Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet a súlyt (44 db)

Az adatok alapján becsülik a súlyt? Ha megadom az adatokat, meg tudja mondani vki, hogy mekkora lehet a súlya?

32 hetes vagyok, de a doki alig hitte el, hogy még nyolc hetem a van a baba méretei miatt. Azt kérdezte nem egy hónappal korábban?

Legjobb válasz: Szióka nekem az adatamim 32 hetessen. BPD:85mm TAD:88mm APD:90mm FL:63mm HL:55mm A baba súlya meg 2195gm,és 42cm. Szerintem hasonlóak az értékek.Az orvos szerintha 40 hétre szülök akkor 3500gm felett lessz a baba.De nekem is azt mondta az orvosom hogy készüljek mert május végefelé meglessz 37-38-ik hétre.Boldog babavárást.üdv.34 hetes kismama.

Szióka nekem az adatamim 32 hetessen. BPD:85mm TAD:88mm APD:90mm FL:63mm HL:55mm A baba súlya meg 2195gm, és 42cm. Szerintem hasonlóak az értékek.Az orvos szerintha 40 hétre szülök akkor 3500gm felett lessz a baba.De nekem is azt mondta az orvosom hogy készüljek mert május végefelé meglessz 37-38-ik hétre.Boldog babavárást.üdv.34 hetes kismama.
Szia! 33 hetes vagyok az uh azadatok: BPA: 82 mm OFD:111 mm FL:60 mm a súlyát csak kb-re mondta 1800-2000 gr. Szerinte nem túl nagy a baba.
Érdemes lenne elmenned orvoshoz, lehet, hogy vm hormonproblémád van. Nõgyógyász, aztán endokrinológus lenne a jó sorrend.
Orvoshoz még véletlenül se menj el! Kérdezz meg inkább pár dilettáns gyakorikérdésezõt, azok majd biztos meggyógyítanak!
Csak kukacoskodás de ha 2011 októberében jött meg utoljára akkor még 12 hónap se telt el nem 14.Menj el nõgyógyászhoz és beszéld meg anyukáddal.
én a helyedben legkésõbb 2-3 hónap után elmentem volna, de lehet neked van igazad, és sokkal jobb várni 14(!) hónapot, aztán megkérdezni a gyakorin, hogy mikor fog megjönni... -.-" 14... ez még gombócból is sok!
Az teljesen normális, hogy az elsõ idõkben rendszertelenül jön meg, vagyis ritkán. Normál és vékony testalkatú lányoknál késõbb áll be a rendszer... Nekem anno 14 éves koromban jött meg és rá fél évre, majd rá félévre, majd 3 havonta, valahogy így, már nem emlékszem, és olyan 16-17 éves lehettem, mire beállt. Mások azok, akit nagyobb testûek és már 10-12 éves korban jön meg náluk, ne hasonlítsd magad hozzájuk! Viszont nõgyógyász nem árt.
Csak orvos tud biztos választ adni, és ha van valami baj, csak õ ajánlhat rá gyógymódot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Jah és igen, 2010. okt. 26-án jött meg elõször, és utoljára 2011. márc végén.
Akkor pláne orvoshoz kell menned, ha már több mint egy éve nem menstruálsz! Minél jobban halogatod, annál több kárt csinálsz saját magadnak!!!

38hetes UHN BPD:95mm, THQ:108mm, FL:70mm. Mekkora lehet a súlya, illetve megfelelő e ez a méret? Mennyit változik még 2hét alatt?

Legjobb válasz: Az én babám bpd-je ennyi idõsen 96 mm volt, fl. 67 mm, rá 10 napra született meg, 3360 gr-mal és 46 cm-rel. Ma 6 napos kiscsaj.

Az én babám bpd-je ennyi idõsen 96 mm volt, fl. 67 mm, rá 10 napra született meg, 3360 gr-mal és 46 cm-rel. Ma 6 napos kiscsaj.
nincs haskörfogat (AC) ? néztem neked, de így nem mutatja a súlyt (2.vagyok) van egy ilyen oldal is: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
A kérdező hozzászólása: az ÁEK.-ben csak ezeket mérik. elsõ hozzászóló akkor lehet hogy nem is olyan kövér a baba? te mennyit hiztál? én kb 25kgt
Ne aggódj teljesen jó értékek! Enyém ilyen volt 38 hetesen: BPD:95 mm Fejkörf.:350mm Mellkas:108mm Haskörf.:353mm Fl:79mm Becsült súlya: 3832 gr. Születési súlya 4050 gr lett! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Dehát nagyon nagy volt a baba. sima szülés volt? 158cm vagyok.kistermetû egyébként vékony csontozatú , csak most hiztam fel 75re. mi lesz velem, ha ilyen nagy lesz az enyém is?

