Találatok a következő kifejezésre: Megcsípett egy azt (13 db)

Megcsípett egy kullancs. Mekkora az esélye annak, hogy a kullancs Lyme-kórt vagy agyvelögyulladást okozó betegséget, esetleg valami hasonlót terjesztett?

Legjobb válasz: Ha kullancscsipesszel vagy egy egyszerû hurok használatával sikerült körültekintõen eltávolítanod a kullancs szívószervét akkor nem lehet baj. Baj akkor lehet, ha úgy szeded ki a kullancsot hogy közben összenyomod a potrohát vagy ha sokáig kis sem szeded, mert a kullancs visszaöklendezi a gazdaállatba az ürülékét. Legegyszerûbben úgy bizonyosodhatsz meg arról, hogy történt-e baj, hogy koncentrikus( vagy vörös, gyulladt) köröket keresel a csípés helyén, ha nem találsz akkor rendben van. :) A helyedben mindenféleképp elmennék egy vérvételre, ha a legkisebb gyanúja is fölmerül a fertõzésnek. Nekem is volt, kaptam antiobio-t és rendbe jöttem.

Ha kullancscsipesszel vagy egy egyszerû hurok használatával sikerült körültekintõen eltávolítanod a kullancs szívószervét akkor nem lehet baj. Baj akkor lehet, ha úgy szeded ki a kullancsot hogy közben összenyomod a potrohát vagy ha sokáig kis sem szeded, mert a kullancs visszaöklendezi a gazdaállatba az ürülékét. Legegyszerûbben úgy bizonyosodhatsz meg arról, hogy történt-e baj, hogy koncentrikus( vagy vörös, gyulladt) köröket keresel a csípés helyén, ha nem találsz akkor rendben van. :) A helyedben mindenféleképp elmennék egy vérvételre, ha a legkisebb gyanúja is fölmerül a fertõzésnek. Nekem is volt, kaptam antiobio-t és rendbe jöttem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, ment a zöld. Annyit szerettem volna még hozzáírni, hogy a csípés után 4-5 órával megjelent egy kb. 4 cm átméröjü halványpiros korong (nincsenek koncentrikus körök).
Fordulj orvoshoz és kérj vérvételt! Nekem sem voltak korongok csak bepirosodott. Ha megfertõzõdtél Lyme-al valszeg kapsz egy kis Doxycyclin-t pár hétig aztán visszamész kontroll vizsgálatra.

Megcsípett egy csomó helyen egy pók. Mit tegyek? El fog múlni úgy, hogy nem marad meg a nyoma? Ja, és egy szúnyogcsípésem is van, ami már régi, de csak a helyét látom ott. Ugye az is elmúlik?

Legjobb válasz: Ha van annyi önuralmad, (miért ne lenne) hogy nem vakarod véresre, nem fog látszani semmi. Vegyél Fenistil gélt, recept nélkül kapsz, és kend be a csípést, 1 nap alatt elmúlik.

Ha van annyi önuralmad, (miért ne lenne) hogy nem vakarod véresre, nem fog látszani semmi. Vegyél Fenistil gélt, recept nélkül kapsz, és kend be a csípést, 1 nap alatt elmúlik.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi:D
Nem lehet hogy az csak sima kiütés? Egy pók nem csíp meg csomó helyen.Amugy ilyen nálam is van.Elõször nem volt rajtam semmi este elkezdtem vakarózni meg minden reggelre a karomon meg a lábamon egy-két helyen jött ki rajtam.Elõször azt hittem csak sima csípés de utána is viszketett és egyre jobban szaporodtak rajta már a hátamon meg a hasamon rengeteg van. :S Próbálom mindenféle kenölcsökkel kenegetem de mindig nem akar elmúlni.
A kérdező hozzászólása: Nem, mert ez a pók nem szõ hálót, nem olyan, mint pl a többi.Ez az a fekete, és koszra megy szerintem, bár nem tudom, mivel rendszeresen kitakarítok a szobámban, és föl is mosok, letörölgetek, és múltkor láttam, hogy a beépített szekrényem mögé bújt be.Onnan pedig nem sûrûn tudom kiszedni, pedig valahogy ki kéne szednem...na az csípett meg, nem ez az elsõ eset, és már voltam vele régebben orvosnál is, és õ mondta, hogy pókcsípés. Ez nem akármilyen csípés:Mindenhol 2csípés helyezkedik el egymás mellett az oldalamon.Nagyon durva...és Téged, 2.válaszoló, szerinted mi üthetett ki ennyire?(téged)
ezzel orvoshoz kéne menni
Az a bajod, hogy nem jelentél még meg valamelyik ügyeleten/sürgõsségin vagy ambulancián. Ne gondold, hogy orvos bevonása nélkül megoldódik a problémád.


