Találatok a következő kifejezésre: Meg tudom a (13034 db)

Anyanyelvi embertől meg lehet tanulni a saját nyelvét? Gondolok például arra, hogy valaki mondjuk német anyanyelvű, de tud angolul, akkor az meg tudja a másik angolul beszélőt tanítani németül?

Legjobb válasz: Szerintem igen.Angol-német szószedetet ír neki,kijavítja a leveleit,fogalmazásait,kiejtését javítja meg esetleg valamit magyaráz(habár utóbbit nem tudom mennyire tudja anyanyelvi csinálni).

Szerintem igen.Angol-német szószedetet ír neki, kijavítja a leveleit, fogalmazásait, kiejtését javítja meg esetleg valamit magyaráz(habár utóbbit nem tudom mennyire tudja anyanyelvi csinálni).
Szerintem is, habár egy tanárral alapvetõen gyorsabban menne, mivel bármennyire jól beszéli egy anyanyelvi a nyelvét, õ maga érzésbõl ismeri, így sok mindenre nem tud jó vagy pontos magyarázatot adni. Például szerinted hány magyar van tisztában a magánhangzó törvényekkel? Nagyon ritka, hogy valaki felcserélné a ban/ben-t mégis kevesen tudják, hogy mi is dönt, az pedig, hogy "így jobban hangzik" nem sokat segít egy tanulónak. Persze ha sokat használja a nyelvet meg mindig kijavítják, akkor elõbb vagy utóbb rá fog érezni, de ha elõtte elmondják neki, akkor sokban felgyorsul ez a procedúra. Viszont persze vannak olyan anyanyelvûek, akik ilyenekkel tiszában vannak, mert tanárok, jó humán beállítottságúak vagy általánosban komolyan vetten ezeket, na azoktól és az anyanyelvû tanároktól a legjobb tanulni, de azért ilyen jelentõsen kevesebb van.

Linkelnétek be nekem Ariel a kishableány mese linket, vagy valamit hogy meg tudja a húgom nézni?

Legjobb válasz: ***** ezt illeszt be ide: http://cineraculo.com/vermegavideolink.aspx ->így ki tudod játszani a 72 perces idõkorlátot, majd vár meg míg betöltõdik és már nézhetõ is * Automatikusan eltávolított tartalom.

***** ezt illeszt be ide: http://cineraculo.com/vermegavideolink.aspx ->így ki tudod játszani a 72 perces idõkorlátot, majd vár meg míg betöltõdik és már nézhetõ is* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönjük!:)
Igen.
Csak óvatosan.
A kérdező hozzászólása: átszakadhat a szûzhártyám??
igen, átszakadhat
Át, ha túl mélyen turkálsz. :S


Gyökérkezelés mennyire fog fájni? Magánrendelőben érdemes csak elvégeztetni, vagy meg tudja a háziorvosom is fájdalommentesen és jól csinálni?

10-12 hónapja tömték a fogamat és mondták, hogy menjek vissza azonnal, ha fájni fog. Utána fájt is, de annyira nem, hogy szükségem lett volna fájdalomcsillapítóra ezért a doki szerint ez a nem túl erős fájdalom természetes volt és én nagyon féltem a gyökérkezeléssel járó esetleges fájdalomtól, tehát szívesen elfogadtam a véleményét, úgy gondoltam várhat. 10-12 hónap óta viszont még mindig fájdogált, bár csak ha kicsit erősebben ráharaptam, vagy ha hideg érte, de másfél napja elég erősen rákezdett, az előbb bevettem egy algopyrint is. A mostani fájdalom mondjuk furcsamód teljesen más jellegű, most már hirtelen teljesen megszűnt a hidegre való érzékenysége a fogamnak és a nyomás is kevésbé fáj. Most olyan, mintha a fogam alatt fájna. Esetleg az történhetett, hogy most gyulladt be 10-12 hónap után? Mik a kilátások, nagyon fog fájni a kezelés? Magánrendelőbe kéne mennem megcsináltatni, vagy maradhatok a háziorvosomnál? Szerintem nem különösebben rossz orvos, nekem eddig jó tapasztalataim voltak vele, az anyagokat amiket használ szerintem sokkal jobbak mint az előző helyeken, de hallottam már róla rosszakat is. Mondott valami olyasmit még amikor tömte ezt a fogat, hogy a gyökérkezelés sikeressége érdekében menjek vissza azonnal ha elkezd majd fájni. Ez mit jelentsen? Amúgy 4 fogamat tömte de pont ennél a mostanra fájósnál mondta, hogy itt valószínűleg nem nagy a kockázat. Maradjak nála, vagy keressek magánrendelőt?

