Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet-e egy (495 db)

A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsőfokú OKJ-s képzésnek minősül? A felsőfokú képzés és a felnőtt képzés ugyanaz? Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsőfokút ingyen és 23 évesen?

Ha a legutóbbira a válasz nem, akkor van-e lehet?ség valami állami vagy EU-s támogatással megcsinálni ingyen? Köszönöm el?re is! :)

Legjobb válasz: "A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsõfokú OKJ-s képzésnek minõsül?" - A fene tudja: ami ma hiányszakma, abból holnap már túlképzés van. Szerintem nincs rendben felmérve, pontosan mi hiányszakma. "A felsõfokú képzés és a felnõtt képzés ugyanaz?" - Mindkettõ elég tág fogalom, de ha az elsõ alatt felsõfokú SZAKképzést értesz, a válasz akkor is nem. A felnõtt képzésbe beletartozik, de annak van több fajtája (pl .egyetemek). "Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsõfokút ingyen és 23 évesen?" -Meg.

"A jelenlegi hiányszakmák közül van-e olyan, ami felsõfokú OKJ-s képzésnek minõsül?" - A fene tudja: ami ma hiányszakma, abból holnap már túlképzés van. Szerintem nincs rendben felmérve, pontosan mi hiányszakma. "A felsõfokú képzés és a felnõtt képzés ugyanaz?" - Mindkettõ elég tág fogalom, de ha az elsõ alatt felsõfokú SZAKképzést értesz, a válasz akkor is nem. A felnõtt képzésbe beletartozik, de annak van több fajtája (pl .egyetemek). "Egy középfokú OKJ után meg lehet-e szerezni a felsõfokút ingyen és 23 évesen?" -Meg.
Az utolsó kérdésre szerintem nem a válasz, mert csak egyet csinálhatsz ingyenesen, szinttõl függetlenül.
így van, a válasz az utolsóra nem. egyrészt az állam csak az elsõ szakma megszerzését támogatja. másrészt szeptembertõl az ingyenes képzés felsõ korhatára 22 év, azzal a feltétellel, hogy az utolsó évet kezded meg 22. életéved betöltésekor. tehát ha egy 2 éves szakképzésre jelentkeznél, akkor azt 21. életéved betöltésekor el kell kezdeni.

Az egyik rész, hogy le lehet-e már valahonnan meg lehet-e szerezni az Alvin és a Mókusok 3-at? A másik rész, hogy szerintetek lesz-e 4. rész. Sőt! Lesz-e több mint 4?

Ha valaki tudja és van rá elhatározása, átnyomhatja a filmet neten.

Legjobb válasz: Moovie.cc -n már fent van angolul! Am én örülnék, ha lenne majd 4!

Moovie.cc -n már fent van angolul! Am én örülnék, ha lenne majd 4!
A kérdező hozzászólása: Kösz. Én anno magyarul gondoltam, hogy fenn van-e.
Hát magyarul én is régóta keresem... Értesítelek majd, hogyha meglesz magyarul!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Jó hírem van. Láttam, hogy 2013 júliusában tervezik kiadni a 4. részt. Nem tudom itt mikor lesz látható, de lényeg hogy lesz. A címe pedig: Chiplash. Megint valami lefordíthatatlan angol szóvicc. A chipwrecked-et csak-csak megértem.
A Chiplash állítólag az ûrben fog játszódni! Elsõnek otthon, majd iskola, most egy lakatlan sziget (apropó találtam magyarítást az AÉAM3-hoz), legközelebb az ûr... Mi lesz még itt?
ohhó, megtaláltam magyar felírattal a filmet! Ki kér linket? Csak viccelek, persze, hogy adok! http://megamixtracker.hu/torrents.php?search=alvin&category=.. Csak hozzá kell rakni, de ha nem tudod, akkor szólj!
A kérdező hozzászólása: Elég elvontnak érzem az ûr témát. Bár, igaz, hogy én a saját Trekker sorozatomba beleírtam Alvinékat...


2013 februárjában kezdeném a B jogosítványt, és e mellé szeretnék A1-est is. A kérdés az volna, hogy ezt meg lehet-e úgy csinálni, mintha már volna B jogsim, és csak egy kis továbbképzést kéne elvégeznem?

(M kategóriás jogsim van, így elméletileg els?segélyt nem kell csinálnom)

Legjobb válasz: Elõször megcsinálod a B-t, ha az kész, utána megcsinálod a B125-öt, ami = az A1-el, csak nem kell kresz, meg csak pár óra rutin meg forgalmi óra van. Magyarul sokkal olcsóbban kijössz így, viszont elõször meg kell csinálnod kocsira a jogsit.

