Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet valahogy, hogy (391 db)

SZÉP kártyán lehet valahogy utólag juttatást módosítani? Vagy valahogy meg lehet oldani, hogy pl a szabadidős juttatást vegyék figyelembe a vendéglátásban?

3 lehet?ség volt választani. Szállás, vendéglátás, és szabadid?! Persze, hogy most arra van szükségem, amit annak idején nem kértem! :(

Legjobb válasz: Nem lehet. Ha lehetne, akkor semmi értelme nem lenne a 3 zsebnek. Egy kivétel van, szálláshely szolgáltatást mindháromból lehet fizetni.

Nem lehet. Ha lehetne, akkor semmi értelme nem lenne a 3 zsebnek. Egy kivétel van, szálláshely szolgáltatást mindháromból lehet fizetni.

Ilyet meg lehet valahogyan valósítani? Ha igen, hogy?

Van egy notebookom és egy pc-m (monitorral együtt értelem szer?en). Az a helyzet, hogy a pc-hez tartozó monitorom az ilyen négyzet alakú, nem pedig szélesvásznú. Szeretnék egy videót készíteni (felvenni), de ahhoz jobb lenne a szélesvásznú kép. A kérdésem: A pc-met össze tudom e valahogy úgy kötni a notebookal, hogy a notebook képerny?jén lássam, hogy mit csinálok éppen a pc-men? Szóval igazából nekem csak a képarányt kéne megváltoztatni, csak a monitorom az szar ezügyben. Mindent a pc-men csinálnák, a notebookon csak látnám a képet, és ott vennék fel pl egy játékot (ezt is a pc-re mentené).

Legjobb válasz: Vagy pedig át lehet állítani valahogy a képarányt, hogy ne ilyen 4:3-mas legyen a felvételnél, hanem 16:9-es? :D

A kérdező hozzászólása: Vagy pedig át lehet állítani valahogy a képarányt, hogy ne ilyen 4:3-mas legyen a felvételnél, hanem 16:9-es? :D
A kérdező hozzászólása: Magyarán a pc-mel játszok, meg veszem fel a játéko fraps-szel, de a notebookon látszik a kép (és az nem végez semmi munkát)?
Nem, csak fordítva lehetséges. A laptopra köthetsz külsõ monitort, de magát a gépet nem tudod monitorként használni. De egyébként annyi a dolgod, hogy a monitorodon egy szélesvásznú felbontást választasz ki. Nyilván el lesz nyomorítva a kép, de a rögzített videó meg pont jó lesz.
õ lehetséges ha veszel avermedia kártyát azzal tudsz ilyet. program vagy valami nem tudom hogy van-e
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor ez nem kóser így nekem. :D Köszi a válaszokat!

32 hetesen meg lehet valahogy saccolni, hogy milyen hosszú lehet a baba? Pl. A combcsont hosszából lehet valahogy következtetni?

Legjobb válasz: A 32. hetes magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 400 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 85 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 81 milliméter * FL (combcsonthossz): 61 milliméter * Súly: 1800 gramm * HC (fej körfogat): 297 milliméter * AC (has körfogat): 212 milliméter

A 32. hetes magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 400 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 85 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 81 milliméter * FL (combcsonthossz): 61 milliméter * Súly: 1800 gramm * HC (fej körfogat): 297 milliméter * AC (has körfogat): 212 milliméter
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Meg lehet valahogyan nézni, hogy mennyi tinta van még a nyomtatópatronban? Nem a rázogatásra gondolok, hanem, hogy kiíratható-e a számítógéppel valahogyan?

Nekem -speciel- HP deskjet 5652, tintasugaras van.

Legjobb válasz: Ezekhez adnak programot, ami kiteszi a képernyõre a menüben, hogy áll tintával. Nekem is HP van és annak a telepítóje ezt tudja kontrollálni. A patront töltéskor le kell resetelni, különben töltés után is üreset jelez. persze az újjal nincs ilyen gond, csak az sokkal többe kerül. Rázogatással nem is lehetne egyébként sem megnézni, legfeljebb súly méréssel, ha mértél már üreset és telit, akkor kb ismered a különbséget a kettõ súlya között. Persze ahhoz ékszer mérleggel kellene mérni.

