Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet-e egy gyermekkel (8 db)

Élettársi viszonyban lehet-e két gyermekre igényelni szocpolt úgy hogy csak egy született még meg, a második csak tervben van?

Legjobb válasz: A megelõlegezett vissza nem térítendõ állami támogatást (szocpol) akkor veheted igénybe, ha a lakáshitel szerzõdés megkötésekor még egyikõtök se múlt el 35 éves. Ha már megvan a szerzõdésetek, és építkeztetek, akkor már csak utólagosan veheted igénybe a szocpolt, akkor már csak a megszületett gyermekek után kapjátok meg. Én is most intéztem el a második gyermekemre, aki már 3 éves múlt (Én meg már 40 is). Most szépen lassan csorog vissza az eddig befizetett törlesztõmbõl a pénz. Már két évnyi törlesztõrészlet-különbözetet visszautaltak. :)

A megelõlegezett vissza nem térítendõ állami támogatást (szocpol) akkor veheted igénybe, ha a lakáshitel szerzõdés megkötésekor még egyikõtök se múlt el 35 éves. Ha már megvan a szerzõdésetek, és építkeztetek, akkor már csak utólagosan veheted igénybe a szocpolt, akkor már csak a megszületett gyermekek után kapjátok meg. Én is most intéztem el a második gyermekemre, aki már 3 éves múlt (Én meg már 40 is). Most szépen lassan csorog vissza az eddig befizetett törlesztõmbõl a pénz. Már két évnyi törlesztõrészlet-különbözetet visszautaltak. :)
A kérdező hozzászólása: Ja, újépítésû lakásra van a hitel és azt mondták 2007-ben amikor megkötöttük a szerzõdést hogy nem muszáj akkor megkérni hanem lehet késõbb is. Most egy éves a kisfiunk, de még majd szeretnénk egyet, de sajnos a bankban azt mondják csak a már meglévõre lehet megkérni. :( Akkor is tudták hogy élettársak vagyunk. Én már nem tudom mi igaz és mi nem.

Lehet-e egy 11 éves az apa által lelkileg bántalmazott gyermeket az apjával találkozásra (szombattól-vasárnapig) láthatásra kötelezni? A gyermek fél nem akar még találkozni sem vele.

Utcán járkál utána, kilesi az iskolánál, amikor utóléri ijeszt? az arca, furcsa a hangja italszagú a szája. Félelmet kelt. Van az a független magyar bíróság aki a bántalmazónak odaítéli a bántalmazottat mégha csak szombattól vasárnapig is?

Legjobb válasz: Ha ilyen eset áll fent akkor az anyának kérnie kell távolságtartást az apa ellen.Ilyenkor a gyereket el kell vinni orvoshoz,hogy õk is elbeszélgessenek vele/megvizsgálják.Lehet a gyámügynek is jelenteni,õk is utána néznek..De azt,hogy az anya az ajtót az apukára csapja,hogy "már pedig a gyerek nem megy!" Evvel csak ártana,mert ebben az esetben az apuka tehet feljelentést,hogy akadályozzák a láthatásban..

