Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet angolt 4 (4 db)

Meg lehet az angolt 4 év alatt tanulni?

Középszint? nyelvvizsga,érettségi szint érdekelne.

Legjobb válasz: Én gimiben kezdtem az angolt (4 osztályos). A 3. év végén le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát, a 4. év végén pedig a középszintû érettségit jelesre. Szóval igen, meg lehet tanulni 4 év alatt. :)

Én gimiben kezdtem az angolt (4 osztályos). A 3. év végén le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát, a 4. év végén pedig a középszintû érettségit jelesre. Szóval igen, meg lehet tanulni 4 év alatt. :)
A kérdező hozzászólása: Azért mert fiatalabb vagyok (talán) nálad, nem biztos hogy kevesebb az eszem.Azért ide írtam, mert mások véleményére is kíváncsi vagyok.Köszönöm hogy a pozitív válaszokkal eloszlattátok a félelmem, a negatívak nem érdekelnek.Igen, hallottam faktról, de szerintem eleinte lesz elég tanulnivalóm anélkül is.
Persze hogy meg lehet. Nekem most 9.-ben heti 12 órában volt angol órám elötte 4 évig "tanultam" álltalánosban és nem rég voltam Dél-Afrikában és képes voltam elmagyarázni hogy nagyod de nagyon eltévedtem anyámmal.
Az a baj hogy a nyelvtanulás részben a tanárodtól is függ nem csak tõled persze fontos a hozzáállásod is ! Az egyik tanáromtól én egy év alatt annyit tanultam mint a másiknál három év alatt :) szóval ennyi a különbség tanár és tanár között is! de négy év alatt lehetõséged van arra is hogy felsõfokú nyelvizsgát is szerezz ha olyan a felkészitõ tanárod!!!
Mivel tanultál németet is már van nyelvérzéked ha ügyes vagy sikerül. Én 11 éve tanulom az angolt és még a középfokút sem tudnám letenni. Általánosban mindig a tanárdiákokkal foglalkozott az angoltanárom, osztályfõnök is volt egyben tehát maradtak el órák, beszélgetés lett belõle. Itt középsuliban meg alig van óránk itt nem nagyon járnak be az angol nyelvtanárok órára. Különtanárhoz is járok kb 3-4 éve? Azt kell, hogy mondjam nem áldott meg a sors ésszel.
Attól függ, hogy milyen a tanítás... Nem viccelek, de én 8 évig tanultam angolt az általánosban, aztán középsuliban angol elõkészítõbe jártam , ahol egy évig heti 12 órában tanultuk, és még egy alapfokú nyelvvizsgát se tudtam volna letenni... Pedig a jegyeim is jók voltak, és akaraterõm is megvolt. Aztán hagytam a fenébe az angolt, 2 éve németet tanulok, KÜLÖN TANÁRNÁL, és már most jobban tudok németül, mint angolul.
simán meglehet 4 év alatt tanulni ha fopglalkozol vele komolyan és van hozzá akaraterõd h otthon nekiülsz szavakat bevágni és gyakorlod a nyelvtan...én pl most 8 éve tanulom az angol most voltam 0.os középsuliban heti 14 órával..és még középszinten sem tudom a nyelvet brá én utálom csak megkell tanulni
Igen meg lehet ha kellõképpen motivált vagy és szereted! Én gimiben (9-ik) kezdtem el, 11-ben középfokú nyelvvizsga, 12-ben emelt érettségi, most angol szak egyetemen :D
Szerintem a nyelvérzéktõl is sokban függ, hogy ki milyen gyorsan és jól tud megtanulni egy nyelvet. Amikor letettem a nyelvvizsgát németbõl 11.ben, akkor németóra helyett az angolosok órájára mentem be, és elég hamar utolértem õket..persze nehéz volt, de észrevettem, hogy vannak akik nem éreznek rá hamar egy adott nyelvtani szabály logikájára, és vannak akiknek jobban megy. Persze tudom, hogy az is számít, hogy kinek milyen alapja van és mennyit foglalkozik vele, de én elõtte nem foglalkoztam vele sokat (fõleg a 3. angol könyv tananyagával:) és nem egoizmusból írom ezeket, csak megfigyeltem, hogy én több helyes választ adtam, mint a padtársam, aki ugyan szorgalmas lány és (3-4 évvel)régebb óta tanul angolt mint én, de elég rossz nyelvérzékkel van megáldva.:S Szóval változó, de az eredménynek állítólag 10%-a tehetség és 90%-a szorgalom:) :)
