Találatok a következő kifejezésre: Meg vagyok gyogyszert szedek (93 db)

Valószinűleg 2-3 hetes kismama vagyok. Rendszeressen szedek a gyomromra is gyógyszereket. Gondot okoztam ezzel, hiszen csak most vettem észre, hogy nemjött meg a menszeszem!?

Legjobb válasz: A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.

A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.
Akkor hivatalosan úgy 4-5 hetes vagy, nem? Mert az elõzõ menzesz elsõ napjától kell számolni a terhességet. Tudtommal az elsõ 5 hétben a "mindent vagy semmit" elve van. Szóval ha ártottál neki akkor már valszeg meg se lenne ha meg megmaradt az azt jelenti, hogy abszolút nem ártottál neki.
Én is úgy tudom mint az elõzõ. Persze azért ha mész az orvoshoz, említsd meg neki.
Szia! Mihamarabb konzultálj az orvosoddal a lehetséges terhességrõl és hogy milyen gyógyszereket szedsz. Alig van olyan ami problémát okozhat, nem lehet probléma. Az orvosnak mindenképp tudnia kell a terhesség további gondozása miatt is. Minden jót!
Szerintem attól függ milyen erõs gyógyszereket szedsz! És persze mekkora dózisban. A gyógyszeres papiron írnak valamit? De ettõl függetlenül véleményem szerint nem kell megijedni hagyd abba és a dokiddal beszéld meg.Egyébként gratula, Jó babavárást:) ))
Biztos, hogy nem lesz baja a babádnak.Én refluxos vagyok és folyamatosan gyógyszert szedek.Ha bizonytalan vagy, akkor menjél el a klinikára genetikai tanácsadásra, ott megmondják, hogy melyik gyógyszert lehet szedni terhesen.(Egyébként majdnem mindegyiket, kivéve epilepszia ellenes szerek.)

4 hónapja szültem, 2X volt már menszeszem, gyógyszert szedek de 1X nem vettem be. Már 5 napja késik, lehetek megint terhes vagy csak még nem állt be újra a dolog?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy egy szem gyógyszer kihagyása után teherbe esnél, ilyen nagyon ritkán fordul elõ. Persze az is lényeges, hogy mióta szeded. De szerintem egyrészt még nem állt be, másrészt bezavarhatott, hogy kimaradt egy gyógyszer.

Nem hiszem, hogy egy szem gyógyszer kihagyása után teherbe esnél, ilyen nagyon ritkán fordul elõ. Persze az is lényeges, hogy mióta szeded. De szerintem egyrészt még nem állt be, másrészt bezavarhatott, hogy kimaradt egy gyógyszer.

Pszichátrián kapott gyogyszereket szedek. Ha terhes lennek ezekkel a gyogyszerekkel valoszinu nem tarthatnám meg vagy igen? -nehogy baja legyen. Valdoxant este, rivotrilt napkozban es citoprmot reggel szedek. Kerem valaszoljon valaki!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ezek a zógyszerek csak a magzatzsinór és a méhlepény mûködésének beindulása után kerülnek át a baba szervezetébe, ami nem azonnal történik meg (hogy mikor pontosan, azt nem tudom fejbõl). De gondolj bele, sok gyógyszerszedõ anyukának születik egészséges gyermeke. A kérdé inkább az, h a te betegséged szempontjából megfelelõ-e, ha azonnal abbahagyod a terhesség idején, vagy jobb lenne a fokozatosság vagy a babatervezés elõtti teljes leállás, de ezt a pszichiátered tudja csak megmondani, viszont szerintem kicsi az esély egy korán kiderült terhességnél, h a babának baja essen emiatt.

