Találatok a következő kifejezésre: Meg vagyok már 6 (217 db)

10 hetes vagyok, már 6 hetesen volt "szívhang". Viszont a dokim azóta sem küldött védőnőhöz, azt mondta, hogy még ráér. Jövőhéten megyek vissza hozzá, azt mondta majd utána. Nem várat ezzel sokáig?

Gond e ha én viszont holnap elmegyek mégis a véd?n?höz.Már szeretnék kiskönyvet is kapni meg nem volt még se vérvételem,se semmi.

Legjobb válasz: Szia! Már volt ilyen téma, a keresõben utána tudsz nézni. Teljesen változó válaszok jöttek. Volt, akit csak 12 hetesen küldött a doki védõnõhöz, de akadt olyan is, hogy 7 hetesen. Azt szokták mondani, hogy azért a 12. hét körül küldenek, mert akkor már túl vagyunk a veszélyes korszakon. Én pénteken megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, engem mikor küld. A munkahely miatt (ha olyan helyed van), nem mindegy, hogy mikor kapsz kiskönyvet, mert onnantól minõsülsz védettnek. Nem akarsz a dokidra rákérdezni, hogy miért nem küld még el? Én biztos kíváncsi lennék a válaszára. 7 hetes kismama

Szia! Már volt ilyen téma, a keresõben utána tudsz nézni. Teljesen változó válaszok jöttek. Volt, akit csak 12 hetesen küldött a doki védõnõhöz, de akadt olyan is, hogy 7 hetesen. Azt szokták mondani, hogy azért a 12. hét körül küldenek, mert akkor már túl vagyunk a veszélyes korszakon. Én pénteken megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, engem mikor küld. A munkahely miatt (ha olyan helyed van), nem mindegy, hogy mikor kapsz kiskönyvet, mert onnantól minõsülsz védettnek. Nem akarsz a dokidra rákérdezni, hogy miért nem küld még el? Én biztos kíváncsi lennék a válaszára. 7 hetes kismama
Szia. Èn csak 12 hetesen kaptam kiskönyvet.Nem lett töle semmi bajunk.Az normális, hogy egy hónapban egyszer me´sz vizsgálatra.Örülj neki, hogy nincsen többre szükség. Örülj a terhesse´gednek, és vigyázz magatokra. 39hetes kismama.
Szia! Jogos az aggodalmad, hisz hetekig nem tudsz semmit a picirõl!Nem értem miért a doki mondja meg mikor menj védõnõhöz, mert oda akkor mész amikor te akarsz!Menj csak el már csak azért is, hogy megnyugodj, nem a doki hordja ki a picit!Boldog babavárást!
Én 5 hetesen voltam dokinál, és mindjárt elküdlött védõnõhöz. nyugodtan elmehetsz, a dokinak nem kell tudni, hogy ott volátl. A te érdeked, hogy mielõbb legyen kiskönyved. Igen, sok helyen megvárják a 12 hetet, pedig az elsõ vérvételek általában 7 hét körül vannak, de van ahol csak késõbb. Ne félj, menj el nyugodtan a védõnõhöz, a dokinak meg nem kell mondani, hogy már voltál.
Szia! Egyáltalán nem kell, hogy a dokid küldjön el védõnõhöz, felkeresheted magadtól is. Nézd meg kihez tartozol, és menj el hozzá a rendelési idejében. De a elsõ UH leletedet vidd magaddal, mert az alapján tud felvenni, ha nem a dokid küld hozzá. Remélem tudtam segíteni.
Majd a dokid átírányit a védõnõhõz! 12 hetes korig ezt meg kell tenni különben nem fogsz pénzt kapni!!! ha jövõhéten mész hozzá még az sem baj! 30 hetes kismama:)
A tesz még kimutatja, ha baba volt.Nem ártana dokihoz menned a biztonság kedvéért.
Mindenképpen menj el orvoshoz. Így látatlanban senki sem tudja megmondani neked, hogy mi volt az.
Én februárban ugyanígy jártam mint te! Csak én elõtte már csináltam egy + tesztet. Még aznap elmentem a dokimhoz aki már nem látott semmit ami terhességre utalna, másnap bementem hozzá a kórházba, a biztonság kedvéért, hogy nehogy benn maradjon vmi "kitisztított". Mikor meglett a szövettani eredmény azt mondták, hogy nem találtak semmiféle terhességre utaló jelet. Kiakadtam! + teszt és tünetek után hogy lehet ilyen? Úgyhogy azóta sem tudom biztosan, hogy akkor terhes voltam vagy sem. Megkérhetlek, hogy írd le mit mondott neked a doki? Akár priviben is mert nagyon érdekelne. Köszönöm!