Lehet a bicepszet hosszútávon kisebb "súly/magasabb ismétlésszám" edzésmóddal fejleszteni, építeni? Mondjuk 2db 10-15kg-os egykezessel, 20-30 vagy akár 40es ismétlésekkel? Plusz persze scottozni meg kétkezessel is, de kisebb súlyokkal azoknál is!

Legjobb válasz: Egy szintig tudod csak kis súllyal fejleszteni. Amibe már egy sorozatban 30-40-et tudsz húzni, azzal már csak az állóképességet fejleszted az izomhipertrófiához kevés lesz. Magyarán nem lesz elegendõ az izomnövekedéshez a kis súly. Ha elég lenne, akkor mi sem erõlködnénk nagy súlyokkal 8-10-es ismétlésekkel. Szóval akkora súly kellene, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés, nagy súlyokkal tudsz izmosodni!

Egy szintig tudod csak kis súllyal fejleszteni. Amibe már egy sorozatban 30-40-et tudsz húzni, azzal már csak az állóképességet fejleszted az izomhipertrófiához kevés lesz. Magyarán nem lesz elegendõ az izomnövekedéshez a kis súly. Ha elég lenne, akkor mi sem erõlködnénk nagy súlyokkal 8-10-es ismétlésekkel. Szóval akkora súly kellene, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés, nagy súlyokkal tudsz izmosodni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mi lesz a babával, ha a kismamának diétáznia kell terhességi cukorbetegség miatt, s az anyuka fogyni fog a szülésig, s mondjuk eléri a teherbeesés előtti súlyát, vagy az alá megy? A baba attól még lehet egészséges?

Legjobb válasz: Én nem fogyóztam, nem diétáztam, szó szerint zabáltam. Igaz semmiféle édességet sem tudtam megenni,mert égette a gyomromat. Ugyanazzal a súllyal mentem szülni, mint ami a kezdõsúlyom volt. Szülés után 7 kilóval voltam kevesebb, mint ami a kezdõsúlyom volt. A kislányom normál súllyal, 9-10-es Apgarral, makk egészségesen született. A terhes kismama szervezete nagyon jól tudja a dolgát, mindent elvesz a baba számára, amire annak a fejlõdéshez szüksége van, néha a mama kárára is, ha az nem táplálkozik rendesen.

Én nem fogyóztam, nem diétáztam, szó szerint zabáltam. Igaz semmiféle édességet sem tudtam megenni, mert égette a gyomromat. Ugyanazzal a súllyal mentem szülni, mint ami a kezdõsúlyom volt. Szülés után 7 kilóval voltam kevesebb, mint ami a kezdõsúlyom volt. A kislányom normál súllyal, 9-10-es Apgarral, makk egészségesen született. A terhes kismama szervezete nagyon jól tudja a dolgát, mindent elvesz a baba számára, amire annak a fejlõdéshez szüksége van, néha a mama kárára is, ha az nem táplálkozik rendesen.
Szia! Ne aggodj! Nekem is diétáznom kellett napi 150g Ch volt meghatározva. Biztos kaptál Ch táblázatot, annak a segítségével tudod kiszámolni a mennyiséget.Számold ki minden nap elõre és 2x gyümit is beiktathatsz.Diéta mellett nekem 4400g 59cm-es lett a baba.Lehet jókat enni csak ügyesen csináld. Vannak cukorbeteg kismamák fórum és ott sokmindent megtudhatsz. Jó egészséget a babádnak és neked is!
Ha az elõírt szénhidrátmennyiséget megeszed, akkor szerintem nem lesz gond. Nekem is diétáznom kell már 15 hetes korom óta, eddig 3, 5 kg-t híztam csak, de volt olyan hónap, hogy egy gramm sem jött fel. A babánk viszont szépen fejlõdik. (25 hetes mami)
Én végig a 6.héttõl 160 g CH-n és 1400 Kcal-on voltam. Fogytam a terhesség végére 5 kg-t (vagyis ha leveszed a babát, placenta, vér, többi cucc, az egész terhesség alatt vagy 14 kg-t) és egy teljesen egészséges 41.hétre született 3600 g, 52 cm kisfiút hoztam a világra. Szval ne aggódj. Jó minõségû kajákat egyél és nem lesz semmi gond. És, az elõírt CH-t meg KELL enni, abból már nem lehet spórolni, csak azért h rendben legyen a cukrod.