Ezekhez adnak programot, ami kiteszi a képernyõre a menüben, hogy áll tintával. Nekem is HP van és annak a telepítóje ezt tudja kontrollálni. A patront töltéskor le kell resetelni, különben töltés után is üreset jelez. persze az újjal nincs ilyen gond, csak az sokkal többe kerül. Rázogatással nem is lehetne egyébként sem megnézni, legfeljebb súly méréssel, ha mértél már üreset és telit, akkor kb ismered a különbséget a kettõ súlya között. Persze ahhoz ékszer mérleggel kellene mérni.
Válaszoltam privátban.
A kérdező hozzászólása: Kedves Balu1! Az én nyomtatóm már 9 éves. Nem tûnt fel eddig, hogy az általad jelzett funkciókat tudná. Gyanítom, nem tud annyit a gép, mint a tiéd. De azért köszönöm a fáradozásodat!
A kérdező hozzászólása: Kedves Balul! Segítõ szándékod lekötelez. Fogadd õszinte köszönetemet! Nem rajtad múlik, hogy nem boldogulok. Olyan szépen, egyértelmûen leírtad a teendõket, mégis falba ütköztem. Ha az általad megadott címre megyek és próbálok letöltést indítani, ezt üzeni:Not Found The requested URL /letoltes_index.php was not found on this server. Ha a letöltõkozpontba lépek és ott elindulok a driverek/nyomtatók/HP/ deskjet5652 útvonalon, ott meg 5600_hun_xp.exe fájl mentésére biztat és nyomtatót akar telepíteni. De nekem már telepítve van, így ezt nem mertem meglépni. (Eleve ki kellene húzgálnom a nyomtatót, hogy úgy fusson a program és majd üzen, hogy mikor csatlakoztassam. Ezt vettem ki az utasításból.) Semmi nyomát nem találtam széria-tulajdonságoknak, szolgáltatásoknak. Sajnálom és szégyellem, de nem értem célba. Köszönöm: T. Emese

Meg lehet valahogy oldani hogy a mostani gépeken lehessen valahogy játszani régi játékokkal? Gondolok itt pl. egy X-com terror from the deep-re, vagy egy settlers2-re stb.

kéne egy kis nosztalgia:)

Legjobb válasz: Settlers 2 nekem ment XP-n meg most Windows 7-en is elindul. Mi a hiba nálad?

Settlers 2 nekem ment XP-n meg most Windows 7-en is elindul. Mi a hiba nálad?
A kérdező hozzászólása: konkrétan az x-com-mal vannak bajok már 2 helyrõl is letöltöttem de egyik se jó, a settlerssel nemtom mi van azt csak azért írtam h az is ilyen jó kis régi játék
A kérdező hozzászólása: na van is egy új probléma sikerült leszednem egy olyat ami elindul de itt meg a kép van teljesen szétcsúszva ezt hogyan lehetne kiküszöbölni h jó legyen?
DOSbox :)
Próbáld meg a DOSbox game louncher-el. Lényegében ugyanaz mint a DOSbox, csak lényegesen egyszerübb kezelni.

Meg lehet valahogy oldani hogy a mostani gépeken lehessen valahogy játszani régi játékokkal?

gondolok itt pl. egy X-com terror from the deep-re, vagy egy settlers2-re stb.kéne egy kis nosztalgia:)

Legjobb válasz: Nem ismerem ezeket a játékokat, de miért ne lehetne játszani velük? Még ha DOS-os játék akkor is menni fog.

Nem ismerem ezeket a játékokat, de miért ne lehetne játszani velük? Még ha DOS-os játék akkor is menni fog.
A kérdező hozzászólása: volt ami ment de többségébe nem mennek, ilyen 90-es évek eleje, közepe idejû játékok és sztem marha jók:D

Valaki le tudná írni, az eredeti gátlókat meg lehet valahogy rövidíteni hogy üljön az autó?

Mivel ültet?rugókra szerettem volna cserélni az eredetieket, de mint kiderült azokhoz már másik gátlók kellenének, utánanéztem neten és olvastam különféle átalakításokról de azt nem találtam meg hogy lehetne kivitelezi ezt.

Legjobb válasz: Azért nem találtad, mert a lengéscsillapítót otthon nem lehet átalakítani. A lengéscsillapító szára nagy keménységû edzett acélból készült, igen finom megmunkálással, hogy kibírják az oldalirányú erõket és ne kezdjék ki a tömítéseket. A szárat azért nem lehet rövidíteni, mert ezt lehetetlen reprodukálni. Ha el is tudod vágni (kemény ám az anyag), akkor sem lehet úgy hegeszteni (az edzettség miatt ez amúgy is problémás), hogy egytengelyû legyen. És akkor még meg is kellene munkálni, hogy ne tépje szét a tömítést... A felsõ részt pedig nem jó dolog bántani: némelyik típusban nagynyomású gáz található, ami az elsõ próbálkozásra robban. De ha nem is gáztöltésû, akkor sem tudod elérni, hogy megfelelõen tartsa a nyomást és a dugattyú is tömítsen a fal mellett.