Valaki esetleg meg kapta -e már a macika ősztőndijat? És még egy kérdés 6. osztályos általános tanulo pályázot -e már és meg kapta vagy ez csak 7. -től jár? Előre is kősszi.

Legjobb válasz: szia! én úgy tudom, hogy ha te most vagy 6. osztályos, akkor 7. osztályos korodban pályázhatsz az ösztöndíjra a 6. osztályos év végi eredményeiddel. Figyelj, hogy legalább 4,00 legyen az átlagod!!! Minden tantárgy beleszámít kivéve magatartás, szorgalom. sok sikert a pályázathoz! A pályázati határidõt figyeld mindig, nehogy lemaradj!

szia! én úgy tudom, hogy ha te most vagy 6. osztályos, akkor 7. osztályos korodban pályázhatsz az ösztöndíjra a 6. osztályos év végi eredményeiddel. Figyelj, hogy legalább 4, 00 legyen az átlagod!!! Minden tantárgy beleszámít kivéve magatartás, szorgalom. sok sikert a pályázathoz! A pályázati határidõt figyeld mindig, nehogy lemaradj!
A kérdező hozzászólása: Hello kõszi a választ nagyon sokat segitetél.

A kismama.hu szerint ma már 6 hetes vagyok ha sikerült. De a teszt miért nega még mindig?

Legjobb válasz: A 19. napon volt pé-d. Így még lehet a teszt negatív (bár nekem ilyenkor már rég + volt de nem vagyunk egyformák). Mivel nem félidõben volt pé-d így nem pont 6 hetes vagy ha terhes vagy csak 5 elvileg...de ugyebár mindíg a menzi elsõ napjától számolunk ezért 6. A vérvétel tuti kimutatja ha sikerült.

A 19. napon volt pé-d. Így még lehet a teszt negatív (bár nekem ilyenkor már rég + volt de nem vagyunk egyformák). Mivel nem félidõben volt pé-d így nem pont 6 hetes vagy ha terhes vagy csak 5 elvileg...de ugyebár mindíg a menzi elsõ napjától számolunk ezért 6. A vérvétel tuti kimutatja ha sikerült.
Szia! Vagy a teszt nem jó (lejárt szavatosság...vagy bármi lehet) ez a jobbik eset, akkor vegyél egy másik fajtát és az biztosan kimutatja. Nekem pár napos terhességet kimutatott a teszt, pedig nem is reggel használtam. A másik ok lehet, hogy nem vagy terhes hanem csak más okból nem jött meg a menszid. (pl.stressz) Vagy több tesztet is használtál?
A kérdező hozzászólása: utolsó köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: de a hõm is jó? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/38c24e04a8a5424f026f32..
Bocs rosszul olvastam csak az ovu teszten volt két csík, hát akkor menjél el dokihoz, mert lehet, hogy tényleg nincs pocaklakód.
A kérdező hozzászólása: holnap megyek sztem vérvételre az tuti kimutatja ha baba van
az ovuteszt nem egyenlõ a terhességi teszttel...6 hetesen már ki kellene mutatni bármilyen tesztnek a terhességet - feltéve persze ha nem hibás vagy lejárt. De azért ez ritka. Menj el dokihoz, nekem 6 hetesen már pulzált a szívcsöve a kicsikének
Ha 2 csík van rajta akkor az nem negatív!!!! gratula a babához! Elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: több tesztet is csináltam, meg csináltam ovu tesztet jóstesztként és erõs egyforma 2 csík van rajta. Ma a mellem is fáj kicsit.
Egy egyszerû nõgyógyászati vizsgálatnál is látja a dokid ha terhes vagy!Ha több teszt negatív lett, nõgyógyászhoz menj el minél elöbb, mert ha terhes lennél, 6 hetesen biztosan mutatná a teszt :(

Le vagyunk maradva? Azt látom hogy sokak babaája már 6 hónaposan áll és mászik. Az Én kisfiam 18-án lesz 6 hónapos és még csak forog és kúszni próbál. Jártunk Dévény tornára nyaki hipotónia miatt de most megint elkezdtem aggódni. Van okom?

