Találatok a következő kifejezésre: Meg vagyok gyogyszert (382 db)

14 és fél éves ADHDs vagyok. Ti hogyan oldjátok meg a gyógyszer elkerülését? Én nagyon ügyesen hátraviszem egészen hátra majd ha nem néz oda anyu kiköpöm, és a nyálam is kiköpöm.

engem nem fognak bebódítani! praktikákat más ADHD-t megállapított gyerekek részére is! oks, hiperaktív vagyok meg minden szar de pl ha sportolok utána mint most ma is mentem 70 kilómétert a bringával, semmi bajom. iskolában meg magántanuló leszek jövőre.

Legjobb válasz: Gyógyszer elkerülése?Mivel már elég idõs vagy a legjobb lenne az, ha megbeszélnéd a szüleiddel, hogy nem akarsz gyógyszert szedni és inkább írassanak be egy sport egyesületbe abból a pénzbõl. Ez így csak fölös pénz kidobás szerintem és neked se jó. 17/l

Gyógyszer elkerülése?Mivel már elég idõs vagy a legjobb lenne az, ha megbeszélnéd a szüleiddel, hogy nem akarsz gyógyszert szedni és inkább írassanak be egy sport egyesületbe abból a pénzbõl. Ez így csak fölös pénz kidobás szerintem és neked se jó. 17/l
És fel se tûnt anyádéknak, hogy nincs "változás"?:D jézusom.... foglalkoznak veled eleget otthon vagy a bogyótól várnak szülõi odafigyelést ? 17/l
adhatok még tanácsot? töröld ki majd az elõzményeket, ha nem inkognitóablakból írsz :D
hát akkor további sok sikert a gyógyszer dugdosáshoz, de én azért még is csak rávenném magam, és dumálnék anyámékkal a te helyedben errõl az ügyrõl, és végül is nem kell nekik elmondanod, hogy szabályosan kiköpted a bogyókat. + nem akarlak megbántani téged, de enyhén gerinctelen dolog ez tõled így 4 év után
Én sem értem milyen praktikára vágysz, ha van egy teljesen egyszerû, ami már 4 éve mûködik. De tényleg hülyeség. Le kell ülni a szüleiddel meg az orvossal, és megmondani, hogy nem szeretnél gyógyszert, találjanak ki mást. Mert így mindenkivel kicseszel.
13-as, azért ez durva, ilyen hangon beszélni egy gyerekkel, aki nem tehet arról, hogy ADHD-s. Jó, abban a kérdezõ is hibás, hogy éveken keresztül átverte a szüleit és még most sem azt a megoldást keresi, hogy miként lehetne õszintén beszélnie velük arról, hogy õ nem szeretné a gyógyszert szedni, hanem inkább praktikákat vár ahhoz, hogy továbbra is átverhesse õket, tény, hogy ez nem jó és nem korrekt megoldás velük szemben. De nem tudom, hogy te hogyan dolgozhattál ADHD-s gyerekekkel ilyen hozzáállással, ennyi toleranciával, velük is hasonlóképpen beszéltél? Ennek az egésznek a legnagyobb vesztese az ADHD-s gyerek, hiszen õ ugyanúgy szenved attól, hogy õ ilyen, õ nem akar rosszul viselkedni, nem szándékosan csinálja, és érzi, tudja, hogy nem jó az, ahogy viselkedik, és szeretne õ is ugyanolyan átlagos gyerek lenni mint a társai, és nagyon bántja, hogy õ ilyen. Meg kell szenvednie, hogy általában az ilyen gyerekeket kiközösítik a társai, nem barátkoznak vele szívesen, sokszor egyik osztályból vagy egyik iskolából a másikba rakják, mert nem akarnak vele bajlódni, hánykolódik ide-oda és mindenhol csak azt tapasztalja, hogy igazából sehol sem fogadják el, állandóan kudarcélménye van, mindig azzal szembesül, hogy õ már megint rossz, már megint csak a baj van vele, úgy érzi, hogy sehol sem szeretik. Nem elég azt feldolgoznia magában, hogy õ akarata ellenére ilyen, még akkor azt is meg kell élnie lelkileg, hogy sehol nem fogadják el. Persze, a szülõk is nagy