Találatok a következő kifejezésre: Meg vagyok 34 hetes terhes (13 db)

Maradhatok táppénzen amíg a babámat meg nem szülőm? És csak utána intézem a gyermekágy melletti segélyt? Elintézhetem úgy is, hogy közben táppénzen vagyok? 34 hetes terhes vagyok

Háziorvosom tanácsolta,hogy a szülésig maradjak táppénzen és csak utána intézzem a gyermekágy melletti segélyt!

Legjobb válasz: Szia! Igen, maradhatsz táppénzen a szülésig, sõt így jobban is jársz! A TGYÁS-t ugyanis valóban megigényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal, de nem érdemes, mert ahhoz a bab taj-száma és anyakönyvi kivonata is kell, amit meg úgyis csak a szülés után kapsz meg. Pénzben meg kb. ugyanannyi mint a táppénz. Nálunk úgy volt, hogy az igénylõlapot nekem kellett elhozni, de annak nagyrészét valóban a munkáltató tölti ki, mert olyan adatok kellenek hozzá, amikkel csak õ rendelkezik.

Szia! Igen, maradhatsz táppénzen a szülésig, sõt így jobban is jársz! A TGYÁS-t ugyanis valóban megigényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal, de nem érdemes, mert ahhoz a bab taj-száma és anyakönyvi kivonata is kell, amit meg úgyis csak a szülés után kapsz meg. Pénzben meg kb. ugyanannyi mint a táppénz. Nálunk úgy volt, hogy az igénylõlapot nekem kellett elhozni, de annak nagyrészét valóban a munkáltató tölti ki, mert olyan adatok kellenek hozzá, amikkel csak õ rendelkezik.
Szia! Én is végéig táppénzen voltam, így volt "jobb". Egyes kórházak elindítják a bébi TAJ kártyájának az igénylését, de egyszerûbb, ha a párod intézi (persze attól függ, hogy hol laksz). A nyomtatványok letölthetõk http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16486 Ha nem családtámogatási kifizetõhely a munkáltatód, akkor a családi pótlékot a MÁK-ba kell benyújtani: 1000-en voltak, viszont a Váci út-iban van olyan ablak, ahol leellenõrzik, hogy minden papír meg van-e, az ellenõrzést követõen mi egyszerûen postán feladtuk. De úgy emlékszem, hogy mindegyikhez kell a gyerkõc TB kártyája.
Nekem is úgy lesz! Addig a napig, amíg meg nem szülök, táppénz, és utána a születés napjától 168 napig TGYÁS! Neked nem intézi a munkáltatód? 32 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem!Tegnap kioktattak, hogy ezt nekem kell elindítanom a Tb-nél.De mig táppénzen vaggyok leintézhetem a TGYÁS-t? Köszi!
Szia, persze, h maradj táppénzen, a baba születésének napjától leszel így jogosult a tgyásra fél évig, amit a kórházi zárójelentéseddel fogsz igazolni.Én mikor hazamentünk egy délelõtt alatt intéztem el a tgyást, anyasági segélyt, családi pótlékot a mák-nál, mert nekünk az a kifizetõhely-közalkalmazott vagyok.Csak elõtte szerezd be a nyomtatványokat, azt otthon szép nyugisan ki tudod majd tölteni, vagy akár a kórházban.Ha folyószámlára kéred az anyaságit, meg a családi pótlékot, akkor a banknálszerezz be megbízási szerzõdést is.
Nem vagyok valami bér-adó-guru, de valahogy úgy van, hogy a TGYÁS-t akkor intézheted-kaphatod, ha már megvan a baba TAJ-kártyája és születési anyakönyvi kivonata. Ezeket kell beadni a TB-hez, meg azt hiszem a kórházi igazolást is, hogy hány napig voltál bent. És úgy tudom, hogy ezeket mind eredetiben. Aztán majd visszakapod az eredeti papírokat postán! Szóval amíg nincs meg a TAJ-kártya, addig nem léphetsz semmit :( Születés napjáig kapod a táppénzt, azután majd jön a TGYÁS, de az csúszni fog egy picit, pont azért, mert meg kell várni a TAJ-kártyát.
elõzõ vagyok, nem, azt csak szülés után tudod intézni, de a párod is megtehet, ha te nem tudsz járkálni esetleg
Szia! Engem a háziorvos tartott táppénzen, és ez csak a szülés kiírásának napjáig lehetséges. Túlhordás esetén már nem lehetsz tp-en. 09.16-ra voltam kiírva, de csak 29-én született meg a babám. 17-tõl szülésin vagyok. A munkáltatóm elküldte a papírokat, én kitöltöttem, õk elintéznek mindent evvek kapcsolatban. Csak az alanyi jogon járó juttatásokat kell Neked intézni: anyasági segély és a családi pótlék.

