Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet angolt (176 db)

Angoltanár szakon meg lehet tanulni tökéletesen angolul? ( Sokan mondják, hogy nagyot csalódtak a nyelvszakos tanár diplomás pályakezdőtől, mert nem beszélt jól angolul. Igaz lehet ez? ) Vagy a tolmács szakon lehet igazából egy nyelvet megtanulni?

Legjobb válasz: En 11 eve elek angol nyelvteruleten. Mo-n nem tanultam angolul. Meglatogatott egy ismerosunk aki otthon angolt tanit....hmmmm....eleinte kissebbsegi erzesem volt mert o megiscsak diplomazott ebbol engem meg csak az elet tanitott. De o latta be, sokkal jobban beszelek irok olvasok angolul mint o. Azonban ne felejtsd el...a magyarok annyira el vannak szallva maguktol mar ami a nyelvvizsga bizottsag tagjait erinti, hogy ok ugyis jobban beszelnek barkitol az adott nyelven. Lehet az bennszulott is ok akkoris jobban tudjak. A tolmacs az egy sokkal magasabb szint - en nem vegeztem olyan szakot sem, de szoktam tolmacsolni es iratokat forditani amit aztan kozjegyzo is elfogad - valoszinu akkor nem csinalom xarul.

En 11 eve elek angol nyelvteruleten. Mo-n nem tanultam angolul. Meglatogatott egy ismerosunk aki otthon angolt tanit....hmmmm....eleinte kissebbsegi erzesem volt mert o megiscsak diplomazott ebbol engem meg csak az elet tanitott. De o latta be, sokkal jobban beszelek irok olvasok angolul mint o. Azonban ne felejtsd el...a magyarok annyira el vannak szallva maguktol mar ami a nyelvvizsga bizottsag tagjait erinti, hogy ok ugyis jobban beszelnek barkitol az adott nyelven. Lehet az bennszulott is ok akkoris jobban tudjak. A tolmacs az egy sokkal magasabb szint - en nem vegeztem olyan szakot sem, de szoktam tolmacsolni es iratokat forditani amit aztan kozjegyzo is elfogad - valoszinu akkor nem csinalom xarul.
Sok embernek nem maga az iras es olvasas a gond, hanem spontan beszelgetni. Hat szaknyelvet nem tudom, hogy le tud forditani e egy angol tanar, vagy akarmas. Ismerni kell a szakot, es a legjobb ha az embernek nagy erdekloesi kore van, akkor tobb mindenhez hozza tud szolni, forditani. Mint pl en, angolba nagyon jol tudom a munkam es a szaknyelvet hozza, magyarul kevesbe, sot.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm a válaszodat. Nagyon sok szakterület van és én kétlem, hogy aki fordító szakot végez az egy építõmérnök szöveget le tudna fordítani. Tehát annyi mindenben otthonosan mozogni szerintem az képtelenség. Szóval, ha kéne választanom, hogy egy mûszaki anyagot egy fordítónak vagy egy mûszakin angolul elõadó tanárnak adjam, szerintem a mûszaki tanár kapná meg. Benne van a dolgokban. Ausztráliában is vannak tolmácsok? Elég távol van mindentõl és hát angolul mindenki tud. Szép vidéket választottál az élethez. Azt mondják az egyik legélhetõbb ország :) . Sok sikert !!! Esetleg az iwiw-en keresztül tudok kérdezni az országról.
Ausztraliaban nem nagy szam tolmacs vizsgara menni, sot nem is kell semmi iskola, szak hozza. Ha ugy erzed, hogy jo vagy, tudsz, akkor csak jelentkezel a vizsgara, kifizeted, es vagy atmesz vagy nem. Ismertem olyan embert aki magas vizsgan ment at M.O-on, emberek kozott nem tudott megszolalni.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolod, hogy az angoltanár nem tudna lefordítani egy szakszöveget?
Ausztraliaban nem mindenki beszel angolul. A legnagyobb resze a bevandoroltaknak meg nem az idosebbek, akik egyszer megtanultak, mar nem. Ahogy idosodunk, ugy felejtjuk masodik nyelvunket. Ausztraliaban nincs eleg magyar tolmacs, orvosoknak, korhazaknak, rendorsegnek, birosagnak van elsobbseguk. Ha netan mashova kellene, sokszor nem tudnak kuldeni vagy varni kell. Mint inden mas nyelv tolmacsolasaban, persze, ha specialozod magad egy szaknyelvre, meg jobb. Ha mondjuk, otthon mernok voltal, termeszetesen, hogy a mernoki szakot is megtanulod angolul, igy mar tudsz szakmai nyelvet is tolmacsolni. Kulonben itt nem annyira szigoru, hacsak nem orvosi vagy birosagi. Eleg ha korulirod, alt beszzelgetest, sokszor meg az ugyfel is belesegit. Na igen, nincs eleg tolmacs, mint irtam. Bocsi, nem vagyok iwiw-en.
A kérdező hozzászólása: Igen, még az elsõ generáció tudja a nyelvet, de már a második generáció tagja nem beszélik a magyart. Sokszor találkozom Kovacs, Feher, Laszlo - magyar keresztnevû emberekkel a facebook oldalon de õk már nem beszélnek magyarul. Egyértelmûen nincs szükség rá, mert bárhova mennek turistaként meg tudják magukat értetni. Több idejük jut más dolgokra mint pl a sport :) Ausztráliába mindenki sportol valamit ez amolyan nemzeti ügy ( ha jól tudom). Rendes tõled, hogy válaszoltál a kérdéseimre. Még egy utolsó kérdés: ha lenne kérdésem, hol tudlak megtalálni?
Irj privat emailt, megprobalok valszolni kerdeseidre.