vesztesei ennek, mert mindezt lelkileg feldolgozni, ami a gyerekükkel történik, nem egyszerû, állandó küzdelem az iskolával, a társadalommal, rengeteg tolerancia, türelem a gyerekkel szemben, nagyon sok küzdelem az apró lépésekben történõ javulásért, maximális elfogadás és szeretet a gyerek felé, hogy legalább a szüleitõl megkapja azt, amit a társadalomtól nem, és abban biztos lehessen, hogy a szülei úgy fogadják el, úgy szeretik, ahogy van, bennük mindig bízhat, érezze, hogy nincs egyedül.
A kérdező hozzászólása: hát majd megpróbálok beszélni velük hogy hajgyjanak a gógyszerrel újra, és ha sikerül akkor ok hanem akkorntovább csinálom. tévedsz ebben h nincs egybarátom sem, és nmemszeretsenki. nemigaz 2 barátom van, jah kevés, de igazi barátok és szeretnek. mentem aludni. hali.
szerintem jó lenne higgadtan leülni velük megbeszélni, hogy nem szeded tovább a gyógyszert, és hogy már egy jó ideje nem szeded....azt lehet, hogy nem mondanám meg, hogy 4 éve :'D valószínûleg meg fogják érteni vagy legalább vedd rá õket, hogy vigyenek másik dokihoz
A kérdező hozzászólása: a dokival elhitettem hogy biszex vagyok :D nagyon tudok jáccani velük:D emúgy most elmondtam nekik, azt is hogy 4 éve, és hogy nem fogom úgysem szedni, de apám elkezdte hogy gyerek vagyok õ meg a felnõtt õ mondja meg szedem e, de megmondtam hogy úgysem fogja nekem beadni, hameg megpróbálja kihányom, és akkor anyám megmondta hogy állítsa le magát, ne kiabáljon, akkor ennyi, nem váltja ki a többit már, és megköszönte anyukám h elmondtam, apám meg bevágta a dolgozó szoba ajtaját és azóta is ott van...
Kérdezõ, félreértettél, amiket írtam, általánosságban írtam, nem konkrétan rád értettem, hogy nincsenek barátaid, hanem általában az ADHD-s gyerekeknek nagyon nehéz a baráti kapcsolatok kialakítása, kevés barátjuk van, mert jellemzõ, hogy kiközösítik õket a viselkedésük miatt, nem értik meg õket, sok felnõtt is megbélyegzi õket, hogy õk egyszerûen csak neveletlenek, rosszak, pedig ez nem így van, nem a gyerek rossz, hanem az ADHD-s állapot miatt nehezen tudja magát kontrollálni, nem tud úgy összpontosítani, stb. Az is fontos, hogy ez nem is a szülõ hibája, mint ahogy sokan ráfogják tudatlanul, hogy ez a szülõ nevelési hibája, ez messze nem így van, errõl a szülõ sem tehet.
A kérdező hozzászólása: jó ez igaz, de én leszarom mit gondolnak, ha valaki szeret az szeret aki nem az nem, leszarom :D
Közben most olvasom, hogy túl vagy rajta, jól tetted, hogy eléjük álltál és elmondtad nekik, ez így volt korrekt velük szemben és neked is könnyebb lesz így, hogy a tudtukkal nem szeded a gyógyszert. Örülök, hogy anyud melléd állt és megértett téged, és, hogy megköszönte, hogy õszintén elmondtad.
A kérdező hozzászólása: jah anyu szeret de apám az dilis, õ találta ki hogy orvoshoz kell járnom, de a doki már azt hiszi rólam hogy valami biszex vagyok aki fiúkkal dug, és táttya a száját :D hülyétsináltam belõle :D
Hát, szerintem ezt hagyjuk, hogy kibõl csináltál hülyét, ha majd érettebb leszel, másként fogod ezt látni, most még lehet, hogy jó poénnak tûnik.
Sportolj! De nagyon sokat! Keresd meg amiben a legjobb vagy és versenyszerûen kezd el csinálni. Ne néha sokat, hanem mindig sokat! A gyógyszer szerintem is hülyeség. Illetve keress barátokat, hallgass zenét ami megnyugtat. A barátokkal meg beszélj meg mindent, amit a szüleiddel nem. A szüleidnek meg kamuzd tovább, hogy szeded a gyógyszert.
