Találatok a következő kifejezésre: Megbízható az terhességi teszt (25 db)

Mennyi idő után megbízható a terhességi teszt? Olyan tesztet csináltam, amire az van irva, h már az első nap ha késik a mensi meg lehet csinálni és elvileg kimutatja.

De mi van akkor ha csak pár napja vagyok terhes? Úgy hallottam, h olyan 14napos terhesség kell ahoz, h a teszt kimutathassa. Mennyire igaz ez? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A beágyzódás az együttlét utáni 7-12 napon történik meg. Ezért szokták azt mondani, hogy két héttel utána teszteljünk, mert a beágyazódást követõen néhány nappal termelõdik annyi HCG a szervezetben, amit már kimutat teszt. VAgyis ha viszonylag szabályos a ciklusa valakinek, akkor ez pont a köv. menstruáció idejére esik. Ha csak pár napja vagy terhes, akkor ahhoz képest számolj, és tesztelj. (Értelem szerûen, ha megjön közben, akkor már nem kell...)

A beágyzódás az együttlét utáni 7-12 napon történik meg. Ezért szokták azt mondani, hogy két héttel utána teszteljünk, mert a beágyazódást követõen néhány nappal termelõdik annyi HCG a szervezetben, amit már kimutat teszt. VAgyis ha viszonylag szabályos a ciklusa valakinek, akkor ez pont a köv. menstruáció idejére esik. Ha csak pár napja vagy terhes, akkor ahhoz képest számolj, és tesztelj. (Értelem szerûen, ha megjön közben, akkor már nem kell...)
Na, csapó kettõ. Én a fogantatás utáni 12. napon teszteltem nagyon halvány pozitívat 10-es érzékenységû teszttel, reggeli pisibõl. Egy héttel késõbb már 25-ös érzékenységû teszttel, délutáni pisibõl is pozitív volt, mert a HCG mennyisége a kezdetek után nagyon gyorsan nõ.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha mondjuk a 28.nap elõtti napokban lettem terhes akkor azt a 33.napon még nem tudja kimutatni a teszt?Ugyanis akkor teszteltem, de negatív, és már a 35.napnál járok és semmi.
Minden nõnél más és más tempóban növekszik a HCG mennyisége. Nekem már 12 nap is elég volt a pozitív teszthez, de van, akinek három hét is kell a fogantatástól, mire a teszt pozitívat mutat. A másik lehetõség, hogy sajnos nincs baba, nincs HCG, ezért negatív a teszt.
Ja igen, 7 nap még rémesen kevés egy potitív teszthez! Hiszen - ismétlem - ekkor a baba még be sem ágyazódott, a HCG még nem termelõdik, tehát nincs mit kimutasson a teszt. A 12-14. nap elõtt semmi esélyed pozitív tesztre.
Bocs kicsit itt hagytam a gépem, nem láttam, hogy már enn yien írtak... 22:16os

Mennyire megbízható az Ovulacios teszt? Sikerült valakinek terhesség a hasznalata alatt?

Legjobb válasz: Persze, rengetegen használják. Hasznos, fõleg hõgörbével kombinálva :)

