Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet-e a kutyatenyésztésből (1 db)

Meg lehet-e élni a kutyatenyésztésből?

pl. spitz

Legjobb válasz: nekem van egy ismerõsöm aki berniket tenyészt. És neki inkább ráfizetés még akkor is ha nagyon drága egy kiskutya, ugyanis ha lelkiismeretesen csinálod, mindent a szabályok szerint és úgy hogy a kölyköknek jó legyen, egészségesek legyenek stb, akkor sem lehet belõle megélni.

nekem van egy ismerõsöm aki berniket tenyészt. És neki inkább ráfizetés még akkor is ha nagyon drága egy kiskutya, ugyanis ha lelkiismeretesen csinálod, mindent a szabályok szerint és úgy hogy a kölyköknek jó legyen, egészségesek legyenek stb, akkor sem lehet belõle megélni.
Szerintem ehhez elég sok kutya kellene, de ehhez hozzá tartozna a jó ellátás, orvosi felügyelet, oltások stb.Ezek aránya olyan magas, hogy kész "kutyagyárat" kellene mûködtetni.Ha pedig állatbarát vagy, akkor nem akarhatod hogy sok gazdátlan kutya gyarapítsa a meglévõ állományt.
Meg lehet élni belõle, de manapság nagyon nehéz, és nagyon benne kell lenni a dolgokban. Inkább azok tudnak még belõle megélni, akiknek kitûnõ kutyusai vannak, és rendelkezik a kennel a megfelelõ elismerésekkel. Természetesen nem egy-két kutyus tenyésztésérõl van szó. Nagyon sok eb kell ahhoz, hogy folyamatosan ki tudd elégíteni a leendõ gazditulajdonosok igényeit, és hatalmas reklám kell, hogy már a kiskutyák születése elõtt meglegyenek a vevõk a kölykökre. Nagyon szép, és kegyetlen nehéz vállalkozás ez.
Nem lehetmegélni belõle. Legalábbis az elején tuti nem, igazából majdnem mindegy melyik fajtáról beszélünk. Sokan szaporítanak, nekik van belõle pénz, mert nem fordítanak semmit az orvosi költésgekre, szûrésekre, tehát a szülõkre, kölykökre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem megy be Mudi kutyánk az előző kutya által lakott házba, pedig kitakarítottuk, fertőtlenítettük? Amikor pici korában idehoztuk, akkor bement, de most kint alszik, pedig már hideg van. Mit tehetnénk?

4

Gazdiképzés, hol van összeszedetten leírva?

Szeretnék egy kutyát, de most sem az életkörülményeim, sem a tudásom nem elegendő, de szeretnék felkészülni. Elkezdtem olvasgatni különböző honlapokon, de nem áll össze a kép. Hiába kezdem az elején olyan, alap dolgok nincsenek meg, hogy hogy tiltom le a kutyát... (pl. hogy tanulja meg, hogy a "nem" tiltószó, vagy hogy lehet gyakorolni a behívást??)

4

Mik a tapasztalataitok örökbefogadott kutyusokkal?

12

A kóbor kutyák mit esznek?

Mit találnak? Mivel tudnak táplálkozni?

7

Brit premium tápról mi a véleményetek?

Köszi a válaszokat.

7

Tudtok olyan bérelhető rönkházat, ami nem túl drága és kutyabarát?

És szép, erdős helyen van.

1

Mi idegesít legjobban egy kutyát? Hogyan tudnám visszaidegesíteni a szomszéd kutyát? Hogy érezze amit én is!

A szomszédnak is gratula, az ablakom alá köti ki a kutyáját!

31

Hogy tudnám a kutyámnak megerősíteni az idegrendszerét?

vagy ez vele született dolog ezen nem lehet változtatni? mert tart dolgoktól pl kukátol ha húzóm előtte. nem mondanám teljesen gyenge idegrendszerűnek. mert sok mindentől nem fél de nem az igazi az idegrendszere. kicsit érzékenyebb mint az átlag lehet azért mert még kölyök nagy korára erősödhet az idegrendszere ? mert ugye emberben a gyerek is jobban fél mint egy felnőtt.

6

Vannak buta kutyák? Olyan akit ugyanúgy nevelsz, tanítasz mint egy másikat de nem érti, nem tudja?

Van egy francia bulldogja az egyik osztálytársamnak (lány) már 3 éves, de az se megy neki hogy "ül". Minden nap foglalkoznak vele, ideig-óráig tudja is a dolgot, majd következőre (mikor már jutalom nélkül ment a dolog hetek óta!!!) mondta neki: Ül! kutya meg nézett rá nagyon bután és lehetett neki újra tanítani. Ilyen van? :O

21

Vennétek ilyen feltételekkel kutyát?

Adott egy tenyésztő (tényleg az), jó eredményekkel, egészséges, szép kutyákkal. Mellette egy másik fajtával is foglalkozik, csak éppen azokat az almokat nem törzskönyvezteti le. Én azt gondoltam, hogy ha már tenyésztő, akkor az egészségügyi szűréseket megcsináltatja a másik fajtánál is. Vagy ugyanúgy szaporítónak minősül?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!