Kislányom 7 hónapos. Naponta még 3* szopik. Gyümölcsöt, tejpépet és főzeléket is eszik. Viszont egy hónapja alig nőtt a súlya. Miért lehet ez? Korának megfelelő ételt mindent megeszik.

7400 gramm.

Legjobb válasz: Sokat mozog biztos, lemozogja. Ne aggódj, nincs ezzel semmi gond, pláne, ha csak alig is, de nõtt a súlya. Az én lányom fogyott 10 dekát, de erre is azt mondta a dokinéni, hogy nem baj, mert sokat mozog, meleg volt, alig evett. Enyém tápszeres, és már nem volt neki elég a start, váltottunk 2-sre. de a tied szopizik, ilyen gond nem lehet akkor. De tényleg ne aggódj, ilyen korban már nem híznak úgy, mint az elején. Jól is néznének ki, 1 évesen lennének vagy 20 kilók...:) 8 hós babás

Sokat mozog biztos, lemozogja. Ne aggódj, nincs ezzel semmi gond, pláne, ha csak alig is, de nõtt a súlya. Az én lányom fogyott 10 dekát, de erre is azt mondta a dokinéni, hogy nem baj, mert sokat mozog, meleg volt, alig evett. Enyém tápszeres, és már nem volt neki elég a start, váltottunk 2-sre. de a tied szopizik, ilyen gond nem lehet akkor. De tényleg ne aggódj, ilyen korban már nem híznak úgy, mint az elején. Jól is néznének ki, 1 évesen lennének vagy 20 kilók...:) 8 hós babás

Rynairrel utazunk külföldre és meg van szabva hogy mennyi a poggyász súlya.15 kg+10 kg fedélzeti poggyász. Összecsukható babakocsit fel lehet vinni a fedélzetre? Ez beleszámít a súlyba (10kg)?

Legjobb válasz: Nem, a babakocsi nem számít bele, azt ingyen viheted pluszként ha babával utazol. De a foglalásnál van egy rész, ahol fel kell tüntetned, hogy babakocsit is viszel, de külön díjat nem számolnak ezért fel. A babakocsit el fogják venni a bejáratnál, mint azt a legtöbbnél így szokták.

Nem, a babakocsi nem számít bele, azt ingyen viheted pluszként ha babával utazol. De a foglalásnál van egy rész, ahol fel kell tüntetned, hogy babakocsit is viszel, de külön díjat nem számolnak ezért fel. A babakocsit el fogják venni a bejáratnál, mint azt a legtöbbnél így szokták.

Ha csak gyümölcsöt, meg zöldséget eszem, viszont több zöldséget, akkor az nagyon hízlal? Minden nap 2 órát szobabicajozok, legmagasabb fokozaton, és a súlyom alig tartom meg. Nem tudom, mi lehet a baj.

Legjobb válasz: Azért nem tarod meg, mert nem eszel rendesen. Kell enni mást is, húst stb, és ha emellett sporolszt, akkor meg lehet tartani.

Azért nem tarod meg, mert nem eszel rendesen. Kell enni mást is, húst stb, és ha emellett sporolszt, akkor meg lehet tartani.
Hogy a p*csába szándékozol ilyen egyszínû étkezéssel bevinni mindenféle szükséges ásványi anyagot, aminosavat, egyéb mikro és makrotápanyagot? Mert gyümölcsökbõl és zöldségekbõl egyedül marhára nem fogsz megadni a szervezetednek egy elégséges tápanyagkoktélt.
A kérdező hozzászólása: hát, nem is foglalkozom vele, hogy mindent bevigyek, a cél az, hogy semmi hízlalót ne egyek, és 2 évig el is voltam ezzel, csak mostanában pár hónapja kínlódok, mert könnyen jönnek a kilók.
Az a probléma, hogy a szervezeted nem úgy van vele, hogy jajcsakhízlalót ne vigyél be. A szervezeted olyan, mint egy folyton építkezés és felújítás alatt lévõ ház, aminek ha nem adod meg a megfelelõ építõköveket, akkor nem fog tudni épülni. Lehet, hogy komoly, permanens szervi sérülést okoztál magadnak a zöldség-gyümölcs kúráddal. Fogadd gratulációmat.