Legjobb válasz: Édesöcsém, te szívós lehetsz, mint egy teve, ha 10-12 hónapig elvakaróztál a fájós töméseddel:) a szakszerû tömés után 1-2 napra már nem kéne fájni semminek. Hogy bízol-e a dokiban, azt csak te tudod. Kérdezgess, érdeklõdj. A gyökérkezelés érzéstelenítéssel történik, kapsz egy csinos kis szurit és csak a fúrót fogod hallgatni :) Érzéstelenítés nélküli gy.kezelés során bármit örömmel vallanál be.

Édesöcsém, te szívós lehetsz, mint egy teve, ha 10-12 hónapig elvakaróztál a fájós töméseddel:) a szakszerû tömés után 1-2 napra már nem kéne fájni semminek. Hogy bízol-e a dokiban, azt csak te tudod. Kérdezgess, érdeklõdj. A gyökérkezelés érzéstelenítéssel történik, kapsz egy csinos kis szurit és csak a fúrót fogod hallgatni :) Érzéstelenítés nélküli gy.kezelés során bármit örömmel vallanál be.
A tömésnek 1-2 nap után tényleg nem kéne fájnia. Viszont apumnak nem rég csináltak gyökérkezelést õ magánrendelõben volt nagyon rendes, megbízható dokinál, kapott érzéstelenítést és utána nem fájt neki semmi egyáltalán. Azt viszont neked kell tudnod, hogy megbízol e a dokidban.
A kérdező hozzászólása: Elmentem végül a körzetishez, de nagyon hanyagul állt neki a dolognak és még az érzéstelenítés elõtt inkább hanyagoltam a dolgot. Pár nap múlva elmentem magánrendelõbe, ott sokkal "szakmaiabban" álltak a dologhoz, a 3 csatornás fogamnak végül csak az egyik csatornája volt félig-meddig gyulladás alatt, csak annak a csatornának fájt egy picikét a kezelése, de abszolút kibírható volt. Köszi!

Eltüntt a banán amit tegnap előtt meg ettem ha látjátok szóljatok ja és tud beszélni vagyis meg tudja a címet?

Legjobb válasz: Jézusom, te a kakidat keresed? Nem túlzás ez egy kicsit? Mit akarsz tõle?

Jézusom, te a kakidat keresed? Nem túlzás ez egy kicsit? Mit akarsz tõle?
A kérdező hozzászólása: meg akarom kérdezni hogy hol voltam pénteken

Meg tudja a fodrász csinálni ilyenre a hajamat tartósan?

http://images2.fanpop.com/images/photos/8300000/Party-in-The..

Legjobb válasz: Persze, ha minden nap megjelensz nála.

Persze, ha minden nap megjelensz nála.
te is meg tudod csinálni egy vastag hajsütõvel
Igen, ha belerak a hajadba 1 enyhe dauert és nagy csavarókat. Kb. 1 hónapig marad meg ilyennek, de ahhoz egy szakmájához értõ fodrszhoz menj el.:)
A kérdező hozzászólása: Csak az utolsó válaszoló értette a kérdést:) port azért akarom h tartós legyen h ne kelljen tönkre hasalni a hajamat jobban:S Köszi a válaszokat:)
A dauer legalább ugyanannyira roncsolja a hajat, szóval ha alapból nem ilyen a hajad, akkor elég hamar tönkre fog menni. :S
A kérdező hozzászólása: Az anyumnak már volt ilyen és nem volt semmi gond a hajával.

