volt egy srác, nem tudtam róla sokat. Sokáig randiztunk, aztán már be is akarta akasztani a lompost, de nem engedte. Utána lelépett, és rá fékl évre tudtam meg, hogy már nõs volt a drága akkoriban... Aztán volt egy kapcsolatom, ahol megcsalt a párom. Kétszer is volt viszony. Az egyikkel lefeküdt többször is, a másikat megelõztem. Lebuktak. Ezek ellenére hiszek abban, hogy vannak hûséges férfiak, és nõk is. A gond az, hogy két ilyen ember ritkán talál egymásra. :( 24/n
Hát engem meglep, hogy mire képesek a férfiak..de komolyan..Elmond egy ilyent történetet, már bebiztosítva magát, hogy õ elõre szólt hogy mindenki megcsalja idõvel a párját, és ebbõl igazából nem is kéne gondot csinálni.Furcsa gondolkodása van a párodnak. Egyébként nem igaz, hogy minden kapcsolat megcsalással végzõdik..Most jöhetnék azzal, hogy drága jó nagymamám több mint 50 évig élt boldog házasságban papával, és csak a halál választotta szét õket.Írhatnám, hogy ez nem egyedi eset, hiszen szinte mindenkinek vannak olyan idõs rokonai akik 40-50 éve élnek együtt úgy hogy egyik sem lépett félre..Persze lehet rá mondani, hogy akkor más világ volt, és bûn volt félre lépni..Pedig nem.Akkor is félre léptek, de akkor fontos is volt a házasság. Én 12 éve élek boldog házasságban.Soha eszembe sem jutott hogy megcsaljam a páromat.Soha nem is mondanék neki ilyen szövegeket, hogy bebiztosítsam magam.. Ismered a mondást? "minek nekem rántott hús ha otthon finom steakét kapok??" Na én így vagyok vele.Minek nekem egy másik nõ, ha otthon ott van egy csodás asszony aki mindenben tökéletes, és úgy jó ahogy van.. Ha már megcsaljuk a párunkat akkor ott a házasságban nagyon nem mûködik valami. De ez csak az én véleményem. 33/F
Ilyen szöveget egyszer én is hallottam. Közvetlen azután, hogy megcsalt. Aztán végül csak bevallotta. Válaszaim: 1 Nem, nem mindenki csalja meg a másikat. 2 A kalandra elképzelhetõ, hogy elkezd az ember vágyni, de nem mindenki, és nem jár egyértelmû következményekkel. 3. Nem lehet igazán megBOCSÁTANI. 4. Nem vagy maradi.
Hát, eddig engem mindig megcsaltak, én vagyok a nõ. Hiába látszott minden tökéletesnek, valahogy nem bírtak magukkal mellettem a párjaim, félrementek... (kötekedõk kíméljenek) Remélem azért nem igaz, amit a párod állít, elég elkeserítõ lenne. Én a végtelenségig hûséges vagyok, és soha nem lennék ilyen tettre képes, még ha az egyeseknek hihetetlen is.
Mi még nem csltuk meg egymást, 10éve vagyunk együtt.Kisértés volt részemrõl, kivántam a kalandot de ellenáltam.Ennek több éve azóta nem érdekel, ha ugy érzem kalandra vágyom mindig bevetek valami uj dolgot a férjemmel, ez müködik.
Az jó, ha ennyire mg tudsz benne bízni ezek után, de tudod az együttérzéssel és a megértéssel kezdõdnek a gondok...Ne legyen igazam!
Hát ez elég összetett kérdés ám! Minden szituáció és erõsen kapcsolatfüggõ. Ha amúgy jól mûködik egy kapcsolat, akkor inkább hajlanak megbocsátásra a felek. aztán az meg személyfüggõ, hogy a szóbeli megbocsájtás ellenére mennyire tudna mûködni a kapcsolat ezzel a múlttal... Az én Párom biztosan szakítana velem, mert nagy sebet kapott már az életben ilyen témában. Én meg tudom kicsit másképp szemlélni...én lehet vele maradnék, denem tudom hogy jutnék rajta túl... Nem egy szimpla kérdés az tuti. 23N Ja és kíváncsiság mindig van, de dolgozni kell a kapcsolaton, hogy az maradjon az erõsebb vonzó.