Azért nem találtad, mert a lengéscsillapítót otthon nem lehet átalakítani. A lengéscsillapító szára nagy keménységû edzett acélból készült, igen finom megmunkálással, hogy kibírják az oldalirányú erõket és ne kezdjék ki a tömítéseket. A szárat azért nem lehet rövidíteni, mert ezt lehetetlen reprodukálni. Ha el is tudod vágni (kemény ám az anyag), akkor sem lehet úgy hegeszteni (az edzettség miatt ez amúgy is problémás), hogy egytengelyû legyen. És akkor még meg is kellene munkálni, hogy ne tépje szét a tömítést... A felsõ részt pedig nem jó dolog bántani: némelyik típusban nagynyomású gáz található, ami az elsõ próbálkozásra robban. De ha nem is gáztöltésû, akkor sem tudod elérni, hogy megfelelõen tartsa a nyomást és a dugattyú is tömítsen a fal mellett.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod!:)
Én úgy tudom, h 35-40mm-ig megoldható az ültetés ültetõrugókkal. Ennél nagyobb ültetéshez kell gátlókat cserélni. Legalábbis a legtöbb autónál ez van. Szóval vagy érd be ennyivel vagy marad a gátlók cseréje. Ha rosszul tudom vagy a tied egy speciális eset, akkor sorry.

Szeretném megvenni az autósülést. Van olyan, hogy 0-18 hónapos korig, de abba csak ültetni lehet a babát, vagy valahogy meg lehet dönteni, hogy feküdjön?

Az els? hónapokban még nem tud ülni a baba, hogyan lehet abba beletenni?

Legjobb válasz: Mi 8 hónaposan vettünk neki egy 0-18kg való ülést ami most jó neki. Összehasonlítottam a hordozóval, ha döntve van az ülés, akkor ugyanolyan a dõlésszöge mint a hordozóé. Szóval elvileg bele lehet tenni. Mi megdöntöttük az ülés lábfelöli részét, így mégjobban fekszik a baba kényelmesebb neki, mert Õ még csak hátrafelé utazhat (8kg). Mivel a hordozónk nem a szabványnak megfelelõ így azt a második babánál nem használhatjuk, úgyhogy szerintem mi is ezt a 0-18kg ükést használjuk majd megdöntve. Még nem tudom milyen lesz de a hordozóban is féligülõ helyzetben van a baba. Ami miatt praktikátlan hogy ha alszik a baba, nem tudod kivenni olyan könnyen mintha a hordozót kapnád fel, macera így a bevásárlás is.

Mi 8 hónaposan vettünk neki egy 0-18kg való ülést ami most jó neki. Összehasonlítottam a hordozóval, ha döntve van az ülés, akkor ugyanolyan a dõlésszöge mint a hordozóé. Szóval elvileg bele lehet tenni. Mi megdöntöttük az ülés lábfelöli részét, így mégjobban fekszik a baba kényelmesebb neki, mert Õ még csak hátrafelé utazhat (8kg). Mivel a hordozónk nem a szabványnak megfelelõ így azt a második babánál nem használhatjuk, úgyhogy szerintem mi is ezt a 0-18kg ükést használjuk majd megdöntve. Még nem tudom milyen lesz de a hordozóban is féligülõ helyzetben van a baba. Ami miatt praktikátlan hogy ha alszik a baba, nem tudod kivenni olyan könnyen mintha a hordozót kapnád fel, macera így a bevásárlás is.
Sajnos nem tudom, de menj be egy bababoltba és kérdezd meg. Biztosan szívesen elmagyarázzák.
Mi nyáron vettünk 1 Bervi Garnd Pixet, mert még nem volt 9 kg, de már kilógott a hordozóból.Ez az ülés 0-18 kg-ig jó, olyan mint 1 kis fotel és több fokozatban dönhetõ, így nézelõdi, aludni is kényelmesen tud és üvegbõl is egyszerûen meg lehet benne eteni.