Ha ilyen eset áll fent akkor az anyának kérnie kell távolságtartást az apa ellen.Ilyenkor a gyereket el kell vinni orvoshoz, hogy õk is elbeszélgessenek vele/megvizsgálják.Lehet a gyámügynek is jelenteni, õk is utána néznek..De azt, hogy az anya az ajtót az apukára csapja, hogy "már pedig a gyerek nem megy!" Evvel csak ártana, mert ebben az esetben az apuka tehet feljelentést, hogy akadályozzák a láthatásban..
A baj az hogy a lelki bántalmazást nehéz bizonyitani. De meg kell próbálni felügyelet láthatást kérni, de joga van látni a gyereket. Az meg hogy az apa a sulihoz megy látni a gyereket nem felroható, sõt a biroság szemében még becsülendõ is lehet.
"lelkileg bántalmazott" mit értessz ez alatt?
a bíróság a gyermek érdekét nézi. A láthatás a gyermekért van. Nme számít, hogy akar-e a gyermek találkozni az apjával, vagy sem. Ha a bíróság úyg ítéli meg, hoyg hasznára válik találkozni, akkor kötelezõ találkoznia. Ha a bíróság úgy látja, hogy kárára van, akkor tilos találkoznia. Amíg ez eldõl, addig ne találkozzanak, szólj az apának is. ha azt mondják a szakértõk, hoyg szüksége van a gyermeknek ezekre a találkozásokra, akkor be lehet pótolni majd az elmaradottakat. Ha te vagy az anya, akkor neked elsõsorban a gyerek érdekét kell védened, (de vigyázz, nehogy elfogult légy, mert a saját gyerekednek ártassz ha ok nélkül elzárod az édesapjától.a 2nemakarás" önmagában nem ok, csak ha tényleg veszélyben van. Sok mindent nem akarok én se, de csak meg kell tenni.
Mióta ilyen az apuka? Mióta éltek külön? Megkérdezted a gyermeket, hogy miért fél az apukájától? Nem tudom, de nekem elsõre az jutott eszembe, hogy ez az ember, ha csak egy pillanatra is, de szertné látni a gyermekét, és azért iszik, mert félbolond a gyerek reakciójától, mert nem akarja látni... Lehet, hogy tévedek, de ne higgye senki, hogy ha tényleg veszélyezteti a gyermeket, akkor is erõltetném a találkozást...csak valahogy bben az esetben ez az érzésem.
14:41 vagyok azért írtam a családsegítõ szolgálatot elõször és nem pszichológust, mert a pszichológus csak elindítani tudja a folyamatot. A családsegítõ mindent elmagyaráz mit, hogyan tegyél, mire kell felkészülnöd neked és a gyereknek. Mennyi a siker esélye. Többek között erre való a szervezet. És végig is tudja vinni az ügyet. Vannak tanácsadóik, pszichológusaik, jogászaik, ügyvédeik, minden ami csak szükséges. Sok sikert!
addig is, ha te vagy az anyja, neked kell megvédened, míg a bíróság döntést nem hozhat.
Nem kell. Nem is szabad!!! Neked nem szabad ezt engedned, meg kell védened a gyermekedet! Ez a te dolgod! A gyerek pszichológusa ad igazolást, hogy fél a gyerek. Sulipszichológus, illetékes nevelési tanácsadó pszichológusa.
Nem tudom, hogy most milyen a jelenlegi helyzet. Elvált szülõ, gondozásban lévõ gyerek, válás közben, különélés...? A gyerek vagy szülõ, vagy rokon, barát? Ha a szülõ irány a családsegítõ vagy a megfelelõ szervezet. Vagy a szülõvel kell beszélni. Lehet távoltartásit kérni, sõt ha olyannak ítélik a helyzetet meg is vonhatják a szülõi jogot az apától (csak nagyon súlyos esetben). Családsegítõ tud segíteni intézkedni. Az apával is el fognak beszélgetni, felmérhetik a körülményeit. A kérés jogosságát is elbírálják. Pszichológus beszél a gyerekkel és ad egy véleményt, hogy a gyerek valóban fél-e, vagy csak betanították neki a szöveget.
Ha a gyerek fél tõle, és nem akar találkozni vele, akkor a gyereknek is beszélnie kellene valami hivatalos személlyel, és az alapján elbírálják.

Meg lehet-e keresztelni egy olyan gyermeket, akinek szülei nincsenek összeházasodva?

Barátn?mék meg szeretnék keresztelni 15 hónapos kislányukat, de ?k maguk nincsenek összeházasodva (sem polgári, sem templomi esküv? nem volt). Lehetséges ez így, s ha igen, akkor mi kell hozzá? Ha nem, akkor mit kell tenniük a keresztel? érdekében?

Legjobb válasz: Az adott paptól függ, hogy mennyire szõrszálhasogató, de elvileg a keresztséget csak nagyon-nagyon indokolt esetben lehet megtagadni.