Külföldön dolgozok kint, kérdezném banki tartozas esten ha nincs semmi a nevemen otthon, a kinti fizetesemhez hozza nyulhat-e bank ill. vonhatja ha meg tudja a kinti munkahelyem cimet ill. hozza nyulhat-e a kint lévő bankszamlahoz?

Legjobb válasz: Ha átadja egy behajtócégnek,akkor elõfordulhat,hogy zaklatnak.De a számládhoz nem nyúlhat hozzá,nem is tudhatja meg,hogy milyen számlán mennyi pénzed van.Errõl a bankok nem adnak senkinek felvilágosítást.

Ha átadja egy behajtócégnek, akkor elõfordulhat, hogy zaklatnak.De a számládhoz nem nyúlhat hozzá, nem is tudhatja meg, hogy milyen számlán mennyi pénzed van.Errõl a bankok nem adnak senkinek felvilágosítást.
Már mért ne vonhatnának a kinti fizetésedbõl, ha megtudják, hogy van neked olyan. A nemzetközi magánjog alapján ismerik el az államok egymás ilyen természetû bírósági ítéleteit. Ha valami olyan államban dolgozol, ami zsigerbõl nem ismeri el a magyar bíróság döntését, akkor talán megúszhatod (nem hinném, hogy sok ilyen ország lenne), egyébként ugyanúgy hoppá lesz, ha kiderül.
Könnyen kiküszöbölheted ha váltogatod a bankszámlát 2 havonta...

Babysitter vagyok egy 26 hónapos kisfiú mellett. Ha kiderül, hogy terhes vagyok, mennyi az az idő, amit még tudok a gyerekkel lenni, foglalkozni?

Gondolok itt arra, hogy hány hetes koromig vállaljam még el (be) a gyereket? Elég örökmozgó, sokat vagyunk a leveg?n, séta, hinta, csúszda, stb. Köszi! :-))

Legjobb válasz: Szerintem ezt egyedül te fogod érezni hogy mikor elég a munkából!Van aki a nyolcadik hónapig is dolgozik és van aki nem birja! Illetve az orvosod úgyis elmondja ha nem javasolja a munkát folytatni...Mindenképpen többet kell pihened és jobban oda figyelni magatokra!!!gratulálok a babához ha összejött!

Szerintem ezt egyedül te fogod érezni hogy mikor elég a munkából!Van aki a nyolcadik hónapig is dolgozik és van aki nem birja! Illetve az orvosod úgyis elmondja ha nem javasolja a munkát folytatni...Mindenképpen többet kell pihened és jobban oda figyelni magatokra!!!gratulálok a babához ha összejött!
Az elején azért figyelj oda a gyerkõc emelgetésére!
Szerintem is nyugodtan bármeddig. Az elsõ három hónapban vigyázz azonban, nehogy elkapj tõle valamit, bár 27 hónapos, akkor még valószínûleg nem jár közösségbe, tehát kisebb eséllyel kaphat el fertõzõ gyeremekbetegségeket. A rubeola vagy a bárányhimlõ károsan befolyásolhatja a terhességedet. Az utolsó hónapban, szerintem már ha megteheted, akkor már ne babysitterkedj, mert akkor már a nagy pocid miatt nehezebben fogod tartani az iramot a majdnem 3 éves kisfiúval. A terhesség végén kimondottan ártasz a babádnak, ha elkapsz egy bárányhimlõt! Bár nekem 2 gyermekem van, közöttük pedig csak 19 hónap különbség van, a terhesség kicsit nehezebb volt a másodikkal, hiszen az elsõvel ugyanúgy kellett foglalkoznom, mint a terhesség elõtt. Jó egészséget kívánok nektek!
Akármeddig. Amíg úgy nem érzed, megterhelõ. Gondolj bele, ha egyszer a pocaklakódnak kistestvért hoz a gólya, akkor az elsõszülötted végig melletted lesz :D

Mit tudok még tenni a több tejért?