33 vagy 34 hetes terhesen milyen súllyal születik meg a baba? Meddig kell benn maradnia a kórházban? Vannak tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 35/5 hétre született a kislányom 2500g/45cm-rel. 2 hétig volt kórházban, ennek a felét inkubátorban, de oxigént nem kapott mert rendben volt a tüdeje. Most 16 hós és van olyan idõre született, vele egykorú baba, akinél nagyobb: 9300g/78cm.

Szia! Nekem 35/5 hétre született a kislányom 2500g/45cm-rel. 2 hétig volt kórházban, ennek a felét inkubátorban, de oxigént nem kapott mert rendben volt a tüdeje. Most 16 hós és van olyan idõre született, vele egykorú baba, akinél nagyobb: 9300g/78cm.
Szia! Én ugyan 35 hetesen szültem, de a kisfiam 2700g és 47cm volt. Sajnos mivel koraszülött volt majdnem 2 hetet töltöttünk bent. Most már 6 hetes és senki nem mondaná meg, hogy koraszülött. Szépen eszik, fejlõdik és igazán formás baba.
unokatesóm 32. hétre született 2500 grammal 42 cm-rel, ma már 10 éves és kitûnõ tanuló a lelkem. Üdv: 30 hetes

32 hetes terhes vagyok, de az ultrahang szerint már 34 hetes terhes. Akkor most hamarabb is szülök két héttel? De a méhlepény még csak 1. fokban érett! Akkor most mikor szülök?

Legjobb válasz: A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.

A korai uh-ok, a 12 hetes vagy amit elõtte mértek, akkor teljesen megfelelt a korának? Mert ha igen, akkor nem feltétlenül szülsz hamarabb. Csak annyi, hogy nagy a baba. Barátnõmnek is úgy volt, hogy mondta az orvos, hogy jó nagy a baba, és hamarabbra hozta a kiírt napot, de a baba nemhogy hamarabb jött volna, még az eredeti idõpontra is ráhúzott egy hetet. Szóval nem biztos, hogy hamarabb szülsz.
A 12. Hétig módosítanak módosítanak szülési idõpontot, addig egyformán nõnek a babák. Utànna az marad a szülés kiírt napja, amit az elején beírtak, mert innentõl kezdve alkati kérdés, hogy kisebb vagy nagyobb az átlagnál a baba. Ha valakinek kisebb a baba Int amit az ultrahang mutat, azért nem fog késõbb szülni 1-2 héttel, neki kisebb lesz a babája! Akinek meg nagyon. A babája nem fog hamarabb jönni, nagyobb súlyú baba lesz! Akinek 4, 5 kilóval születik a babája, akkor annak meg kellett volna születnie 34 hetesen, mikor 3, 5 kiló volt? Vagy aki 2, 8 kg-áll születik, annak még bent kellene maradnia 3-4 hétig? Érted mit mondok? Genetika, a babád jól hízik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, de egyáltalán nem nyugodtam meg, mert a babám már most 2500 gramm és 34 cm, bpd 88. Óriás baba lesz???
Az én kisfiamat a 33. héten becsülték 3300 grammra, akkor annyit mondott az orvos, hogy 2 héttel nagyobbnak tûnik a koránál, de nem módosították abszolút a dátumot, visszarendeltek 2 héttel késõbb, akkor visszább fogott a növekedésbõl a babám. Annyit mondott az orvos, hogy szép nagy baba lesz. Megkérdezte tõlem és a páromtól, hogy mi mekkora súllyal születtünk, az alapján mondta, hogy mi sem születtünk kis súllyal, az alatt nem fog születni. Egyébként 38. héten szültem 3960 grammal a fiamat.:)
Nálunk ugyanez volt, csak a súlyát 2300-ra becsülték. Teljesen felesleges ezen paráznod, mert a súlybecslés csak BECSLÉS, abszolút nem biztos, hogy pontos lesz! A szülés elõtti napon a fiamat már 3950 g-ra becsülték (40+3-on), ehhez képest másnap született meg 3460-al. Vagyis a becslés bõven tévedett, pedig túl is hordtam.


