Találatok a következő kifejezésre: Meg tudom valahogyan, hogy (145 db)

Ha megyek strandra, de tudom, hogy elkapnék valamit, meg tudom valahogy előzni?

Azon kívül, hogy nem megyek el, és hogy nem megyek vízbe.

Legjobb válasz: Strandolás után (este) használj Vitagy C hüvelykrémet.

Strandolás után (este) használj Vitagy C hüvelykrémet.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy szombaton nem fogok tudni ilyet venni. :/
A kérdező hozzászólása: Vagy ha csak szimplán felrakok egy tampont az ér valamit?
Szerintem semmit nem ér... Vannak úgynevezett úszótamponok, talán azok jók: http://forum.sanomabp.hu/forumkep/30/299117/430/12894403/1.jpg vagy http://forum.sanomabp.hu/forumkep/30/299117/430/12894400/1.jpg De gondolom, ez sincs otthon...
Esetleg Yoghurtba áztatott tampont próbálj meg, ha jobb ötlet nincs.
inkább canesten vagy candibé krémmel bekent tampont dugj fel ede csak akkor ha a gombára vagy hajlamos, a többi ellen az nem véd.
Szerintem Alkagin hüvelykúp. Gyógynõvényes, vény nélkül kapható.

Meg tudom valahogy csinálni a mozillánál, hogy az előzmények törléséhez jelszót kérjen?

Jó lenne .. :/ Esetleg akkor a megnyitásához?? De jobb lenne a törléshetz :D

Legjobb válasz: Lévén, hogy open source böngészõrõl van szó, gyakorlatilag bármit meg tudsz csinálni vele. Ha akarod, még kakukkolni is fog. Letöltöd a forrást, megírod a szükséges kódrészt, és lefordítod magadnak. Ennyi.

Lévén, hogy open source böngészõrõl van szó, gyakorlatilag bármit meg tudsz csinálni vele. Ha akarod, még kakukkolni is fog. Letöltöd a forrást, megírod a szükséges kódrészt, és lefordítod magadnak. Ennyi.
Lehet, hogy van egyszerûbb is, én ezt találtam ki. Ezzel a kiegészítõvel: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/public-fox/ jelszavazod az elõzmények oldalsáv megnyitását. Utána ezzel: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/menu-editor/ eltávolítod a menüsorból az elõzmények menüt. Utána ezzel: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/customizable-.. megváltoztatod az elõzmények menü billentyû kombinációját valamire, amit nem felejtesz el.
08:13: Aztán akinek van annyi esze, hogy csökkentett módban, addonok nélkül indítsa a böngészõt, az rögtön hozzá is férhet mindenhez és/vagy hibát tapasztal...
Gondolom, gyerek netezését akarja felügyelni. Nem a legjobb módszer, de egy lehetõség. Nem akarom az ardamax keylogger-re oktatgatni.

Ránézésre szétszedés nélkül meg tudom valahogy állapítani, hogy a racsnim menetes vagy kazettás?

Legjobb válasz: Hát jobbat nem tudok, de ha több mint 8 fogaskerek van, vagy a legkisebb lánckerek 11 fogas akkor kazettás. De miután már láttam mind2bõl néhányat már ránézésre látom...

Hát jobbat nem tudok, de ha több mint 8 fogaskerek van, vagy a legkisebb lánckerek 11 fogas akkor kazettás. De miután már láttam mind2bõl néhányat már ránézésre látom...
Érzésre más :) Egyszerûen finomabban mûködik - legalábbis az enyém. Meg nincs az az imbolygás hátul az agyon, mint általában a meneteseknél. Meg van vagy 25 éves, és még mindig mûködik. Ha a fogaskeréksor elkopik, azt persze cserélni kell, de a régi olcsó meneteseknél azért nagyjából egy év alatt kiszárad, vagy kimosódik a kenõanyag, aztán lehet szétszedni, kimosni, zsírozni, összerakni, de mégsem fut olyan szépen, hamarabb elkopnak a racsniban belül a fogak, egy idõ után megunod, és inkább cseréled az egészet. Aztán azt is megunod, és váltasz kazettás agyra :)
a kazettásnál van ellenanya a menetesnél nincs , bocs ennél jobban nem tudom elmondani :D de linkelek képet hogy megértsd kazettás: http://www.instructables.com/image/FAD3IMRFI9N7VV6/Remove-th.. menetes: http://www.sheldonbrown.com/free-k7/images/frwl-shimano.jpg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Közben rákerestem a típusára annak, ami nekem van és kiderült, hogy menetes. Egyébként azért kérdeztem, mert eltört a tengelyem a hátsó kerékben. Ki lehetne cserélni, de gondoltam rá, hogy akkor már érdemes lenne az agyat is lecserélni ipari csapágyasra, nem ilyen kónuszosra, ami most van. Csak még nem tudom, hogy abból van-e olyan, amire rámegy a menetes racsni.
A kónuszosnak is megvan az elõnye-hátránya, az ipari csapágyasnak is. Nekem pl. 25 éves shimano kónuszos, kazettás agyaim vannak. Kb. mint a svájci óra, úgy mûködnak :) . Azért úgy kb évente egyszer karbantartom õket (tisztítás, zsírzás, esetleg utánállítás) Ami minõségi ugrást jelentett nálam a régi cuccaimhoz képest annak idején, az az volt, hogy hozzájutottam ezekhez a KAZETTÁS agyakhoz. A meneteshez képest egy álom.
A kérdező hozzászólása: Miben más?