Fenistil gél. Borogasd. Én is így szoktam járni, már nem sok idõ és elmúlik.
tegyel ra ecetet!! (ha felkapartad, lehet csípni fog) egyszer en tettem ra reggel, es nap kozben mikor neha raneztem, lehetett latni h egyre kisebb. estere elmult.
Az ecettel óvatossan, mert kikezdheti a bõrödet, /hámlás /
Ha nem vakartad volna nem viszketne.:) Még aznap elmúlt volna mikor megcsipett :)
4-es Mi van ??????

Két hónapja megcsípett egy kullancs, Lyme-kór alakult ki, térdemen jó nagy folttal. Szedtem gyógyszert, orvos írt fel 3 hétig. Ez utáni vérvételi eredményem sem lett jó, azt mondták keressek fel egy májspecialistát. Mi köze a kullancsnak a májhoz?

Tud err?l valaki valamit?

Legjobb válasz: Talán mert méreganyag, és ez mind a májban bomlik le, vagy halmozódik fel. Nézz utána gugliban, hogy mi a következménye, vagy kérdezd meg az orvost? Talán az utóbbi a legésszerûbb...

Talán mert méreganyag, és ez mind a májban bomlik le, vagy halmozódik fel. Nézz utána gugliban, hogy mi a következménye, vagy kérdezd meg az orvost? Talán az utóbbi a legésszerûbb...

Mikor lehet teljesen kigyógyulni a Lyme-kórból? Junius elején megcsipett egy kullancs, 1 hónapig szedtem a Doxiciclin gyógyszert. Most voltam vérvételen és pozitiv az eredmény. Nem szeretném, ha nagyobb baj lenne.

Legjobb válasz: Anyukámnak volt. Õ is szedett valami brutál antibiotikumot de az elsõ kezelés után még nem ment ki a vírus a szervezetébõl. Megismételték a kúrát és elmúlt teljesen. A lyme kór "lappangási" ideje legalább 10év, tünetek csak ezután jelentkeznek. de ha a gyógyszer amit szedsz kinyírja akkor nem lesz semmi baj

Anyukámnak volt. Õ is szedett valami brutál antibiotikumot de az elsõ kezelés után még nem ment ki a vírus a szervezetébõl. Megismételték a kúrát és elmúlt teljesen. A lyme kór "lappangási" ideje legalább 10év, tünetek csak ezután jelentkeznek. de ha a gyógyszer amit szedsz kinyírja akkor nem lesz semmi baj
Szia! Meggyógyultál már? Nekem csak kedden diagnosztizálták, és azonnal elkezdtem egy Ospamox 1000mg nevû gyógyszert szedni. Remélem elmulasztja. Hogy válaszoljak is a kérdésedre, van 3 ismerõsöm, akik az egy hónapos antibiotikum kúra után kigyógyultak. Ketten közülük 2 évente járnak tesztre a munkájuk miatt és nem újult ki náluk. Te kerestél specialistát, vagy valamilyen közkórházba kezeltek?

Megcsípett egy bogár (aludtam arra keltem! ), mi lehetett az?

Annyit láttam hogy ilyen fekete hosszúkás kb 1,5-2cm hosszú lehetett , nem tudtam megfigyelni mert kirohantam . A csípése kb olyan volt mint a darázsé 1-2 percig fájt , a csípés olyan piros pötty , 1cm körben olyan méreg van mint amikor a szúnyog csíp meg , és 4cm körben piros. Felkaromon van a látható ereket nem érinti akkor fáj egy picit ha megérintem. Milyen bogár lehet, kell vele valamit csinálnom vagy elmúlik ? 16/F

Legjobb válasz: Szerintem ez az lehet, amit mi itthon csak fekete bogárnak hívunk.Ez akkora, amilyennek te is írtad, karcsú, matt fekete színû, erõs rágószerve látható is.És bizony csíp, ráadásul nagyon gyorsan elszalad.Kutasd át utána a szobát , nehogy újra megcsípjen a kis dög!