Kár, hogy még senki nem válaszolt az eredeti kérdésedre... Nem is értem mit lovagolsz ezen a gyógyszer bevétel témán. Ha 4 éve mûködik a trükköd, akkor minek másik praktika? Inkább csinálj 100 felülést, 100 fekvõtámaszt, aztán aludj egyet. :)
A kérdező hozzászólása: amúgy nemis ismersz jó hogy tudod hogy égnek áll tõlem a haja valakinek
A kérdező hozzászólása: jó hiperaktív vagyok nah, most is fenn vok :D Szeretem a szüleimet, de ezzel a dumával nálam semmit nem érszel. úgysem fogom szedni, mert ez az én életem, én testem. és átlátok már ezeken a próbákon! valaki tud még praktikát gyógyszer kikerülésére? másoknak? tapasztalat? bár sztem ez a legjobb h beveszed a szádba és kiköpöd. tök egyszerü.
A kérdező hozzászólása: huh kb egy évig szedtem, már 10 éves korom óta ezt csinálom. nem érti meg anyám mert az a hülye orvos blablatyol... és ha pl jobb vagyok a iskolában aztmondja natessék a gógyszer, de én már nem is szedem 4éve....
A kérdező hozzászólása: már a maximaximra van emelve a gyógyszer xD
öregem, ebbõl már sehogy se tudsz kimászni xD ha ezt megtudják kapsz a fejedre :D nem tudom mi köti le igazán a figyelmed, de próbálj meg nekik bizonyítani nem tom pl. a suliban vagy sportban, hát ha engedékenyebbek lesznek. bár én tök laikus vagyok, még életemben nem láttam ADHD-s gyereket (vagy csak azt hiszem). én csak ezeket tudom tanácsolni neked .
A kérdező hozzászólása: úgysem bukok le :D ha eddig nem...
A kérdező hozzászólása: kössz, de jelszócvan a gépen:D
A kérdező hozzászólása: senkinek semmi semmi ötelete sincs mitlehet még? praktikákat naaaaaah! :D
A kérdező hozzászólása: jódemost micsináljak? már mondtam hogy nemakarom, erre jött nagyanyám hogy az lesz amit õk mondanak mert ez kell nekem stb... hogykéne velük beszélni?
A kérdező hozzászólása: de figyi, ez az áén testem nemaz övék, szal ha megakarom magam ölni megölömmagam. és semmibajom nincs.
Annyira el vagy foglalva magaddal, hogy szerintem fel sem tûnt, hogy anyádék már teljesen kivannak tõled, meg a viselkedésedtõl. Dolgoztam ADHD-s gyerekekkel és a legnagyobb vesztes mindig a szülõ. Lehet, hogy a te tested, de nincs jogod a padlóra küldeni a szüleid. Tudod, meg sem érdemled õket. Más gyerek csak álmodik anyáról meg apáról, te pedig a sírba küldöd õket. Ba.zd pofán magad te elmebeteg.
A kérdező hozzászólása: nekik meg nincsjoguk megmérgezni! ejha... nemérdekelsz. és én nem beszéltem veled csúnyán, nemtudom miért beszélsz ígyvelem! jah és szeretnek a szüleim. de te tökre idegbetegnek tünsz.
A h.ülye is azt hiszi, hogy mindenki h.ülye, csak õ a normális. Szerintem Te is így lehetsz valahogy. Azt gondolod, hogy tök jól vagy, nincs veled semmi gond, de egy külsõ szemlélõnek égnek áll tõled a haja. Meg aztán nem elég, hogy hiperaktív vagy, még kamasz is. Tuti az idegein táncolsz a családodnak, õk meg kétségbe vannak esve, hogy még mit tehetnének. És tudod mit? Nem csak rád gondolnak, hanem magukra is. Szeretnének egy kis nyugalmat, neked és maguknak is. Persze, hogy szeretnek a szüleid, hisz a gyerekük vagy. De vajon Te szereted õket, vagy csak magaddal vagy elfoglalva?
Fektesd az energiádat a helyesírás gyakorlásába. Sok munkád lesz, az majd leköt, és akkor nyugodt leszel gyógyszer nélkül is.