Hát "frankó", ha ilyen a hozzáállása és ráadásul nem is titkolja. :S Én a helyedben nyitva tartanám a szemem.
hosszú kapcsolatban szerintem megbocsátható. itt tényleg azt kell mérlegelni, hogy fontosabb-e az együtt felépített életetek, vagy az, hogy egyszer valaki mással félrelépett. mindenkinek joga van úgy dönteni, ahogy õ érzi helyesnek. kapcsolata válogatja, hogy kinek mi fér bele. nem ítélkezek, nem mondom meg, ki hogyan éljen. viszont én is elvárom azt, hogy ne szóljanak bele a döntéseimbe, és ne ítélkezzenek felettem.
A kérdező hozzászólása: Párom csak elméletben beszélt.Tudom hogy sose csalna meg.Nagyon fontosak vagyunk neki.Nagyon sok mindenen mentünk át együtt. Õ azt mondta megérti ha valaki félre megy......Hát nem tudom...én nem hiszem hogy megértem.kérek még válaszokat!!!!köszike
Ha valaki azt mondja, hogy neked megbocsátaná azt ha te megcsalnád, ezzel csak magát biztosítja be. Azaz, elõre közli, hogy valami történni fog. S ha majd õ megcsal, akkor majd mondhatja "én téged visszafogadnálak, tedd ezt te is velem!"
nem, nem minden kapcsolatban lesz egyik vagy mindkét fél hûtlen egy bizonyos idõ után. ez is csak egy sz.ar általánosítás. mi 8 éve vagyunk együtt a férjemmel, és soha mégcsak eszünkbe sem jutott félremenni. egyszerûen távol áll a jellemünktõl. amúgy meg ha megcsalna, egyszeri alkalommal...pusztán szex szintjén...simán megbocsátanék. hogy miért? mert a puszta szex önmagában az én szememben semmit sem jelent. jól érezte magát 1-2 órára, és ennyi. el nem kopna neki a szerszáma, érzéseket nem táplálna, hát akkor meg??
ma 13:26 Vagy inkább már rég megtörtént az eset, és mielõtt kiteregetné a kártyáit, így biztosítja be magát. Nálunk ez történt...nem tudtam, hogy mire ez a marha nagy empátia. Most már tudom. :(
A kérdező hozzászólása: Nem csalt meg ez tuti.....Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk.Csak elméletbe beszélt errõl.

Megcsalt a barátnőm, meg lehet bocsájtani neki?

A barátnömmel 1 éve vagyunk együtt,nagyon jó a kapcsolatunk ? 29 éves én 32.

Legjobb válasz: Én 19 éves lány vagyok, 2 éve vagyok együtt a párommal. (õ 32) Nem olyan rég volt egy kis félrelépésem, de csak csók, bár ez is bõven elég. Elmondtam neki,mert nagyon bántott a dolog, akkor elköltözött tõlem, de mindketten rájöttünk,hogy nem tudunk egymás nélkül meglenni, megbocsájtott. Azóta úgy érzem még jobban szeretem, és soha többet nem csinálnék ilyet. Bár a te barátnõd más típus mint én, õt nem hiszem,hogy bántja a dolog. Viszont már régebben csalt meg, azóta biztos sok szépet csináltatok együtt, mostmár nem érdemes szakítanotok. Ha tényleg érzed,hogy szeret, bocsáss meg neki.

Én 19 éves lány vagyok, 2 éve vagyok együtt a párommal. (õ 32) Nem olyan rég volt egy kis félrelépésem, de csak csók, bár ez is bõven elég. Elmondtam neki, mert nagyon bántott a dolog, akkor elköltözött tõlem, de mindketten rájöttünk, hogy nem tudunk egymás nélkül meglenni, megbocsájtott. Azóta úgy érzem még jobban szeretem, és soha többet nem csinálnék ilyet. Bár a te barátnõd más típus mint én, õt nem hiszem, hogy bántja a dolog. Viszont már régebben csalt meg, azóta biztos sok szépet csináltatok együtt, mostmár nem érdemes szakítanotok. Ha tényleg érzed, hogy szeret, bocsáss meg neki.