Több e-mail címem is van (citromail). Meg tudom valahogy csinálni, hogy az összes levelem csak egy címre jöjjön?

Legjobb válasz: A freemailen meg, van egy olyan funkció, hogy üzenet átirányítás más e-mail címre. A többi levelezõt nem ismerem, de próbálj keresni ilyen átirányítás címszót vagy menüt. Csak meg kell adnod, hogy melyik e-mail címre kéred a beérkezõ leveleid továbbítását.

A freemailen meg, van egy olyan funkció, hogy üzenet átirányítás más e-mail címre. A többi levelezõt nem ismerem, de próbálj keresni ilyen átirányítás címszót vagy menüt. Csak meg kell adnod, hogy melyik e-mail címre kéred a beérkezõ leveleid továbbítását.
Pontosan, ahogy az 1. válaszoló írta. Citromailben a Beállítások/Továbbítási e-mail cím mezõbe kell beírni a kívánt címet, és alatta a továbbítást bekapcsolni. (A továbbküldött leveleket törli) Legalább 3 havonta be kell jelentkezni az összes címre, különben megszüntetik.

Régen néztem még a Yu-Gi-Oh! C. animesorozatot és emlékszek valami olyasmi részre, hogy valahogy belekerültek a kártyákon lévő lények világába, valaki meg tudja mondani, hogy ez melyik rész?

Legjobb válasz: Yu-Gi-Oh! Duel Monsters-ben volt egyik arc a 40.rész környékén . http://myanimelist.net/anime/481/Yu-Gi-Oh!_Duel_Monsters

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters-ben volt egyik arc a 40.rész környékén . http://myanimelist.net/anime/481/Yu-Gi-Oh!_Duel_Monsters
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Esetleg valaki egy linket tud dobni róla, ami magyar szinkronos? Szívesen újranézném :D
Csak az elsõ 51része szinkronos , de ajánlom a feliratot , jobba vele animét nézni , US majdnem végzett vele. Ha mindenképp szinkronos kell , ncoren fent van.
A kérdező hozzászólása: És valami videómegosztón?

Ha valaki az én Wifi routeremen keresztül lép fel netre, meg tudom valahogy nézni, hogy ott mit csinál?

Kíváncsi lennék, hogy a szomszéd miért az én internetkapcsolatomat használja, és mire, ha van sajátja is. Igen, majd lekódolom utána, ha már kiderítettem, mit "rosszalkodik". Szóval, tudtok erre valami módszert, vagy programot, amivel meg tudom nézni, mit csinál neten? :) El?re is köszi!

Legjobb válasz: Lehet, hogy neki nincs wifi routere, de van okostelefonja :) Egyébként a logban valahol meg lehet nézni

Lehet, hogy neki nincs wifi routere, de van okostelefonja :) Egyébként a logban valahol meg lehet nézni
Egyébként honnan tudod, hogy pont a szomszéd az? :)
Lehet Õ nézegeti a dolgaidat, mert Õ ért hozzá...
A kérdező hozzászólása: Olyan helyen lakom, ahol õ az egyetlen alternatíva aki számítógépet használ ... jobbra balra üres telek, szemben meg õk az egyetlen "fiatalok". 2 házzal odébb meg már nem lehet fogni a wifi jelet, tehát más alternatíva nincs. :D Mit tudhatok még meg ilyen módon, hogy az én routeremen keresztül csatlakozik ? :P
Igazad van: nagyon csúnya dolog más pénzéért annak hálózatát engedély nélkül használni... vagy mégsem... hiszen a kódolatlan wi-fi "szabad/nyílt hozzáférésû hálózat" (free), ami egyben értelem szerûen a használati engedély megadását is jelenti bárki számára aki rátalál. Nagy butaság egy hálózati rendszer-t védelem nélkül beüzemelni... és kifejezetten gusztustalan lenne ezek után a másik magánügyeiben turkálni!
Mit tudhatsz meg? Jelszavait, egyebeket, de azt már nem írom le, hogyan :)
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem, az nem deríthetõ ki hogy esetleg nem e valamilyen "trollkodásra" vagy illegális cselekményekre használja a netet.. ? Esetleg letöltésre, stb ?

