Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet az IP (64 db)

Hogyan lehet az IP cimet meg változtatni?

Legjobb válasz: Nem dinamikus IP címem van akkor lehet váltosztatni??

A kérdező hozzászólása: Nem dinamikus IP címem van akkor lehet váltosztatni??
Ha nem dinamikus, akkor nem lehet.

Meg lehet azt nézni, hogy egy üzenet milyen IP címről érkezett?

Gondolok itt bármilyen üzenetre, e-mail, chat. Vagy hogy lehetne valakinek az IP címét megtudni?

Legjobb válasz: És ha tudod az IP-t, akkor hogyan tovább???

És ha tudod az IP-t, akkor hogyan tovább???
A kérdező hozzászólása: Például az én IP címem év eleje óta biztos nem változott.
* más az IP címe
Úgy sem fog menni, hiszen az ismerõseidnek is mindig más az email címe és lehet hogy ami tegnap a Józsié volt az jövõ héten a Klárié. Ezért írtam elsõként amit írtam, megspórolva egy csomó találgatást is ötletet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket. A találgatások elkerülése végett: belépett valaki a facebook fiókomba, és kíváncsi lennék rá ki az. A face kiírja az IP címet. Mivel kapok elég sok e-mailt az ismerõseimtõl, gondoltam hátha beazonosíthatom valamelyiket. De annyira nem érdekel, mert úgy nézem, hogy nem nyúlt bele semmibe, én meg megszakítottam azt a kapcsolatot ás megváltoztattam a jelszavam.
Itt két oldalon keresztül adjátok neki az infókat, kideríti az IP-t és utána jön a következõ kérdéssel, hogy lehet IP-bõl megtudni a tulaj nevét és címét... Ezt akarom elkerülni az elsõ kérdésemmel, hogy ne kelljen megint végigzongorázni az egészet, mind már annyiszor tettük... Ha meg nem kíváncsi az IP tulajdonosára, akkor minek az IP, mert ha csak az kell, akkor írok neki egyet, mert mire kideríti az IP-t addigra az lehet hogy már az enyém lesz, mert ugye minden nap más és más a legtöbbünk IP-je...
Ez sok mindentõl függ. Például egy e-mailben benne szokott lenni a feladó IP címe, de abban sem mindig, a gmail webes felületébe csak az õ szerverük IP-je kerül bele. Chatnél is technológia függõ, ha p2p jellegû a chat, akkor megtudható, ha valami központi szerveren át megy a kommunikáció, akkor valószínûleg nem, ha nincs erre külön opció.
Meg lehet nézni, hogy milyen motor van egy repülõben? Ha hozzáférsz... Ez is ilyen. Konkretizálj! Fehersrac: bocs, de mellényomtam, szóval csak félig lett hasznos a válaszod! :D G.
E-mail fejlécben többnyire benne van a küldõ IP-je. Chatnél a továbbító közegtõl függ: IRC-n pl. le tudod kérni az IP-t, máshol nem biztos.
Például az én IP címem meg két- háromnaponta változik. Még mielõtt meggyanúsítanál ártatlanul valakit...

Hol lehet a legolcsóbban meg venni az iPod Touch 3g-t?

és mennyiért.

Legjobb válasz: Melyikre gondolsz? A 8GB osra, avgy a 32-64re?Ha elöbbi, akkor semmi esély, ha útóbbi, akkor van egy parányi, hogy kapsz még valahol újonan.

Melyikre gondolsz? A 8GB osra, avgy a 32-64re?Ha elöbbi, akkor semmi esély, ha útóbbi, akkor van egy parányi, hogy kapsz még valahol újonan.
A kérdező hozzászólása: 8-as kéne :S


Az asztali gépnek meg a laptopnak amit egyenlőre wifi vel használom ugyan az az ip cimje mindkettönek? Mert n core-n nem engedik a multi-t és lehet kidobhatnak érte tehát a két gépnek ugyan az az ip cimje hogy tudjak egy acc al két gépre tölteni?

Legjobb válasz: De engedi a multit, csak ezt a megjegyzés menüben fel kell tüntetni az accountodban az extráknál. Amúgy pedig keversz pár dolgot. A te internetszolgáltatód osztott neked egy ip-t. A net befut otthon egy helyi hálózatra, ahol a gépeknek mindenképp külön ip-je van, mert ip ütközés miatt a hálózat nem menne. DHCP be van kapcsolva ezek szerint, így induláskor a gépek kapnak a routertõl egy random ip-t. Ettõl a te netes ip címed még ugyanaz, akárhány gép is csatlakozik a routerhez.