34 hetes terhes vagyok. Az uh szerint 1, 5 héttel levan maradva a baba a fejlődésben. Behozhatja még? Aggódjak?

Sajnos magas a vérnyomásom,és a doki azt mondja,hogy az okozza.3 héttel ezel?tt még minden rendben volt vele.Egyedül a feje kisebb a kelleténél.HC:281mm és BPD:84mm

Legjobb válasz: Szia! Háát nem tudom,hol mekkora fejû baba a normális,de az én lányomnak 41.hétre született,92mm volt a BPD,3850gr és 59 cm.Ha a tied kicsi,akkor mit mondott volna az enyémre?Olyan szép kis takaros kerek feje volt,és arányos a testével :)) Ne aggódj,nincs semmi gond,és egyébként is a 34. hétben vagy ha minden jól alakul még van 6 heted,ami alatt sokat nõhet :))

Szia! Háát nem tudom, hol mekkora fejû baba a normális, de az én lányomnak 41.hétre született, 92mm volt a BPD, 3850gr és 59 cm.Ha a tied kicsi, akkor mit mondott volna az enyémre?Olyan szép kis takaros kerek feje volt, és arányos a testével :) ) Ne aggódj, nincs semmi gond, és egyébként is a 34. hétben vagy ha minden jól alakul még van 6 heted, ami alatt sokat nõhet :) )
Nem tudom minek riogatják feleslegesen az anyukákat uh-on. Elég lenne akkor szólni, ha valóban probléma van. Nekem is kisebbre mondták a gyerekeimet mindig, és ideális súllyal méretekkel születtek.A barátnõmnek is kicsi volt a fejmérete 36 hetin 86.Tegnap egészséges gyönyörû 3200gr-os kislányt szült.Szerintem 34 hetesen a 84 nem olyan kicsi, fõleg ha a gyerek sem óriási. Másik rokonomnak viszont 4 kg alattira becsülték uh-n a babát, nem tudta megszülni ami nem is volt csoda, mert 5380gr lett.Ennyit az uh-ról, meg a pontos mérésekrõl. Ne aggódj, semmi baj nem lesz. Minden jót, üdv
Azt még írnám de lehet, hogy tudod a BPD a két halánték közti távolság, tehát nagyon eltérhet két szinte egyforma fejméretnél is, mert nem egyformák a fejformák.Van akinek ott szélesebb, van akinek keskenyebb.Nem utal feltétlen betegségre ha nem nagy az eltérés. Üdv:2-ik voltam
Szia. 84 mm egyáltalán nem kicsi! Elõkerestem az uh papírjaimat, én 34+6 hetesen voltam, akkor volt a Bpd 87 mm. És a referencia érték, tehát ami normális tartomány ebben a korban 78-92 mm-ig! Úgyhogy ne aggódj! Ja, és én az uh-os mérésekben amúgy sem nagyon bízok, mert nekem pl. folyamatosan rövid combcsontot mértek, és a doki nagyon rövid babát jósolt emiatt, erre megszületett a kisfiam 57 cm-rel, 4500 grammal(amit szintén elnéztek, mert 3600 grammot becsültek a szülés elõtti napon). Üdv 4 hetes kisfiú anyukája

34 hetes terhes vagyok, és a nőgyogyim még nem vizsgált meg hüvelyen keresztül. Normális ez?

Eddig csak ultrahangos vizsgálatot csinált.

Legjobb válasz: Én 29 hetes vagyok az én orvosom minden hónapban csinál hasi ultrahangot és meg néz hüvelyen keresztül is,hogy van-e gyulladás de azt már csak sima készülékkel. Mint amikor rákszûrést csinál.

Én 29 hetes vagyok az én orvosom minden hónapban csinál hasi ultrahangot és meg néz hüvelyen keresztül is, hogy van-e gyulladás de azt már csak sima készülékkel. Mint amikor rákszûrést csinál.
Szia! Én a 28. hétben járok és még nekem sem volt hüvelyen keresztüli vizsgálatom. Szerintem ez dokitól is függ! Boldog babavárást!
szia!A méhszáj állapotát kéne néznie a dokinak hüvelyen keresztül, és azt a kiskönyvbe is beírja.Nekem minden hónapban megnézi.Érdekes.És ha kinyílik, akkor hogy fogja észrevenni?
Igen, ezért lenne fontos, mint írja elõttem szóló, hogy a méhszáj állapotát be tudja írni, és nyomon tudja követni.Nekem elejétõl vizsgál hüvelyen keresztül, és elég furálom, hogy ezek szerint némelyik doki nem.Végülis a lényeg hogy a babód jól van, de sztem legközelebb kérdezz rá, hogy a méhszájjal minden rendben van-e és meglátod mit moönd. 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Szia! Én Angliában élek és itt a terhesgondozás alatt nem is találkozol a dokival, úgyhogy csak a szülésznõ megméri a vérnyomást, meghallgatja a baba szívhangját meg leméri a pocit! Ennyi! Itt aztán nem nézik a méhszájat! Egy kicsit én is aggódtam, de nem tudok mit tenni! 31 hetes kismama
Szia.Én meg Írországban élek, és itt sem találkozunk a 9 hó alatt nõgyóggyal, és a méhszáj állapotát sem ellenõrzik a terhesség alatt egyszersem..Kezdetben én is aggódtam, de végülis nem tudunk mit csinálni... 22 hetes kismama

