Találatok a következő kifejezésre: Meg vagyok 34 hetes (79 db)

Normális dolog az hogy utoljára akkor vizsgált meg a doki amikor megállapitotta a terhességet? hüvelyváladékot levette 28 hetesen, utánna volt ultrahang 33 hetesen. nem szokták nézni a méhszájat hogy mennyire van kitágulva? most vagyok 34 hetes.

Legjobb válasz: Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt,meg szokta kérdezni,hogy hogy vagyok,mit érzek,a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle,õ semmit nem kérdezett,csak benyult aztán kész,minden rendeben...)Jó babavárást!

Engem összesen 3-szor "vizsgált" meg a doki és ezzel semmi bajom nem volt, meg szokta kérdezni, hogy hogy vagyok, mit érzek, a pocimat meg szokta mérni...de nem nyulkált fel mindig!!!(volt ilyen dokim is de elég is volt belölle, õ semmit nem kérdezett, csak benyult aztán kész, minden rendeben...)Jó babavárást!
Szia! Ha jól emlékszem 36. héttõl nézegette nálam. Szerintem , ha nincs panaszod, azért nem néz elõbb. Nyugi!:) U.i.:Azért, ha nagyon zavar, szólj neki, hogy nézze meg, hogy megnyugodj!
Szia.Nálunk havonta vizsgált a doki a terhestanácsadáson.Meg min 6 hetente uh.
Dokitól függ... engem mindig megvizsgált, mert keményedett a hasam sokat, így muszáj volt ellenõrizni.
Szia, Nekem a 18. héttõl nézi a méhszájat, h ogy nyitva van-e megnéz UH-val kérdezget és ennyi.Szerintem azért nem ártana tudnod, hogy nem vagy-e nyitva mert akkor fürdeni sem szabad.Addig meg úgyis burokban van a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nincs különösebben problémám, csak kiváncsi voltam mert többen irták hogy vizsgálja õket a doki, nézi a méhszájat koraibb terhességben.

Ha még csak 34 hetes vagyok, de teljesen lement már a hasam nagy baj ha esetleg korábban érkezik?

Ilyenkor már kifejl?dtek "teljesen"? Még nem voltak fájások csak valahogy érzem, hogy hamarosan eljön az id?.

Legjobb válasz: Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak,amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).

Én 36 hetesen jöttem a világra..:) és semmi bajom sem lett.Ilyenkor márcsak a súlyukban gyarapodnak, amúgy mindenük megvan(az egészségeseknek).
Ha esetleg most születne meg akkor sem lenne probléma, mert ilyen idõsen már elég jól tudnak az újszülöttek alkalmazkodni a külvilághoz. Ettõl függetlenül az, hogy már nagyon lent van a pocid még nem jelenti azt, hogy a közeljövõben várható a baba. Mármint annyival korábban nem fog jönni, hogy problémát okozzon. Picit gondolom inkubátorba teszik majd, meg tovább marad majd a kórházban, de attól még nem lesz baja.
Nem lenne baj, ha most megszületne, de még azért inkább ne, "dumcsizd meg vele", hogy még nincs itt az idõ. Ahol szülök megkérdeztem, hogy hová viszik a babát, meg hogy smint, ha koraszülött lenne, azt mondták, hogy a SOTE-ra, de 34 héttõl már nem viszik sehová, mert akkor már Õk is el tudják látni, és akkor már nincs gond. Amúgy nekem is lenn van a pocim már 2 hete, mindenki mondja, aztán mégis egyben vagyunk még... Jó egészséget! 37 hetes km.
36 héttõl nem koraszülött, csak a súly legyen meg 2500g! Nélunk 11 napot bent tartják ha még nincs ennyi a súlya még az idõben születetteket is! Én 37 hétre szültem 2810 g-mal 10/10 apgarral, teljesen egészséges kislányt!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorító szavakat! Nagyon bízom benne, hogy még egy jó pár hétig bent marad! :D Köszönöm Nektek!
Szia Nekem 34 hetesen teljesen lent volt...szinte a terdem verdeste :) A 42.heten szultem Nyugalom, es elvezd az utolso heteket
Szia én 35 hetes vagyok uh szerint már 36 is elmúltam. Nekem is mondták a héten hogy nagyon lent van de fel se vettem viszont ma már én is láttam és érzem is. Még egy két hetet maradhatna de ha most akarna kijönni akkor már nem hiszem hogy gond lenne. Én is úgy tudom hogy ilyenkor már csak a súlyuk nõ de nem vagyok doki:) de hátha bent marad még neked egy kicsit:)

Miért van az hogy már 17 éves korom óta nagyon szerettem volna már egy kisbabát, most meg itt vagyok 34 hetesen és rádöbbentem hogy úristen minek, hova még ilyenkor 21 évesen?