Persze, rengetegen használják. Hasznos, fõleg hõgörbével kombinálva :)
Én is szurkolok ám!!10000-el! Légyszi azért majd írd meg mi lett veled jó? Olyan jó lenne beszélni késõbb is fõleg ha sikerülne a dolog mindkettõnknek! :) )))
A kérdező hozzászólása: Oké!Megírom, de te is írd meg lett-e baba!:-):-)
Persze akkor a jövõ héten!! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Mi a helyzet veled?:-)
Tegnap megcsináltam reggel és + !!!!!! POZITÍV!!!! :) BABÁT VÁROK!!! El sem hiszem, még mindig! olyan hihetetlen! Gyógyszer segítségével :) az elsõ hónapban sikerült! Nem hittem volna hogy ez a cloti tényleg ilyen jó!Félek most kicsit meg elég rendesen érzem a méhem görcsölgetek vagy nem is tudom mi ez, remélem nem lesz semmi baj, biztos természetes hogy dolgozik odabent a kémia :) Kívánok mindenkinek mielõbbi babásodást! Így lassan egy év várakozás után nekünk is lett kisbabánk! Ezek után tényleg azt mondom hogy jó az ovu tesztelés is!!!!!
A kérdező hozzászólása: De jó!!!:-)Gratulálok!Én még nem teszteltem várok szerdáig, hogy biztosra menjek!Remélem nekem is pozitív lesz!
Szurkolok NAGYON! Én még most sem tudom felfogni annyira hihetelen még nekem :) persze boldog vagyok nagyon !!!!!
Kedves kérdezõ teszteltél?? Kiváncsi vagyok írj ha van idõd!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen teszteltem negatív lett , sajnos:-(
Sajnálom! Ne keseredj el, nekem is gyógyszerrel sikerült a baba orvosi segítséggel, nem értettük miért nem jön ha elvileg egyikünknek sincs baj képzeld engem úgy volt hogy mûtenek ha most sem sikerült volna a baba, utolsó percbe toppant be! Így fel a fejjel kitartást neked!!! Millió puszi és ölelés NEKED!!
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy!Neked pedig örömteli babavarast kívánok!:-)
Köszönöm aranyos vagy! Kiélvezem minden percét a kismamaságnak!!! Neked Kitartás!!!! Tényleg!!! Én is kivoltam idegileg olyan lassan teltek a hónapok olyan sok sikertelen hónap után tényleg álomban vagyok!!! Kívánom hogy te is mielõbb átélhesd és sikerüljön a babátok! Puszi
Mióta próbálkoztatok??????
1 évet vártunk rá , most már itt van! :) jelenleg körülbelül 2 mm-es babánk :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok!Hát én jovoheten keddre nem várom a mesit , de majd kiderül mi lesz!Az utolsó valaszolonak, drukkolok, hogy babas legyél!:-)
Nincs mit :) azért vagyunk itt egymásnak! Hidd el hamarosan a pocakodban lesz a szerelmetek gyümölcse :) Mondjuk!!.... én is teszteltem kiváncsiságból ebben a hónapban mert ismerõsöm adta hogy próbáljam már ki mert neki sosem lett egyértelmû pozitív én megcsináltam, után rá kb 3 napra észrevettem az igazi jeleket a kívánósság, erõsebb "folyás" és csak reménykedem hogy ez a hónap sikeres volt!! Hétvégén kiderül úgy is minden! :) Szurkolok minden babásodni vágyó sorstársamnak! Kérdezõ mikorra nem várod? Lehet együtt leszünk babásak.... :) csak kitartás!
2. vagyok, most hogy írtátok a nevét, az enyém is corax volt. (ugyanennek a márkának a terhességi tesztje viszont szuper volt, sohasem tévedett!) Egyébként meg persze hogy sikerülni fog! :) )) Nem a teszt miatt leszel terhe, látod nekem sem ért semmit mégis itt van két krampusz, hidd el, hogy nem ezen múlik!
Teljesen megbízhatatlan és pár hónapig használtam, közben voltam ultrahangon is, így láttam a valóságot is és semmilyen összefüggés nem volt a valódi tények és az ovuteszt csíkja között. Nekem ugyanez a tapasztalatom a hõgörbével is. 12. naptól 22. napig 2 naponta együtt vagytok, akkor fölösleges a teszt, mert nem tudsz mellétrafálni.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló, milyen Ovulacios tesztet hasznaltal ?