Kisse meg vagyok ijedve egy dologtol. A petefeszkem meg a mehem kisse faj. Nem durvan de olyan mintha epp mensi elott lennek vagy hasonlo. Lehet hogy a gyogyszerek okoztak/okozzak vagy teherbe estem?

Lassan 2 hete kezdtem el fogamzasgatlot szedni amit az orvosom irt fel. Mar az elso napon beszedtem es elv az teljes vedettseget ad ugy viszont szemicilint is kellett szednem amiben mint kiderult olyan hatoanyag van ami csokkenti a fogamzasgatlo hatast. Ugymond rogton a menstruaciom utan fekudtem le a baratommal ugy jott ki a dolog.

Legjobb válasz: 1. Egy vagy néhány nap után még nem véd. El kellene olvasni a használati útmutatót. 2. Ha még ráadásul olyan gyógyszert szedtél be, ami gyengíti a hatását, akkor IGEN NAGY eséllyel terhes vagy.

1. Egy vagy néhány nap után még nem véd. El kellene olvasni a használati útmutatót. 2. Ha még ráadásul olyan gyógyszert szedtél be, ami gyengíti a hatását, akkor IGEN NAGY eséllyel terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem neked szant az hogy nem vagy segitokesz, koszonom valaszod.
ja, és a naptarmodszer nem ér nálad semmit, mert a tabi mellett NINCS PETEÉRÉS!!
na, en is ezt mondtam. akkor nem tom, miért nem vok segitõkész. de a masik tabi csökkentheti a hatását, ez a gond itt. :S
A kérdező hozzászólása: Hat kossz a kommenteket. Igazan "segitokeszek" voltak. Amugy elolvastm a betegtalyekoztatot es ha a menstruacio elso najan veszem be akkor mar arra a honapra teljes a vedelem ha 2-5ik napig akkor az onnantol szamitott 7 napon belul teljes a vedelem es mindenkepp ki kellett jonnie annyi idonek akarhogy is szamolom. Amugymeg a naptarmodszernek is utnneztem es elv nem lehetne ugysem gond. (bar nem vagyok hulye, lehetseges 1nel tobb peteeres 1 honapban akar, vagy eltolodhat a dolog.)
nem 1 orvos mondta, h az 1. szemtõl véd. és ne hasonlitsd már össze a fogamzasgatlot a hussal. eü-s vagy? nem? akkor inkább hallgass.
Elõttem szóló. Akkor az orvosod agyonképzett sarlatán a betegtájékoztató meg ennyit ér. Sajna már erre sem hagyatkozhat az ember, bár az elolvasását még mindig ajánlom, de elsõ naptól nem véd. Orvos mondta hogy fogamzásgáltó tabi elsõ levele (azaz a szedés utáni elsõ menstruáció után!) nyújt megbízható védelmet. Yadine tablettáról volt szó. Tudod ha nekem elég lenne a hentes véleménye a húsról akkor sok rágós steaket ettem volna már meg. No comment! Az agyad arra van hogy használd és keress válaszokat, amit látványosan NEM teszel.
utolsó, az a hülye, aki azt hiszi, h az elsõ naptól véd, az az orvosom, meg a betegtájékoztató. bocs, ez nekem untig elég.
Pár dolog amit nem értek. 1. Miért nem olvasod el a tabi meg a gyógyszer betegtájékoztatóját? 2. Miért itt kérdezõsködsz és nem mész orvoshoz? 3. Ki az a hülye aki azt hiszi, hogy a tabi elsõ naptól véd? A hormonháztartásodnak hozz kell szoknia szervezetednek igazodnia hogy a védelem kialakuljon. (TANULJ BIOLÓGÁT VAZZE!) Úgy jött ki a dolog??? Miféle hülyeség ez? Ha tabira állsz át, nem jön ki úgy a dolog. Akkor tudja õ is, hogy mit lehet mit nem, vagy GUMI!!! GUMI! és GUUUUMIII!!!! Aztán ha terhes leszel csodálkozol, meg pánikolsz majd feltámad az anyai ösztönöd és jól megtartod és [email protected] a saját meg pasid életét is, mi? EHH
milyet szedsz? ha a mensid 1. napjan kezdted, akkor védett vagy, nem ez a gond, hanem a masik orvossag. http://www. orvostudakozo. hu
A kérdező hozzászólása: Ha barki olvasna ezt, ha barki hasonloval talalkozik akkor mondom hogy nem lett semmi baj. Se baba se betegseg semmi, csak a tabi elegge rosszul hatott a szervezetemre es le kellett cserelni merthat kellemetlen.

Szeretnénk a férjemmel babát, de az a gond, hogy gyógyszert szed a májára. Várjunk-e még vagy a gyógyszer nem lesz hatással a születendő magzatra?

