Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet a magzat (18 db)

Ikerterhesség esetén ha az egyik magzat meghal, meddig (hány hétig) lehet még bent a másik magzat?

További kérdéseim, hogy a halott magzat beinditja-e a másik magzatnak a koraszülést, illetve hogy nem okoz-e fertőzést a halott magzat a másiknak?

Legjobb válasz: Ha jol emlékszem,mikor még a szülészeten dolgoztam ugy mondták,hogy ikerterhességnél,mikor kicsi terhességnél elhal az egyik magzat,akkor szó szerint megkövesedik.És benn lehet végig ,mig a terhesség tart

Ha jol emlékszem, mikor még a szülészeten dolgoztam ugy mondták, hogy ikerterhességnél, mikor kicsi terhességnél elhal az egyik magzat, akkor szó szerint megkövesedik.És benn lehet végig , mig a terhesség tart
A kérdező hozzászólása: 27 hetes volt a magzat. Ilyenkor is "megkövesedik" még? Máshol azt olvastam, hogy kb 2 hét alatt elkezd bomlani a halott magzat, ami miatt ki kell venni a másik magzatot is. Nem lehet valahogy ezt a bomlási folyamatot késleltetni?
A kérdező hozzászólása: Hátha egyszer még jól jön valakinek az info. A meghalt magzat nem inditotta be a szülést, mert szerencsés volt az elhelyezkedés, mert õ volt felül. Igy 2 hónapig tartott még a terhesség, majd egy egészséges, de koraszülött kisbaba jött a világra, aki most már makk egészséges és 8 hónapos.

Meg lehet érezni a magzat elhalását? Milyen tünetekkel jár, vagy vannak egyáltalán?

Legjobb válasz: Szia! én még nem voltam kismama, de az egyik barátnõm igen, aki nem érzett semmit, csak épp mennie kellett orvoshoz, és akkor állapították meg neki. Õ nyolc hetes volt.

Szia! én még nem voltam kismama, de az egyik barátnõm igen, aki nem érzett semmit, csak épp mennie kellett orvoshoz, és akkor állapították meg neki. Õ nyolc hetes volt.
Nem érzel semmit sajnos.De szerintem ha látod, hogy nõl lent a pocid akkor nem lehet baj.
Szia! Én görcsöltem és véreztem is.

Elhalt terhesseg vagy meg tul korai a magzat? 14. napon voltunk egyutt utoljara, akkor is lehet hogy meg nem latszik a baba?

Nagyon meg vagyok remulve hogy esetleg elhalt a magzat,4+3 kor voltam uh-n akkor latszott valami de meg nem lehett megalapitani hogy mehen belul vagy sem.5+6 hetesen megijesztett a dokim hogy lehet elhalt terhesseg, mert csak ures petezsakot latott es szivhangot sem. Es van egy verrog is. Ketszer ez ido alatt nagyon kevesett vereztem utanna barnaztam. Most kell szednem a duphastont hogy a verrog felszivodjon.6+6 hetesen kell ujbol visszamennem, mennyi az eselye hogy legyen baba es szivhang?

Legjobb válasz: Van esely siman. nekem 5+6on volt szivhang,de 4+6on rendes petezsak latszott.szerintem fiatal terheseg.

Van esely siman. nekem 5+6on volt szivhang, de 4+6on rendes petezsak latszott.szerintem fiatal terheseg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretnem ha igazad lenne. nekem 4+3-an alig latszott valami pont.

Én 10 hetes kismama vagyok. Terhesség előtt 57kg voltam, most 66. Lehet, hogy baj van, baj lesz a magzattal? Rengeteget felhíztam, lehet hogy ez vmi rendellenesség? De ha már most ennyit felhíztam mi lesz még később?

Az UH-ok is "jók" és az orvosom is azt mondja nincs gond, mert a 178cm-hez kell ez a testsúly. Duphastont szedek 1 hónapja, mert korábban állandó menstruációs görcseim voltak.

Legjobb válasz: Én 55kg voltam mikor terhes letten,gyors híztam 13kg!!,de most három hete nem híztam!Az is hozzájárult szerintem a gyors hízásomhoz,hogy a babó elõtt fogytam 10kg,az jött vissza!Te nem fogyóztál elõtte?amúgy most 25.hetes vagyok!

