Találatok a következő kifejezésre: Meg tudják szülés (8 db)

Meg tudják állapítani szülés elött, hogy a köldökzsinór nincs-e a kicsire tekeredve?

34 hetes vagyok, és állandóan kitalálok magamnak valami hülyeséget amin tudok idegeskedni. Most ez jutott eszembe, és annyira félek. Más is így van?

Legjobb válasz: Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.

Szerintem meg tudják, mivel nekem a szülés elõtt mondták, hogy rá van tekeredve (már a szülõágyon feküdtem), de nem lett belõle semmi baj, leszámítva, hogy hosszabb volt a kitolási szakasz (ami nekem már baromira nem hiányzott), de a kisfiam teljesen egészséges.
változó. nagyon nehéz megállapítani, az uh-al sem mindig látni. de ha rá is van tekeredve, nem feltétlen van baj ! :) sok sikert!!!!!!
Ráadásul olyat találsz ki, amin változtatni sem tudsz :) Teljesen mindegy, rá van-e tekeredve, az orvos tudni fogja a dolgát ;)
Nagyon sok babának van a nyakára tekeredve a köldökzsinór. Nekem is minden butaság megfordult a fejemben fõleg amikor furcsának éreztem a mozgásait. Egyébként ne kínozd magad, mert ezeket a dolgokat úgysem tudod befolyásolni. Biztos, hogy minden rendben lesz. Nem az szokott gondot okozni, hogy a nyakán van , mert a baba nem vesz még levegõt.Akkor van baj hogyha a köldökzsinóron keletkezik egy csomó, mert ilyenkor nem jut oxigénhez ill.tápanyaghoz.Ez azonban nagyon ritka. Ne gondolj ilyenekre. Az ultrahanggal az esetek nagy többségében látszik, hogy hol van a köldökzsinór.

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

Ha faros a baba még, és megindul a szülés, akkor a vajúdásnál még meg tudják fordítani?

Tapasztalat esetleg?

Legjobb válasz: Veszélyesebb megfordítani, mint megszülni. Nem szokták megfordítani.

Veszélyesebb megfordítani, mint megszülni. Nem szokták megfordítani.
Ez kórháztól és dokitól is függ. A Margitban eszük ágában sem volt megfordítani a babámat. Nagyon szerettem volna természetes úton, érzéstelenítés nélkül megszülni, de utólag nézve lehet, hogy tényleg szerencsésebb volt neki a császár. Inkább a baba egészsége, mint az én kívánságom. :) Talán majd a következõt. :)
Barátnõm kisfia haránt farosan feküdt, 35 hetesen kirúgta a magzatburkot, elfolyt a víz. 2 ujjnyira kitágult ugyan a csajszi, de egyértelmû volt, hogy császározzák. Nem fordítják meg a babát.
A faros babát nem fordítják meg, hanem 3, 5 kg-ig meg lehet szülni természetes úton is. A protokoll szerint nem császároznak csak ha nem tudod megszülni. Ezt csak onnan tudom, hogy az én babám csak a 38. héten fordult be és elõtte õ is faros volt, és kikérdeztem a dokit, hogy mi van ilyenkor.

A szülés napján meg tudják mondani, hogy mikor estem teherbe? Vagy soha nem fog kiderülni, hogy mikor eshettem teherbe?

Legjobb válasz: Szerintem azt csak te tudhatod!!! Napra pontosan semmiféle vizsgálattal nem lehet megállapitani. Ezért is számolják az utolsó menstruáció alapján.

Szerintem azt csak te tudhatod!!! Napra pontosan semmiféle vizsgálattal nem lehet megállapitani. Ezért is számolják az utolsó menstruáció alapján.
Szerintem ez nem fog kiderülni.De úgy gondolom ez nem lényeges.Majd ha a kezedben lesz a picikéd már csak a boldogságot fogod érezni.Én úgy gondolom felesleges ilyesmin törnöd a buksidat!Nem az a lényeg hogy õ van(lesz)neked???
Csak nem a párodé a baba és azért kérdezed? :) Nyugi, nem fog kiderülni, max. akkor, ha nem hasonlít rá, és kell DNS teszt.
A 8.héten végzett ultrahangvizsgálat 7napos pontossággal meg tudja állapitani a fogamzás idõpontját, ill. ezzel a vizsgálattal lehet a legpontosabban megmondani mikor lesz a szülés várható idópontja!