Legjobb válasz: szia, Mindenképpen orvossal beszéld meg ezt a kérdét. Õ meg tudja mondani, hogy az adott gyógyszer milyen mértékben befolyásolja a gyermekáldást.

szia, Mindenképpen orvossal beszéld meg ezt a kérdét. Õ meg tudja mondani, hogy az adott gyógyszer milyen mértékben befolyásolja a gyermekáldást.

Úgy érzem meg vagyok fázva, de a torkom nem fáj. Viszont az orromban érzem hogy valami nincs rendben, olyan "savanyú érzés". A fejem szétmegy. Milyen gyógyszert vegyek?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Távdiagnózisokat még az orvosok sem szeretnek hozni. Túl nagy a kockázat és túl nagy a felelõsség abban, hogy csak úgy valaki választ adjon erre. Bizonyos gyógyszereknek súlyos mellékhatásaik vannak, egyesek meg ártatlanok, persze függ a mennyiségtõl is. A körzeti vagy háziorvos ebben az illetékes, kivizsgál és terápiát javasol, ez a dolga. Ha nagyon muszáj valamit bevenni, egy forró tea azspirinnal vagy egy forró vizben feloldott Neocitrán (paracetamol tartalmú!!) csodákat tehet kezdetben, de ha a tünetek súlyosbodnak vagy nem múlnak, akkor orvoshoz kell fordulni.

Kedves Kérdezõ! Távdiagnózisokat még az orvosok sem szeretnek hozni. Túl nagy a kockázat és túl nagy a felelõsség abban, hogy csak úgy valaki választ adjon erre. Bizonyos gyógyszereknek súlyos mellékhatásaik vannak, egyesek meg ártatlanok, persze függ a mennyiségtõl is. A körzeti vagy háziorvos ebben az illetékes, kivizsgál és terápiát javasol, ez a dolga. Ha nagyon muszáj valamit bevenni, egy forró tea azspirinnal vagy egy forró vizben feloldott Neocitrán (paracetamol tartalmú!!) csodákat tehet kezdetben, de ha a tünetek súlyosbodnak vagy nem múlnak, akkor orvoshoz kell fordulni.
Bayer Aspirin, evõkanál vízben feloldva, evés UTÁN, különben égni fog a gyomrod. Maximum 3 x naponta, de van használati utasítás az aspirin dobozában is. (Én nem szoktam többet szedni.) Lehet kapni C-vitaminnal kombinált aspirint is, az még jobb ! + meleg fürdõ.
Ünnep van, csak egy-egy patika tart nyitva és felárat is kell fizetni, ha van otthon Kalmopyrin azt ugyanúgy szedheted, esetleg Algopyrint, kevesebbet, reggel-este l/2 tablettát. És C-vitamint. + meleg fürdõ ! Próbáld ki, hogy a 2 füled közben betömöd vattával. Eléggé gyógyszerellenes vagyok!

Pszichátrián kapott gyogyszereket szedek. Ha terhes lennek ezekkel a gyogyszerekkel valoszinu nem tarthatnám meg vagy igen? -nehogy baja legyen. Valdoxant este, rivotrilt napkozban es citoprmot reggel szedek. Kerem valaszoljon valaki!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ezek a zógyszerek csak a magzatzsinór és a méhlepény mûködésének beindulása után kerülnek át a baba szervezetébe, ami nem azonnal történik meg (hogy mikor pontosan, azt nem tudom fejbõl). De gondolj bele, sok gyógyszerszedõ anyukának születik egészséges gyermeke. A kérdé inkább az, h a te betegséged szempontjából megfelelõ-e, ha azonnal abbahagyod a terhesség idején, vagy jobb lenne a fokozatosság vagy a babatervezés elõtti teljes leállás, de ezt a pszichiátered tudja csak megmondani, viszont szerintem kicsi az esély egy korán kiderült terhességnél, h a babának baja essen emiatt.