Én 55kg voltam mikor terhes letten, gyors híztam 13kg!!, de most három hete nem híztam!Az is hozzájárult szerintem a gyors hízásomhoz, hogy a babó elõtt fogytam 10kg, az jött vissza!Te nem fogyóztál elõtte?amúgy most 25.hetes vagyok!
Én is az elején híztam sokat az elsõ babámnál és most is, volt hogy eg yhónap alatt 5 kg-t -igaz, 45 kg-ról indultam, a védõnõ szerint muszáj volt kipárnásodnom ahhoz, hogy rendben kihordjam a babát. Egészséges kislányom lett, a terhesség alatt stabil 80/50-s (tehát alacsony) volt a vérnyomásom, a cukrom meg terhelés után 3, 2 (szintén alacsony), tehát ne aggódj, a babádnak nem lesz baja! :) Ja, 20 kg ment fel az elsõ terhesség alatt, de 2 hónappal a szülés után már az összes régi ruhámat tudtam hordani. Nem koplaltam, igaz 2 óránként szopott a babám. Most a 36. hétben vagyok, 14-15 kg lusznál járok, de ez kb. már egy hónapja ennyi. :)
az a baj sok kismama sok helyen nagyon sok baromsagokat olvass ezeket nem szabad ! hagyni kell nem kell tul sokat olvasgatni en is feltem hogy minden okes legyen a babammal mikor terhes voltam ez normalis de a tul sok olvasas az interneten tobbet art!
nem gond majd lemegy ha megszülsz. azért gondolod hogy baja lenne a babádnak mert hiztál?nemazért de a 2-nek semmi köze egymáshogy te igyéled meg a terheséget ilyen a szervezeted hogy ennyit hizol ezért még egélszséges lesz a babád
A kérdező hozzászólása: Évek óta 57kg vagyok, örülök, hogy nem írtál semmi vészjóslót. Könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy az elsõ 3 hónapban azzal magyarázható a nagy súlygyarapodás, hogy vagy ikrei lesznek a kismamának, vagy vmi rendellenessége van. Azért köszi a válaszodat.Ha így élem me a terhességet, az nem baj :)
Szia, szintén az elso hónapokban híztam sokat, kb a terhesség feléig, a végére 25kg lett, de én tudom, miért: soha nem voltam rosszul, viszont óriási étvágyam volt, amit nem kontrolláltam!, meg persze hajlamos vagyok a hízásra amúgy is. A harmadik trimeszterben magas vérnyomásos lettem, de ez nem feltétlen a súllyal fugg ossze, ismerek nagyon vékony kismamát is hasonló gonddal. Mindketten jól vagyunk, csak kuzdok még a kilókkal... Nem megijeszteni akartalak, csak azért írtam, mert ikreim sem lettek és egészséges volt a baba is:)
A kérdésedbõl az sejlik ki, mintha a Duphaston-ra is gyanakodnál. Szerintem annak nincs köze hozzá, nekem is kellett szednem az elsõ trimeszterben, és nem híztam. Egyébként mindenkinél más a hízás üteme. Lehet, hogy Te az elején jól 'feltankolsz', és a késõbbiekben alig hízol majd valamit. Üdv. 27 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Tippeljétek meg a magzat korát! Hány hetes lehet? Petezsák: 27x13mm Szikhólyag: 5mm Embrió: 3, 5mm

Legjobb válasz: pont most olvastam a könyvemben hogy a 8.héten: embrio:14-25 mm. nem véletlenül 3.5 cm akartál írni? mert akkor kb.9.héten lehetsz. ha tényleg 3.5 mm akkor még nagyon korán vagy.

pont most olvastam a könyvemben hogy a 8.héten: embrio:14-25 mm. nem véletlenül 3.5 cm akartál írni? mert akkor kb.9.héten lehetsz. ha tényleg 3.5 mm akkor még nagyon korán vagy.
Akkor még az 5. hét, nekem 6+2-n volt 5mm az embrióm :
Ezen mit kell tippelni? Valszínû 1. vizsgálaton voltál max. 6. hétben vagy.
5 hetes lehetsz kb.. Nekem 6 hetesen már 6 mm-es volt az embrióm.
6 hetes két napos
6 hetes. De még nem magzat, csak embrió.
Nekem ez a kérdés elég bizarr még:-) Ne haragudj, 33+2hkm
6 hetes
Szerintem olyan 6 hetes és 1-2 napos lehet.
5. hetes lehetsz, mert nekem is 6+4- en 7 mm-es vol+ jó szívhang is volt már.

20 hetes terhes vagyok, mar egy hete megmozdult a magzat, demost mar eltelt masfel nap es meg nem ereztem hogy mozogna, ez termeszetes, vagy lehet hogy v. Mi gond van?

Legjobb válasz: Szia. Sajna nekem még nincs babám és így érdemleges válaszsem tudok adni de talán a terhesség témakörben nagyon sikerre találsz ott csak anyukák vannak és nem csak olyanok mint itt akik vágyunk rá... De õszintén kívánom hogy semmi baj ne legyen és sok boldogságot a picihez , nagyon irigyellek érte.

Szia. Sajna nekem még nincs babám és így érdemleges válaszsem tudok adni de talán a terhesség témakörben nagyon sikerre találsz ott csak anyukák vannak és nem csak olyanok mint itt akik vágyunk rá... De õszintén kívánom hogy semmi baj ne legyen és sok boldogságot a picihez , nagyon irigyellek érte.

Milyen színű a magzat víz? Mikor megindul a szülés? Meg ha néha fáj a derekam az baj? Meg tegnap a bal ágyékomnál néha szúró érzés szerűt éreztem, de lehet azért mert egy picit többet gyalogoltam?

De mikor haza értem akkor, lepihentem nem volt utána semmi bajom! Most vagyok 22 hetes!

Legjobb válasz: Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Valóban meg lehet állapítani az AFP eredményéből a magzat nemét?

Többször is azt hallottam/olvastam, hogy az alacsony AFP kisfiúra, a magasabb kislányra utal. Valóban így van ez? Milyen érték számít magasnak/alacsonynak?

Legjobb válasz: Nem. A határértékek: 0,7-2,5 MoM. A 19.heti UH vizsgálaton már meg tudják mondani a nemét.

Nem. A határértékek: 0, 7-2, 5 MoM. A 19.heti UH vizsgálaton már meg tudják mondani a nemét.
Az AFP a Down-kór szûrése miatt van, de külföldön már több országban betiltották, mert nem mindegy, hogy pontosan hány hetes vagy (nem mindig lehet ugye pontosan tudni) és eléggé be tudja stresszelni a kismamát, ha kap egy magasabb értéket, pedig csak mondjuk a 17. hétben van valójában és nem a 16-ban. A magas érték pedig utalhat ikerterhességre is és 3-ig jó az eredmény.
Szia.Az afp (alfafetoprot)a nyitott gerinc kiszûrésére alkalmazzák.Ha sok az anya vérében az afp akkor az azt jelentheti hogy a baba gerince nyitott, ezáltal az anya vérkeringésébe jut a baba gerincfolyadéka.A neméhez semmi köze.Tévhit hogy ha alacsony ez, vagy ha magasabb az.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!