Ugye ez majd 1 éves félrelépés. Azt kellene tudni, akkor egyszer csinált e ilyet, vagy azóta is elõfordult? Ha akkor egyszer, az még megbocsátható. Ha többször is, akkor én nem hiszem hogy megbocsátanám. Azt is tudnod kell, szereted e õt még. Ha szereted, akkor bármi megbocsátható. Ha már nem szereted, akkor ez egy tuti indok a szakításra. Nem azt kell mondanod, hogy kiszerettem belõled, hanem azt: tudom hogy megcsaltál te szégyentelen :D
Az attól függ, hogy meddig ment el.De jobb tiszta lappal folytatni, ha akarjátok, ezért kérdezz rá szemtõl-szembe beszéld meg vele.Én nem maradnék, mert nálam az az elv, ha egyszer megteszi máskor is fogja, de nem lehetek pesszimista más kapcsolata felett.Én ha bebizonyosodna folyton rákiabálnám.Nem tudom, rajtatok múlik, hogy mennyire erõs a szerelem, az õszinteség és a bizalom.
A megcsalás és megcsalás között is van különbség, hogy érzett e valamit a lány a fiú iránt, vagy csók volt sex esetleg valami más. De ha nem olyan nagyon nagy dlog, akkor meg lehet bocsájtani. Az én barátom 3 éve csalt meg, akkor 1 éve jártunk, akkor szakítottam vele. nem tudom hogy mi volt, csak annyit hogy velem párhuzamosan volt egy mási lány. a lány hívott fel engem, hogy én kivagyok, és mijen jogon irok a fiúnak, hogy szeretem. mondtam hogy azon a jogon, hogy a barátnõje vagyok. nah mind1 nem ez a lényeg. egyszer szerintem mindenkinek meg lehet bocsájtani. csak ha már másodszorra vagy többedszerre is megteszi akkor felejtõs a kapcsolat. sajnos a barátnõm 1 év alatt 5 emberrel csalta meg a barátját a srác 2-rõl tud. és nem tudom még most se megértni hogy mi a jó neki ebben, és a lányt miért nem hagyja el. lehet hogy szereti, de nem érné meg. csak annyit tudok mondani, hogy bocsáss meg neki, egyszer megesik, sajnos sok mindenkivel. ha szereted akkor egy kis félrelépés nem lehet probléma. Rem megoldódik a probléma:)
Ez egy rossz elõjel.Megkérdezhetnéd tõle, hogyha ennyire a pasijára volt ráhangolódva, akkor elõtte miért nem hagyott el téged?Ez így lett volna a legtisztább dolog.Szerintem egy ilyen eset után, nagyon nehéz vagypedig nem lehet többé megbízni a megcsalóban.Szerintem hagyd el és ne bocsáss meg.
En is megcsaltam a paromat az exemmel. Igazabol nem is gondoltam arra, hogy ez csalas. Hiszen meg magam sem tudtam mit akarok. Ketten legyeskedtek a kedvemert az egyikkel egyutt eltem evekig a masik meg uj volt.... Persze nem kerdes, hogy ki nyert ugye? Ha nem az ex!!!!En elmondtam ugy 3 honap utan amikoris ugy dontottem vegleg megszabadulok az ex-tol. Kedvesemet nem erte varatlanul es nem is vette zokon. Tudta, hogy mi a helyzet velem. Azonban nem bizta a veletlenre...par honap mulva megkerte a kezem. Nem volt szep attol aki elmondta ezt neked ha a Kedvesed nem tette meg. Lehet nem is fontos neki, lehet ugyanabba a hibaba esett bele amibe en is anno. Elmult es azota sem volt massal csak veled. Ez onmagaert beszel.