Akinek előre tudják, hogy császáros szülése lesz, attól még elképzelhető, hogy nem programozott lesz, hanem megvárják, hogy beinduljon?

Legjobb válasz: Szerintem nem, mert nem akarnak kockáztatni. Programozott császár elvileg annak van, akinek indokolt, hogy úgy szülessen meg a gyermeke. Ha megvárják, míg beindul, nem lehet tudni milyen gyorsan folyik le, vagy mik történhetnek közben. Ezért megadnak egy idõpontot, ami a személyzetnek is a leginkább megfelel és elvégzik a mûtétet, nem szaladgálni kell, meg váratlanul készülni, összecsõdíteni az orvost, anesztest stb. (Az más kérdés, hogy nem indokolt esetben is a körültekintõen megválasztott idõpontban, elõre tervezett, felkészülten nyugodtan végzett mûtét nem jár nagyobb kockázattal, mint a természetes szülés. A sürgõsségi császár viszont igen, ezért bolondok lennének kivárni, hogy hátha valami baj lesz.)

Szerintem nem, mert nem akarnak kockáztatni. Programozott császár elvileg annak van, akinek indokolt, hogy úgy szülessen meg a gyermeke. Ha megvárják, míg beindul, nem lehet tudni milyen gyorsan folyik le, vagy mik történhetnek közben. Ezért megadnak egy idõpontot, ami a személyzetnek is a leginkább megfelel és elvégzik a mûtétet, nem szaladgálni kell, meg váratlanul készülni, összecsõdíteni az orvost, anesztest stb. (Az más kérdés, hogy nem indokolt esetben is a körültekintõen megválasztott idõpontban, elõre tervezett, felkészülten nyugodtan végzett mûtét nem jár nagyobb kockázattal, mint a természetes szülés. A sürgõsségi császár viszont igen, ezért bolondok lennének kivárni, hogy hátha valami baj lesz.)
Nálam így volt. Faros volt a babám, tudtuk hogy császár lesz, de azt mondta az orvosom, hogy megvárjuk amíg a szülés magától beindul és lesznek fájásaim, mert az kell a babának. A vége sürgõsségi császár lett, szülésmegindulás és fájások nélkül, de nem ez volt tervben.
Szia!!!Nálam nem várták meg, ki volt írva a császár 39+3 napra, akkor reggel bementünk a Klinikára, elõkészítettek, megoperáltak.Nem volt se fájásom, se egyéb szülésre utaló jelem :-)Ha beindult volna a kiírt elõtt, akkor rögtön operáltak volna.
Nálam ugy volt, hogy a 39ik héten be kellett feküdni, majd megoperáltak!
Nálam az elsõ úgy volt, hogy megoperálnak, a kórházban voltam, de beindult. Vajúdtam is, utána császároztak. 38+6. A másodikkal be kellett feküdnöm, de hazaküldtek, hogy megvárják a 40. hetet, akkor jöjjek vissza...:) Másnap beindult, sürgõsségi lett.
nekem a 37. hétre van császárom kiírva, biztosan nem várják meg, hogy beinduljon, persze ha elõbb indulna, nincs mit tenni, de akkor is egybõl császár. sok mindentõl függ szerintem :)
Sok mindentõl függ: elsõ baba vagy nem, mi az oka a program császárnak.....Ha ctg-n van gond pl szívhanggal, akkor sürgõsségi, ha faros és nincs gond, akkor vajúdás és utána császár, terminustúllépésnél, túlhordásnál szintén indítás és a helyzet adja. Többedik babánál pedig nagyban függ a hegvastagságtól és attól, hogyan szeretne szülni az anyuka, van-e fogadott orvosa. A fiam császárral született, indítás volt, 8 órát vajúdtam, fájás nélkül, oxival, nem tágultam. Ha lenne tesó, szintén császárral szülném, de ha nem lenne egészségügyi indoka oxival vajúdnék, ha nem indulna be magától.
Nekem programozott császárom volt kiírva, de azelõtti héten magas vérnyomásom lett és a vizelettel is gond volt, így sürgõsségi lett a vége.