Legjobb válasz: Jézusom dehogy! Nézz csak utána, mi az átlag. Nagyon nem az, hogy 6 hónaposan állnak. Az enyém, ha jól emlékszem, 6 hónaposan talán kúszott, mászni még biztos nem tudott, sõt nemhogy állni, de ülni sem egyedül. Állni 10-11 hónaposan kezdett (kapaszkodva) járni pedig 14 hónaposan. Nincs ebben semmi késés. Sõt, még az enyémre azt mondta a gyerekorvos, hogy milyen hamar kezdett forogni meg kúszni. Aztán a többit már nem csinálta hamar, teljesen átlag idõben. Nincs lemaradva a picikéd, és amúgy is azt mondják, hogy a fiúk sokmindent késõbb kezdenek.

Azt hiszem ha nekem ilyet mondana a dokink, keresnék helyette másikat... 3 hónaposan forogni?? Jézusom!!
Jézusom dehogy! Nézz csak utána, mi az átlag. Nagyon nem az, hogy 6 hónaposan állnak. Az enyém, ha jól emlékszem, 6 hónaposan talán kúszott, mászni még biztos nem tudott, sõt nemhogy állni, de ülni sem egyedül. Állni 10-11 hónaposan kezdett (kapaszkodva) járni pedig 14 hónaposan. Nincs ebben semmi késés. Sõt, még az enyémre azt mondta a gyerekorvos, hogy milyen hamar kezdett forogni meg kúszni. Aztán a többit már nem csinálta hamar, teljesen átlag idõben. Nincs lemaradva a picikéd, és amúgy is azt mondják, hogy a fiúk sokmindent késõbb kezdenek.
5 és félhós a fiam és most kezd forogni de a kezét még nemtudja ki huzzni
Tényleg ne aggódjál. Még csak az kellene, hogy elkezd erõltetni, aztán büszkélkedhetnél, hogy már 10 hónapos, és már a kezedet fogva sétál! brrrrr
1. vok. 3 hósan forogni kell?! Ez egy barom. 3 és 6 hó között szoktak elkezdeni forogni, de ebben is lehet picike csúszás.
Szia! az én kisfiam 6, 5 hónapos. 5 hónaposan kezdett forogni, néhány napja pedig négykézlábra állva hintázik, és hátrál mint egy kis rák. :) De ennyi. Egyáltalán nincs lemaradva a te kisfiad sem, nyugi! :)
6 hónapos korban forogni kell, még a kúszással is ráér egy hónapot, úgyhogy nyugi. Ez a normális ütem, de van aki ennél gyorsabb, van aki lassabb. gyógytornász
A kérdező hozzászólása: Erõltettni semmiféle képpen sem szeretném csak nagyon furcsa hogy másoknak ennyivel gyorsabb ütemben fejlõdik a babája.Amikor jártun a Dévény féle gyógytornára ezt ott hallottam."Egy gyermek orvos azzal küldte a még alig három hónapos babát hogy még nem forog és ebben a mai világban nem lehet megengedni hogy valaki lemaradjon".Szerintetek????
A kérdező hozzászólása: Én is meglepõdtem de az amivel indokolta az nem egyszerû de gondolom az anyukát megilyesztette és Õ pedig rohant hogy nehogy valami baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat most egy kicsit megnyugodtam.Pedig megfogadtam hogy nem hasonlítom senki gyerekéhez az enyémet de ilyenkorn elfog a frász hogy valami nincs rendben.
Szia.Az én kisfiam hat hónaposan egyedül ült, kilenc hónaposan kapaszkodva felállt.Semmit nem eröltettünk.A védõnõnk azt mondta mindent a maga korának megfelelõen csinál.Szerintem minden babának más a ritmusa.Az egyik kényelmesebb, a másik energikusabb.Nem hinném, hogy aggódni kellene.A felnõtt embereknél is többféle temperamentumu van.
Ez teljesen normális! Meg amúgy is letérõ a gyerekek fejlõdése, több hónapos differencia is normális lehet. Állni nem is nagyon szabadna akkor, egyáltalán nincs lemaradva! Ha meg tud fordulni, az elég!
Az én kisfiam 7 hónapos múlt, 3 napja kezdett el forogni, kúszni már másfél hónapja tud. Ennyit a sorrendrõl... Ne aggódj, semmivel nem vagytok lekésve. A járásról meg fõleg nem. Az állást nem szabad erõltetni a gerince miatt. Nincs olyan baba, aki ne tanulna meg magától ülni, mászni, kúszni, járni, beszélni. Nem szabad elkeseredni, ha a Te babád még nem csinálja azt, amit ugyanannyi idõsen másé. Nem egyformák a gyerekek, mindent a maguk ütemében tanulnak meg, és ha esetleg mindent késõbb fognak elsajátítani, még nem jelenti azt, hogy nem okosak, ügyesek.