Meg lehet e bocsájtani valakinek ha egyszer megcsalt? Lehet igy tovább élni vagy mindig ott marad az a tüske?

Egy nagyon jó ember a férjem,jó apa és jó férj volt.Kiderült hogy megcsalt,nem tagadott semmit és bármire képes csak hogy megbocsássak.Szeretnék neki megbocsátani de nem megy.Már nem lesz semmi ugyan olyan mint volt és én sem leszek már ugyan az az ember.bizni már nem tudok többé benne.Van köztetek olyan akit megcsaltak,megbocsátott és minden rendbe jött?nem lépet többé félre?tényleg megbánta?

Legjobb válasz: Én ugyan ebbe a cipõbe jártam pár hónappal ezelött mint te. Hidd el ha megcsalt téged annak oka volt. 3 éve élek együtt a barátommal és 3 éve járunk is.....megcsalt engem és ez kiderült. Persze ö nem vallotta be nekem csak egy csókot, de szerintem több is volt annál. Én meghagytam öt ebbe a hitbe mint hogyha nem tudnék róla, de tudom, hogy több is volt ott. nem szakítottam vele, mert ki mondta azt hogy mi bántja és sajnos igaza is volt. Elhanyagoltam, nem törödtem vele....Azóta változtattam a dolgokon, de bennem is azért megmaradt egy tüske amit tulajdonképpen magam okoztam. Nem könnyû én tudom....Én is nehezebben bízok benen hiába az én hibám volt valamennyire ez az egész. De ha tényleg szereted és megbocsájtó tipus vagy akkor menni fog.....Ha nem akkor viszont nem fog mûködni tovább a dolog....

Én ugyan ebbe a cipõbe jártam pár hónappal ezelött mint te. Hidd el ha megcsalt téged annak oka volt. 3 éve élek együtt a barátommal és 3 éve járunk is.....megcsalt engem és ez kiderült. Persze ö nem vallotta be nekem csak egy csókot, de szerintem több is volt annál. Én meghagytam öt ebbe a hitbe mint hogyha nem tudnék róla, de tudom, hogy több is volt ott. nem szakítottam vele, mert ki mondta azt hogy mi bántja és sajnos igaza is volt. Elhanyagoltam, nem törödtem vele....Azóta változtattam a dolgokon, de bennem is azért megmaradt egy tüske amit tulajdonképpen magam okoztam. Nem könnyû én tudom....Én is nehezebben bízok benen hiába az én hibám volt valamennyire ez az egész. De ha tényleg szereted és megbocsájtó tipus vagy akkor menni fog.....Ha nem akkor viszont nem fog mûködni tovább a dolog....
Én a másik fél vagyok, 2 éve megcsaltam a párom, igaz, "csak" egy csók volt. Soha nem lett olyan, nem is vagyunk már együtt. Én nagyon megbántam, semmit nem jelentett, de ezt hiába bizonygattam, próbálkoztam, semmit nem értem el vele, nem tudott bennem megbízni többé, pedig azóta sem nézek senki másra sem, így, hogy nem vagyunk együtt sem érdekel más. :( De megértem õt és a döntését. Illetve ez nem is döntés, érzés, õ nem tudott túl lépni a dolgon. Elb*asztam, nincs rá jobb szó. Neked kell érezned, hogy tudnál-e újra bízni és szemet hunyni. Ha tényleg bánja és szeret, talán érdemes megpróbálni helyrehozni. De neked kell döntened.
Tovább lehet élni , de a folytatásnak csak akkor van esélye, ha soha nem fogod a fejéhez vágni.Egyszer sem!!!Erre csak a nagyon erõs emberek képesek. Nincs két egyforma félrelépés, de egy kaland még megbocsájtható.Nézd a statisztikát!A megcsalások aránya hatalmas, de csak kevés százalékuk derül ki.Hihetetlen, de az emberek majdnem 10%-a úgy neveli a gyermekét, hogy nem is tudja azt, hogy nem is tõle van. Mi a jobb? Elveszel egy szûz nõt(ill férfit) akit a kíváncsiság egyszer belevisz egy kalandba vagy egy olyat aki nem csal meg, de elõtted már több száz embernek megvolt?Melyik az undorítobb?