34 hetes terhes vagyok, első babám. Mostanában állandóan fáradt vagyok, vagyis álmos. Reggel felkelek és 2 óra múlva már aludnék. Vasat szedek már 3 hónapja, meg egy csomó vitamint a kezdetektől. Nem értem akkor miért lehet. Más is volt így?

Készül már a szervezetem a szülésre vagy mi lehet?

Legjobb válasz: Szia egyszerûen jelez a szervezeted, hogy állj...pihenj sokat mert szükséged van rá és terhesen ez természetes, hogy fáradt vagy...pihenni, pihenni, pihenni...utána úgy sem lesz rá idõd! :)

Szia egyszerûen jelez a szervezeted, hogy állj...pihenj sokat mert szükséged van rá és terhesen ez természetes, hogy fáradt vagy...pihenni, pihenni, pihenni...utána úgy sem lesz rá idõd! :)
igen, itt az ideje lassítanod :) mostmár csak magaddal és a születendõ piciddel törõdj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Normális, hogy fáradt vagy, hiszen a terhesség vége felé jársz. Pihenj, amennyit csak tudsz!
Szia! Én 35 hetes vagyok, kb 2 hete érzem ugyanazt amit te. Nem rég vettünk lakást, és felújítás volt, 2 hete végeztünk azt gondoltam az fárasztott ki, de már volt idõm azt kipihenni. Este 8-kor már alszom, de mikor reggel felkelek, pár óra múlva már újra aludni tudnék. Nekem is megfordult a fejemben, hogy ez a szülés elõjele, de remélem még pár hetet kihúzunk! Hogy állsz a készülõdéssel, babaszoba, kórházi pakk, összeraktad már?
A kérdező hozzászólása: Szia!Gratulálok a babához:) Látom akkor nem vagyok egyedül ezzel a fáradtsággal.A ruhákat kimostam, babaszoba kész, már csak a pelenkát kell megvennünk, meg a babaápoló szereket a gyógyszertárból.Nem akartam az utolsó pillanatra hagyni ezeket, elég elõvigyázatos vagyok mindenben.

34 hetes terhes vagyok, az urologian azt állapították meg, hogy vesetágulatom alakult ki a terhessegtől, sokat kell kutyapózban lennem, járt vki így közületek?

Legjobb válasz: Igen, én is így jártam, be is kellett feküdnöm a kórházba. Kb. ugyanennyi idõs terhes voltam mint te. A nõgyógyászok még az urológusnak is be akarták beszélni, hogy biztos vesekövem van, hiába magyarázta nekik az urológus, hogy csak a baba feküdt rá a vesevezetékemre. :S Mikor megszületett a baba, és mentünk hazafelé, még csináltak egy ultrahangot, de addigra már szinte semmi nem látszódott a tágulatból. Remélem te is hamar rendbe jössz.