De engedi a multit, csak ezt a megjegyzés menüben fel kell tüntetni az accountodban az extráknál. Amúgy pedig keversz pár dolgot. A te internetszolgáltatód osztott neked egy ip-t. A net befut otthon egy helyi hálózatra, ahol a gépeknek mindenképp külön ip-je van, mert ip ütközés miatt a hálózat nem menne. DHCP be van kapcsolva ezek szerint, így induláskor a gépek kapnak a routertõl egy random ip-t. Ettõl a te netes ip címed még ugyanaz, akárhány gép is csatlakozik a routerhez.
A kérdező hozzászólása: kösz szépen

Meg lehet nézni valahogyan valakinek az IP címét?

Írogatok egy másik oldalol lev? fórumba, és "kicsit gyanús lett" nekem ott 3 emberke, lehet, hogy mind a 3 ugyanaz a személy. Nem lehet ezt valahogyan kideríteni? Hogy talán 1 gépr?l regizett be, vagy nem is tudom...

Legjobb válasz: A közkedvelten használt fórummotorok logoljk az IP-címeket (phpBB, e107, stb). Így a fórum adminja ki tudja adni neked a hozzászólók IP-jét, de: ha valaki DSL elérést használ, akkor kb minden kapcsolódáskor más IP-címet kap. Ha suliból, internetkávézóból használja valaki az internetet, ott több gépnek ugyanaz az IP-je van egyszerre (router). Ha e-mail kapsz, abból meg nem feltétlen állapítható meg a küldõ gép IP-je, pl webmailnél a küldõ a webmail szervere lesz (freemail, gmail, stb).

A közkedvelten használt fórummotorok logoljk az IP-címeket (phpBB, e107, stb). Így a fórum adminja ki tudja adni neked a hozzászólók IP-jét, de: ha valaki DSL elérést használ, akkor kb minden kapcsolódáskor más IP-címet kap. Ha suliból, internetkávézóból használja valaki az internetet, ott több gépnek ugyanaz az IP-je van egyszerre (router). Ha e-mail kapsz, abból meg nem feltétlen állapítható meg a küldõ gép IP-je, pl webmailnél a küldõ a webmail szervere lesz (freemail, gmail, stb).
Két lehetõség van. Vagy kicsikarsz tõlük 1-1 emailt, és abból megtudod nézni, vagy pedig írsz az oldal üzemeltetõinek és hátha segítenek.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Írtam az adminnak, hátha tudnak segíteni...

Ip cím alapján meg lehet tudni valakinek az e-mail címét meg msn címét?

Legjobb válasz: Nem. Az ip cím nem emberhez kötõdik, hanem egy adott pillanatban egy géphez. Áltlában ha újra csatlakozol a netre, akkor új IP-t kapsz, bár bizonyos szolgáltatóknál lehet hogy hónapokig megmarad a címed. (Persze lehet fix IP címet is kérni (általában felárért), de ez akkor sem emberhez kapcsolódik)

Nem. Az ip cím nem emberhez kötõdik, hanem egy adott pillanatban egy géphez. Áltlában ha újra csatlakozol a netre, akkor új IP-t kapsz, bár bizonyos szolgáltatóknál lehet hogy hónapokig megmarad a címed. (Persze lehet fix IP címet is kérni (általában felárért), de ez akkor sem emberhez kapcsolódik)
A kérdező hozzászólása: És egy hecker nem tudja megtudni az msn címemet amit csak bizonyos embereknek adok meg, ha senki nem mondja meg neki?
http://whois.domaintools.com Errõl ennyit. Ha az otthoni IPd tudja és ezt lefuttatja akkor megtudja ki tartozik az elõfizetõhöz. Az msn címed egy sima email cím, amit ha megadsz más oldalakon regisztrációkor akkor tudni fogja. Szúrópróbaszerûen a rendelkezésére álló emailek között próbálgat pl. Egyébként nem hinném - már félre ne érts nem mondom, hogy senki vagy -, hogy egy komoly hekker próbálkozna nálad. Rendes router config, tûzfal és annyi. Feltörhetetlen rendszer nincs, de akik értenek hozzá nem egy mezei user gépét csesztetik. Persze, ha minden szart leszedsz és telepítesz akkor bekaphatsz valami finomságot, de az megint csak human failure.
utolsónak: Az a kedves kis oldal megcseszheti a dinamikus IP címet. Sose mondja meg, hogy kié az elõfizetés. Nekem teljesen mást hozott ki... Amúgy az IP címbõl még azt is nehéz kideríteni, hogy egy órája ki használta, mert folyamatosan cserélõdik. G.