Könnyen meg lehet tanulni egy angol nyelvű menüs telefon használatát? Úgy értem h nem az alapvető funkciókat, amik magától érhetődőek?

Legjobb válasz: Ha az angol nyelvet nem ismered nagyjából akkor nem tudod úgysem megtanulni, mert egyszerûen nem fogod érteni mit ír. De az egyszerûbb dolgokat úgy is kikövetkezteted, annyira bonyolult dolgokat meg úgy sem fog írni a telefon, hogy ne tudd mi van. A beállításokban viszont nehéz, mert ott nem csak alapvetõ dolgok vannak. Tehát ha nem alapdolgokat akarsz csak csinálni, akkor nem fogod érteni, max. kikövetkezteted, hogy mi lehet az. Érdemes megtanulni amúgy a nyelvet. Én otthon tanultam meg, könyvbõl, aztán filmek nézése angolul, angolul beszélgetés és már tudsz is. Az angol egyáltalán nem nehéz. Lex

Ha az angol nyelvet nem ismered nagyjából akkor nem tudod úgysem megtanulni, mert egyszerûen nem fogod érteni mit ír. De az egyszerûbb dolgokat úgy is kikövetkezteted, annyira bonyolult dolgokat meg úgy sem fog írni a telefon, hogy ne tudd mi van. A beállításokban viszont nehéz, mert ott nem csak alapvetõ dolgok vannak. Tehát ha nem alapdolgokat akarsz csak csinálni, akkor nem fogod érteni, max. kikövetkezteted, hogy mi lehet az. Érdemes megtanulni amúgy a nyelvet. Én otthon tanultam meg, könyvbõl, aztán filmek nézése angolul, angolul beszélgetés és már tudsz is. Az angol egyáltalán nem nehéz. Lex
A kérdező hozzászólása: Folyamatban van, meg értem is kicsit az angolt, de nem tudom h merjek-e ilyen nyelvü telefont venni, mert amit kinéztem annak nincs magyar nyelvü menüje. Német is jó lenne mondjuk...
Meg lehet rendelni a telefont külföldrõl is , vagy nem tom hogy akarod , de az , hogy egy sms-t sem fogsz tudni normálisan megírni azt tartsd szem elõtt.
A kérdező hozzászólása: Magyar o.-on venném a telefont, de nincs magyar menüje.

Meg lehet tanulni angolul tv-ből?

Tanultam angolt, a nyelvtannal sosem volt bajom, csak a szövegértéssel és a megszólalással. Ha minden nap menne a tv-ben valami angol adó (pl:BBC), ha csak háttérzajnak is, akkor egy idő után meg lehet tanulni a nyelvet?