Elõször megcsinálod a B-t, ha az kész, utána megcsinálod a B125-öt, ami = az A1-el, csak nem kell kresz, meg csak pár óra rutin meg forgalmi óra van. Magyarul sokkal olcsóbban kijössz így, viszont elõször meg kell csinálnod kocsira a jogsit.
Kell Kresz !!!

Meg lehet-e azt csinálni hogy egy S51-N es simsonba bele építeni az indexet úgy minta a testvérébe az S51B-be?

Legjobb válasz: Mindent meg lehet csinálni csak kreativ tehetség kérdése! Azaz van e ötleted hogy mit hova hogy fogas fel!

Mindent meg lehet csinálni csak kreativ tehetség kérdése! Azaz van e ötleted hogy mit hova hogy fogas fel!
A kérdező hozzászólása: az aksinak megvan a helye még járt hozzá gumis lefogató is az indexek égõvel felvannak szerelve csak a bekötés és az aksi töltése a gázossabb
A kérdező hozzászólása: alkatrész az nem gond :DDDDDD
Meg lehet oldani, mivel az N-esek motorblokkja is a B-sekén alapul. Töltõtekercs, feszültségszabályzó, akkumulátor, indexvillogtató, kapcsoló és lámpák kellenek hozzá.

Lehet-e olyat csinálni, hogy a gép küldjön egy sms-t nekem ha bekapcsolták? én úgy oldanám meg, hogy valami ingyen sms küldő oldal segítségével, csak meg lehet-e oldalni?

Valami olyan programot írni ami indulásnál elküld egy smst a telefonomra, hogy bekapcsolták, úgy indulna el a gépen a program mint pl.: a vírusirtó. Köszönöm előre is a segítséget!

Legjobb válasz: Ha nem akarod,hogy más is használja csinálsz jelszót hozzá.

Ha nem akarod, hogy más is használja csinálsz jelszót hozzá.
Megoldható, bár az ingyenes sms küldés annyira nem "egyszerû" dolog, mert általában limitálva van a mennyisége, stb de mondjuk egy e-mail értesítõt könnyen meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: napi 2-5x van bekapcsolva a gép csak szeretném tudni, hogy mikor. azért szeretném mert a telefon nálam van és arra jöhetne az SMS. Tud valaki segíteni?
a Pc on/off time "megmondja" pontosan (igaz, sms-t nem küld), de az ingyenes verz. is, 15 napra visszamenõleg listázza a ki és bekapcsolások idõpontját! http://pcworld.hu/hogyan-tudjuk-meg-mennyi-idot-toltunk-a-ge.. http://users.atw.hu/pc-lap/hasznos/PC_OnOff_Time_2.0.rar telepíteni nem kell, portable. http://www.brothersoft.com/pc-on-off-time-104519.html Kép: http://www.snapfiles.com/screenshots/pconoff.htm

Lehet-e egy net-book-ot notebook-ként használni? Át lehet-e alakítani, vagy mindenképpen - még az elindításához is - internet elérése szükséges?

Láttam a media markt-ban net-book-okat ami lényegesen olcsóbb egy laptopnál, és az lenne a kérdésem, hogy ha nem netezésre akarnám használni, akkor mennyire éri meg? Mennyire engedi magát "formálni"? Vagyis hogy mennyire telepíthet? rá különböz? programok, játékok? (pl.: fotós programok, vagy pl Kmplayer...stb?)

Legjobb válasz: az is csak számítógép, általában optikai meghajtó nélkül. Ha nem ARM procis, akkor tudsz rá tenni bármit, ami a gép adatai szerint elfuthat. Bár a lehetõségeid a gép gyenge hardware felépítése miatt korlátozottak.

az is csak számítógép, általában optikai meghajtó nélkül. Ha nem ARM procis, akkor tudsz rá tenni bármit, ami a gép adatai szerint elfuthat. Bár a lehetõségeid a gép gyenge hardware felépítése miatt korlátozottak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! És mit tanácsolsz, mik azok a paraméterek amiket érdemes jobban szemügyre venni, ha nem csak netezésre használnám? (ne haragudj, nem vagyok egy nagy számteches...) elég címszavakban majd kigooglizom :) ))) Gondolom a tárhely nem akadály, hiszen pl 100Gb-vel már lehet mit kezdeni, illetve már vannak hordozható 500Gb-os merevlemezek is, nemde? Cd helyett meg ott az usb, azzal is lehet telepíteni, vagy rosszul gondolom?
minél nagyobb legyen a procc órajele, és minél több memória legyen benne. én ezt javaslom. USB-rõl lehet telepíteni, úgy ahogy mondod. Sokat grafikai teljesítményben ne várj tõlük.
A kérdező hozzászólása: kösssziiii :) Örök hálám...