Szerintem ez az lehet, amit mi itthon csak fekete bogárnak hívunk.Ez akkora, amilyennek te is írtad, karcsú, matt fekete színû, erõs rágószerve látható is.És bizony csíp, ráadásul nagyon gyorsan elszalad.Kutasd át utána a szobát , nehogy újra megcsípjen a kis dög!
Kétlem, hogy bogár. A bogarak nem csípnek, egyiknek sincs fullánkja. Maximum harapni tudnak, de annak meg nem hinném, hogy olyan nyoma lesz, mint amit leírtál. Volt szárnya? Ez sajnos kevés, amit így leírtál. Max. erre tudok gondolni: http://blogol.hu/pikz/nunuke/keknunuke.jpg, de ez nem az a lakásba-bejárós -fajta. Lakásban poloska csíp inkább, esetleg valami pók vagy méh, darázs...
Amit linkeltem egyébként a nünüke nevû bogár. Ha bemegy a lakásba, lehet végül is, hogy az volt, (bár ez fényeskék inkább, mint fekete), mert ez csak harap, de nem csíp, vagyis nem juttat be mérget, ami megmagyarázná a gyorsan múló fájdalmat.
Szerintem futrinka, más néven selymes hátú futó lehetett.
"Milyen bogár lehet, kell vele valamit csinálnom vagy elmúlik ?" Egy idõ után biztos elmúlik magától is, de én tuti megtaposnám, ha engem csipkedne. :)
Szerintem ha olyan a csípése mint a darázsé akkor ecetet rakj rá.
Tegyél rá kamillás borogatást, az leviszi a duzzanatot és gyulladáscsökkentõ. Ha nincs, akkor sima vizes borogatás is megteszi. Azt sajnos nem tudom mi lehetett..
elmúlik majd, de vegyél be egy kalciumút :D nem tudom, milyen bogár az..!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom, csak annyit láttam belõle amit leírtam, mondom mélyen aludtam, arra keltem azt se tudtam mi történt... De szárnyak nem voltak rajta max csak azok amiket el tud rejteni az 1 pár átalakult szárnyával (mint a katicabogár) Poloskára gondoltam de annak teljesen máshogy néznek ki a csípései Amúgy kb fél órája történt még mindig ott van a piros pont az a méreg vagy mi már eltûnt , de még mindig piros ha megérintem egyhén fáj.. Amiket linkeltetek azokra nem nagyon hasonlított de az a fekete bogár lehetett , esetleg bõvebben tudsz róla valmit ?
A "fekete bogaras" vagyok. Nünükének hívják és mondom, nem csíp, hanem harap. Itt találtam róla egy kis dolgot: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=62684 Szóval úgy tûnik van mérge, de ne aggódj, engem is harapott már meg és semmi bajom nem lett. Inkább az állatot magát kéne kilakoltatnod, hogy békében lehessetek.
Te, nem akarlak szekálni, de egy 16 éves férfi ne rohanjon ki a szobából, ha megcsípi egy kis bogár :D A csípést lehet borogatni, meg babusgatni, vagy le lehet [email protected] és csinálni tovább a dolgodat. Jó, egy kalciumot meg szabad inni... Komolyan mondom, többet virnyákolnak egyes fiúk, mint például a hugom.
A kérdező hozzászólása: Hát persze így nagy a pofád de megnézném hogy reagálnál rá, ha arra kelsz hogy valami erõs fájdalmat érzel, és talán baj hogy nem feküdtem tovább az ágyban a bogárral te [email protected], te talán nem pattantál volna ki az ágyból ?!
De, biztos rosszul esik :D Felkelek, megnézem, kidobom az ablakon és alszok tovább. Nem nagy a pofám, csípett már meg rovar...

Megcsípett egy méh (azt hiszem) és annyira viszked hogy az már tényleg nagyon rossz. Ez normális?

Segítségeteket el?re köszönöm.

Legjobb válasz: kalcium tablettát, vagy pezsgõtablettát vegyél be, enyhíti az allergiás reakciókat. Ha nem lesz jobb, irány az orvos.

kalcium tablettát, vagy pezsgõtablettát vegyél be, enyhíti az allergiás reakciókat. Ha nem lesz jobb, irány az orvos.
Be is van dagadva? Igyál kalciumot, bár én a helyedben elmennék az ügyeletre ott kapsz egy szurit, néhány perc alatt helyre jössz. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: gyulladt
Tegyél rá nyers krumplit.Egyszer engemet mecsípett egy darás a lábomon és piros volt meg nagyon fájt és feldagadt.Nyers krumplvak elkezdtem borogatni és hamar elmúlt.
Énis beleléptem nemrég egybe :P A viszketés normális, egy kisidõ után elmúlik magától.
ennyi elég
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, csak a dagadás miatt aggódtam! Köszi
Jajj ne bonyolítsd túl. :D Elmúlik.
Szia! Talán már esõ után köpönyeg az ötletem, de legközelebb használhatod: darázscsípésre a lehetõ leggyorsabban higítalan ecetbe mártott zsepit tegyél vagy vöröshagymát. Ezek meggátolják a dagadást és csökkentik a fájdalmat. (Gyereken is kipróbált módszer, nekünk bevált.)
Nem.
Legalább egy hónapig érdemes figyelni a kullancs-csípte helyet, és ált. ha körülötte "kokárda-szerû", piros kör keletkezik, akkor baj van, az fertõzés jele. Addig nem hiszem, hogy sok mindent lehet tenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!