Én úgy tudom, ezek a zógyszerek csak a magzatzsinór és a méhlepény mûködésének beindulása után kerülnek át a baba szervezetébe, ami nem azonnal történik meg (hogy mikor pontosan, azt nem tudom fejbõl). De gondolj bele, sok gyógyszerszedõ anyukának születik egészséges gyermeke. A kérdé inkább az, h a te betegséged szempontjából megfelelõ-e, ha azonnal abbahagyod a terhesség idején, vagy jobb lenne a fokozatosság vagy a babatervezés elõtti teljes leállás, de ezt a pszichiátered tudja csak megmondani, viszont szerintem kicsi az esély egy korán kiderült terhességnél, h a babának baja essen emiatt.
Szia.Zsuzsa vagyok .Tudom, hogy most rossz neked Én ugyan így voltam pánik beteg voltam 6-évig és így lettem alkoholista is , mert akkor még nem ismertem fel a betegségem és inkább ittam , hogy jól ko legyek és csak bedûljek az ágyba.Én még szedtem a gyógyszert és ittam is akkor adta mellém a Jó isten a férjemet .Szóba jött a baba elmentem az orvoshoz és mondtam neki babát szeretnék Õ azt mondta oké vagy baba vagy a gyógyszer.Így leraktam és 1-2-napra kiderült , hogy babát várok .Oké nem nyúltam a gyógyszerhez de mindig is féltem ne hogy megint rohamom legyen de azóta sincs.A piát meg az nap este ittam még egy üveg bort és leraktam .Sosem hiányzott és nem is hiányzik semelyik .Én évekig szedtem a Rivotrilt és a paroxátot és a Dr-Nõ azt mondta, hogy nem kell félni a babának nem lesz semmi baja max nyugodtabb lesz és tényleg , semmi baja úgy hogy nyugi .De akkor a gyógyszert tényleg le kell rakni.Nagyon, nagyon, sok sikert kívánok neked és sok sok kitartást Ûdv Zsuzsa
Ha gyereket akarsz, akkor elõtte beszélj a pszichiátereddel, hogy ha ezeket nem szedheted terhesség/szoptatás alatt, akkor milyen más hatóanyagú szerekkel lehet kiváltani. ÉS: genetikust is fel kell keresni ezzel a kérdéssel!!! Bár nekem nincs pszichés problémám, de lamotrigin hatóanyagú gyógyszert szedek az epilepsziámra, amit bipoláris problémára is felírnak.
Xanax mellett lettem terhes, mikor kiderült abbahagytam. A pánik rohamok jönnek, meg a hülye gondolatok. Tegnap is volt. Nem szedem rendszeresen de a 0, 25 bõl néha 1/2-1 kell mert remegek meg 140 körül van a pulzusom. A dokim azt mondta inkább vegyem be mint hogy rosszul legyek, ennyi nem árt a gyereknek. Nekem meg biztonságot ad a tudat, hogy ha kell bevehetem.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a segitsegeiteket. rettegek hogy mi van ha baja lesz ...meg nem tudom biztosara hogy terhes vagyok e csak nem jott meg meg, es egybol megijedtem, a gyogyszerek miatt hogy nem tarthatom megbiztos hogy az orvosok ezt fogják mondani. olyan durva nagydozisu gyogyszereket nem szedek igazándibol, kimerultsegre kaptam. ha kismamvagyok szoritsatok hogy ne legyen semmi gond... koszonom a megnyugtato válaszaitokat!!! minden jot nektek

Fogamzásgátlót szedek. A " menstruációm" még a gyógyszer szedése közben megjött. Nagyon feszül a hasam a méhnél, fáj a cicim. Normálisan szedtem a gyógyszert soha egy szem nem maradt el. Lehet hogy csak a hormonok? Vagy v. mi más?

Legjobb válasz: Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.

Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.
A menstruációd nem jöhet meg a gyógyszer szedése közben, hisz az elvonás okozza a vérzést. Menj el dokihoz. A hasfeszülés, cicifeszülés aterhesség jele is lehet. Kicsi az esély, de bogyó mellett is teherbe lehet esni. De azt is kéne tudni, hogy mióta szede. Mert ha ez csak az elsõ vagy a második hónapod, akkor a szervezeted még reagálhat így a hormonokra.
Nekem kb másfél év után volt ez, és a doki azt mondta gyógyszert kell váltani (gyenge)nagyon hozzá szokott a szervezetem.Kaptam újat azóta semmi gáz...
Miféle gyógyszert?
Gyógyszer az. (: GYÓGYSZER. Egyébként a nõgyógyászod szerintem mindent elmondott. Tabletta mellett szinte lehetetlen, hogy teherbe ess.
hát, ha nem érted akkor jobb is:)
A kérdező hozzászólása: az uccsó válaszolót nem értem...
Hát sajnos nem a hülyeséget :D
És a fogamzásgátló mit gyógyít? :)
Hát nekem volt ismerõsöm aki terhes volt és 4 hónapig megjött neki vagy meddig... Szóval elképzelhetõ de szerintem nem nagy az esélye.
Eléggé zavaros, de alapból ha terhes vagy tuti hogy nem lesz mensi. Viszont jobb lenne - mielõtt gyógyszert szedsz és szexelsz - ha tájékozódnál az alapvetõ biológiai tényekrõl ami a fogamzást illeti.
A kérdező hozzászólása: Hát ha terhességrõl van szó meg gyógyszerrõl több mint valószínû h fogamzásgátlóról beszélek fõleg h ebbe a témakörbe is írtam...
aki írta hogy nem jön meg a mensi, az rosszul tudja. mert tabi mellett is megjön, még nagyobb valószínûséggel mint annál aki nem szed tabit, mert a mesterséges rendszerben amit létrehoz ott van a vérzés ideje és akkor valamit produkálni fog. én több olyan nõt ismerek akik a terhesség félidejéig véreztek. úgyhogy meg fog jönni ha tehebe esel, ez nem biztos jel hogy kimarad a menzesz. de ha rendesen szeded a gyógyszert és nem történt baki akkor nem lehetsz terhes és nem kell rajta rágódni.

