Találatok a következő kifejezésre: Meg lehet - (35603 db)

Help. Bnőm Sminkes vagy maszkmesternek akar tanulni. Meg lehet MOn élni ebből kapcsolatok nélkül egyáltalán? Hol lehet egyáltalán dolgozni vele? Mennyit lehet vele keresni? Szerethető szakma?

Legjobb válasz: Sminkeseket keresnek filmekhez, maszkmestereket is ide. De sminkesként lehet modelleket is sminkelni fotózásra, bemutatókra. Vagy mennyasszonyokat esküvõre. Egy menyasszonyni smnik 10-12 ezer forint is lehet. Meg lehet élni szépen, ha nem lusta a munka után menni és ha hajlandó dolgozni. De én ajánlanám mellé a kozmetikus képzést, mert így a kettõ, (vagy három) kozmetikus-sminkes nagyon ütõs lehet. Kellesz dolgozni, de jól meg lehet élni. Barátnõmnek ez a szakmája, 2 helyen dolgozik, reggel 7-re megy a belvárosi szalonba, ott van 1-ig, majd délután 2-tõl a saját vállalkozásában, amíg bírja, van úgy, hogy este 9-10-kor megy el az utolsó vendég. De nagyon szépen keres vele. Olyan helyekre járnak a párjával, olyan autót vett magának, hogy el sem hiszem, ha nem magam látom.

Sminkeseket keresnek filmekhez, maszkmestereket is ide. De sminkesként lehet modelleket is sminkelni fotózásra, bemutatókra. Vagy mennyasszonyokat esküvõre. Egy menyasszonyni smnik 10-12 ezer forint is lehet. Meg lehet élni szépen, ha nem lusta a munka után menni és ha hajlandó dolgozni. De én ajánlanám mellé a kozmetikus képzést, mert így a kettõ, (vagy három) kozmetikus-sminkes nagyon ütõs lehet. Kellesz dolgozni, de jól meg lehet élni. Barátnõmnek ez a szakmája, 2 helyen dolgozik, reggel 7-re megy a belvárosi szalonba, ott van 1-ig, majd délután 2-tõl a saját vállalkozásában, amíg bírja, van úgy, hogy este 9-10-kor megy el az utolsó vendég. De nagyon szépen keres vele. Olyan helyekre járnak a párjával, olyan autót vett magának, hogy el sem hiszem, ha nem magam látom.
Kapcsolatok nélkül semmibõl sem lehet megélni. Az elsõ pár évben ki tud alakítani egy vendégkört, de ha nem jár õ maga a kapcsolatok után és nem erõlteti rá magát minél erõszakosabban mindenkire, akkor nem viszi vele sokra, max épp hogy megél.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Igen én is ettõl félek h baromira telített munka. De nem tudom jó lenne e hogy 1 évig tanulja. Körmösnek tanult de azt nem szereti. Mit lehet még javasolni neki vajon ezenkívül? Szereti a pörgõs emberekkel való foglalkozást.

Virtuálisan meg lehet növelni a desktopot valahogyan tetszőleges méretűre az alábbi probléma szempontjából?

Arra gondolok, hogy vannak térképek (Pl Google Maps is ilyen) ami akkora területet mutat, amekkora a böngész? ablaka. Ha a monitorom 50-szer nagyobb lenne, akkor a teljes képerny?s böngész?ben elég nagy terület látszana, amit print screen-nel el tudnék menteni. Meg lehet ez valahogyan oldani? Akár valami virtuális desktoppal, vagy akár egy böngész? kiegészít?vel, vagy hasonlóval?

Legjobb válasz: Meg lehet oldani. De mielõtt leírnám, hadd kérdezzem meg, hogy ugye nem az a célod, hogy kinyomtasd az így kapott térképet? Mert ez esetben nyugodtan elfelejtheted a dolgot. A térkép pixelben mért növekedésével együtt a betûméretek nem lesznek nagyobbak. Ha szép nagy, tûéles térképet csinálsz, akkor a szövegek olvashatatlanul kicsik, a vastag vonalak hajszálvékonyak lesznek. Be lehet lõni egy olyan méretet, ahol már a szövegek túl kicsik, viszont a térkép még túl pixeles. Nekem ez a megoldás nem jött be. Inkább nyomtattam képernyõnyi méretû résztérképeket. Csúnya volt, de legalább használható. (Egyébként a megoldás, hogy ugye a térképet lehet embedálni. (Lásd: link ikon a bal oldalsáv tetjén > Beágyazott térkép testreszabása és elõnézete) Ott meg lehet adni a méretet, amit át lehet írni, és beszúrni egy üres html fájlba. Vagy önmagában is elég, hiszen ott az elõnézet. Egy böngészõkiegészítõ képes lementeni a teljes honlapképet, nem csak azt, ami látszik. Lásd: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/screengrab/ )

