Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet - nem fizikai (7 db)

Meg lehet érezni - nem fizikai értelemben - a kisbabát, még mielőtt a teszt kimutatná?

Legjobb válasz: Igen,én megéreztem mert van egy olyan furcsa érzése az embernek,de ezt nem lehet megfogalmazni hogy mit érzel ilyenkor,és a teszt pozitív is lett!

Igen, én megéreztem mert van egy olyan furcsa érzése az embernek, de ezt nem lehet megfogalmazni hogy mit érzel ilyenkor, és a teszt pozitív is lett!
Attól függ, hogy a tesztet mikor csinálod meg: - még a terhesség leges legelején; - vagy már akkor, amikor a poronty elkezd mocorogni a pocakodban ;-)
Igen, én nagyon éreztem a beágyazódást. Kb úgy képzeld el, mikor nagyon kell már kiswc-re menned, de nem tudsz, és már fáj a hólyagod. Ilyen módon "fájt" a méhem, plusz a derekam is. Másnaptól már csak éreztem a méhemet, és a derékfájás is elmúlt. Anno szerdán volt a beágyazódás, és szombaton (24. nap) teszteltem egy halvány csíkosat. És persze baba lett belõle. :)
Igen! Én 4-5 hetes voltam amikor már egy hete fájt a hasamalja íntenzíven, a melleim megduzzadtak és annyira fájtak, hogy nem tudtam hozzájuk érni. Megcsináltam a tesztet és pozítiv lett!

Abban az esetben ha van egy ceg es bebukik, aztan eladja az autojat egy fizikai szemelynek, aki meg nem iratta at, de mar az ovenek szamit, a kotelezo biztositast mar lehet fizikai szemelyre kotni?

vagy meg mindig ugy szamoljak hogy jogi szemely...a hasznalo szamit vagy a volt tulajdonos...?

Legjobb válasz: Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó,ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.

Az autót rendszerint 15 napon belül át kell iratni, mert bünti van. Ha valaki üzembetartó, akkor az elõzõ tulaj neve alatt maradhat az autó. Az üzembetartó, ahogy beiratta a nevét, már fizethet is.

Hogy lehet az, hogy állítólag a nőknek csak 2-3 százaléka nem lenne képes szoptatni fizikai okok miatt, mégis ezer féle tápszer fogy "mázsaszámra" és a tápszergyártó cégek meg csak gazdagodnak?

Nem értem ezt..végigmegyek egy dm-ben pl. és tele van egy egész sor tápszerekkel. Most akkor vagy ez a tény nem igaz, hogy n?k kb 97 százaléka tud szoptatni, vagy egyszer?en sokan nem szoptatnak annak ellenére, hogy tudnának?

Legjobb válasz: A fizika okok egy dolog, de szerintem a mai világban nagyon sokan pszichés okok miatt nem tudnak szoptatni. És ezen okok miatt lehet, hogy az a 2-3% sokkal több. Illetve manapság nagyon túl van dimenzionálva pl a hozzátáplálás. Itt is sok szülõtõl olvasom, hogy a gyerek már 1,5-2,5 éves és még mindig tápszert kap reggel, este. Mindenhol azt hallani, hogy a gyerek ne kapjon bolti tejet 1,2,3-lassan ott tartunk, hogy soha-éves koráig, viszont bizonyos mennyiségû tejalapú táplálékra szükség van, amit nem lehet csak túróból, sajtból stb fedezni. Így marad a rengeteg tápszer, tejpép stb. És ahogy Te is írtad a cégek meg csak gazdagodnak...