Legjobb válasz: én sorozatokat nézek angolul angol felirattal, már vagy 5 éve.. ennek az lett az eredménye, hogy egyetlen angol óra nélkül ötös lett az érettségim (nem tanultam angolt soha, csak levizsgáztam belõle). mi lett volna, ha még picit rá is tanulok mellé?

én sorozatokat nézek angolul angol felirattal, már vagy 5 éve.. ennek az lett az eredménye, hogy egyetlen angol óra nélkül ötös lett az érettségim (nem tanultam angolt soha, csak levizsgáztam belõle). mi lett volna, ha még picit rá is tanulok mellé?
a megszólalásra a TV nem megoldás el kell járni beszélgetni
Meg lehet, de neked is gyakorolnod kell a beszédet. Én néha a gondolataimban is angolul beszélek :)


Meg lehet tanulni úgy angolul, hogy úgy beszéljek, és értsem amit mondanak, mintha az anyanyelvem lenne?

Még csak 4 éve tanulok angolt középiskolában, idén fogok belőle érettségizni, de előtte volt egy próbaérettségi, ami nekem 4-es lett. Szóval az jó eredménynek számít, viszont nem érzem azt, hogy olyan jó lennék belőle. Elkezdtem most nézni egy filmet angol nyelven, de felirattal, és azért voltak benne olyanok amiket megértettem, de arra vagyok kíváncsi hogy ha elmegyek külön iskolába, csak angolt tanulni majd egyszer, képes leszek-e annyira megtanulni, hogy pl. egy angol nyelvű filmet anélkül nézzek meg, hogy lenne hozzá magyar felirat?

Legjobb válasz: persze hogy képes leszel... én kéttannyelvû iskolába járok, ez az elsõ évem, nyáron megyek emelt szintû középfokúzni, és már anyanyelvi szinten beszélek illetve mindent megértek. Ez mind a heti 20 angol óra miatt van. Szóval ne aggódj, ha mindent megteszel érte, menni fog. De szerintem - bárki bármit mond - a legjobban külföldön lehet elsajátítani a nyelvet... Kimész valahova 1-2 hónapra (leginkább Anglia javasolt, de olyan hely is megteszi ahol angolul beszélnek) és hidd el, úgy fogsz hazajönni, hogy az angol jobban fog menni, mint a magyar :D :) 16L