Gyógyszert szedek amellett szabad az egy két napos késés vagy ha már nem jön meg az előírt napokon belül akkor csináltassak tesztet?

Legjobb válasz: A legtöbb embernek gyógyszer mellett mindig 28 napra jön meg. Ez gyakorlatilag nem is menstruáció, hanem megvonásos vérzés, mert ugye abbahagyod a bogyót x napra. Én nem hallottam még olyat, hogy gyógyszer mellett ne pontban 28 napra jöjjön meg valakinek. Jól szedted a gyógyszert? Sztem érdemes tesztet csinálni ilyenkor.

A legtöbb embernek gyógyszer mellett mindig 28 napra jön meg. Ez gyakorlatilag nem is menstruáció, hanem megvonásos vérzés, mert ugye abbahagyod a bogyót x napra. Én nem hallottam még olyat, hogy gyógyszer mellett ne pontban 28 napra jöjjön meg valakinek. Jól szedted a gyógyszert? Sztem érdemes tesztet csinálni ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: jól szedtem a gyógyszert mindet bevettem eddig semmi baj nem volt csak az elõírt napra amire eddig megjött még semmi és még ilyen soha nem volt még azért kérdeztem az most baj akkor vagy sem , de ha holnapig semmi akkor doki lesz

Szeretnénk a férjemmel babát, de az a gond, hogy gyógyszert szed a májára. Várjunk-e még vagy a gyógyszer nem lesz hatással a születendő magzatra?

Legjobb válasz: szia, Mindenképpen orvossal beszéld meg ezt a kérdét. Õ meg tudja mondani, hogy az adott gyógyszer milyen mértékben befolyásolja a gyermekáldást.

szia, Mindenképpen orvossal beszéld meg ezt a kérdét. Õ meg tudja mondani, hogy az adott gyógyszer milyen mértékben befolyásolja a gyermekáldást.
teljesen ugyan így vagyok...és énis jangeet szedek 0, 03ast
szerintem ez csak a peteérés.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet peteérés mert mondom kb. 1.5hete jött meg, az még odébb van.én is 0.03at szedek :/ akkor lehet ez csak a gyógyszer hatása??
Hát inkább orvost kérdezz meg, mert itt errõl a témáról 100%, hogy hülyeséget hallasz.nem érdemes ezzel veszõdni. 21/F

Novynette tablettát szedek január óta. Kedden kellett volna bevennem az elsőt de elfelejtettem és csak ma délelőtt vettem be. Tegnap viszont együtt voltunk a párommal! Hatott még a gyógyszer valamennyire vagy kezdjek el imádkozni?

Legjobb válasz: Hú,hát énis novynette-t szedek,én a 4. szemet hagytam ki, és elmentem 72 órás tablettáért,mert mi is együtt voltunk.Sajnos még azzal se tudlak nyugtatni,hogy bennt vagy a 12 órában,mert ugye az elsõ lenne,amiket álítólag a legveszélyesebb kihagyni.

Hú, hát énis novynette-t szedek, én a 4. szemet hagytam ki, és elmentem 72 órás tablettáért, mert mi is együtt voltunk.Sajnos még azzal se tudlak nyugtatni, hogy bennt vagy a 12 órában, mert ugye az elsõ lenne, amiket álítólag a legveszélyesebb kihagyni.
Igen valószínû hatott a gyógyszer! Egy teszt kiderítheti és esetleg még a 72 órában benne leszel, akkor gyógyszer. De szerintem nem lesz gond

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!