Szia!elõttem szólóval egyet értek pozi volt az ovu tesztem 2 napig , mindent megtettünk hogy biztosra menjünk és ultrahangon a 3 ovu teszt után 5 nappal látta az orvosom a tüszõt ami hamarosan meg fog repedni! Egyátalán nem nyújt 100 % segítséget sõõtt.... nekem a valós ovu rá 5 napra volt! Amúgy sokaknak segített lehet Te pont abba tartozol és sikerül hamar a baba vele!SZURKOLOK!! :)
Nem emlékszem a nevére, dm-ben vettem, 5 db volt benne és zöldes doboza volt. Rengetegszer olvastam, hogy terhesen pozitív lesz ez a teszt és amikor terhes lettem, akkor kipróbáltam (maradt pár darab korábbról) és nekem akkor is nagyon halvány volt csak. Nem vonom egyébként kétségbe senkinek a szavát, de akik szerint jó és megbízható, azok még nem estek teherbe, a gyerekes ismerõseimnek meg mind ugyanaz a tapasztalata mint nekem. De lehet, hogy csak véletlen!
A kérdező hozzászólása: Én gabriel tesztet vettem, és kíváncsi voltam tényleg megbizhato-e!Hát most már nem vagyok benne biztos!Köszönöm mindenkinek a választ!:-)
fertyliti ovu tesztet ne vegyetek mert még a controll csík se jelent meg nagyon sok tesztemen....én a rossmanba vettem egy olyat amibe 7 darab volt és kupakos na az lehet igazat mutatott, mert éreztem is..
én corax-szal figyeltem az ovumat és egybõl, elsõre összejött a fiúnk. ezt nagyon ajánlom neked is!
A kérdező hozzászólása: Remélem én is, hogy sikerül!Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek!:-)
Sziasztok 3. vagyok! én is a coraxot használtam 2-t is ellõttem és nem lett baba mégsem pedig jó drága volt....
A kérdező hozzászólása: Én is drágaért vettem a gabriel tesztet, de ezek után amit itt iratok már nem bízom benne, hogy sikerül a baba!:-(Köszönöm a válaszokat!
DEHOGY IS NEM!!!! :) SIKERÜLNI FOG!!! NYUGODJ MEG!!! Nem a teszten múlik ha együtt voltatok a ciklus közepén , biztos megvan az esélyetek rá! Ne keseredj el , nekem igaz nem használt a corax , de olyan szerencsém van hogy megérzem a peteérést és akkor kívánósabb is vagyok :) REMÉLEM sikerrel jártok és akkor már nevetve gondolsz a tesztre!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Nagyon köszönöm a biztatást!Azt én is észre vettem, hogy közepiidõben sokkal jobban kívánom az együttlétet!:-)
Ugye :) meg akkor én érzéek egy fura szurkálást azokban a napokban így tudom hogy na mostanság kell belehúzni! Én rám és mindenkire ráfér a biztatás mi is nagyon szeretnénk már babát én is teszteltem de nem segített, most kaptam gyógyszert és most azzal pláne érzem a peteérést így most várom milyen hatása lesz a gyógyszernek , egy kis löketre van szüksége a szervezetemnek hogy sikerülhessen a baba, remélem hogy hamarosan mi is megkapjuk a mi kis csodánkat!!!!! Kitartás, és ha kipróbálod és neked mûlödik akkor örülni kell!!! Ha pedig nem segít a teszt akkor türelem, és idõben orvos hogy én is mentem és csinálom azt amit mond!!!
A kérdező hozzászólása: Szurkolok nektek, hogy sikerüljön a baba!Köszönöm még egyszer a választ!Sok sikert!:-)
2 hónapot próbálkoztunk, a 2. hónapot már tesztel, és sikeres volt. Azt gondoltam 14. napon van az ovulációm, és közben a 12. napon volt. Jóstesztnek is kiváló volt! http://szepseg-egeszseg.vatera.hu/dieta_egeszseg_eletmod/ovu.. 7 havi adag 2040 Ft postával, nála.