Félek mindent?l, hogy mi hogyan lesz, hogyan fogom tudni felnevelni stb. KÉpes leszek e rá, hogy anyának érezzem magam?!

Legjobb válasz: Ez azért van, mert lélekben inkább gyerek vagy még, félsz a felelõsségvállalástól, a hirtelen nyakadba szakadó újtól, változástól. Nem csoda, a XXI. században sokkal késõbb érik meg az ember a felnõtt szerepre a neveltetés és kultúra hatására. Nem vagy ezzel egyedül, sokkal idõsebbeket is elkap a lámpaláz. :)

Ez azért van, mert lélekben inkább gyerek vagy még, félsz a felelõsségvállalástól, a hirtelen nyakadba szakadó újtól, változástól. Nem csoda, a XXI. században sokkal késõbb érik meg az ember a felnõtt szerepre a neveltetés és kultúra hatására. Nem vagy ezzel egyedül, sokkal idõsebbeket is elkap a lámpaláz. :)
Kicsit utólag, de azért irok én is ide! Be se töltöttem a 19 évet amikor állapotos maradtam.Nagyon szerettem volna babát mindig is!Fiatal anyuka szerettem volna lenni!És hát az leszek.24 hetes vagyok és 4-5 hetes voltam amikor betöltöttem a 19-et.Persze bennem is felmerülnek ezek a kérdések, hogy hogy lesz tovább, stb, stb...De reménykedek benne hogy minden jön a maga idejében!És menni fog a dolog!!!Ne aggódj, Neked is menni fog!!
Én 38 évesen tudtam elõször szülni, és én nagyon bánom, hogy nem sikerült korábban, mert már egy óvodáscsoportot összehozhattam volna. :D Imádom a gyerekeket!!!
Szia. Én 20éves 27hetes kismama vagyok. Néha én is kétségbeesem, van hogy egy egész napig is ezen gondolkozom hogy mekkora idióta vagyok. De ez csak az idõ kis részében történik, mert most épp az az érzésem van hogy nem bírok várni még 3hónapot hogy ittlegyen velem az én kicsikém :-) kb 16éves korom óta vágyom babára és tudom hogy soha nem fogom megbánni hogy Õ itt lesz nekem. Én azt tapasztalom hogy azok az anyák akik 30éves korukig vagy tovább várnak jobban megbánják hogy nem vállalták korábban
Ezen nagyon sokan átesünk ilyenkor. Ne aggódj az érzéseid, félelmeid miatt! Nagy változás ez a család életében, normáliska a kételyek, szorongásos percek. De majd meglátod, ha megszületik, mindent tudni fogsz. Érezni fogod, mit kell tenned. És semmi kincsért nem adnád a babádat! :) ) Ne aggódj! Jó anyuka leszel!
21 eves 13 hetes kismama vagyok:) ) kislany korom ota csaladot szeretnek 2-3 gyerekkel. Ez volt az almom :) ) neha nekem is eszembe jut, hogy vege az eddigi eletemnek, nincs tobb szorakozas, nincs tobb felelotlen kaland, csak a parom van, aki nemsokara a ferjem es a poocakomban egy 7 cm-es kis csoda:) )) Biztos, hogy velem is lesz ilyen, hogy megijedek, de en meg nem erzem mozogni, meg a pocakom sem no latvanyosan. De ez normalis:) ) es mindennel erosebbek az anyai osztonok :) ) tudni fogsz/fogunk mindent:) ) Boldog babavarast es konnyu szulest!!!:) )
sztem minden felelõsségteljes kismama átesik ezen, akárhány éves. én 19 voltam, mikor született az elsõ gyerekem, rettegtem.. de a legjobb dolog a világon :) belejössz mindenbe idõvel. most 10 éves a lányom és most jön a tesó... most is félek, hogy mi lesz hogy lesz stb.
Én 33 vagyok, most várom az elsõ babánkat. Mindannyian különbözõek vagyunk. Én ezektõl nem félek, szerintem mindenünk megvan, ami egy gyerek felneveléséhez kell: biztonságos anyagi és családi háttér, szakmailag sikeres voltam, nem hiányzik a babán kívül semmi más az életünkbõl. Nekem ilyen gondolataim nem voltak, csak annyi, hogy te jó ég, nem sokára anya leszek. Minden elismerésem azoknak, akik fiatalon vállalnak babát, én biztosan nem fogom megbánni, el nem tudnám képzelni, hogy 10-12 éves legyen most a gyerekem. Nekünk ez így teljesen jó. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, látom elég sokan szülünk fiatalon:) Valamely képest megnyugtattatok:) Egyébként kislányunk lesz:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek:)


Maradhatok táppénzen amíg a babámat meg nem szülőm? És csak utána intézem a gyermekágy melletti segélyt? Elintézhetem úgy is, hogy közben táppénzen vagyok? 34 hetes terhes vagyok

Háziorvosom tanácsolta,hogy a szülésig maradjak táppénzen és csak utána intézzem a gyermekágy melletti segélyt!