Én úgy tudom, ezek a zógyszerek csak a magzatzsinór és a méhlepény mûködésének beindulása után kerülnek át a baba szervezetébe, ami nem azonnal történik meg (hogy mikor pontosan, azt nem tudom fejbõl). De gondolj bele, sok gyógyszerszedõ anyukának születik egészséges gyermeke. A kérdé inkább az, h a te betegséged szempontjából megfelelõ-e, ha azonnal abbahagyod a terhesség idején, vagy jobb lenne a fokozatosság vagy a babatervezés elõtti teljes leállás, de ezt a pszichiátered tudja csak megmondani, viszont szerintem kicsi az esély egy korán kiderült terhességnél, h a babának baja essen emiatt.
Szia.Zsuzsa vagyok .Tudom, hogy most rossz neked Én ugyan így voltam pánik beteg voltam 6-évig és így lettem alkoholista is , mert akkor még nem ismertem fel a betegségem és inkább ittam , hogy jól ko legyek és csak bedûljek az ágyba.Én még szedtem a gyógyszert és ittam is akkor adta mellém a Jó isten a férjemet .Szóba jött a baba elmentem az orvoshoz és mondtam neki babát szeretnék Õ azt mondta oké vagy baba vagy a gyógyszer.Így leraktam és 1-2-napra kiderült , hogy babát várok .Oké nem nyúltam a gyógyszerhez de mindig is féltem ne hogy megint rohamom legyen de azóta sincs.A piát meg az nap este ittam még egy üveg bort és leraktam .Sosem hiányzott és nem is hiányzik semelyik .Én évekig szedtem a Rivotrilt és a paroxátot és a Dr-Nõ azt mondta, hogy nem kell félni a babának nem lesz semmi baja max nyugodtabb lesz és tényleg , semmi baja úgy hogy nyugi .De akkor a gyógyszert tényleg le kell rakni.Nagyon, nagyon, sok sikert kívánok neked és sok sok kitartást Ûdv Zsuzsa
Ha gyereket akarsz, akkor elõtte beszélj a pszichiátereddel, hogy ha ezeket nem szedheted terhesség/szoptatás alatt, akkor milyen más hatóanyagú szerekkel lehet kiváltani. ÉS: genetikust is fel kell keresni ezzel a kérdéssel!!! Bár nekem nincs pszichés problémám, de lamotrigin hatóanyagú gyógyszert szedek az epilepsziámra, amit bipoláris problémára is felírnak.
Xanax mellett lettem terhes, mikor kiderült abbahagytam. A pánik rohamok jönnek, meg a hülye gondolatok. Tegnap is volt. Nem szedem rendszeresen de a 0, 25 bõl néha 1/2-1 kell mert remegek meg 140 körül van a pulzusom. A dokim azt mondta inkább vegyem be mint hogy rosszul legyek, ennyi nem árt a gyereknek. Nekem meg biztonságot ad a tudat, hogy ha kell bevehetem.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a segitsegeiteket. rettegek hogy mi van ha baja lesz ...meg nem tudom biztosara hogy terhes vagyok e csak nem jott meg meg, es egybol megijedtem, a gyogyszerek miatt hogy nem tarthatom megbiztos hogy az orvosok ezt fogják mondani. olyan durva nagydozisu gyogyszereket nem szedek igazándibol, kimerultsegre kaptam. ha kismamvagyok szoritsatok hogy ne legyen semmi gond... koszonom a megnyugtato válaszaitokat!!! minden jot nektek

Fogamzásgátlót szedek. A " menstruációm" még a gyógyszer szedése közben megjött. Nagyon feszül a hasam a méhnél, fáj a cicim. Normálisan szedtem a gyógyszert soha egy szem nem maradt el. Lehet hogy csak a hormonok? Vagy v. mi más?

Legjobb válasz: Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.

Kéne tudni, mióta szeded ugyanazt. Ha kevesebb, mint 3 hónapja, akkor a szervezeted szokja a gyógyszert, ha több, akkor már nem teljesen normális dolog. Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és konzultálj vele mindenképp.
A menstruációd nem jöhet meg a gyógyszer szedése közben, hisz az elvonás okozza a vérzést. Menj el dokihoz. A hasfeszülés, cicifeszülés aterhesség jele is lehet. Kicsi az esély, de bogyó mellett is teherbe lehet esni. De azt is kéne tudni, hogy mióta szede. Mert ha ez csak az elsõ vagy a második hónapod, akkor a szervezeted még reagálhat így a hormonokra.
Nekem kb másfél év után volt ez, és a doki azt mondta gyógyszert kell váltani (gyenge)nagyon hozzá szokott a szervezetem.Kaptam újat azóta semmi gáz...

Mire jó voltaképpen a Clostyb... gyógyszer? Peteérést segít, hogy kifejlődjön a petesejt, vagy a tüszőrepedést segíti meg, vagy mindkettőt?