Megbízható az ACON terhességi teszt? (10-es)

Legjobb válasz: Szia! Nekem is Acon tesztem van otthon, sajna eddig nekem mindig negatívat mutatott és utána mindig meg is jött, úgyhogy ebbõl a szempontból megbízható. De gondolom téged inkább az érdekel, hogy ha pozitívat mutat, akkor azt elhiheted-e. Szerintem, mivel ez egy nagyon érzékeny teszt, a nem várt mensi elõtt 1-2 nappal már ki tudja mutatni a babót. Ha meg negatív és még mindig nem jön meg, akkor pár nappal késõbb már tuti biztosat fog mutatni.

Szia! Nekem is Acon tesztem van otthon, sajna eddig nekem mindig negatívat mutatott és utána mindig meg is jött, úgyhogy ebbõl a szempontból megbízható. De gondolom téged inkább az érdekel, hogy ha pozitívat mutat, akkor azt elhiheted-e. Szerintem, mivel ez egy nagyon érzékeny teszt, a nem várt mensi elõtt 1-2 nappal már ki tudja mutatni a babót. Ha meg negatív és még mindig nem jön meg, akkor pár nappal késõbb már tuti biztosat fog mutatni.
A kérdező hozzászólása: Nekem halvány 2. csíkom van rajta, a férjem is látja, nem csak én. :-) A nemvárt napján teszteltem.
A halvány csík is csík :oD Gratulálok, babát vársz ....
A kérdező hozzászólása: Köszi! :-) Szeretném elhinni. :-) Azért tesztelek még, majd írok, mi lett! Szoríts!!!
Nekem a nem várt mensi estéjén már két jól látható csíkot mutatott.

Megbízható az X-EPIL terhességi teszt? Lehetek attól terhes, ha negatívat mutat a teszt, de vannak terhességre utaló jeleim?

Legjobb válasz: Már volt kérdésed ma evvel kapcsolatban. Ha kételkedsz a tesztben, meg abban, hogy ha késve is, de megjött, akkor menj orvoshoz. Ennél okosabbat nem tudunk mondani, hisz nem látunk beléd, hogy terhes vagy-e vagy sem. A tünetek nem mérvadóak.

Már volt kérdésed ma evvel kapcsolatban. Ha kételkedsz a tesztben, meg abban, hogy ha késve is, de megjött, akkor menj orvoshoz. Ennél okosabbat nem tudunk mondani, hisz nem látunk beléd, hogy terhes vagy-e vagy sem. A tünetek nem mérvadóak.
Szia. Én a múlt hónapban voltam úgy, hogy késett, megvan minden tünetem, ami terhességre utal, és reménykedtem azután is, hogy az x-epil teszt negatívat mutatott, de sajnos igaza volt. :( 6 nap késéssel megjött. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Az a teszt ami a beágyazódást követő 3. napon kimutatja a terhességet (a tájékoztató szerint) tényleg megbízható?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a beágyazódás a megtermékenyítés után kb. 10-14 nap. Utána még 3 nap, tehát, ha 28 napos a ciklusod, akkor kb. a menzeszed elmaradásának környékén mutatja ki a terhességet a teszt.

Én úgy tudom, hogy a beágyazódás a megtermékenyítés után kb. 10-14 nap. Utána még 3 nap, tehát, ha 28 napos a ciklusod, akkor kb. a menzeszed elmaradásának környékén mutatja ki a terhességet a teszt.
jaj, és a lényeg: szerintem megbízhatóan :)
Az orvosom meddõségspecialista, sokat kutakodott, elég nagy koponya. Amikor megfogan a babam mondjuk a 14. napon, rögtön elindul. Útközben elkezd osztódni és 3, max. 4 nap alatt a helyére kerül, elkezdõdik a beágyazódás amit nem úgy kell elképzelni, hogy 7-10. napig ágyazódik és készen van, hanem odaér, és egyre vstagszik a nyálkahártya és az ágyazza be magába a sejtecskét, ami akkorra már mondhatni baba. :-) Tehát a 20. nap környékén már ott van a helyén, de a teszt szerintem még nem mutatja ki, mert akkor kezd el a szervezet HCG-t termelni ami majd a tüneteket okozza. Ha van hcg elég van tünet, ugyan így ha van elég, ki is mnutatja a teszt. Babát szeretnék én is, ezért mentem kivizsgálásra és ott tudtam meg ezeket a dolgokat. :-)

Mennyire megbízható az x-epil terhességi teszt?

Bízhatok az eredményben? Nem fog áll pozitívat mutatni? El?re is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nekem is mindig a valósat mutatta. Negtivkor is és pozitivkor is. Az én bajom egyedül az volt vele, hogy halvány a 2.csik, még 4 nap elteltével is az volt. De ettõl még jó teszt, és nem drága.

