Találatok a következő kifejezésre: Megbüntethet a ha hátul a (2 db)

Megbüntethet a rendőr, ha hátul a 2 gyerekülés nincs bekötve, mert nincs biztonsági öv hátul?

csak februárban tudják beszerelni.( lada)

Legjobb válasz: hát ha nem ül benne gyerek akkor biztos nem ha meg ül akkor szerintem igen de mégis mit gondolsz!! nem azért van a gyerekülés, hogy a rendõröknek legyen mit megbüntetniük, hanem hogy a gyerekeid ne haljanak meg!!

hát ha nem ül benne gyerek akkor biztos nem ha meg ül akkor szerintem igen de mégis mit gondolsz!! nem azért van a gyerekülés, hogy a rendõröknek legyen mit megbüntetniük, hanem hogy a gyerekeid ne haljanak meg!!
Majd ha egyszer lehelyszínelsz egy olyan balaesetet ahol vétlen kisgyerekek sérülnek meg vagy halnak meg a szülõk felelõtlensége miatt akkor nem kérdezel ekkora marhaságot hogy megbüntet-e a rendõr!!! Saját magadat büntetheted egy életen át ha a gyermekeidnek baja esik.
Szerintem azt nem nézi a rendõr , hogy az ülés be van-e kötve. Csak a gyerek be legyen már ha van az ülésnek saját öve. Viszont abban egyetértek az elõttem szólókkal, hogy a gyerekülés a gyermek biztonságát szolgálja. Csak akkor van értelme ha az ülés és a gyerek is be van kötve. A gyermekeid élete múlik rajta egy balesetnél!! Gondolj arra mennyi baleset van mostanában, és nem kell hogy te legyél a hibás úgy is jöhet a baj!
A gyerekülést is rögzíteni kell a biztonsági övvel, különben mozog, csúszkál, és balesetnél úgyanúgy kirepülhet gyerekestõl a kocsiból! Hiába vagy jó sofõr, vagy a férjed, sokszor a másik hibája miatt megy tönkre egy vétlen autós élete. Szerintem ne kockáztass, addig ne utazzanak veled a gyerekek (tudom, hogy néha elkerülhetetlen) autóval, amíg a kocsi nem biztonságos.Gondolj bele, õket semmi se pótolhatja, és meg tudnád-e bocsájtani magadnak, ha történne velük valami az öv hiányossága miatt?
Én úgy olvastam valamelyik oldalon, hogy olyan autóban, ahol nincs lehetõség a gyermekülés rögzítésére, vagyis hátul nincs biztonsági öv, olyan autóban 12 évnél illetve. azt hiszem 150 cm-nél kisebb gyermek NEM szállítható. Tehár a rendõr simán megbüntethet és még 1 szavad se lehet, mert ezt is írásba foglalták. Másik az: hát igen szerintem el kell döntened, hogy mi a fontosabb, a gyermekeid biztonsága, vagy pedig az, hogy kényelmesen elmész az autóval és a gyerekkel mindenhova. Sose lehet tudni, hogy mi történik.
SZIA! SZERINTED MINEK A GYEREKÜLÉS HA NINCS ÖV? EGY ESETLEGES BALESETNÉL AKKOR A GYEREK AZ ÜLÉSSEL EGYÜTT REPÜL.TE KIPRÓBÁLNÁD MILYEN ÉRZÉS? GONDOLJ A FIZIKA TÖRVÉNYEIRE: FÉKEZÉSNÉL MI TÖRTÉNIK EGY NEM RÖGZÍTETT ÜLÉSSEL? NEM AZ A LÉGYEG HOGY AZ ÜLÉSBEN VAN-E ÖV!!!!!!AZ CSAK A GYEREK MÉRETEI MIATT TESZIK BELE(KICSI GYEREKNÉL)AZ A LÉNYEG HOGY A KOCSIBAN LEGYEN!! ÉS AKI AZT ÍRTA HOGY :AZ A LÉNYEG HOGY A GYEREK AZ ÜLÉSBE BE LEGYEN KÖTVE...HÁÁÁT! GRATULÁLOK! NE SZÓLALJ MEG HA NEM TUDSZ VALAMIT MERT ESETLEG A TE OSTOBASÁGODRA HALLGATVA BÜNTETNEK MEG MÁST! ÉS AKKOR AZ UGYE NEM MONDHATJA HOGY NEKEM AZ XY MONDTA. AKI NEM BIZTOS ILYEN KÉRDÉSEKBEN KÉRDEZZEN MEG EGY RENDÕRT. NEM FOGJA LEHARAPNI A FEJÉT ÉS TALÁN A LEGHITELESEBB VÁLASZT KAPJÁTOK!
És mi van ha gyárilag nincs a kocsijában hátul öv és nincs pénze újabb autót venni? Dobjátok össze neki azt a pár millát, addig meg pofa lapos.

A rendőr megbüntethet h ha a kocsimon elöl téligumik, hátul nyárigumik vannak?

Egy ismerősöm szerint ha megállított volna a rendőr akkor ezért megbüntetett volna. Az elmúlt 1 hónapban így közlekedtem a kocsival és ma tettem fel hátra is a téligumikat.

Legjobb válasz: Nem, nem büntethet meg. A jármû valamennyi tengelyén azonos szerkezetû gumiabroncs kell, hogy legyen, illetve tengelyenként azonos méretû és mintázatú gumit kell használni. Az teljesen mindegy, hogy ezek az abroncsok téli vagy nyári abroncsok-e.

Nem, nem büntethet meg. A jármû valamennyi tengelyén azonos szerkezetû gumiabroncs kell, hogy legyen, illetve tengelyenként azonos méretû és mintázatú gumit kell használni. Az teljesen mindegy, hogy ezek az abroncsok téli vagy nyári abroncsok-e.
Nem bírságolnak meg ezért! Személyautókon az azonos tengelyen lévõ gumiknak kell azonos méretûnek és típusúnak lennie! Plusz a téli gumi se kötelezõ! (sajnos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
olyanok is akadnak szép számmal akik télire direkt csak a hajtott kerekekre tesznek téli gumit. spórolás miatt? Nem tom, de nem büntet meg.
Magyarországon jelenleg nem büntethetnek meg emiatt. Romániában minden évben a hõmérséklettõl függõen kihirdetik a dátumot, ami után kötelezõ. Ha nincs, akkor büntetnek. Azt viszont nem tudom, hogy a biztosító fizet v nem ha balesetet okozol így (beten utánaolvastam és írják mindkettõt)
Sajnos nem pedig jó lenne ha kötelezõvé tennék a téli gumit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!