én is németet tanultam általánosban, két éve tanulok angolt, és bõven megvan a középfokú. amúgy lehet abban valami, hogy a német után könnyebb az angol, az angolnak sokkal könnyebb nyelvtanja van, és voltak olyan osztálytársaim, akik régen angolt tanultak, most kezdték a németet, és nekik sokkal nehezebben ment, mint akinek fordítva.
Én is általánosban németet tanultam, de semmi nem maradt meg :S Most leszek 11. es egy sima szakközépbe, heti 5 angolom volt eddig, most emelt szinten fogom tanulni ergo még több angol és 9-10.be kitûnõ voltam, sõt dicséretes angolból, ehhez persze rendes angol tanár kell + sok sok angol szinkronos és magyar feliratos film :) meg az érdeklõdés is kell. Most ott tartok, hogy nem kezdek el nyavalyogni ha angolul kell megnéznem egy filmet, mert nincs feliratom, majdnem teljesen megértem :)
Szerintem 4 év alatt stabil és jól használható nyelvtudásra lehet szert tenni, ha komolyan veszed, és rendszeresen foglalkozol vele. A német után biztos, hogy könnyen fog menni. :) SOk sikert! És kérdezz itt nyugodtan, ha vmit nem értesz! Egy angoltanár... :) A 3 hét alatt felsõfokú nyelvtudás egyszerûen komolytalan.
Jah, és elõtte én is 8 évig németet tanultam + még a 4 év alatt is.
A kérdező hozzászólása: Az jó, nekem mellette latin lesz, kicsit félek tõle.:(Hány órában tanultátok egy héten?
9.-11. osztályban 3 órában, 12.-ben 4 órában (a csoport akarta emelni az óraszámot). Azt mondják, német után könnyebb az angol, mint angol után a német. Német után könnyû az angol tényleg, mert pl. nekem a német az nehezebb volt (a nyelvtani része), de az angolban az igeidõk, amik nehezebbek, de azokat is meg lehet tanulni. :)
És 12.-ben már többnyire csak ismétlés volt (igeidõkre nagyrészt meg a többi nyelvtani részre is persze).
4 év? Hát igazságszerint van a gyorstalpaló, 3 hét alatt felsõfokú nyelvvizsga, ha sürgõs!
Szerintem az a tartósabb, amit 4 év alatt tanulsz, illetve amit ezalatt még ismételsz is, nem az, amit 3 hét alatt tanulsz meg. Vagyis belevernek a fejedbe.
A kérdező hozzászólása: Nem gyorstalpalót szeretnék, engem a középiskolai tanítás érdekelne...Várom még a véleményeket, köszike az eddigieket.Tartós és majdnem perfekt angol tudást szeretnék elsajátítani.Késõbb folytatni a tanulását.
LOL, és van olyan ember aki mindkét módszert kipróbálta? Elõbb tanult németet majd angolt, aztán meg fordítva XD Aztán, hogy épp a te iskoládban 9-11. osztályban 3, 12. osztályban meg 4 óraszámban tanultad, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy máshol is így van. Faktról hallottál már?
Gimnáziumi szinten szerintem csak akkor ha jó tanárod van, mert egy nyelvhez nem túl sok heti 4-5 óra! De szerintem a németet ne hagyd abba semmiképpen, hidd el annyit érsz, ahány nyelven beszélsz! Nagy érték az és hasznos is! Csak keress valami más megközelítési módot, hogy újra motivált legyél! Ja egyébként az angolt én is 4 év alatt tanultam meg, most van egy középfokú nyelvvizsgám, készülök a felsõre és angol szakos vagyok =) De ez nem a kitartásom érdeme, sajnos iszonyú lusta vagyok, egyszerûen van hozzá érzékem! De az akaraterõ nagyon sokat számít!

Left 4 dead tört verziójával játszok és felraktam egy modot és amikor elindítottam az egész orosz lett, meg lehet oldani h. angol legyen?

