Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet magas (109 db)

Attól hogy a laborom eredménye alapján nincs magas cukrom attól még lehet magas? Hisz előtte 12 órával nem ettem nos?

a cukrom a labor szerint jó,de a vér-vizelet vizsgálat el?tt 12 órával ettem utoljára,tehát elképzelhet? hogy magas a cukrom amúgy,csak mivel ilyen sokáig nem ettem leesett?

Legjobb válasz: terheléses vizsgálat nem volt?

terheléses vizsgálat nem volt?
A cukorvizsgálatra pont, hogy éhgyomorral kell menni. Ha az éhgyomri 6, 5 felett, vagy bármikor mért vércukor 11 mmol/l felett van, akkor cukorbeteg az illetõ. Ha terheléses vizsgálatnál a terhelés után 2 órával nem normalizálódik, akkor még csak a normális és a cukorbetegség közötti állapot áll fenn.

Ha úgy megyek el vervetelre hogy előtte egy napig szenhidratmentesen etkeztem, attòl még lehet magas a cukrom?

Legjobb válasz: Vervetel elõtt kb 20 órával ettem utoljára. Át lehet ezzel verni úgymond a laboreredmenyt? Vér és vizelet vizsgálatra gondolok.

A kérdező hozzászólása: Vervetel elõtt kb 20 órával ettem utoljára. Át lehet ezzel verni úgymond a laboreredmenyt? Vér és vizelet vizsgálatra gondolok.
Cukorbeteg vagy és azért kérded? Mert ez esetben felesleges erõlködnöd, a HgbA1c hónapokra visszamenõleg ad tájékoztatást a vércukorszintrõl.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok cukros, a véreredmény szerint legalább is. Vérnyomásom kicsit magas mindössze. Csak èrdeklõdöm hogy lehet e befolyásolni az eredményt i ly módon pl a vercukrot.
Olyankor lehet optimális vércukor eredményt kapni, ha az ember vérvétel elõtt minimum 16 órával szénhidrát szegényen étkezik. Ha ilyenkor magas a cukor az egyértelmûen diabetológiai problémára utal.

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.


Ti semmit. Mivel már voltak gondjai, hívjátok az ügyeletet!
Esetleg a mentõket is lehet hívni
A kérdező hozzászólása: Láza is van. :/
A láza a kisebb gond. Mennyire magas a vérnyomásà? Mennyi ideje vette be a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Kb. 3 órája, az esti gyógyszere az. És 160körül volt a vérnyomása, De most 149körül van.
Esélyesen a fertõzés miatt magasabb a vérnyomás, mindenképpen hívjátok az ügyeletet és kérdezzétek meg, mi a teendõ, mert lehet, hogy a vérnyomást mindenáron le kell nyomni nála, ha már volt ilyen probléma.

Ha normál az AFP eredmény, akkor is még lehet baj? Vagy csak akkor kell más vizsgálatra menni, ha magas ill. alacsony?

Még nincs a kezemben az eredmény, de ma hívtam a terhesgondozót, és azt mondták hogy normál érték? lett az AFP-m! Ilyenkor tuti a jó eredmény vagy ekkor is kételkedhetünk benne, hogy vajon pontban a 16. hétben lett levéve a vér, és a jó érték, az tényleg jót jelent, és nincs miért izgulni? Remélem nem kérdeztem hülyét! Írjatok hogy nektek mit mondott err?l a dokitok! :) Köszi

Legjobb válasz: az AFP egy elég felesleges vizsgálat, azonban mint a cukorterhelés, ez is kötelezõ. a magas illetve alacsony AFP sem feltétlen jelent bajt, hiszen sokaknak rossz ez az érték, mégis egészséges a baba. a normál AFP elméletileg sosem mutatott még beteg babára, de kitudja miket nem tudunk még, azonban kár ilyeneken gondolkodni :) a 18. heti uh-n úgyis meglátod hogy egészséges a baba és nem kell félni :)

az AFP egy elég felesleges vizsgálat, azonban mint a cukorterhelés, ez is kötelezõ. a magas illetve alacsony AFP sem feltétlen jelent bajt, hiszen sokaknak rossz ez az érték, mégis egészséges a baba. a normál AFP elméletileg sosem mutatott még beteg babára, de kitudja miket nem tudunk még, azonban kár ilyeneken gondolkodni :) a 18. heti uh-n úgyis meglátod hogy egészséges a baba és nem kell félni :)
Nyilván szabad ilyenre gondolni, de attól még sajnos lehet gond. De nem lesz. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! Holnap megyek a 18. heti UH-ra! :) Ha érdekel megírom mi volt! :)
Valószínû, hogy mindkettõ lesz, de a vérvétel nem ott rögtön azonnal, hanem majd laborban.
Lesz vérvétel is.
(Szerintem ezt mások sok évig tanulják, és nem pont itt, a gyk-n... :-)
A kérdező hozzászólása: Általában az ilyen dolgokra van egy-egy egyenlet. Mint az arcnál (pl.: az orr töve a szemek és az áll közötti távolság felénél helyezkedik el.)