Mikor vettétek meg a hasszorítót? 33 hetes vagyok, vékony, de nagy pocakkal. Hogyan vannak méretezve, honnan tudjam mekkora kell? Nem szeretném ha nem tudnám használni, de most még nem tudhatom mekkorát nő a pocakom szülésig.

Legjobb válasz: Szia! Apa akkor vette meg, a kórház melletti gyógyászati boltban, amikor megszültem. Le kellett mérni magam, és úgy csinálták ott 10 perc alatt. Mivel császáros lettem nem tudtam használni!

Szia! Apa akkor vette meg, a kórház melletti gyógyászati boltban, amikor megszültem. Le kellett mérni magam, és úgy csinálták ott 10 perc alatt. Mivel császáros lettem nem tudtam használni!
Szülés után vedd meg! Mérni kell, én még így is eggyel nagyobbat vettem, utólag varrtam rá tépõzárat, hogy lehessen szorosabbra venni. Nézz utána, az enyém 10e Ft lett volna, de a dokival felírattam vényre, így csak 1300 volt.
Elsõ vagyok, én nem írattam fel, de nem volt olyan drága kb, .2000Ft!
En tepozarasat vettem meg szules elott, ebbol csak egy meret volt, mert nagyon hosszu a tepozaras resz rajta, maga az ov is, igy veknyabbra, vastagabbra egyarant jo es a szorossagot is remekul be tudtam allitani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Szóval ilyet is lehet hogy a dokival felíratom? Errõl nem is hallottam, pedig ez tényleg nagyon jó lenne hisz nem mindegy hogy 10 000 vagy 1300... Mégegyszer köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Ennek a tépõzárasnak még utána érdeklõdöm. Jó lett volna szülés elõtt megvenni mert utána ilyesmit apukára bizni......áááhh.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

40. hétben lévő kismama vagyok és a terhességem 4. hetétől Clexane 0, 6 ml-es injekcióval szúrom magam napi egyszer. A szülés után még 6 hétig kellene magam szúrni, de nem tudják eldönteni, hogy az injekció mellett szoptathatok-e vagy sem!?

A haematológusom szerint simán, a csecsem?sök szerint semmi estre sem.

Legjobb válasz: Császár után is sok anyuka kap ilyen szurit és eddig én még olyat nem hallottam, hogy ne szoptathatnának emiatt. Egy barátnõm pl. biztos, hogy szoptatott mellette.

Császár után is sok anyuka kap ilyen szurit és eddig én még olyat nem hallottam, hogy ne szoptathatnának emiatt. Egy barátnõm pl. biztos, hogy szoptatott mellette.
Szia! Én is a terhesség alatt adtam magamnak ezt a Clexane szurit. Nekem is azt mondta a dokim legalább 6 hétig a szülés után még kell használnom. Császár után 5 napig kaptam a korházban, és aztán a professor és az orvosok eggyetértésével, már nem kellett folytatnom. Gondolhatod, mennyire megörûltem a hírnek, amikor vizitnél közölte a doki. A SZnt Imrében szültem. Úgyhogy van ilyen is, hogy nem látják szükségét az orvosok, a szülés utáni vérhígítónak.
Én kaptam szülés után 3napig, senki megnem emlitette, hogy nem lehet mellette szoptatni.Viszont a barátnõmnek nem engedték, õ tovább kapta szülés után.Megoszlanak a vélemények.
Császáros voltam, 5 napig kaptam a kórházban és utána még 3 hétig kellett magamnak itthon adni. Nekem senki nem mondta h nem szabad.
Szia.Én is szúrtam magam a 36.héttõl.1 hónapos a baba és szoptatok.
Ja.Nem megy át a tejbe, tehát nem értem miért ne szoptathatnál.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat! Remélem, szoptathatok majd én is, ha megérkezik a kislányunk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!