A fizika okok egy dolog, de szerintem a mai világban nagyon sokan pszichés okok miatt nem tudnak szoptatni. És ezen okok miatt lehet, hogy az a 2-3% sokkal több. Illetve manapság nagyon túl van dimenzionálva pl a hozzátáplálás. Itt is sok szülõtõl olvasom, hogy a gyerek már 1, 5-2, 5 éves és még mindig tápszert kap reggel, este. Mindenhol azt hallani, hogy a gyerek ne kapjon bolti tejet 1, 2, 3-lassan ott tartunk, hogy soha-éves koráig, viszont bizonyos mennyiségû tejalapú táplálékra szükség van, amit nem lehet csak túróból, sajtból stb fedezni. Így marad a rengeteg tápszer, tejpép stb. És ahogy Te is írtad a cégek meg csak gazdagodnak...
Fizikailag képes rá 98%. Csak túl sok a tájékozatlanság. A cumi, a cumisüveg okozta cumizavar miatti kudarc, a tájékozatlan szomszédnéni teaötletei amivel tömni lehet, a tájékozatlan védõnõ túlzott súlygyarapodási elvárása, a minden szoptatás utáni mérlegelés okozta stressz... elég ezek közül egy hiba, és fuccs a szoptatásnak. Sajnos már a kórházi mintacsomagban is cumi van... vajon csak ez hány kudarcért felelõs? Szóval ha kellõen tájékozottak lennének a nõk, és tudatosan és magabiztosan elkerülnék a hibákat, akkor menne.
Ha dm, rossmann mész akkor az nem mind tápszer :) Hanem tejpép...ergo vitaminozott, ízesített tejbedara. Sokkal laktatóbb mint a tápszer vagy az anyatej nagy étkû babáknak. Szoptatás nehézségei vagy nem szoptatás okai - egészségügyi fizikai (tejmirigyek hiánya, beforduló bimbó stb) - egészségügyi hormonális (van egy hormon oxytocin az segít a szülésnél is, és a tejtermelésnél is, ha ott gondok vannak, nem termelõdik elég akkor anyuka ha meggebed akkor sem lesz teje, vagy minimális mennyiség) - szellemi (stressz, depresszió stb) Tehát az a 2-3 % sokkal sokkal több, csak persze nem reklámozzák, mert manapság aki nem szoptat AKÁRMILYEN okból az már [email protected] anya a többiek szemében. Az pedig, hogy többféle tápszer van. Nos egyik babának ez a fajta jó, másiknak a másik féle. (hasfájás, reflux, allergia stb nem lehet nekik ugyanazt adni) NEM védem a tápszergyártókat, de mint a 2. esetû nem szoptató anyuka az én gyerekem bizony tápszeren nõtt fel :)
A kérdező hozzászólása: Megértelek második válaszoló. Csak arányaiban nem értem a dolgokat. Érdekes lenne tudni, hogy az anyák hány százaléka tud mondjuk 1 évig szoptatni. Mert akkor már lenne magyarázat.
én sem tudom hogy van ez, én fizikailag képes voltam rá, csak sajnos soha nem volt elég a tejem, energiát, pénz nem kímélve, mindent megtettem, és megvettem amit erre valaha kitaláltak, mégse lett több :( 4 hós koráig úgy szopott, hogy délután, este kellett neki tápszer pótlást adnom, aztán még jobban megcsappant, végül még 2 hónapig kapott reggel este anyatejet
Szia. Én fél éves koráig tudtam szoptatni, és szinte mindent megtettem, kipróbáltam, hogy tovább menjen, de nem sikerült. Nincs lelkiismeret furdalásom, és nem sajnálom a pénzt sem a tápszergyártóktól, mert nekünk nagy segítség volt ez az alternatíva.
Az én és anyósom példáját írom le: tudtam volna szoptatni, csak az én drágám volt a béna, nem tudott szopmi. Elõre álló álla volt és egyszerúen akár mit csináltam, akár hogy próbáltam nem ment neki! Az apja úgyan ilyen volt kicsinek. Nem szopizott rendesen 4x egymás után kaptam tejmirigy gyulladást 2 hetes baba mellett, annyira erõsen kellett szívni, hogy vérzett így a lefejt tejet sem adhatam oda neki. Mire elmúlt a tej is elapadt, sajnos! Ha ezek után nem lett volna tápszer nem is tudom, hogy 2 hetes gyerekem mit evett volna. Úgyanis próbáltunk neki anya tejet szerezni, de azt mondta a védõnõ, hogy annyira keveset kapnánk egy hétre, hogy csak a hasa fája az állandó váltogatástól így inkább nem javasolja! Most megint babát várok, remélem a második szopi terén ügyesebb lesz! :o)
2-3%-ot akartam írni :)
Utolsó, minden tiszteletem a tied. Viszont hátamon feláll a szõr, amikor 4 hetes csecsemõvel azon sipákolnak, hogy neki nehéz szoptatni... meg nem mehet csavarogni mert apuka nem tud szoptatni. Ilyen hozzáállás mellett ugye senki nem csodálkozik, ha sok a tápos gyerek?
9.24-es tökéletesen és precízen leírta. :) Kiemelném a kórházi személyzet és a gyerekorvosok, védõnõk hozzáállását. Fõleg az idõsebbek, az 50 év körüliek abban az érában kezdték a szakmát, amikor divat volt a tápszer, a 6 hetesen bölcsibe adás és társai. Nem meglepõ, hogy nem tudnak kitörni a beléjük vert megszokásból, és ezt is adják tovább, holott ma már teljesen más idõket élünk. És egy frissen szült, elsõgyerekes anyuka, akiben tombolnak a hormonok, tök bizonytalan, azt sem tudja, mit és hogyan csináljon, persze hogy bepánikol az elsõ problémánál, és a könnyebbik utat választja, azaz pótlást ad a gyereknek. Onnantól meg elindul a szekér a lejtõn lefelé. A primitív népeknek nincs a polcon tápszeres doboz, és bár biztos lassabban gyarapodnak a babáik, de tuti hogy õk nem bonyolítják túl ezt a témát. Hiszen pl nincs idõmérõ eszközük, hogy figyelhessék, letelt-e a két szoptatás között 3 óra...