Ahhoz h vki fotomodell legyen, milyen magasnak kell lenni? 165 cm vagyok, fotomodell még lehet belőlem?

Legjobb válasz: Ha jó az alakod ( vékony vagy, lapos fenék nagy mell), és szép az arcod persze. Lehet hogy elég alacsony vagy a többi 180 centis modellhez képest de attól még lehetsz modell. Magassarkúban kell pózolni szinte mindenhol ( Én tudom mivel modellkedtem és még most is modellkedem igaz én 173 körül vagyok de akkor is.) És az újságban szerintem senki sem a magasságodra kíváncsi hanem a testedre fõleg a melleidre :D. Egy Playboy újságban senki sem a magasságod fogja figyelni,( Hanem inkább mást fõleg férfi társaink) de akármilyen újságban vagy benne teljesen mindegy, hogy 165 centi vagy-e vagy 180.

Ha jó az alakod ( vékony vagy, lapos fenék nagy mell), és szép az arcod persze. Lehet hogy elég alacsony vagy a többi 180 centis modellhez képest de attól még lehetsz modell. Magassarkúban kell pózolni szinte mindenhol ( Én tudom mivel modellkedtem és még most is modellkedem igaz én 173 körül vagyok de akkor is.) És az újságban szerintem senki sem a magasságodra kíváncsi hanem a testedre fõleg a melleidre :D. Egy Playboy újságban senki sem a magasságod fogja figyelni, ( Hanem inkább mást fõleg férfi társaink) de akármilyen újságban vagy benne teljesen mindegy, hogy 165 centi vagy-e vagy 180.

Ma kellett volna meg jönni, de még semmi jele! A hőm még mindig magas! Nem fáj semmi pedig szokott mesi előtt. Baba lehet a dologban?

Legjobb válasz: Szia. Nagyon reméljük, hogy igen, persze csak ha ezt szeretnéd. De ezt mi innen nem tudjuk megmondani. Ha nem jön meg, vegyél szépen egy tesztet, és holnap csináld meg. Nekem a mensi kimaradásának a napján két csíkos lett, de ez nem lepett meg, mert nekem óramû pontosságu szokott lenni. Sok sikert!

Szia. Nagyon reméljük, hogy igen, persze csak ha ezt szeretnéd. De ezt mi innen nem tudjuk megmondani. Ha nem jön meg, vegyél szépen egy tesztet, és holnap csináld meg. Nekem a mensi kimaradásának a napján két csíkos lett, de ez nem lepett meg, mert nekem óramû pontosságu szokott lenni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!igen mert már nagyon szeretnénk!Gratulálok neked
Lehet, hogy baba van a dologban. Reménykedjünk benne, hogy az lesz! :)
Tesztelj és megtudod!!! És oszd meg velünk is az eredményt, drukkolunk neked!

Lányom 10 éves és epés refluxot állapítottak meg eddig magas koleszterinnel is küszködött. És diétára fogták, nem ehet akármit. No én ezt elmeséltem a kollégáimnak és nem értették, hogy lehet ennyi mindent megvonni tőle. Én erre mit válaszoljak?

Mert lehurrognak, nyugodtan egyen mindenb?l egy keveset

Legjobb válasz: Én a kollégáidnak azt mondnám, hogyha ennyire értenek hozzá, kezdjenek el praktizálni... A lányodról van só, ne engedd hogy pár hülye befolyásoljon, ha nagyon nem értesz egyet azzal amit az orvos írt, akkor vele vitasd meg. Mellesleg az az orvos nagyon is normális, hogy nem egybõl gyógyszerekkel akar tömni egy 10 éves gyereket. Én is refluxos vagyok, nekem egybõl felírtak egy bogyót. Késõbb rájöttem, hogy felesleges mérgezni magam, egyszerûen csak nem kell a kajának csöpögni a zsírban vagy a tejfölben, és és egy két fûszerrõl mondtam még le. Olykor a paradicsom is betesz ha nem bírok neki ellenállni :D L/19

Én a kollégáidnak azt mondnám, hogyha ennyire értenek hozzá, kezdjenek el praktizálni... A lányodról van só, ne engedd hogy pár hülye befolyásoljon, ha nagyon nem értesz egyet azzal amit az orvos írt, akkor vele vitasd meg. Mellesleg az az orvos nagyon is normális, hogy nem egybõl gyógyszerekkel akar tömni egy 10 éves gyereket. Én is refluxos vagyok, nekem egybõl felírtak egy bogyót. Késõbb rájöttem, hogy felesleges mérgezni magam, egyszerûen csak nem kell a kajának csöpögni a zsírban vagy a tejfölben, és és egy két fûszerrõl mondtam még le. Olykor a paradicsom is betesz ha nem bírok neki ellenállni :D L/19
Simán csak azt válaszolhatod, hogy a te lányod, az egészsége a legfontosabb a számodra, ezért mindent megteszel ennek érdekében. De amúgy nagyon fiatal ilyen problémákhoz, kivizsgálták rendesen? És kap epe, májsalaktalanító szereket, stb?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!