Legjobb válasz: Szia! Igen, maradhatsz táppénzen a szülésig, sõt így jobban is jársz! A TGYÁS-t ugyanis valóban megigényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal, de nem érdemes, mert ahhoz a bab taj-száma és anyakönyvi kivonata is kell, amit meg úgyis csak a szülés után kapsz meg. Pénzben meg kb. ugyanannyi mint a táppénz. Nálunk úgy volt, hogy az igénylõlapot nekem kellett elhozni, de annak nagyrészét valóban a munkáltató tölti ki, mert olyan adatok kellenek hozzá, amikkel csak õ rendelkezik.

Szia! Igen, maradhatsz táppénzen a szülésig, sõt így jobban is jársz! A TGYÁS-t ugyanis valóban megigényelheted a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal, de nem érdemes, mert ahhoz a bab taj-száma és anyakönyvi kivonata is kell, amit meg úgyis csak a szülés után kapsz meg. Pénzben meg kb. ugyanannyi mint a táppénz. Nálunk úgy volt, hogy az igénylõlapot nekem kellett elhozni, de annak nagyrészét valóban a munkáltató tölti ki, mert olyan adatok kellenek hozzá, amikkel csak õ rendelkezik.
Szia! Én is végéig táppénzen voltam, így volt "jobb". Egyes kórházak elindítják a bébi TAJ kártyájának az igénylését, de egyszerûbb, ha a párod intézi (persze attól függ, hogy hol laksz). A nyomtatványok letölthetõk http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16486 Ha nem családtámogatási kifizetõhely a munkáltatód, akkor a családi pótlékot a MÁK-ba kell benyújtani: 1000-en voltak, viszont a Váci út-iban van olyan ablak, ahol leellenõrzik, hogy minden papír meg van-e, az ellenõrzést követõen mi egyszerûen postán feladtuk. De úgy emlékszem, hogy mindegyikhez kell a gyerkõc TB kártyája.
Nekem is úgy lesz! Addig a napig, amíg meg nem szülök, táppénz, és utána a születés napjától 168 napig TGYÁS! Neked nem intézi a munkáltatód? 32 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem!Tegnap kioktattak, hogy ezt nekem kell elindítanom a Tb-nél.De mig táppénzen vaggyok leintézhetem a TGYÁS-t? Köszi!
Szia, persze, h maradj táppénzen, a baba születésének napjától leszel így jogosult a tgyásra fél évig, amit a kórházi zárójelentéseddel fogsz igazolni.Én mikor hazamentünk egy délelõtt alatt intéztem el a tgyást, anyasági segélyt, családi pótlékot a mák-nál, mert nekünk az a kifizetõhely-közalkalmazott vagyok.Csak elõtte szerezd be a nyomtatványokat, azt otthon szép nyugisan ki tudod majd tölteni, vagy akár a kórházban.Ha folyószámlára kéred az anyaságit, meg a családi pótlékot, akkor a banknálszerezz be megbízási szerzõdést is.
Nem vagyok valami bér-adó-guru, de valahogy úgy van, hogy a TGYÁS-t akkor intézheted-kaphatod, ha már megvan a baba TAJ-kártyája és születési anyakönyvi kivonata. Ezeket kell beadni a TB-hez, meg azt hiszem a kórházi igazolást is, hogy hány napig voltál bent. És úgy tudom, hogy ezeket mind eredetiben. Aztán majd visszakapod az eredeti papírokat postán! Szóval amíg nincs meg a TAJ-kártya, addig nem léphetsz semmit :( Születés napjáig kapod a táppénzt, azután majd jön a TGYÁS, de az csúszni fog egy picit, pont azért, mert meg kell várni a TAJ-kártyát.
elõzõ vagyok, nem, azt csak szülés után tudod intézni, de a párod is megtehet, ha te nem tudsz járkálni esetleg
Szia! Engem a háziorvos tartott táppénzen, és ez csak a szülés kiírásának napjáig lehetséges. Túlhordás esetén már nem lehetsz tp-en. 09.16-ra voltam kiírva, de csak 29-én született meg a babám. 17-tõl szülésin vagyok. A munkáltatóm elküldte a papírokat, én kitöltöttem, õk elintéznek mindent evvek kapcsolatban. Csak az alanyi jogon járó juttatásokat kell Neked intézni: anyasági segély és a családi pótlék.