Meg lehet oldani. De mielõtt leírnám, hadd kérdezzem meg, hogy ugye nem az a célod, hogy kinyomtasd az így kapott térképet? Mert ez esetben nyugodtan elfelejtheted a dolgot. A térkép pixelben mért növekedésével együtt a betûméretek nem lesznek nagyobbak. Ha szép nagy, tûéles térképet csinálsz, akkor a szövegek olvashatatlanul kicsik, a vastag vonalak hajszálvékonyak lesznek. Be lehet lõni egy olyan méretet, ahol már a szövegek túl kicsik, viszont a térkép még túl pixeles. Nekem ez a megoldás nem jött be. Inkább nyomtattam képernyõnyi méretû résztérképeket. Csúnya volt, de legalább használható. (Egyébként a megoldás, hogy ugye a térképet lehet embedálni. (Lásd: link ikon a bal oldalsáv tetjén > Beágyazott térkép testreszabása és elõnézete) Ott meg lehet adni a méretet, amit át lehet írni, és beszúrni egy üres html fájlba. Vagy önmagában is elég, hiszen ott az elõnézet. Egy böngészõkiegészítõ képes lementeni a teljes honlapképet, nem csak azt, ami látszik. Lásd: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/screengrab/ )
Biztos vannak kiegészítõk, amelyek kompatibilisek. Bár én Waterfox 13.0-t használok és azzal tökéletesen mûködik. Lehet a jelzett inkompatibilitás csak papíron van, csak rá kell venni a Firefoxot, hogy telepítse. Esetleg keress rá a kiegészítõk között, biztos, hogy van olyan, ami a te FF-al is kompatibilis. Pl.: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/search/?q=screen+grab Esetleg Chrome alá is lehet keresni ilyet.
A kérdező hozzászólása: A megoldás a Desktop Extender programok. Eddig nem jókat írtatok.
Google maps + egér görgõ hátra?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: a területet természetesen a felbontás növelésével akarom növelni, de szerintem világosan leírtam. Egyébként nem a Google Maps-el akarom csinálni, csak példának mondtam, mert azt sokan ismerik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez nem kompatibilis a tûzrókámmal. Más nincs?

Hol lehet gyerekszobabútorra ragasztható aranyos matricát venni? Esetleg honlap címet írnátok ahol meg lehet nézni?

Legjobb válasz: Remélem még nem késtem el vele, nekem jár a praktika újság tõlük lehet rendelni dekupázs papírt(volt egy olyan amin katicák, tüdérek, lovacskák, virágok voltak)de szerintem hobbiboltban is beszerezhetõ másmilyen(nekem is van kutyás, gyümölcsös, delfines) és kell hozzá a speciális ragasztó.Egy nagy ív+ a ragasztó megvan egy ezresbõl.Tudod ez a szalvétatechnika csak nem szalvétával hanem a speciális papírral.Én falra csináltam ebbõl egy helyre katicákat(kiságy fölött lesz kispárnás és alvós katicaraj)egy másik helyre meg virágos mezõt alakítottam ki és oda lettek a lovacskák, virágok.Olyan mintha festve lenne, soha nem jön le csak ha majd falat festünk.Bútorra ugyanezt meg lehet csinálni.De vannak tényleg ezek az ikeás, obis, kikás foganytyúk azzal is fel lehet dobni, vagy dekorgumiból betûkkel alakzatokkal stb.Matrica tényleg nem tartós, de az elõbbieket nyirkos puha törlõruhával tisztítani is lehet anélkül hogy kárt tennél bennük és nagyon jópofák.