persze hogy képes leszel... én kéttannyelvû iskolába járok, ez az elsõ évem, nyáron megyek emelt szintû középfokúzni, és már anyanyelvi szinten beszélek illetve mindent megértek. Ez mind a heti 20 angol óra miatt van. Szóval ne aggódj, ha mindent megteszel érte, menni fog. De szerintem - bárki bármit mond - a legjobban külföldön lehet elsajátítani a nyelvet... Kimész valahova 1-2 hónapra (leginkább Anglia javasolt, de olyan hely is megteszi ahol angolul beszélnek) és hidd el, úgy fogsz hazajönni, hogy az angol jobban fog menni, mint a magyar :D :) 16L
A kérdező hozzászólása: Akkor nm anyanyelvi szinten, csak annyira, hogy tudjak társalogni és mondjuk egy angol nyelvü filmet végig tudjak nézni úgy , hogy értsem is.
#8 ebben igazad van de az még messze nem az anyanyelvi szint!
#4 vagyok. persze, nem azt mondom, hogy kimegy és minden az ölébe pottyan... tenni is kell érte valamit, úgyértem valami pluszot. De én is tapasztalatból beszéltem. :-) És aki kimegy mondjuk Amerikába, elõször nem is, de utána átveszi az ottani akcentust és már meg fogja érteni idõvel, hogy mirõl is beszélnek. Ugyanígy van ez Angliával, Ausztráliával stb. :)
#4 Sõt még csak hogy a kiejtése sem volt senkinek tökéletes!
#4 tapasztalatból beszélek 2évig jártam egyetemre az USAban. Társalgási szintre viszonylag gyorsan el lehet jutni, de anyanyelvi szint még azoknak sem ment akik 15 éve már ott éltek és diákkorukban is angolt tanultak...
3. hozzászólásom az #1-re volt válasz és persz a kérdésre is
#3: igen, ez valóban leginkább a kéttannyelvû miatt van, de az is hozzájárul, hogy rengeteg filmet nézek angolul, illetve sok barátom van, akikkel angolul beszélgetek. Hidd el, még Angliában is biztosan vannak olyan emberek, akik nem értenek egy-két szlenget. Mi még jó, hogy nem értjük mindet... de meg lehet tanulni, ki lehet következtetni. És ez nem igaz, hogy anyanyelvi szinten csak ott élõk tudnak... Kérdezõ: http://www.livemocha.com -> keress amerikai vagy brit embereket, itt tudsz velük beszélgetni, nagyon segítõkészek. Innen van egy csomó barátom, amióta velük beszélgetek, azóta érzem, hogy sokkal jobb lettem angolból, mint a csoporttársaim. ;) Sok sikert. :)
Emelt szintû középfokúra mész és mindent megértesz...? Hát ott a 2 tannyelvûben lehet... de máshol már tuti nem. Az anyanyelvi szintû tudáshoz meg ott kell felnõni. Másként nem fogsz minden idiómát és szlenget (egybeket)megérteni akárhogy is tepersz itthon a nyelvtanulással. Sõt ha valaki itthon tanul és aztán odakint az amcsik elkezdenek neki egy kicsit hadarni már nem fogja érteni...
A kérdező hozzászólása: Na ennek örülök. :D Csak olyan nehéz volt elképzelni ezt. Én most végzek, de suli után mindenképp szeretném továbbfejleszteni a tudásom.
úgy simán meg lehet tanulni :-) csak társalogj minél több angol anyanyelvû emberrel, hidd el, az sokat segít :) Good luck ;)

Anyanyelvi embertől meg lehet tanulni a saját nyelvét? Gondolok például arra, hogy valaki mondjuk német anyanyelvű, de tud angolul, akkor az meg tudja a másik angolul beszélőt tanítani németül?

Legjobb válasz: Szerintem igen.Angol-német szószedetet ír neki,kijavítja a leveleit,fogalmazásait,kiejtését javítja meg esetleg valamit magyaráz(habár utóbbit nem tudom mennyire tudja anyanyelvi csinálni).

Szerintem igen.Angol-német szószedetet ír neki, kijavítja a leveleit, fogalmazásait, kiejtését javítja meg esetleg valamit magyaráz(habár utóbbit nem tudom mennyire tudja anyanyelvi csinálni).
Szerintem is, habár egy tanárral alapvetõen gyorsabban menne, mivel bármennyire jól beszéli egy anyanyelvi a nyelvét, õ maga érzésbõl ismeri, így sok mindenre nem tud jó vagy pontos magyarázatot adni. Például szerinted hány magyar van tisztában a magánhangzó törvényekkel? Nagyon ritka, hogy valaki felcserélné a ban/ben-t mégis kevesen tudják, hogy mi is dönt, az pedig, hogy "így jobban hangzik" nem sokat segít egy tanulónak. Persze ha sokat használja a nyelvet meg mindig kijavítják, akkor elõbb vagy utóbb rá fog érezni, de ha elõtte elmondják neki, akkor sokban felgyorsul ez a procedúra. Viszont persze vannak olyan anyanyelvûek, akik ilyenekkel tiszában vannak, mert tanárok, jó humán beállítottságúak vagy általánosban komolyan vetten ezeket, na azoktól és az anyanyelvû tanároktól a legjobb tanulni, de azért ilyen jelentõsen kevesebb van.

Honnan tudnék letölteni működő angol szótárat (lehet angol-angol, meg angol←→magyar is) Nokia 3110c-re?

Lehetőleg bő szókinccsel. Letöltöttem már vagy 5-öt, de egyik sem működik megfelelően, vagy nagyon kicsi a szókincse.

Így szokták tanítani? Meg lehet így tanulni a nyelvet? Második angol óra óta alig beszél magyarul a tanár.

Estin teszem le az érettségit és angolból is majd középfokon kell tudnom.Nem tudok angolul,még csak most kezdtem.