Igen, elnézem és itt jön szóba a bizalom, ami viszont valószínûleg jó idõre elszáll, ebben az esetben értem azokat, akik már nem bíznak vagy esetleg nem is akarnak bízni, de nem értem meg Õket akkor, ha már tettlegességig fajul a dolog, hiszen ki akarna valaki olyanban bízni, akitõl egy része biztosan megundorodik, én biztosan nem.
Utolsó: és ha flörtöl a kapcsolat elején azt elnéznéd?
Õszintén azt kell, hogy mondjam, hogy soha nem értettem és a mai napig sem értem, hogy lehet az, hogy a megcsalt felek a bizalom elveszítésére hivatkozva nem tudják megmenteni a kapcsolatot. Bizalom? Nem lenne az az ember, akihez érzelemmel, szerelemmel tudnék nyúlni azok után, hogy Õ valaki máshoz hozzányúlt. Még az arcát sem tudnám megérinteni, megsimogatni, mert teljesen megundorodnék minden érintkezéstõl, bármennyire is szeretem vagy szerettem. Máshoz is hozzányúlt, hozzáért, összesimultak, összeizzadtak és még minden amit beleképzelsz, undorító.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!köszönöm hogy irtál.Jó tudni hogy vannak még csodák hisz az ember mindig abban reménykedik hogyha már vannak csodák, velem miért ne fordulhatna elõ?
Ismerek ilyen párt. Ott az asszony volt a ludas, undorítóan bánt a férjével, aki ezekután megcsalta. Akkor észbekapott és azóta minden oké, pedig jó pár éve történt a dolog, már gyerek is van. Meg kell keresni a kiváltó okot, csak õ még a bûntudattól nem vallja be. Ha ez megvan és azon tudtok változtatni, akkor ez megbocsátható.
A kérdező hozzászólása: én is azt vártam hogy elmondja hogy elhanyagoltam a két gyerek mellett, mert tudom hol hibáztam, de õ azt monja hogy mindent megkapott itthon, nem hibáztam, hogy õ egy jellemtelen féreg.Gyülöli magát!
engem sajnos megcsaltak. vele maradtam, mert szerettem, és megpróbáltam túllépni a dolgon. sajnos hiába, mindig ott motoszkált bennem hogy újra meg fogja tenni, meg veszekedéskor sajnos elõ-elõjött a dolog és a fejéhez vágtam. többé nem bíztam meg benne, de igyekeztem tényleg, mert nagyon szerettem õt. egy éve elhagyott egy másik nõért. nem érzem hibásnak magam, õt egyszerûen a vére hajtotta, én mindent megtettem...már nem voltam érdekes számára, megunta hogy mindig ugyanaz a nõ várja haza. (hozzáteszem: adtam magamra, nem híztam el, színt vittem a kapcsolatba, meglepifehérnemû, vacsi, stb) szóval van ilyen. Én túltettem volna magamat azon a félrelépésen, már a gyerekek miatt is. Mégis õ lépett. Idõvel lehet hogy könnyebb lesz neked is mert most még friss a seb. De ott marad benned a tüske. :(
12-es, azaz utolsó: Szerintem nem lehet ilyen párhuzamot vonni, hogy melyik undorítóbb. Én úgy gondolom, hogy egy szoknyapecér pasi ugyanolyan "undorító" mint egy nõ akinek sok kalandja volt. Úgy érzem valami személyes frusztrációd van a háttérben, de egyet értek avval hogy pl egy megcsalás megbocsátható. De sok esetben csak ébresztõ, "riasztó" jelzés, hogy az a partner nem neked való, ha már elfajult. A harmadik fél bejövetele sokszor csak rávilágít hogy "ébresztõ" legyen, hogy tovább kellene lépni. Szerintem lényegtelen hány partnere volt elõtte, ha 2 ember jól elvan akkor nem is kérdezi ki a párját az exekrõl és a múltjáról..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!