A kisfiam 8 hetes,3 óránként szopik(80-120ml között).A szoptatás legelejétől fejek minden szoptatás után,ennek köszönhetően tudtam már lefagyasztani is,de nem olyan sokat.Mostanában kevesebbet fejtem(már nem fejtem minden szopi után)és annyi tejem volt,hogy majd belefulladt a kisfiam szopi közben,volt hogy 210 ml-t is kiszívott a két mellemből egy etetésnél,viszont most pár napja megint kevesebb lett a tejem.Csináltam madártejet,ezelőtt segített most az sem.Iszom a Mecsek tejszaporítót is,de semmi.Napi 2,5-3l folyadékot iszom,eszem rendesen nem fogyizok.Most a kisfiam csak 90ml-t tud kiszopizni a két mellemből összesen.Mit tudok még tenni azért,hogy a kisfiam jól is lakjon szopi közben és azért még fejni is tudjak annyit,hogy tudjak még fagyasztani??

Legjobb válasz: szia!!!!! Kismenyem elsõ fiát nem igazán szoptatta. Az ikrek bezzeg!!!! most voltak 1 évesek, még mindig ciciznek kaja után!!! Szeretettel tudom ajánlani, mivel tudom, hogy Erika nagyon sokat ivott, (én hordtam neki) vegyél 0 %-os alkoholmentes gösser citromos sört, aztán idd ahogy tudod, amennyi beléd fér!!! 3-4 doboz biztos lement Neki naponta, mert elég sürün vettünk. szeretettel üdvözöllek, boldog anyaságot kivánok Neked. üdv. :-)

szia!!!!! Kismenyem elsõ fiát nem igazán szoptatta. Az ikrek bezzeg!!!! most voltak 1 évesek, még mindig ciciznek kaja után!!! Szeretettel tudom ajánlani, mivel tudom, hogy Erika nagyon sokat ivott, (én hordtam neki) vegyél 0 %-os alkoholmentes gösser citromos sört, aztán idd ahogy tudod, amennyi beléd fér!!! 3-4 doboz biztos lement Neki naponta, mert elég sürün vettünk. szeretettel üdvözöllek, boldog anyaságot kivánok Neked. üdv. :-)
A kérdező hozzászólása: Sört azt még nem igazán próbáltam, mert nem igazán hiszek/hittem benne, de természetesen kifogom próbálni, mert bármit megadnék a sok tejért!! :) Köszönöm a tippet :)
Én sajnos elég idegeskedõs típus vagyok, pikk-pakk elmegy a tejem egy zaklatottabb nap után...ezért nekem a következõbõl áll minden nap: reggel urtica urens homeós bogyó 5 CH (5 golyó) majd 3x iszok laktoherb teát 1 napra elosztva, plusz megiszom 1-2 doboz alkoholmentes sört is (ez bármilyen lehet!) mindegyiket ajánlom! És tedd minél többször cicire a babát, fejjél minél többet a szopik között, hogy felszaporodjon a tej mennyisége! És csak pozitívan ;)
sokat tedd cicire ne mérd ne idegeskedj ezek a föbb kritériumok ha van mérleg kuka bujjál össze a babával és igény szerint szoptasd sok sok folyadék kömyénymagleves
UI: Ne idõhöz kösd!!!! igény szerint szoptasd és akkor elegendö lesz a tej
A more milk plus kapszula nekem nagyon tuti. Keress rá itt is sokaknak jo volt. :-)
Napi 4 liter folyadék, Laktoherb tea, alkoholmentes sör és sokat legyen mellen a kicsi, az is serkenti. Szívja ki mindet, ami benne van, ez ingerli a mellett az újratermelésre. Ha többet kér a baba, több lesz.
Amikor csak lefogadja a cicit, szoptasd meg. ÍGy mindig lesz elég tejcsi a babádnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!