Legjobb válasz: Amikor én jártam angol tanfolyamra akkor már az elsõ órán angolul beszélt hozzánk a tanár,azóta felsõfokú angol nyelvvizsgám van. Egy jó tanár így tanít.

Amikor én jártam angol tanfolyamra akkor már az elsõ órán angolul beszélt hozzánk a tanár, azóta felsõfokú angol nyelvvizsgám van. Egy jó tanár így tanít.
Ha egy teljesen kezdõ gyerek beül egy angol-vagy bármilyen nyelvi órára, szerintem nagyon is fontos, hogy magyar nyelven igenis kapjon magyarázatokat, ha csak angol nyelven kapja meg, az fejfájást okoz majd, és nem garantált, hogy felfogja, amit hall.Amikor én elkezdtem tanulni angolul, az elsõ 6 hónapban magyar nyelvû tanár oktatott, és a nyelvtant magyarul mondta el, mert igényeltem, és a többiek is ugyanúgy.Mostmár csak és kizárólag anyanyelvû tanárt viselek el magam mellett, nem vagyok kiváncsi magyarra egyáltalán, és ez így megy 8 éve már.Azóta lódult meg a tudás, mióta anyanyelvi tanárokkal veszem körbe magam, én választom meg, ha nem jó, lecserélem, stb....DE én akkor is fontosnak tartom, hogy egy magyar nyelvû kezdjen el oktatni egy teljesen kezdõt.

Pár szó kivételevel szinte semmit nem értek meg az angol filmekből. Egyszerüen nem értem mit mond mint ha ösze vissza beszelnenek a filmben, nem értem a szavakat. Miért lehet ez?

Nem ertem eyt,ha angol szöveget olvasok akkor nehány szót kivéve,nagyjábol megértem a szoveget,de ha hallásra kell megertsem mintha lónak mondanák az ABC t.

Legjobb válasz: Majd kialakul , nálam is így volt :D olyan filmeket nézz meg angolul amiket már kivûlrõl ismersz és tudod magyarul h mit mond , vagy angolul mondja és alatta legyen magyar felirat

Majd kialakul , nálam is így volt :D olyan filmeket nézz meg angolul amiket már kivûlrõl ismersz és tudod magyarul h mit mond , vagy angolul mondja és alatta legyen magyar felirat
A filmekkel olykor én is bajban vagyok. Szövegértés szempontjából inkább a hírtévék (BBC, CNN) a jobb. De elég sok vloggert nézek Youtube-on, azokkal sincs gondom. De filmet felirat nélkül inkább nem nézek. (Inkább angol felirattal persze.)
Javaslom én is a híradókat (BBC, Euronews), illetve brit filmeket, vagy legalábbis olyat, amiben brit színészek játszanak. Sokkal érthetõbb. Persze ízlések és pofonok, én általában egy kukkot nem értek az amerikai filmekbõl, olyan elkenten beszélnek, más meg a britet nem érti; mindazonáltal nekem az a tapasztalatom, hogy a britet könnyebb megérteni (még a dialektusokat is), mert közelebb áll ahhoz, amit az iskolában tanulsz/tanultál.

Interneten meg lehet tanulni angolul?

Legjobb válasz: Csak onnan nem. Sajnos el kell indulni elõször máshogyan, mert elveszett lennél. Vannak jó oldalak, de több olyan van, ami félrevezet. Mondanom se kell, hogy a hibás berögzõdést javítani jóval nehezebb, mintha szimplán csak megtanulni kellene valamit. Szerintem úgy középfok felé közeledve érdemes nekiesni az internetnek. Addig meg adott anyagoknál/nyelvtanoknál elõ lehet húzni, mint segédeszköz. A jobb oldalaknál az szokott néha a probléma lenni, hogy (1.) vagy ömlesztve van (pedig az anyagok jók lennének), (2.) vagy angolul van (ahhoz meg jóval nagyobb nyelvtudás kell).