Nekem is mindig a valósat mutatta. Negtivkor is és pozitivkor is. Az én bajom egyedül az volt vele, hogy halvány a 2.csik, még 4 nap elteltével is az volt. De ettõl még jó teszt, és nem drága.
Nekem mindig kimutatta azt is amikor pozitív lett még a kiírt havi ideje elõtt pár nappal. És a negatívok is igazak voltak. Ál -pozitív amúgy sem jellemzõ, mert a HCG hormont mutatja ki és az csak terhesekben van kivéve talán ha komoly hormonzavarod van, de ez nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor megbízhatok benne
Álpozitív teszt nincs, csak álnegatív.Nekem xepilbõl volt kettõ álnegatív is...számomra nem megbízható. 25 hkm
SZia :) Mikor elõször teszteltem vele, negatív lett, és sajnos nem is voltam terhes, mikor másodszor teszteltem pár hónap próbálkozás után, végre pozitívat mutatott, alig mertem elhinni, de bejött :) Ma egy hét hónapos kislány boldog anyukája vagyok.Ja, és egy hónapja, azt hittem, megint terhes vagyok, vettem is tesztet, de negatív lett, a válasz pedig : Valóban nem volt baóca, úgyhogy :) Szerintem elég megbízható
A kérdező hozzászólása: Köszööm a választ és gratulálok a gyermekhez
2x teszteltem vele és 2X negatív lett a menstruáció 4 napos késése után. Másnap vettem a dm-ben egy nagyon olcsót az pozitív lett. én nem ajánlom

Szerintetek mennyire megbízható az x-epil terhességi teszt? Vki tesztelt már ezzel menszi előtt pár nappal?

Legjobb válasz: én nekem nagyon rossz a tapasztalatom róla. 1 hét késés után teszteltem egyszer vele. 2 percen belül kijött a két csík egyértelmûen, de nem voltam terhes. a többi teszt nega lett. Többet soha nem tesztelek vele, nagyon nagy csalódás volt.

én nekem nagyon rossz a tapasztalatom róla. 1 hét késés után teszteltem egyszer vele. 2 percen belül kijött a két csík egyértelmûen, de nem voltam terhes. a többi teszt nega lett. Többet soha nem tesztelek vele, nagyon nagy csalódás volt.
Én nem elõtte teszteltem ugyan, de tökéletes volt, már 24 hetes a pocakban! :) )
Mensi elõtt sosem teszteltem, de nekem a mensi elmaradásának napján már kimutatta. A tájékoztatóban le van írva, hogy az elmaradt mensest követõen használható hatékonyan. Ha rendeltetésszerûen van alkalmazva, akkor tökéletesen megbízható. Én többször is használtam, úgy ahogy kell és sosem vezetett félre.
Nekem mensi elõtt 5 nappal mutatta a pozit!
teljesen megbízható, én is csak ajánlani tudom! :)
Nekem megbízhatónak bizonyult, helyesen mutatta a negatívat is, majd a pozitívat is, de nem vmi érzékeny.
nagon jo, nekemkimutatta rögtön a terhességet
szerintem megbízható..egyszer hugom adott 1-et, mert megmaradt neki..az nega lett, másnap meg is jött.. most szintén azzal teszteltem tegnap reggel..negatív lett..remélem , hocs csak korai volt..még nem jött meg azóta sem..remélem nem is fog.. de vettem ma egy gyógyszertári tesztet is: Amazon a neve...de nem ismerem. ez is 25-ös, pedig direkt 20-asat akartam venni..de ezt a adta a gyógyszertáros nõ. én holnap reggel szeretnék tesztelni..de nem tudom melyikkel...
elõzõ vagyok, ne haragudj, hirtelen összekevertem a qupidóval, én azzal teszteltem
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Az One Step terhességi teszt am ia dm-be kapható mennyire megbízható?

Legjobb válasz: Nekem kimutatta a terhességet 4-5 nappal a nem várt után.