Lehet-e egy 45 éves nő szexi? Lehet-e még párt találni énnyi idősen?

Legjobb válasz: Miért ne lehetne szexi? Csak nem 200 kilósan. Lehet párt találni, sok elvált idõsebb pasi is van, aki szintúgy párt keres magának.

Miért ne lehetne szexi? Csak nem 200 kilósan. Lehet párt találni, sok elvált idõsebb pasi is van, aki szintúgy párt keres magának.
Persze.Rengetegen találnak társat maguknak 40-50 év felett is.Ez nem függ a kortól.Ha egy nõ ad magára a késõbbiekben is, akkor miért ne nézhetne jól ki, és miért ne lehetne szexis is akár.
Egyetértek az elõttem irokkal.nem függ a kórtól ha egy nõ törõdik magával akár 45 évesen is könnyen találhat párt magának.
Sexinek tartod magad? :D Most kom! apukámnak kellene valaki aki nem csak a pénzre megy mint a jelenlegi felesége akit el kell szedni tõle mert felháborító amit mûvel. De rosszat nem akarunk neki mert egyedül nem akarom h maradjon... ha jól nézel ki és kedves aranyos vagy akkor összejöhetnél az én apukámmal is. Tehát a kérdésedre válaszolva : igen persze lehet , miért ne;)
anya ennyi idõs és most jött össze a könyvelõjével. :D.

Hogyan lehet a British Airways-nél egy Boeing 747-en pilótává válni? Meg lehet e ezt oldani költségmentesen?

Nincs semmi vizsgám, tehát mindent nulláról kezdenék.

Legjobb válasz: Hát akkor elõbb gyûjts össze több millió forintot és végezd el a pilóta tanfolyamot. Ez nem úgy megy, hogy csak úgy odamegy valaki, hogy pilóta akar lenni, van-e felvétel. Aztán ha azt mondják van, de nincs semmid, nem fogják kifizetni tanfolyam árát. Ez olyan mintha jelentkeznél BKV buszsofõrnek, de nincs buszra jogsid bazki.. Remélem csak kamu a kérdés.

Hát akkor elõbb gyûjts össze több millió forintot és végezd el a pilóta tanfolyamot. Ez nem úgy megy, hogy csak úgy odamegy valaki, hogy pilóta akar lenni, van-e felvétel. Aztán ha azt mondják van, de nincs semmid, nem fogják kifizetni tanfolyam árát. Ez olyan mintha jelentkeznél BKV buszsofõrnek, de nincs buszra jogsid bazki.. Remélem csak kamu a kérdés.
Anyukád engedi hogy ilyen késõn fent legyél? Na menj aludni mert szerdán mész a suliba.
Áhh én esküszöm már amennyi mindent láttam, ott tartok, hogy bármilyen hülyeséget eltudok képzelni. De tényleg, gondoljunk bele, már a BKV-nál is Szóval jelentkezel buszsofõrnek, õk azt mondják, hogy oké, beszélhetünk róla, van felvétel, sõt, munkaerõt keresnek. Erre te mondod, hogy nagyszerû, csak épp nincs buszra jogsim, sõt, semmi vizsgám nincs és, hogy fizessék ki elõbb és akkor dolgozok náluk! Komolyan megnéznék egy ilyet. Szóval a fenti miatt csak 95%-osan valószínûsítem, hogy kamu a kérdés :D
Hát elég merész álom. Amúgy nem. De ha sikerülne, megcsinálni a pilóta és a típusvizsgát (több és több millió Forint) akkor se kerülnél be a Britishbe, egy fapadosnál kezdenél. Több ezer repült óra után térj vissza a kérdésre.
Sok pénz és még több pénz a vizsgákhoz, onnan pedig kis szerencse, hogy legyen hely és alkalmazanak is, mondjuk ha sikerül akkor egy szûk év alatt bõven megtérül a tanfolyam, ha viszont nem sikerül akkor buktad a pénzt.
Van egy olyan lehetoseg, hogy Fix Issues. Azzal javitod ki ezeket a hibakat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!