Az adott paptól függ, hogy mennyire szõrszálhasogató, de elvileg a keresztséget csak nagyon-nagyon indokolt esetben lehet megtagadni.
Meg lehet keresztelni a kicsit igy is. Ha abban a teplomban nem vallalja el az atya ahova eloszor mennek a baratnodek, akkor addig kell keresni masik templomban papot, amig nem talalnak egyet, aki elvallalja a keresztelest. Sokszor mas telepulesre kell utazni ehhez, de ez nem lehet gond, tehat igen, meg lehet keresztelni a gyereket!:) ))
Meg lehet kereszteltetni, ezt egy pap se tagadhatja meg, akkor se, ha neki nem tetszik a helyzet. A gyerek keresztsége nem függhet a szüleinek az életmódjától. Jézus se tett kivételt, mi se tehetünk.
Az baj, ha annyiban hagytátok. szerintem
Egy ismerõsömék már szét is rebbentek mikorra a baba meglett, Õk sem voltak házasok, és mikor a keresztelõ volt, már rég nem is voltak együtt, és a pap simán megkeresztelte a kisfiút.
Amelyik pap ezalapján visszautasítja a keresztelést, az vagy nem tanulta meg az egyházjogot, vagy visszaél azzal, hogy az emberek általában nem ismerik. Szóval tessék nyugodtan az orra alá dörgölni, vagy keresni egy normális papot.
Apukám példája! Anyu és apu elváltak 8 éve. Templomi esküvõjük is volt annó, római katolikus! 2 éve megszületett az öcsém, apukám élettársától (nincsenek regisztrált élettársi kapcsolatban, mondhatni együtt élnek "vadassan" :) ) Öcsi születése után 9 hónappal a római katolikus pap simán megkeresztelte, csak 2szer kellett elmenni a szülõknek és a keresztszülõknek a paphoz beszélgetésre. Szép szertartás volt. Ez manapság egyeltalán nem kizáró ok, hogy nem házasok.
A katolikusok se tagadhatják meg. Egyrészt Jézus se mondott ilyent, sõt, volt egy eset, amikor egy beteg emberrel találkozott, és kérdezgették ott körülötte, hogy mit tehettek annak a felmenõi, Jézus meg kijelentette, hogy nem a felmenõi miatt beteg. Tehát a felmenõk terhét nem róhatjuk fel a gyerek kárára. Másrészt pedig egyházjogot át lehet tanulmányozni, ha a pap kötekszik, akkor keresni kell másikat, mert egyházjogilag se tagadhatja meg a keresztelést.
Azéer olyan sokszor õk se!
Szia, attól függ, hogy milyen vallásúak. A reformátusok és evangélikusok általában nem tagadják meg a keresztséget, a katolikusok sokszor igen.
Azért más egy egyedülálló anya, mint egy rendezetlen kapcsolatban élõ pár.
Tényleg a paptól függ.Nálunk azért nem keresztelte meg a pap a fiamat, mert nem volt templomi esküvõnk, és a férjem katolikus míg én evangélikus vagyok....A pap akkor azt mondta, hogy nekem át kéne térnem a katolikus vallásra, ha az õ templomában akarjuk a gyereket megkeresztelni...Inkább hagytuk az egészet, és mai napig nincs megkeresztelve a fiam, pedig már lassan 18 éves.
Érdemes anyagi okokra hivatkozni az esküvõ halogatásával kapcsolatban.
Mi sem vagyunk összeházasodva és megkeresztelték a lányunkat!De amúgy ez tényleg a paptól függ.Mert barátnõméknek viszont nem keresztelte meg az a pap ahol õk laknak.De általában nem gond, ha nincsennek a szülõk összeházasodva.
Egyházi Törvénykönyv: "868. kán. -- 1. §. Ahhoz, hogy a gyermeket megengedetten kereszteljék meg, szükséges: ... 2. hogy megalapozott remény legyen a katolikus vallásban való nevelésre; ha ez teljesen hiányzik, a keresztséget a részleges jog elõírásai szerint halasszák el, értesítve a szülõket ennek okáról." Hogy a pap mikor lát reményt a katolikus hitben nevelésre, az már elég szubjektív is lehet.


Meg lehet-e szökni egy gyermekkel a rossz kapcsolatból?

A kapcsolatunk tönkrement, találtam egy megfelel? embert a magam és a gyermekem számára, de az élettársam hallani sem akar arról, hogy a kislányomat magammal vigyem. Egyetlen esélyem a szökés lenne, de megtehetem-e, és lesz-e valamilyen rossz következménye? Mit tegyek? Egy tanácstalan n? és anya!

Legjobb válasz: Ki kellene kerni a csaladsegito szolgalat tanacsat,ok jaratosak az ilyen ugyekben es a legjobb tanacsot tudjak adni.Sok sikert!

Ki kellene kerni a csaladsegito szolgalat tanacsat, ok jaratosak az ilyen ugyekben es a legjobb tanacsot tudjak adni.Sok sikert!
Igen a családsegítö vagy védönö is akár tud segíteni, a megszökéssel az a baj, ha tényöeg nem tett semmi rosszat a párod és megszöksz és ö pert indit, akkor a szökés rossz pont lehet a perben feléd.
Szia! Azt még hozzá tenném, hogy nem szökés, ha az apa tudtával mész el, mert tudja gondolom, mivel az anyával együtt van a gyermek nem lehet szökés, hiszen szülõvel van a gyermek.De nem érdemes az új ffi-vel megszökni, mert a bíróság figyelembe veszi a házzasságtörést és egyértelmû bizonyítékát.Vagy, ha hozzá is költözöl azt kell mondani, hogy egy barátodhoz költöztél és add be a válókeresetet. Sok sikert!
Lehet :)
Sosem értettem miért választanak családtagot, vérrokont keresztszülõnek, amikor õ eleve pl unokatestvér vagy nagybácsi/nagynéni. Ennek így semmi értelme. Miért kell 2 módon is hozzákötni a gyerekhez? Keresztszülõ legyen egy olyan személy, aki nincs rokoni kapcsolatban a gyerekkel, viszont ti szeretnétek, ha köze lenne hozzá, mert fontos személynek tartjátok az életetekben (legjobb barát/barátnõ).
Ez milyen már? A saját testvérének a keresztszülõje???? Ugye mondd hogy ez csak kamu... kérlek!
Nem is kell családtagnak lennie, lehet barátnõ is.
10-54 de bunkó vagy. Képzeld, van aki örül neki. És az anya magának szül gyereket, nem a lányának unokát. A kérdés sem a véleményed kifejtése volt.
Szegény lány, most születik tesója..remélem, nem egy háztartásban éltek, mert nagyon kicsesznétek vele..
Persze, hogy lehet, az kánonjog szerint is ész szerintem erkölcsileg és emberileg is (valaki hozzászólt, hogy az "milyen már") Én személy szerint semmi negatív vagy kivetni való dolgot nem látok benne. N30
lehet, nekem a bátyám a bérma kereszt apám és nincs vele semmi gond!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válszt aki a negatívumokat írta annak csak annyit hogy a nagylány jobban örül neki mind bárki más õ intéz el mindent elyettemm hogy nekem n kelljen semmit csinálnom nagyon szeret és megkímél:) :)