Hogyan lehet ilyen Google Site-ot csinálni? Az oldalsó menüsor hogyan lett például eltüntetve? Vagy ez egy ilyen sablon? Ha látok egy oldalt, meg lehet valahogyan tudni, hogy milyen sablont használ?

https://sites.google.com/site/krajcsi/english

Legjobb válasz: Nézd meg az ucoz.hu oldalt. Találsz sablonokat amit csak fel kell tölteni. A sablonokat át is tudod variálni. Az URL címek is egyszerûbbek, mint a google weboldalaké. http://panyozoli.ucoz.hu/ ez átvariálva lett ilyen. Lehet csinálni fórumot, albumot, vendégkönyvet is

Nézd meg az ucoz.hu oldalt. Találsz sablonokat amit csak fel kell tölteni. A sablonokat át is tudod variálni. Az URL címek is egyszerûbbek, mint a google weboldalaké. http://panyozoli.ucoz.hu/ ez átvariálva lett ilyen. Lehet csinálni fórumot, albumot, vendégkönyvet is
A kérdező hozzászólása: Én Google Site-ot akarok, te most valami mást mondasz, nem? Nem ez volt a kérdésem.
Én csak segíteni akartam

A motoroknál a kétoldalra kihelyezett kipufogó szükséges vagy valahogy meg lehet oldani hogy csak egy legyen?

Pl sv 1000, ducati monster, bulldog.

Legjobb válasz: Én annyiban vitatkoznék az elõzõvel - aki mellesleg korrekt választ írt szerintem - hogy egy eredeti két kipufogós rendszert nem kellene újraterveztetni egy mûhellyel. Dobot még lehet gyártani ,de egy teljes rendszer újratervezéshez olyan áramlástani ismeretek és motortípus ismeretek kellenek amelyek nem nagyon állnak sok helyen rendelkezésre. Nem véletlen, hogy teljes ( és jó ! ) kipufogó rendszert csak neves gyártók forgalmaznak. ( Pl Akrapovic és Yoshimura ) Ha megfigyeled ezek a rendszerek követik általában a gyári kialakítást, persze lehetnek eltérések. Ha az ilyen neves gyártók között találsz a motorodra olyan rendszert ami eltér a gyáritól kialakításban azt bátran alkalmazhatod. Egyéb esetben én ne tennék a motoromra noname cuccokat. Egy gondatlan leömlõ és a hozzákapcsolódó rendszer több kárt csinál mint hasznot. Egyébként a versenyrendszerekt nem is lehet csak úgy rápakolni a motorokra, hanem pl motorvezérlés térképet is át kell írni.

Én annyiban vitatkoznék az elõzõvel - aki mellesleg korrekt választ írt szerintem - hogy egy eredeti két kipufogós rendszert nem kellene újraterveztetni egy mûhellyel. Dobot még lehet gyártani , de egy teljes rendszer újratervezéshez olyan áramlástani ismeretek és motortípus ismeretek kellenek amelyek nem nagyon állnak sok helyen rendelkezésre. Nem véletlen, hogy teljes ( és jó ! ) kipufogó rendszert csak neves gyártók forgalmaznak. ( Pl Akrapovic és Yoshimura ) Ha megfigyeled ezek a rendszerek követik általában a gyári kialakítást, persze lehetnek eltérések. Ha az ilyen neves gyártók között találsz a motorodra olyan rendszert ami eltér a gyáritól kialakításban azt bátran alkalmazhatod. Egyéb esetben én ne tennék a motoromra noname cuccokat. Egy gondatlan leömlõ és a hozzákapcsolódó rendszer több kárt csinál mint hasznot. Egyébként a versenyrendszerekt nem is lehet csak úgy rápakolni a motorokra, hanem pl motorvezérlés térképet is át kell írni.
A kérdező hozzászólása: ja, és sosem raknék, rakok semmi nívótlant a motoromra. :) azt szoktam mondani, hogy általában 2 féle motoros van, az egyik olyan mint nálunk az egészségügy... inkább csak beteg és tünet kezelés... a másik az aki próbálja megelõzni a gondokat, betegségeket. kicsit jobbat, kicsit korábban. gondolom ti is igy vagytok vele. ezért is kérdezem a hozzáértõket, mert a szerelõ az azonnal rábólint csak legyen munka. bár itt egy kicsit jobb a szerviz tapasztalat mint otthon, mert nincs fusi és jobban ellenõrzik õket. tudom nem ide vág, de ha véletlenûl motort vennétek, és van valakitek angliában, akkor használjátok ki, ha olyan motort vesztek amin van mûszaki (MOT) akkor az biztos rendben van. itt ezt nagyon komolyan veszik...1mm miatt nem akarták oda adni a mûszakit csak ha új gumit viszek rá. pedig volt még rajta szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!