Nekem kimutatta a terhességet 4-5 nappal a nem várt után.
Nekem a mensi kimaradásának 2. napján kimutatta a terhességet. (Azóta 14 hónapos a babám.) A múlt héten is kimaradt mensi miatt teszteltem, akkor negatív lett és tényleg nem lesz baba. Szóval szerintem megbízható.
Kimaradás utáni harmadik napon pozitív, most 37 hetes vagyok.Elõtte is használtam párszor, akkor meg negatív volt, szóval szerintem is jó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Pozitív vagy negatív lett? Amúgy szerintem 1 hónap nem számít sokat.
Vegyél kettõt. Egyet ma délutánra egyet holnap reggel, ha a mai már nem ad jó eredményt. Amúgy mi lett?
A kérdező hozzászólása: délután csináltam egyet és az is pozitív lett! :) de tutit akkor hiszem el ha az orvos is megmondja! :)
Jajj nagyon gratulálok :) sok boldogságot!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :) csak annyira hihetetlen még! nem tudom miért!
Elhiszem! Én nagyon vágyok babára, de nekünk még a próbálkozásnak az ideje se jött el sajna. Azért lógok itt :D
A kérdező hozzászólása: hogy érted, hogy még nem jött el az ideje?
Én egyetemista vagyok sajna munka nélkül (ezerrel keresem), párom tanfolyamon van. Szóval csak a tanfolyami támogatás jön be havonta erre meg nem vállalunk gyereket :) majd ha lesz munka és elköltöztünk itthonról :)
A kérdező hozzászólása: így már értem! mi már össze is házasodtunk fél éve! :) nyugi!elfog jönni a ti idõtök is! :) minden a maga idejében!
Na meg ez a te kérdésed, és neked kell itt örülni :) nem mások problémáit boncolgatni :) :)
Gratulálok! :) Nekem is volt egy lejárt Gabrielem, ami pozi lett. Aztán volt egy csomó negatív, meg véreztem, orvos nem látott semmit sem... aztán volt még egy pozim... én már nem tudom mi van velem, holnap elmegyek sztkba, remélem baba van. csak tudnék már biztosat....
én nem tudnék holnapig várni
A kérdező hozzászólása: igen e hónap 10.re vagy 11.re nem vártam!hát én sem tudok 100%ig nyugodt lenni!nos mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: pozítivat mutat!
gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) de akkor ez megbízható? mindenképp két nap múlva csinálok egy újat!de olyat lehet, hogy ma délután csinálok egyet?
Ha pozitív, akkor ki tudta mutatni a hcg-t, szerintem nyugodtan hihetsz neki. Csak negatív esetben aggódnék a szavatosság miatt. De azért csinálj még, ha izgulsz miatta 1-2 nap múlva.
szerintem hihetsz neki:)
én azért csinálnék egy másikat mielõtt beleélem magam
A kérdező hozzászólása: utolsónak!igen fogok még egyet csinálni, hogy megnyugodjak!de szerintem az orvos tud tutit mondani!de ma délután lehet csinálni egyet, vagy mindenképp a reggeli vizeletbõl????
utolsó vagyok, én mindkét gyereknél délután csináltam.Az elsõnél 1 napos késésnél, a másodiknál 4 napos késésnél)
A kérdező hozzászólása: de akkor most délután meg csinálhatom nyugodtan???mert hát 10. 11.re nem vártam!és semmi nincs!melleimet érzem teltebbnek és érzékenynek!
Már mint 11.11 re nem vártad?Te tudod, én nem akarlak rábeszélni a mai tesztelésre :) igaz én nem tudnék nyugodtan aludni :) Majd írd meg mi lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak! Köszönöm szépen!De tutit majd jövõhéten fogok tudni, mikor megyek nõgyógyászhoz!Amúgy vettem még egy tesztet, és az is pozitív lett! Nekem semmi vérzésem, semmi barnázás nincs!Néha megjön érzés van, meg a mellem feszül! Remélem neked minden rendben lesz!Sok sikert!vigyázz magadra!

Az X-epil terhességi teszt megbízható?

Barátommal kicsit aggódtunk ,habár nem igazán lenne rá okunk csak mostanában sokat fájt a hasam és mind kettőt leteszteltem és negatív lett. Így biztos nem lehet baba ?

Legjobb válasz: 99 százalék.

99 százalék.
nekem eddig ami negatív lett, az mind tényleg negatív volt
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat megnyugodtam !! :) de azért majd elmegyek dokihoz mert valamiért még volt hasfájás :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!