Találatok a következő kifejezésre: Meg tud-e teljesen (6 db)

Meg tud-e gyogyulni teljesen az a szem amelybe gaz kerul es a szaruhartya megserul 90%-ba?

Legjobb válasz: Teljesen nem.De ha elviszed a szemészetre megmondják h mit kell vele csinálni.

Teljesen nem.De ha elviszed a szemészetre megmondják h mit kell vele csinálni.

Adott egy 320 literes akvárium.1500 l/h szivattyú barkácsolt külső szűrőben, 1, 6m emelési magassággal. A szivattyútól 70 cm-vel magasabban tud-e elég áramlást kelteni teljes hosszban, vagy kellene még valami?

(135*45 alapterület és 55 magas)Valamit hova érdemes rakni a be-, illetve kifolyókat?

Legjobb válasz: Ha nem csinál túl nagy áramlást, akkor mindegy a ki-be folyók helyzete. Egyébként egy oldalra, felülre a nyomó ágat, alulra a szívól. Kell még bele egy vízpumpa, ami megmozgatja a vizet. Vagy egy powerhead, vagy egy belsõ szûrõ. A szívóágat ebben az esetben is úgy helyezd el, hogy a nyomó rész fölé. Tehát elindul a víz az akvárium egyik oldalából fent, elér az üvegig, ott lebukik, az áramlat végigsöpör az aljzaton, vissza megy az eredeti oldalra, alul, ahol a beszívó rész van.

Ha nem csinál túl nagy áramlást, akkor mindegy a ki-be folyók helyzete. Egyébként egy oldalra, felülre a nyomó ágat, alulra a szívól. Kell még bele egy vízpumpa, ami megmozgatja a vizet. Vagy egy powerhead, vagy egy belsõ szûrõ. A szívóágat ebben az esetben is úgy helyezd el, hogy a nyomó rész fölé. Tehát elindul a víz az akvárium egyik oldalából fent, elér az üvegig, ott lebukik, az áramlat végigsöpör az aljzaton, vissza megy az eredeti oldalra, alul, ahol a beszívó rész van.
Meglesznek õk, ez a területvédõ 100-litert úgy kell értelmezni hogy ez egy komfort zóna amelynek alakja folyamatosan változik lehet hosszúkás lehet ajzat felé irányuló stb és mint egy buboréknak változik az alakja. A legtöbb esetben példa két vitorlás halad egymással szembe akkor belépnek egymás komfort zónájába így az alárendelt elkanyarodik. Ha viszont egy nem fajtársuk lép be akkor ott nem alakul ki alárendelt szerep és üldözés és abból a baj. Tehát 200 literbe tartható pl 3 vitorlás is ha elég magas és széles mivel ki tudják kerülni egymás zónáját. ha viszont 100-literbe megy 3 vitorlás ott ez nem áll fenn így megy a civakodás állandóan.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Remélem meglesznek még mire kész a másik aksi... utána meg töprengek, tesztelek.. (etetek vagy sem).
Nálam fordítva volt asszony hozott két plekót "egy-két hónap és viszik el õket" utána kiderült hogy mégse, el akartam sózni õket erre a nejem "nem akkor lesz még egy nagy akvárium" Hát területvédõk, valami békésebb nagytestû, de állítólag 100 literes részt védenek. Meg nagy akváriumba szerintem nem mutat jól ha sok faj van, rétegezve lehet, algaevõ, ha nem sajnálod az aljzatot akkor talajlakó, de nagyon függ attól hogy mekkorák, a macerás halakat legjobb fiatalon utoljára betenni. Írtad hogy kifejlettek akkor nehéz ügy.
A kérdező hozzászólása: Asszonypajtit nekem is puhítanom kellett néhány hónapig.. :D Még egy kérdés, bár nem ide vág: Kifejlett vitorlások (3) meg harcsák mellé mit lehet tenni amit nem fal fel... Fekete neonnal már etettem.
"Mire összerakom az aksit, bútorral, szûrõkkel, világítással vége a nyárnak" nálam majd talán december, a nejem nem engedi a két plekónkat, nekem is hátteres valami lesz egyenlõre 200-ba van a két harcsa.
Kicsit átgondolva "mattenfilter" ez a googliba egy olyat csinálj, és elé tehetsz hátteret, a sarokfilterbe még rakhatsz valami bio szûrõ anyagot is a szivacs mögé.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megküzdök vele... Legrosszabb esetben is tesztnek jó lesz. Mire összerakom az aksit, bútorral, szûrõkkel, világítással vége a nyárnak... :D De megéri.. érzem a zsigereimben... ;)
Látni láttam ilyet, a kisállat kereskedés ahova járok ott így volt megcsinálva 1000 feletti sügeres hátterezett aksi, a kirakatban van, nem lett nekik jó nem tudták letömíteni megfelelõen a nyomó részt felül, és a szívó ágnál is beszívta a szivacs mellett a koszt. Ha pontosra tudod csinálni jó lehet, lesz elég vákum lent, végül is ez egy matenfilter lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Most tervezem a hátterét. Kaptam olyan tanácsot, hogy a háttér mögött hagyjak az egyik sarokban egy üreget (alul egy nyílással) tegyek bele szivacsot a felsõ harmadba, ami nagyjából kitölti a helyet, és a tetejére egy szivattyút, ami keringet. Az áramlás oda viszi a trutymót és takarításnál a szivacsot kivéve onnan lehet porszívózni. Próbálta ezt valaki?
A kérdező hozzászólása: ... és a HYDOR Koralia áramoltatók? Úgy, hogy ahonnan szívja a vizet pl.: az aksi közepénél a háttér mögül, alá rejteni szûrõszivacsot? Mozgatna is meg szûrne is...
Nem. Kb halottnak az aszpirin. Ehhez kelleni fog 2 belsõ. Ez nagyon hosszú akvárium így tényleg a köráramlás a legjobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: Van még egy Aquael Fan 2-es 450 l/h-s belsõszûrõ, ez elég lehet megmozgatni a vizet a külsõ mellett?
Ja mire "válasz küldése" addigra megírták
Mindenféleképp kelleni fog belsõ szûrõ, ha berakodik a külsõd akkor 300-400 liter/óra lesz az áramlás, ez biológiai szûrésre elég, én a 135 cm hossz miatt két belsõre szavaznék, kör áramlást keltve, egy 700 liter/órás 135 cm re eltolja a vizet, onnan vinném tovább a másik 700-as belsõvel az áramlást, vagy két állítható 1200-as és ha sok akkor vissza tudod venni. De az 1200-as hangos azzal számolj!
" nyomó rész fölé. " Alá!
A kérdező hozzászólása: Most 100-asban vannak... Nem piszkálják egymást, együtt nõttek fel. Kinõtték az aksit ezért újítok. 320-ban lesz hely menekülni a leendõ-új szomszédoknak.. Ha meg tudnak pattanni, túlélik a vitorlásokat. :D