Csak onnan nem. Sajnos el kell indulni elõször máshogyan, mert elveszett lennél. Vannak jó oldalak, de több olyan van, ami félrevezet. Mondanom se kell, hogy a hibás berögzõdést javítani jóval nehezebb, mintha szimplán csak megtanulni kellene valamit. Szerintem úgy középfok felé közeledve érdemes nekiesni az internetnek. Addig meg adott anyagoknál/nyelvtanoknál elõ lehet húzni, mint segédeszköz. A jobb oldalaknál az szokott néha a probléma lenni, hogy (1.) vagy ömlesztve van (pedig az anyagok jók lennének), (2.) vagy angolul van (ahhoz meg jóval nagyobb nyelvtudás kell).
Bizonyos szintig meg lehet
A nyelvtant jobb nyelvtankönyvbõl átnézni (ahol van magyarul is magyarázat meg példák)
A kérdező hozzászólása: A neten nagyon sok könyv, program, és hanganyag van. Ezekbõl szeretnék tanulni, sajnos tanárra nincs pénzem.:(
A kérdező hozzászólása: Érdemes így belekezdeni?
IGEN! ne aggódj, ha van motiváltságod meg egy minimális talpraesettséged akkor az internetet teljes mértékben ki tudod használni angol nyelvtanulás terén. rengeteg sok minden fenn van amibõl építhetsz, sokkal szélesebb körû lehetõség mint amit egy tanár nyújt. csak a lényeg tényleg az, hogy tudd mit keresel, legyen valamiféle támpontod azért. -magyar nyelvû angol nyelv tanuló oldalak -youtube angol leckék/párbeszédek/szavak stb stb -letölthetõ anyagok -angol nyelvû könyvek -angol nyelvû cikkek -szintfelmérõ tesztek, feladatok (megoldásokkal!) szóval ezer féle lehetõség meg adatik az internet használatával. egyébként két dolog kell: 1.nyelvtan megtanulása/magolása ""matek szerûen"" 2. gyakorlati tudás (tehát ehhez fõleg rengeteg angol olvasás és/vagy hallgatás kell.) Sok szerencsét!

Meg lehet tanulni angolt úgy, hogy minden nap több órát angol nyelvű filmeket, műsorokat hallgatunk?

Rendben,hogy beszélni nem lehet megtanulni ezzel a módszerrel,de megérteni teljesen az angolt meglehet így? Csak mi van,ha egy csomó szót nem értünk?

Legjobb válasz: ha szótárazol is,akkor rengeteg szót meg lehet tanulni a helyes kiejtéssel...ez tuti...a kiejtést is tuti fejleszti...az értéshez elengedhetetlen vagy az angoltanár segítsége,vagy ha erre nincs pénz/lehetõség,akkor a szótár...de nem mindegy,egy szónak melyik jelentését veszed...mert majd mindegyiknek van 5-6-8-10-20.

ha szótárazol is, akkor rengeteg szót meg lehet tanulni a helyes kiejtéssel...ez tuti...a kiejtést is tuti fejleszti...az értéshez elengedhetetlen vagy az angoltanár segítsége, vagy ha erre nincs pénz/lehetõség, akkor a szótár...de nem mindegy, egy szónak melyik jelentését veszed...mert majd mindegyiknek van 5-6-8-10-20.
Ha te vagy Antonio Banderas menni fog.
Elképzelhetõ, hogy megtanulható. Nos, engem csak magyar nyelvre tanítottak a családban, de nagymamám sokat beszélt szlovákul a szomszédasszonyokkal :D Sokáig egy mukkot sem értettem belõle, nem is nagyon érdekelt, mirõl folyik a szó, szótárazni eszembe sem jutott...Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy egész jól megértem, mirõl beszélgetnek.De akkor már kb 10 éves lehettem...Az viszont érdekes, hogy bár megértettem, mirõl beszélnek, megtanultam a szavakat, én magam nem tudtam mégsem szlovákul beszélni, néha megpróbáltam, de elég viccesen jött ki, mert rosszul ragoztam és elég sajátosan szedtem össze a szavakat. Én is sokszor nekiültem, hogy "megtanulom" az angolt a TV mûsorokból, de hamar elment a türelmem.Lehet, hogy gyerekfejjel könnyebben megy az ilyesmi, de gondolom, akkor is évek kellenek hozzá.Az angol tanfolyam sokkal gyorsabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!