Remélem még nem késtem el vele, nekem jár a praktika újság tõlük lehet rendelni dekupázs papírt(volt egy olyan amin katicák, tüdérek, lovacskák, virágok voltak)de szerintem hobbiboltban is beszerezhetõ másmilyen(nekem is van kutyás, gyümölcsös, delfines) és kell hozzá a speciális ragasztó.Egy nagy ív+ a ragasztó megvan egy ezresbõl.Tudod ez a szalvétatechnika csak nem szalvétával hanem a speciális papírral.Én falra csináltam ebbõl egy helyre katicákat(kiságy fölött lesz kispárnás és alvós katicaraj)egy másik helyre meg virágos mezõt alakítottam ki és oda lettek a lovacskák, virágok.Olyan mintha festve lenne, soha nem jön le csak ha majd falat festünk.Bútorra ugyanezt meg lehet csinálni.De vannak tényleg ezek az ikeás, obis, kikás foganytyúk azzal is fel lehet dobni, vagy dekorgumiból betûkkel alakzatokkal stb.Matrica tényleg nem tartós, de az elõbbieket nyirkos puha törlõruhával tisztítani is lehet anélkül hogy kárt tennél bennük és nagyon jópofák.
Szia! Bármilyen papír-írószer boltban, játékboltban van, de azok elég kicsik egy bútorra. Viszont ha van jó mintád, akkor nyomtathatsz magadnak. Lehet kapni A/4-es matrica papírt, amire rányomtatod a kívánt motívumot, kivágod és már ragaszthatod is. Ha megengedsz egy megjegyzést: szerintem a matricákkal az a baj, hogy hamar megunják a (kicsit nagyobb) gyerekek, viszont az éppen járó babák imádni fogják lecsipegetni, nem mindegyik fajtát lehet szépen leszedni, ha már meguntátok. Mi úgy dobtuk fel a bútorait, hogy csináltam üvegmatricákat, lehet cserélgetni, sokszor felhasználható. Matrica-ügyben érdemes szétnézned a http://www.matrica.lap.hu weboldalon.
Egyetértek az elõttem szólóval.Nagyon sok hátránya van a matricának.Mi a gyerekszoba szekrénysort úgy dobtuk fel hogy az obiba vettem pillangós fogantyúkat, és mindegyiket olyanra cseréltem.A lányom imádja, és eddig aki belépett a szobába nem hagyta szó nélkül a minden színben pompázó csillogó fogantyúkat.Kisfiúsok is vannak.(autók, vonatok, szerszámok, virágok)
Szia! Brico Storban láttam disneys nagy marticákat, vagy micimackó, vagy hercegnõs habszivacs figurákat, amiket kétoldalas ragasztóval rakhatsz fel.


Meg lehet bocsátani/ el lehet valaha is felejteni azt, hogy a párom megcsalt? Adtam neki egy új esélyt, és mindent megtesz, hogy bizonyítson. De én nem tudok túl lenni a dolgon. Azon gondolkodom, hogy így nem lehet stabil kapcsolatot építeni.

Vagy csak id? kell hozzá?

Legjobb válasz: Meg lehet bocsájtani,de elfelejteni nem. Ezután már olyan a kapcsolat,mint az eltört cserép.Megragasztani meg lehet,de a törés helye mindig látszik.És persze az sem mindegy,mennyire törött össze. Magyarul,egyéjszakás futó kaland volt,vagy kapcsolat,szerette,vagy csak szexre kellett neki...stb.. Én is megbocsájtottam,de nem tettem volna ha nem 3 kisgyerekünk van.Sosem lesz már olyan a kapcsolatunk,amilyen elõtte volt.Az én bizalmam csak 1x lehet eljátszani.Ha õszinte akarok lenni,a gyerekek miatt maradtam,hiába könyörgött térden állva,és esküdözött,hogy mennyire imád,nem tudna nélkülem élni.Valahogy ez számomra nem meggyõzõ.Ha így lenne nem csal meg.Szívem szerint elhagynám.