Legjobb válasz: Nem tudom mert nem játszottam még vele de szerintem mint ahogy minden más játéknál beválik talán itt is, ha a google-be beirod hogy h left 4 dead magyarositás akkor magyar és találsz egy jó linket letöltöd majd követed az utasításokat, akkor valószínûleg magyar lessz! Hapedig nem magyar kell hanem angol akkor ugyan ezt English címszó alatt

Nem tudom mert nem játszottam még vele de szerintem mint ahogy minden más játéknál beválik talán itt is, ha a google-be beirod hogy h left 4 dead magyarositás akkor magyar és találsz egy jó linket letöltöd majd követed az utasításokat, akkor valószínûleg magyar lessz! Hapedig nem magyar kell hanem angol akkor ugyan ezt English címszó alatt
http://steam.magyaritasok.hu/home/225# A listában kiválasztod a left 4 dead-et és jobb oldalt egy kis ablakba meg fog jelenni a letöltéseid között. majd ott az ablak aljában beirod a steam nevedet és klikk a letöltésre!

Szerintetek 4 hét alatt meg lehet tanulni egy 300 oldalas angol nyelvtankönyvet vagy inkább bele se kezdjek?

B2-es szintr?l van szó.

Legjobb válasz: Elvileg akkor napi 10 oldal, ha napi 10 oldalt meg tudsz tanulni, akkor van esély.

Elvileg akkor napi 10 oldal, ha napi 10 oldalt meg tudsz tanulni, akkor van esély.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Hát én akkor nekigyürkõzöm, és majd lesz valahogy...


Oldal spárgázni (angol spárga) szeretnék! 30 éves fiú vagyok és 4 hónapja minden nap nyújtok 30-60 percet, de nem tudok még mindig lemenni, mi lehet az oka?

Minden nap nyújtok 30-60 percet, a szokásos módokon (béka, terpeszállás, terpeszülésből hajolgatás stb…) de kb. 1 hónapja nem igazán tudok lejjebb menni, ami azt jelenti, hogy 20 centi van, hogy le tudjak ülni, de itt már nagyon merev és fájdalmas (minden nap izomláz van a combomban és minden nap újra nagyon merev vagyok 10-15 percig). Mi lehet a probléma?? Létezik, hogy a korommal van a gond vagy türelmetlen vagyok? Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem a legfõbb probléma hogy ha még 30 évesen fiú vagy, nem férfi. Valamint hogy ugye nem vagy nõ, és a nõknek ez valamivel egyszerûbben megy! De türelem kérdése is egyébként, próbálkozz, meghozza egyhamar a gyümölcsét! 1 hónap után nem igen fogja, gyakorolj még!

Szerintem a legfõbb probléma hogy ha még 30 évesen fiú vagy, nem férfi. Valamint hogy ugye nem vagy nõ, és a nõknek ez valamivel egyszerûbben megy! De türelem kérdése is egyébként, próbálkozz, meghozza egyhamar a gyümölcsét! 1 hónap után nem igen fogja, gyakorolj még!
Túl sûrûn nyújtasz túl sokat. Próbáld meg, hogy csak kétnaponta nyújtasz, így jobban tudnak regenerálódni az izmok. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a vàlaszokat. Próbàlok akkor többet regenerálódni! :-)
Nenene!!! Ne probalkozz......az izmaid mar be vannak csontosodva...raadasul fiu vagy....ne probalkozz....nagy bajok lehetnek.
Nagyon fontos a türelem! Harminc évesen sajnos biológiailag már öregszünk, tehát nehezebben nyúlnak, vagy fejlõdnek, mondjuk, tömegben az izmaink mint 12-16 évesen. :) Pár perce írtam valakinek ezzel kapcsolatosan és hosszabban valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat! :) Neked meg fõleg Alex 46. :) Azóta amióta feltettem a kérdést, sokkal jobban haladok, már tényleg csak pár centi van, ha becsületesen meg szeretném csinálni, de ha egy picit csalok :) akkor már le tudok ülni, persze ez így nem tökéletes, mert olyan mint egy 170 fokos terpesz, de azért nem adom fel és nagyjából minden nap nyújtok, bár ahhoz, hogy ezt elérjem egy fél órás bemelegítés kell.. :( :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!