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

"sima" szülés után mennyi időre rá ültetek be egy kád meleg vízbe? Már annyira vágyom rá, 9 hónapja nem fürödtem, de még nem voltam 6 hetesen. Nem vérzek már, semmi bajom. Varratok kiestek.

Legjobb válasz: Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...

Én is nagy fürdõs vagyok! Szerintem mosd ki alaposan a kádat és langyos vízben -hajrá! Tudjuk, hogy meg kellene várni a 6 hetet, de élmény a fürdés, fõleg mikor folyik rajtad a tej, az izzadság, a babapisi...
Szia! Én kivártam a 6 hetet, viszont a 6 hetes vizságlat után este már fürödtem. Mondjuk én végig a 9 hónap alatt is minden nap fürödtem langyos vízben (nem melegben), rövid ideig.
Ha mar nincs semmi gond, ahogy irod is.HAJRAA:) jo furcsit
Nyugodtan mehetsz 6-án, de nem csináltál otthon tesztet mert már ki kellene mutatnia annak is.
A kérdező hozzászólása: szia de persze hogy csináltam még 26 án mielõtt meg kellett volna jönnie és már akkor pozitiv volt és vérbõl is csináltattam ami szintén pozitiv csak nem tudom hogy nem lesz e korai mert még 6 hetes se leszek
Nem lesz korai, de ne ijedj meg ha még nem fogod hallani a szívhangját. Gratulálok!:)

Most még csak 4+3 hetes terhes vagyok. A 6. héten szeretnék először orvoshoz menni vizsgálatra. Ha esetleg ikerterhességem lenne ez akkor már kiderülhet ott az uh-on?

Legjobb válasz: Vagy két petezsák, vagy egy petezsákban két embriót látnak. Nekem az elsõ uh - n (6.-7. hét környékén)mondták, hogy Anyuka, ennek a babának jó nagy szíve van...ill. neeeem...két kis szívet látok!

Vagy két petezsák, vagy egy petezsákban két embriót látnak. Nekem az elsõ uh - n (6.-7. hét környékén)mondták, hogy Anyuka, ennek a babának jó nagy szíve van...ill. neeeem...két kis szívet látok!
Az uh-n szerintem amibõl kell kettõt fog látni a doki, ha két baba van. Terhességi kalkulátortól hallottál már kedves elsõ? naptarak.com is hét+napra adja a dátumot az utolsó vérzés elsõ napjától
ha nem voltál orvosnál akkor honnan állapítottad meg, hogy 4 hét + 3 napos terhes vagy?
nem hiszem hogy olyan biztosra kéne venni ezeket a kalkulátorokat. Én is kiszámoltam, de az UH kiderült, hogy már idõsebb a baba.
A kérdező hozzászólása: Mivel ez már a második terhességem, ezért tisztában vagyok vele, hogy honnan számolják a terhességet. Nem is ez volt a kérdésem kedves elsõ. Második válaszoló neked pedig köszi a választ.
Ilyen kór két petezsák van?
én tegnap voltam 4+4 napos és voltam ultrahangon is, egy baba van :-), azt mondta a doki, ez már nem is fog osztódni.
A kérdező hozzászólása: 37 hetes kismama vagyok
Nem hinném, most már lábadozol:-)De hidd el megvár, inkább pihenj, úgysem sokáig teheted, boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is úgy gondolom, hogy megvár, csak megerõsítést várok azt hiszem, ettõl talán nem érzem léha, rossz háziasszonynak magam ha más is úgy gondolja, hogy a pihenés fontosabb. A lényeg, hogy helyrejöjjek csak már meguntam a tétlenkedést, sokszor úgy érzem meg sem gyógyulok csak a pihenéstõl és a gyümölcskúrától.
Hidd el nem vagy rossz háziasszony, a picurid a legfontosabb most, a porcicák had várjanak:-)
Én szülés elött olthatatlan vágyat éreztem, hogy kitakarítsam az egész házat. Néhány napra rá megszületett a kisfiam. Azt mondták, a tudatalattim jelezte hogy közeleg a szülés, és a fészekrakási ösztön megindult. :) ))))További jó babavárást, és csodálatos szülést

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!