Meg lehet tartani a súlyt az utolsó 10-12 hétben?

27 hetes terhes vagyok és már 15 kilót híztam. Eddig minden rendben volt/van a babával és a leleteim (AFP, cukor), valamint a vérnyomásom is tökéletes, csak elkeserít ez a "növés".

Legjobb válasz: Szerintem beszélj egy dietetikussal,és állítsatok össze egy teljes értékû étrendet,ami kalóriaszegényebb. Azért ha még 3 kilót felszedsz,belefér,hiszen +18 kilóval még ügyesen meg lehet szülni. Én is bagóztam baba elõtt,de a mozgást baba után is megtartottam.Hosszú séták,könnyebb túrák.Szerintem ez neked is jó lenne.Meg talán a kismama tornát sem ártana megpróbálni.

Szerintem beszélj egy dietetikussal, és állítsatok össze egy teljes értékû étrendet, ami kalóriaszegényebb. Azért ha még 3 kilót felszedsz, belefér, hiszen +18 kilóval még ügyesen meg lehet szülni. Én is bagóztam baba elõtt, de a mozgást baba után is megtartottam.Hosszú séták, könnyebb túrák.Szerintem ez neked is jó lenne.Meg talán a kismama tornát sem ártana megpróbálni.
egyetértek az ellõtem szolóval sok séta és a terhes torna jót tesz és az étrendre is oda kell figyelni töbször egyél keveset ne jóllakásig hanem csak anyit hogy éppen ne legyél éhes talán az segit én igy eszem de másképp nem is birnák mindig éhes vagyok de nem kivánok semit ezért csak erõltetek egy egy kis kaját de töbször amugy kismami könyvekben is igy ajánlják próba szerencse vigyázz magadra :)
Szia. Hát pont az utolsó hónapokban gyarapszik legjobban a baba.A sújjodat éppen ezért lessz nehe´z tartani.Pláne ha vizesedni is fogsz mint én.A terhesség elött én is die´ta´ztam, keveset ettem.Most pedig mindent eszek amit megkívánok.Hát én hi´ztam 23kg-ot, de majd lemegy a szülés után.Van aki még ettöl is többet hízik.azért ha bírsz járj el sétálni, mozogj amennyi jólesik.e´n dolgoztam ege´sz a 35.hétig.A híza´s is egyén függö. Vigyázz magatokra. 40.hetes kismama.
A sógornõm 30 kg-t hízott a terhessége alatt. Ebbõl a baba 5 kg volt!

Az lehetséges hogy amikor hízok akkor fogyok a melleimből, és amikor meg súlyt adok le akkor meg nő a mellem? Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Miért is sz.métség? Olyan nincs, hogy valaki CSAK mellre hízzon és az esetek 99 %-ban oda rakódik utoljára. Azaz csak akkor hízik valaki mellre, ha már jócskán hízott hasra, combra, fenékre, karra...stb. Fogyni pedig jellemzõen mellrõl fogy elõször az ember. Azaz nem lehet azt megcsinálni, hogy hízok, hízok, hízok mellre, majd nekikezdek egy fogyókúrának és mindenhonnan lemegy, csak onnan nem.

Miért is sz.métség? Olyan nincs, hogy valaki CSAK mellre hízzon és az esetek 99 %-ban oda rakódik utoljára. Azaz csak akkor hízik valaki mellre, ha már jócskán hízott hasra, combra, fenékre, karra...stb. Fogyni pedig jellemzõen mellrõl fogy elõször az ember. Azaz nem lehet azt megcsinálni, hogy hízok, hízok, hízok mellre, majd nekikezdek egy fogyókúrának és mindenhonnan lemegy, csak onnan nem.
Szerintem csak azért lehet így, mert ha hízol akkor a melleden kívül mindenhova rakódik le súly, így a nagyobb testedhez kicsinek tûnik a melled. És ez így igaz fordítva is, lefogyod a felesleget, de a melled ugyancsak nem változik, de összhatásra így a kisebb testedhez nagyobbnak tûnik a melled. Remélem érthetõ. :D
A kérdező hozzászólása: De az olyan szemétség h persze sok lány a mellére hízik..: D
Én nekem ducin 80B mellem volt kb, 10 kilóval kevesebbként pedig 70 vagy 75 (1-2 kilón múlik) és C és D kosár közötti. Durva, gyakorlatilag sok nem ment le mellbõl, viszont körülötte minden elfogyott :DD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!