Munkaundoritisz
Kérdés, hogy ez átmeneti nálad, vagy már régóta fennáll?
Ez azt jelenti, hogy utálnád megcsinálni azt a dolgot. Írtózol tõle.
Ha ez most fordul elõ elõször, akkor valószínûleg lappang benned valami vírus. Ha valaki lázas, akkor mozgással felmegy a láza, ilyenkor feküdni kell. Ha ez rendszeres, akkor doki.
Ui: maga az izzadás nem egyenlõ a lázzal! Az izzadás a szervezet természetes hûtõreakciója (a párolgás hõt von el a környezetétõl). Mérd meg, hogy valójában ilyenkor mennyi a testhõmérsékleted. 37 alatt normális.
én is ha beteg vagyok kiír az orvos, mindenki azt hiszi, hogy szimzulálok, mert tök jól érzem magam, viszont, ha elm, egyek suliba, kettõkor félhalotan esek be az ajtón.Szval hiába érzed magad jól, pihenj csak még egy pár napot!

2 napja fáj a derekam, most már nagyon, igaz dolgozok még néha egy kis fizikai, de nem megerőltető munkát, lehet baj belőle? 27 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: En is a 27. hetben akadtam ki. Addig minden nap nyomtam 10 orat a m.helyemen egy kis pihenovel. Felemeltem az osszecsukhato agyat es az megadta a kegyelemdofest. - nem is tudom mit gondoltam!!!! Meg aznap esjszaka beindultak a joslok - es mivel elso fingom nem volt mi tortenik, de olvastam, hog

En is a 27. hetben akadtam ki. Addig minden nap nyomtam 10 orat a m.helyemen egy kis pihenovel. Felemeltem az osszecsukhato agyat es az megadta a kegyelemdofest. - nem is tudom mit gondoltam!!!! Meg aznap esjszaka beindultak a joslok - es mivel elso fingom nem volt mi tortenik, de olvastam, hog
...na ez szepen elrepult pedig meg be sem fejeztem... Szoval azt olvastam, hogy a meleg zuhany az sokat segit. es igy is volt. Sajnos en azota kaptam egy panikrohamot is - 2 eve diagnosztizaltak - attol is jol megijedtem es kerdeztem is itt az oldalon. Most vagyok 29 hetes, 2 hetes szabimat toltom itthon...hamarosan koltozunk es a lakast ujitani kellene azonban el vagyok tiltva mindentol. Meg van 3 het az is egy stresszfaktor a ferjemnek meg dolgoznia kell... Ha mesz a dokihoz mondd el mi a dorges! Pihenj le napkozben. Inkabb fekudj mint ulj labakat felrakva!
Szia! nekem is ilyen tájban kezdett el nagyon fájni a derekam, pedig én nem dolgozom, szerintem ez normális velejárója lehet ennek az idõszaknak. Én kenni szoktam krémmel, attól kicsit elviselhetõbb. 31h km
A kérdező hozzászólása: nekem ez a 2dik babám, az elsõnél nem emlékszem hogy lettek volna ilyen panaszok, de az utóbbi két napban... bár van stressz mostanság elég, dolgozni sem nagyon van már kedvem, de hát az anyagiak... még egy hónapig gürcölök utána kicsi pihi.
ipconfig /all
A kérdező hozzászólása: ipconfig/all - al írtam , de nem jó (a kérdésben elírtam)
A futtatásba azt írd, hogy cmd. A megjelenõ parancssori ablakba írd az ipconfig /all-t. Kiírja az, csak egybõl be is zárja az ablakot, így nincs idõd megnézni.
A kérdező hozzászólása: igen, de ez ellen mit lehet tenni ??
Fent írták, cmd-t írja a futtatásba, ne a parancsot.
írj a
A kérdező hozzászólása: ugy írtam!!!
A kérdező hozzászólása: máshol meglehet ezt vhol nézni ??

18 ÉVES VAGYOK 3-4 éve eléggé izzadok még akkoris ha nem végzek nehéz fizikai munkát. Nem vagy túlsulyos jo kondiba vagyok nem tudom mi lehet? Az oka

eléggé zavaro mikor pl sétálok és a honaljamnál egy nagy izzadség folt jelenig meg (télleg nagy) izzadásgátlók dezodorok nem igazán segítenek van ra vmi megoldás vagy együtt kel evvel élni?

Legjobb válasz: Szia:)Vegyél a gyógyszertárban SOLUTIO ANTISUDORICA nevû ecsetelõt,ez hatásos...nekem bevált:)

Szia:) Vegyél a gyógyszertárban SOLUTIO ANTISUDORICA nevû ecsetelõt, ez hatásos...nekem bevált:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!