Igen, én is így jártam, be is kellett feküdnöm a kórházba. Kb. ugyanennyi idõs terhes voltam mint te. A nõgyógyászok még az urológusnak is be akarták beszélni, hogy biztos vesekövem van, hiába magyarázta nekik az urológus, hogy csak a baba feküdt rá a vesevezetékemre. :S Mikor megszületett a baba, és mentünk hazafelé, még csináltak egy ultrahangot, de addigra már szinte semmi nem látszódott a tágulatból. Remélem te is hamar rendbe jössz.
Nekem erõs, deréktáji (bal oldali), tompa fájdalmam volt. Elõfordulhat láz is, nekem az nem volt. (elsõ válaszoló)
Szia!Én is így jártam, kb a 16. hét környékén kezdõdött. Nekem is a kutyapózt javasolta az urológus, hogy tehermentesítsem a vesémet. Jelenleg már nincs panaszom egy pár hete, de nagyon kellemetlen volt, ráadásul nekem párosult vesehomokkal is. Párszor voltam kontrollon a kórházban, megnézték Uh-al, és nem nõtt a tágulat. Remélem azóta már el is múlt. Sokunknál így van egyébként, van több ismerõsöm is akiknél elõjött ez a tágulat. A dokim azt mondja hogy általában azoknál van ez, akiknél a jobb oldalra "fészkelte" be magát a baba. Nekem is a jobb oldalom van a baba is meg a tágulat is. Jobbulást, és boldog babavárást! 40.hetes kismami
Hadd kérdezzem meg, hogy milyen tünetekkel jár a vesetágulat? Még nem hallottam róla semmit. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nekem semmi tünetem nem volt, csak volt egy kis baktérium a vizeletemben, aztán az urológus ezt mondta, de a nõgyógyász szerint nem kell aggódnom, mert nincs más tünetem, de õ mindent ilyen könnyedén vesz....

34 hetes terhes vagyok, Dr. Major Tamás magánrendelőjébe járok Debrecenbe alkalmanként 5e ft-ért! Az logikus, hogy nála is szeretnék szülni vagy külön meg kell kérnem, hogy a szülést is ő vezesse le?

Nekem eddig logikusnak t?nt,de a rokonaim szerint külön meg kell kérnem!Várom a tapasztalatokat Majorral kapcsolatban is!Köszönöm!

Legjobb válasz: Személyesen nem ismerem az orvost,de általában meg szokták kérdezni,hogy nála szeretne-e szülni a kismama.Tõlem a 22. héten kérdezte meg a dokim és akkor be is írta a szülés várható idejét a naptárába,gondoldom így a nyári szabadságát majd ehhez igazítja,legalább is remélem.

Személyesen nem ismerem az orvost, de általában meg szokták kérdezni, hogy nála szeretne-e szülni a kismama.Tõlem a 22. héten kérdezte meg a dokim és akkor be is írta a szülés várható idejét a naptárába, gondoldom így a nyári szabadságát majd ehhez igazítja, legalább is remélem.
ne aggódj. ezzel a 40. hétig is "kihúzhatod"
Igen, bármeddig. Nem jelent semmit.

Meg vagyok ijedve. 34 hetes terhes vagyok és kitapintottam magamnak a méhszájamat, és azt éreztem hogy nyitva van. Baj, ha nyitva van? Jelezheti ez a szülés elejét?

a baba mozog rendesen.

Legjobb válasz: Szia..ne haragudj de ha tenyleg ugy erzed, hogy baj van akkor nem dokihoz kellene fordulnod? Tudom, hogy vannak kerdesek amikre megprobalnak valaszolni az emberek de ha valami tenyleg sulyosnak hangzik akkor inkabb doki es hadd ne talalgassa mar mindenki, hogy vegulis mi tortenik veled.

Szia..ne haragudj de ha tenyleg ugy erzed, hogy baj van akkor nem dokihoz kellene fordulnod? Tudom, hogy vannak kerdesek amikre megprobalnak valaszolni az emberek de ha valami tenyleg sulyosnak hangzik akkor inkabb doki es hadd ne talalgassa mar mindenki, hogy vegulis mi tortenik veled.
Szerintem is menj el orvoshoz, de ne ijedj meg. A 34. héten ha elkezd kinyílni a méhszáj - legalábbis a külsõ méjszáj - az nem feltétlenül baj. Nekem azt mondta az orvosom ebben a terhességi korban, hogy az már belefér a normálisba. Legalább kevesebbet kell majd vajúdnod :)
Én csak azt nem értem miért tapogatod a méhszájat? biztosan tiszta kézzel tetted de mi van ha még is v.mi fertözést kapsz te v. akár a baba, ha tényleg nyitva van a méhszáj akkor meg pláne
Van, akinek végig nyitva van, ez még nem a szülés. Mindenesetre nagyobb a fertõzésveszély, úgyhogy hagyd csak az orvosra a vizsgálatot... Menj el hozzá, elmondja, mi a helyzet. Megijedni meg nem kell... Jó babavárást!
Szeretném én is elérni 34 hetesen a méhszájam, de örülnék, ha a wc papírral elérem a hasamtól azt, amit kell:) BAjnak nem baj, de menj orvoshoz, õ tud biztosat mondani!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!