33 vagy 34 hetes terhesen milyen súllyal születik meg a baba? Meddig kell benn maradnia a kórházban? Vannak tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 35/5 hétre született a kislányom 2500g/45cm-rel. 2 hétig volt kórházban, ennek a felét inkubátorban, de oxigént nem kapott mert rendben volt a tüdeje. Most 16 hós és van olyan idõre született, vele egykorú baba, akinél nagyobb: 9300g/78cm.

Szia! Nekem 35/5 hétre született a kislányom 2500g/45cm-rel. 2 hétig volt kórházban, ennek a felét inkubátorban, de oxigént nem kapott mert rendben volt a tüdeje. Most 16 hós és van olyan idõre született, vele egykorú baba, akinél nagyobb: 9300g/78cm.
Szia! Én ugyan 35 hetesen szültem, de a kisfiam 2700g és 47cm volt. Sajnos mivel koraszülött volt majdnem 2 hetet töltöttünk bent. Most már 6 hetes és senki nem mondaná meg, hogy koraszülött. Szépen eszik, fejlõdik és igazán formás baba.
unokatesóm 32. hétre született 2500 grammal 42 cm-rel, ma már 10 éves és kitûnõ tanuló a lelkem. Üdv: 30 hetes

Tegnap óta látványosan leszállt a hasam, többen szóvátették, és a baba is alig mozog. Ugye nem fogok még szülni? 34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia nekem is hamar leszállt a hasam,b, mint most neked,riogattak engem is.és a 39.héten hoztam világra a babámat. 9hetes kisfiú anyukája boldog babavárást

szia nekem is hamar leszállt a hasam, b, mint most neked, riogattak engem is.és a 39.héten hoztam világra a babámat. 9hetes kisfiú anyukája boldog babavárást
A has leszállásától még hetek telhetnek el a baba születéséig. Mozogni pedig azért mozoghat kevesebbet, mert - már alig van helye - front jön, ilyenkor nem olyan aktívak a kicsik. 23 hetes kismama
Szia!!! Én is 34 hetes vagyok és ugyan ez a problémám mind neked, én voltam is orvosnál õ azt mondta hogy most már bár mikor meg szülhetek. Nagyon fája a derekam is meg a hasam is mindent rendbe talált az orvos , de ez a front is rá tesz.Ne aggodja jo baba várást!!!!!
Szerintem azért keresd meg az orvosodat, egy vizsgálat, esetleg CTG nem árt. Jobb kizárni a baj lehetõségét. Sok sikert kívánok!

34 hetes kismama vagyok. Az éjjel arra ébredtem, higy nagyon görcsöl a pocim, de egészen az alja. Aztán miután felkeltem, szintén erősen görcsölt. Ezek még nem a szülés jelei, ugye?

Legjobb válasz: Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama

Szia. Én ugyan így jártam tegnap este, és én is 34 hetes vagyok.Nekem azt mondták hogy kezdõdnek a méhösszehúzódások. Nekem nem görcsölt nagyon csak kicsit, meg kb 10 másodperc lehetett.De ha azóta is görcsölsz inkább menj dokihoz. Én nem görcsöltem azóta. Sok sikert 34 hetes kismama
Bízzál benne, hogy nincsen semmi probléma. Nekem azt mondta az orvosom, hogy még nincs szabályos idõközönkénti görcsölés addig nem valószínû, hogy szûlni fogok. Ezek már lehetnek jóslófájások is.Nézd meg milyen idõközönként jönnek a görcsök.(ami nem is biztos, hogy folytatódni fog, lehet hogy 2 hét múlva lesz újabb görcs ez mindenkinél más). Én görcsöltem párszor a 35.héten nem erõsen és azóta semmi, ennek már két és fél hete. Viszont az nem jó, hogyha nagyon erõs a görcs, ezért mindenképpen szólj a dokidnak , ultrahangon sok mindent meg tud nézni.
Ha erõs a görcs, és fõleg ha nem szûnik, gyorsan menj dokihoz. De bízzunk benne, csak jóslófájások és minden rendben lesz!!
A "szakirodalom" alapján 34-35 hetes lehetsz ezekkel az adatokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!