Továbbá érdekelne az is, hogy aki ezt szedi, annak 1-2 cikluson keresztül rendbejön a hormonháztartása, vagyis meg is marad a baba és be is tud ágyazódni, vagy ahhoz külön gyógyszer kell ami megtartja?

Legjobb válasz: A Closty peteérést serkentõ gyógyszer, tul.kép. több petesejted érik meg adott hónapban. Van, akinek az elsõ clostys hónapja sikeres, van, akinek a 2., de olyan is, akinek nem segít. A tüszõrepedést otrivelle (ha jól emlékszem) injekcióval segítik, a terhesség támogatása pedig utrogestan kapszulával. Lehetnek eltérõ gyóygszerek, én ezeket ismerem.

A Closty peteérést serkentõ gyógyszer, tul.kép. több petesejted érik meg adott hónapban. Van, akinek az elsõ clostys hónapja sikeres, van, akinek a 2., de olyan is, akinek nem segít. A tüszõrepedést otrivelle (ha jól emlékszem) injekcióval segítik, a terhesség támogatása pedig utrogestan kapszulával. Lehetnek eltérõ gyóygszerek, én ezeket ismerem.
A closty peteérést serkentõ, ha egyáltalán nincs akkor is segíthet, de nem 100% , ha viszont véletlenül van peteérés és még a closty is hatásos, na akkor fordulnak elõ az ikrek.
szia én clostit szedek. mivel nemvolt rendszeres amenszeszem mert peteérés nem volt. mi már szeretnénk babát azért szedem és nem azért hogy beállitja a ciklust. bár általában ha nincs peteérés akkor azért késik a menzi mert a méhnyálkahártya nemtud idõben felépülni . de ha van peteérés általában a méhnyálkahártya is megvastagszik hogy betudjon a pici bujni oda. de ha mégsem akkor szurit kapsz. de majd a doki elmond mindent

épp h miteszeres az arcom meg van néhány pattanás és az elégé zavar nem csúnyák de milyen krém vagy gyógyszer lenne rá hatásos? Esetleg a zineryt?

Legjobb válasz: A bõrtípusodnak megfelelõ termékeket kell használnod, egy kozmetikus meg tudja mondani, hogy konkrétan milyet. A néhány pattanásra és mitesszerre hülyeség egybõl gyógyszert szedni, ilyen miatt ne terheld feleslegesen a szervezetedet.

A bõrtípusodnak megfelelõ termékeket kell használnod, egy kozmetikus meg tudja mondani, hogy konkrétan milyet. A néhány pattanásra és mitesszerre hülyeség egybõl gyógyszert szedni, ilyen miatt ne terheld feleslegesen a szervezetedet.
Egy kozmetikai tisztítás tenne jót nem a gyógyszer.
a zineryt nem jó, azt a piros, gyulladt pattanásokra és zsíros bõrre írják fel (ha nem, akkor szar az orvosod, már bocsi, de az a rengeteg alkohol csak ennek a bõrnek jótékony és még ott sem minden esetben) Bõrgyógyász eldönti hogy mit érdemes használnod, de kevésbé durva esetben normális kozmetikust és otthoni ápolókrémet (nem gyógyszert) kéne keresni.
Ha csak épphogy , ... akkor nem kell aggódnod. Az elmúlik. Nekem már sok éve rengeteg pattanás van az arcomon. MINDENT próbáltam már.. Nem nagy sikerrel. Ne haragudj ha kicsit indulatos vagyok csak néha így elgondolkodok, hogy kinek mekkora a problémája... Amúgy citromlé, élesztõ, méz esetleg kamillatea segíthet. Zineryt, Skinoren ami használ vmit. Arctisztítás a legfontosabb. Vagy egy sima gyulladáscsökkentõ krém. Ha este kensz rá fogkrémet az leszárítja. Fûszerek kerülése. :)

Már több hónapja pecsételő vérzésem van, doki még nem mondott semmit csak azt hogyha nem marad annyiba akkor be kell avatkoznia. (vagy gyógyszerrel vagy eü kaparással gondolom) az egyik ismerősöm szerint progeszterin szintem alacsony. Szerintetek?

ezért van pecsételő vérzésem az ismerősöm hormon problémákkal foglalkozik.segített már valakinek ez a krém, " Women's cream" hogy beálljon a menstruációja? esetleg a teherbe esést segítette már valakinek?