Szerintetek egy kiskorú gyermek nevére, aki még nem töltötte be a 18-adik életévét, lehet-e ingatlant írni?

Legjobb válasz: Lehet, de ha el akarod adni, akkor már vannak problémák a gyámüggyel.

Lehet, de ha el akarod adni, akkor már vannak problémák a gyámüggyel.
Persze. Annak idején én is a gyerek nevére írattam, így nem kellett illetéket fizetni. De at tudd, ha eladod, akkor a pénzt egy folyószálára kell tenni és a gyámügy rendelkezik vele valamint nem tudsz rá késõbb jelzálog hitelt felvenni. Ja, és hitelre vennéd?
A kérdező hozzászólása: Nem hitelre vennénk, de hogy szólna bele a gyámügy?
Ilyenkor nem szól bele, csak esetleg, ha késõbb el akarnád adni.
Nem adhatod el , ha mégis kapsz rá engedélyt, akkor elkülönített számlán kell tartani az árát a gyerek 18 éves koráig. Tehát ha válsághelyzetbe kerül a család, akkor sem használhatod fel. Ha a család többi tagja földönfutó lesz, akkor sem fordíthatsz egy fillért sem a boldogulásra, csak a gyerek egyéni érdekét nézik. Beszéld le magad róla, mert nem tudod, hogy mit hoz a jövõ.
Minden eset más és más orvossal kell konzultálni.
Többorvossal is beszélj. Az egyik rögtön nemet mond, a másik esetleg vállalja a terhesgondozásodat. Nekem van olyan ismerõsöm, akinek 3 császáros gyereke van. A harmadiknál nagyobb odafigyelés kellett, de nem volt semmi gond. Ha budapesti vagy és nem találsz dokit, írj privit.
Lehet 3 császár mindenképpen! Az még teljesen jó. Igazából az a kérdés, hogy mennyi idõ telt el az utolsó szülésed óta.
orvossal beszélj errõl, azt hallani, hogy simán lehet 3 császár, de pl nekem is és a szobatársamnak is azt mondta az orvos a második császár után , hogy többet ne vállaljunk!
Kolléganõmnek 3 császárja volt úgyhogy lehetséges, de mindenképpen konzultálj több orvossal.
Kérdezõ, ne legyen szempont, hogy kinek hány császárja volt már. Csak és kizárólag a saját orvosod tudhatja, hogy elbír-e a szervezeted még egy császárt. A többi orvos csak "vaktában" tapogatózik, hiszen nem tudják, hogy állnak a hegeid. Ha elvállal egy új orvos, semmi garancia nincs a biztonságra. Jól mondták elõttem, van, akinek többet kibír a szervezete, más meg ott marad a mûtõasztalon. Egy 4 császáros anyuka
Nekem pár héten belül meglesz a harmadik császár. Orvos szerint minden rendben, bár nekem sok idõ telt el a császárok között (4 év az elsõ és a második között, most pedig 12 és 8 év telik el). Szerintem orvossal konzultálva nyugodtan bevállalhatsz három császárt:) Üdv, 34 hkm
A gyed extra értelmében korlátlanul.
A kérdező hozzászólása: A GYED EXTRA azokat is erint, akik csak GYES-re jogosultak?Csak, hogy erthetobb legyen, nem volt Mo-n munkahelyem a terhesseg elott, kulfoldon dolgoztam, nem Union belul, azt pedig nem fogadjak el a GYED esetleges alapjaul.
Nem a gyed extrának több pontja is van. Ha a kicsi elmúlt egy éves akkor az anya már korlátlan ideig dolgozhat mellette. De ilyent inkább a gyerek kategória-gyes/gyed-ben kérdezd ott jobban tudják.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!