Elõször a tanuljuk meg a c++ prog nyelvet 24 óra alatt címû könyvet tanuld meg. Aztán a Stroustup c++ könyvet. És ez a tól z ig.
Most akkor C vagy C++? Olyan nyelv nincs, hogy C/C++. És nagyon más a két nyelv.
Inkább c++ kergesd. Könnyebb, de nagyobb nyelv. Több ideig tart megtanulni. Meg oo ba is tudsz vele programozni. Én is azt tanulom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, C++-ra gondoltam. :)
Elõször olvass pár könyvet és kezdj neki gyakorolni. "Teljesen" megtanulni több év kemény munka lesz azért, szóval haladj szépen fokozatosan és csak ha az alapok TELJESEN megvannak, akkor menj tovább. Tényleg gyakorolj sokat és lehetõleg ne akarj egybõl egy többszereplõs mulitplayer játékot írni, szuper 3D grafikával EGYEDÜL, pár nap alatt. (Sajnos van ilyen aki ezt akar. :) )

Teljesen kétségbe vagyok esve. Véleményt segítséget kérlek. Kb 3 hónapja nincs munkám és egyszerűen nem találok irodai munkát amiből meg tudnék élni. Tudtok e valami lehetőséget itt Budapesten? Több lent.

Végzettségem Érettségi, és egy OKJ Marketing és Reclámügyintézőim van. Havi 100.000 ft kézhez lenne szükségem a megélhetéshez... Pedig megbízható és jól dolgozónak minősülök mit tegye????

Legjobb válasz: én 7 hónapja keresek munkát Bsc diplomával, ECDL vizsga, közép angol... nem találtam olyan munkát, ahol min. nettó 100-at fizetnek, és ne ilyen átb*szós legyen, úh kitartást, de a jelen gazdasági viszonyok között, nem látok sok esélyt, hogy a közeljövõben találsz munkát...

én 7 hónapja keresek munkát Bsc diplomával, ECDL vizsga, közép angol... nem találtam olyan munkát, ahol min. nettó 100-at fizetnek, és ne ilyen átb*szós legyen, úh kitartást, de a jelen gazdasági viszonyok között, nem látok sok esélyt, hogy a közeljövõben találsz munkát...
Jelentkezz be munkanélkülinek! Ott azonnal ajánlanak valamit, ha mást nem közmunkát (azt nem úgy kell elképzelni hogy kapálni kaszálni kell, hanem vannok ott irodai munkák is)... 47 ezer is több mint a semmi, sõt Matolcsyék szerint ugyebár meg lehet belõle élni... Csak azt felejtették el hozzá tenni, hogy nem per hónap, HANEM PER NAP, mivel õk kb ennyibõl vegetálnak szegénykék... ;)
Reggel már nem vagy fiatal?
A kérdező hozzászólása: A kor elõrehaladtával már sokkal kevésbé/lassabban regenerálódnak a sejtek...
A DNS-ben csak az információ van. a kromoszómák végén lévõ telomerek rövidülnek meg minden sejtosztódással. ha azokat helyre tudnád hozni, akkor elképzelhetõ. persze szerintem orvosi Nobel díjat kapnál érte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!