Lehet, hogy feltörték a gmail-emet. Meg tudom valahogy nézni?

Honnan tudom meg,ha valaki más is megnyitja? Elég analfabéta vagyok az informatikához :(

Legjobb válasz: A tevékenységek logját meg lehet nézni. Abból általában ki lehet szûrni ha illetéktelenek léptek be.

A tevékenységek logját meg lehet nézni. Abból általában ki lehet szûrni ha illetéktelenek léptek be.

Üdv! Van egy Samsung 40UE6100 led tv-m, egy Samsung HT-F 4550 házimozim és egy XBOX 360-am. Minden HDMI kábellel van összekötve. Ezzel a kombinációval meg tudom valahogy oldani, hogy ha játszok, akkor a házimozin minden hangszóró szóljon?

Sima 2.1-et kapok ha játszok, viszont, ha a házimozin nézek filmet, mûködik az 5.1 és nagyon szép térhatást kapok.

Legjobb válasz: Állítsd be a házimozit,hogy emuláljon 5.1-et.

Állítsd be a házimozit, hogy emuláljon 5.1-et.
A kérdező hozzászólása: Bármit próbálok állítani, nem sikerül. Bár elég esélyes, hogy miattam nem jó, mert egy elektronikai egysejtû vagyok(:
Vegyél egy optikai kábelt és azzal kösd össze a házimozit a tv-vel és akkor az xbox-on ha játszol is 5.1 lesz.

Mikor van peteérés? Hõmérõzés nélkül, ha nem egyformák a ciklusaim, meg tudom valahogy állapítani, hogy mikor van peteérés?

Legjobb válasz: Esetleg ovulációs teszttel. De akkor ne a boltban vegyél, mert az csak 5 darabos (és szerintem ahhoz, hogy rendszertelen ciklusnál belõdd, többre lesz szükség), és nagyon drága, hanem rendelj a netrõl, ott sokkal több és ocslóbb.

Esetleg ovulációs teszttel. De akkor ne a boltban vegyél, mert az csak 5 darabos (és szerintem ahhoz, hogy rendszertelen ciklusnál belõdd, többre lesz szükség), és nagyon drága, hanem rendelj a netrõl, ott sokkal több és ocslóbb.
És rossz oka van? Én örülnék, ha ilyen hosszú ciklusaim lennének. Gyerekkoromban nekem is volt 31-33 napos, most már 24-26 napos.:(
A kérdező hozzászólása: sajnos már rég tudom az okát :(
Egy kivizsgálás nem ártana, hogy miért ilyen hosszúak és összevisszák.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az lesz az.:)
A kérdező hozzászólása: 32-39 naposak. 19 naptól szokott lenni pár napig sok tojásfehérjés folyásom
A mini mikroszkópot ne vedd meg mert fals eredményt ad a legtöbbe setben. Nekem pl 2 hetente mutatott peteérést, miközben 9 hónapig nem is menstruáltam nemhogy ovum nem volt.
mennyire rendszertelen a ciklusaid?
amúgy a test több jelet is ad, én pl. állandó izgalmi állapotban vagyok peteéréskor.
mini mikroszkóppal (ovulációs mikroszkóp) nyálból, patikában kapni.
csak uh-os viszgálattal lehet a ahõmérözésen kivül. Föleg ha nálad semmi jele nincs a peteérésnek. Mit értesz a anem egyforma a ciklusod? mekkora az eltérés. ha csak pár nap akkor nincs gond. A ciklus kb 10-12. najától a kb 28-ig legyetek együtt legalább 2 naponta de ne gyakrabban mint napi 1. Ha ezt betartjátok akkor mindenképp lesz ott katona amikor kell. A spermiumok akár 3-4 napig elélnek a méhben, petevezetökben, igy be tudják várni a apetesejtet.
A kérdező hozzászólása: eléggé, sajnos pco-m van, :( szerintem te is menj el dokihoz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!