Legjobb válasz: Nekem nem találtak semmit, minden jó volt rákszûrés, hüvelyi ultrahang, átjárhatóság.... aztán most voltam cukor terheléses vizsgálaton, és magas lett az inzulinom. Nekem is volt pecsételés, mensi elõtt több napig is. A progeszteronom is elég alacsony 11. a 21. napon. Most kaptam gyógyszert, remélem segít. Nem biztos, hogy a küret segít. Nekem az is volt tavaly elõtt 2010-ben.

Nekem nem találtak semmit, minden jó volt rákszûrés, hüvelyi ultrahang, átjárhatóság.... aztán most voltam cukor terheléses vizsgálaton, és magas lett az inzulinom. Nekem is volt pecsételés, mensi elõtt több napig is. A progeszteronom is elég alacsony 11. a 21. napon. Most kaptam gyógyszert, remélem segít. Nem biztos, hogy a küret segít. Nekem az is volt tavaly elõtt 2010-ben.
Úgyhogy , inkább endokrinológus, vagy dietetikus.
Nekem is volt küret, nem segített, szerintem nem érdemes, és amúgy se egy könnyû és kockázatmentes beavatkozás, mint egy abortusz, csak nincs baba. Én nálam is Pco és IR derült ki! szerintem keress egy jó endokrinológust inkább
A kérdező hozzászólása: Akkor hadjam ezt a dokit?! De pecsételek még mindig.az nem baj ha úgy megyek el a másikhoz?hogyan tudnám ezt valahogy helyrehozni?! hogy maradjon abba ez a vérzés.
Szia! Az endokrinológus hormondoki, nem fogja zavarni, hogy pecsételsz, mert úgy nem vizsgál, mint egy nõdoki. :-) Kikérdez milyen tüneteid vannak még esetleg, és elküld vérvételre. Nem a szokásos alaphormonokra, de érdemes neki elvinni az eddigi leleteket, többet fog belõle érteni, mint a nõdokid. :-)

Ha a gyógyszer elfogyása után nem jön meg a menzi, és úgy szeretkezünk, akkor lehetek terhes? Vagy akkor is véd még a gyógyszer, ha a menzi később jön csak meg?

4 hónapja szedem a fogamzásgátlót,de sose jött meg pontosan(miután elfogy a gyógyszer),hanem általában csak a 4-5 nap és 2-3 napig tart.

Legjobb válasz: Javaslom olvasd el a tájékoztatót. Egyébként a legtöbb tabletta a két havi adag közötti szünet alatt is véd.

Javaslom olvasd el a tájékoztatót. Egyébként a legtöbb tabletta a két havi adag közötti szünet alatt is véd.
Nem mondta az orvosod , hogy mi a teendö?:o De a lényeg annyi, hogy én pl. vasárnap hagyom abba a szedést és kedden jön meg..várj még 2 honapot és ha nem áll be menj vissza... Nekem általában gyogyszer elött minden hó 11 én jött meg...de a gyogyszer miat másik napra jön ki, ha neekd is másik napra jön ki, akor tudhatod , hogy jó a gyogyszer, mert igy álitotta be...ha enm ..akor emnj vissza a nögyogyászhoz!
Én vagy másfél évet szedtem fogamzásgátlót és folyamatosan együtt voltam a párommal. Sosem akkor jött meg, amikor abbahagytam a tablettát (mármint a 8 nap szünetre gondolok), hanem mindig pár napra rá. Semmi gondom nem volt a másfél év alatt.
Azért nem a szünet elsõ napján jön meg mert enm is akkor kell:) rajata van a tájékoztatón, elsõ nap még nem is esik ki a hormon csak elsõ éjszaka... A fogamzágátlók nagy része( sztem az összes) véd a szünetben is , de szerintem ennek rajata kell lennie a betegtájékoztatón:
basszus nem történeteket kell itt mesélgetni, hanem elolvasni azt a BETEGTÁJÉKOZTATÓT! normál esetben még a gyógyszerszedés elkezdése elõtt -.- istenem....
MIÉRT NEM LEHET AZT A KIBEBAFOTT KUJVA BETEGTÁJÉKOZTATÓT ELOLVASNI??????
Olvasa el a beteg tájékoztatót vagy kérdeze mg orvósát gyógyszerészét. A sámánját druidáját semikép

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!