Mi lehet az oka annak, hogy Freemailen levélküldéskor az a hibaüzenet jelenik meg, hogy kitiltott IP cím? Mit jelent ez?

Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Ha még angolul írná ki, akkor leoszthatnálak, hogy egy fordítót nem tudsz találni, de könyörgöm magyar a kiírás. Túlságosan el van már terjedve a számítógép... Lényegében annyit jelent, hogy a szolgáltatód által osztott azonosítód (IP) rajta van a freemail feketelistáján. Fordulj az origósokhoz (merthogy övék a freemail) és egy mailben kérdezd meg, hogy miért van kitiltva az IPd. Bár 1-2 napon belül meg fog oldódni szerintem, mert új IPt fogsz kapni a szolgáltatódtól.

Ha még angolul írná ki, akkor leoszthatnálak, hogy egy fordítót nem tudsz találni, de könyörgöm magyar a kiírás. Túlságosan el van már terjedve a számítógép... Lényegében annyit jelent, hogy a szolgáltatód által osztott azonosítód (IP) rajta van a freemail feketelistáján. Fordulj az origósokhoz (merthogy övék a freemail) és egy mailben kérdezd meg, hogy miért van kitiltva az IPd. Bár 1-2 napon belül meg fog oldódni szerintem, mert új IPt fogsz kapni a szolgáltatódtól.

Torrent oldalon nem regisztráltam még és azt írja, hogy ezzel az ip-vel már regisztráltak, 2x meg ugye nem lehet. Mitől van ez?

Csak én használom a gépet. Kizárva, hogy más regelt helyettem.

Legjobb válasz: Gondolom dinamikus az IP címed. Ez azt jelenti, hogy akárhányszor becsatlakozol az internetszolgáltató mindig más IP címet ad. Valószínüleg azzal az IP címmel amit most te használsz nemrégiben regisztrált a szolgáltatód egy másik ügyfele.

Gondolom dinamikus az IP címed. Ez azt jelenti, hogy akárhányszor becsatlakozol az internetszolgáltató mindig más IP címet ad. Valószínüleg azzal az IP címmel amit most te használsz nemrégiben regisztrált a szolgáltatód egy másik ügyfele.
A kérdező hozzászólása: Ha dinamikus és letiltom a netet aztán pár perc múlva engedélyezem változni fog? Hol tudom megnézni, hogy dinamikus e?
> Hol tudom megnézni, hogy dinamikus e? Például itt: http://www.find-ip-address.org/ Megnézed hogy mi az IP-címed, felírod, majd bontod a kapcsolatot és újratárcsázol (ha routered van ne a helyi kapcsolatot tíltsd le / engedélyezd, hanem a router webes felületét használva magát az internetkapcsolatot szakítsd meg). Ha újracsatlakozás után más az IP-d akkor dinamikus. Ha ugyanaz, akkor valószínüleg statikus (bár akkor is lehet dinamikus, némelyik szolgáltató szokott olyat csinálni hogy napokig ugyanazt az IP címet kapod). Ezutóbbi esetben töröld a sütiket és próbálj meg egy proxy-n keresztül regisztrálni, hátha úgy sikerül.
A kérdező hozzászólása: Értem eddig, de újabb kérdéseim vannak bocsi. Hogy jutok a router web felületére? Ha ott bontom a kapcsolatot akkor ugye nem fog valami jelszót kérni kapcsolódáskor amit tudnom kéne? Köszi az eddigi válaszokat. :)
ha a ruter alap bálirtáson van akor a jelszo admin a helhasználó név nem kell ki tölteni a használati utmutatoba bene van a ruter íp cime az írd be a bönészödbe és bentvagy
A kérdező hozzászólása: oké köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!