Meg lehet bocsájtani, de elfelejteni nem. Ezután már olyan a kapcsolat, mint az eltört cserép.Megragasztani meg lehet, de a törés helye mindig látszik.És persze az sem mindegy, mennyire törött össze. Magyarul, egyéjszakás futó kaland volt, vagy kapcsolat, szerette, vagy csak szexre kellett neki...stb.. Én is megbocsájtottam, de nem tettem volna ha nem 3 kisgyerekünk van.Sosem lesz már olyan a kapcsolatunk, amilyen elõtte volt.Az én bizalmam csak 1x lehet eljátszani.Ha õszinte akarok lenni, a gyerekek miatt maradtam, hiába könyörgött térden állva, és esküdözött, hogy mennyire imád, nem tudna nélkülem élni.Valahogy ez számomra nem meggyõzõ.Ha így lenne nem csal meg.Szívem szerint elhagynám.
igen én is azt akartam írni amit az elöttem levõ. megbocsátani meglehet de elfelejteni soha. a nyoma mindig benned marad. szerintem nincs rételme, ha szeretne nem csalt volna meg! olyan nincs hogy szeret és megcsal maximum ha részeg és valaki rá mászik. de ha tudasosan csalt meg...nincs értelme tovább, leeht megint megcsal.
új esélyt adni csak akkor érdemes, ha lezárva a múltat, tiszta lappal kezditek, ha valóban elhiszed, hogy lehet még jövõtök, ha le tudod nyelni a békát és meg tudod állni, hogy legközelebb, ha vitatkoztok nem jön a fejéhez vagdosás, ha valóban elhiszed, hogy jobb lehet...nagyon nehéz. ha képes vagy ezeken felülemelkedni, akkor lehet rá stabil kapcsolatot építeni. tapasztalatból mondom.
Én soha nem tudnék megbocsátani. Ha igazán szeret nem csal meg. Én nem egy olyan mellett élném le a további életemet aki más nõt ölelt, és csókolt, és közbe azt hazudta a szemembe h szeret. Merthogy akkor hazudott. Aki ilyenre képes egyszer az másodjára is megteszi! Akármennyire is szeretem a páromat, ha megcsalna nem maradnék vele. Ez a nõi tartás.

Műkörömépítésből meg lehet élni? (Bővebben lent! )

Nemsokára szeretnék elkezdeni egy Crystal Nails tanfolyamot. Budapesten élek, és ha végzek a tanfolyammal, szeretnék majd workshop-okra, továbbképzésekre (díszítő tanfolyamokra) járni, szeretném magam majd fejleszteni, állítólag a kézügyességem, és kreativitásom is megvan hozzá. :) Szorgalmasan tanulok... Lehetek sikeres műkörmös?

Legjobb válasz: Sok mindenbõl meg lehet élni, csak nem mindeki képes rá. Igazából lehet, hogy béna leszel. Ha olyan környéken vagy, ahol Dunát lehet már rekeszteni a körmösökkel, ott sem igazán jók a kilátások. Ha nincs szalon, ahova mehetsz dolgozni, elég nagy bukta. Saját vállalkozáshoz pedig sok pénz és már meglévõ ügyfélkörre lenne szükséged. Ennek ellenére ha elé ügyes vagy, kitartó és emellett szerencsés (meg persze pénzes) akkor nem lehetetlen. Meg van, aki a jég hátán is megél. Szóval vagy bejön, vagy nem. Te ismered magad, a körülményeidet és a lehetõségeidet.

Sok mindenbõl meg lehet élni, csak nem mindeki képes rá. Igazából lehet, hogy béna leszel. Ha olyan környéken vagy, ahol Dunát lehet már rekeszteni a körmösökkel, ott sem igazán jók a kilátások. Ha nincs szalon, ahova mehetsz dolgozni, elég nagy bukta. Saját vállalkozáshoz pedig sok pénz és már meglévõ ügyfélkörre lenne szükséged. Ennek ellenére ha elé ügyes vagy, kitartó és emellett szerencsés (meg persze pénzes) akkor nem lehetetlen. Meg van, aki a jég hátán is megél. Szóval vagy bejön, vagy nem. Te ismered magad, a körülményeidet és a lehetõségeidet.
Ha ügyes vagy, és szerencséd is van, még akár Magyarországon is...:) ) Ismerõsöm itthon majdnem éhen halt, külföldön meg 1 hónap alatt kocsit vett....:) )

Meg lehet tanulni 4 nyelven kb.5 év alatt? (bővebben lent)

Olasz kéttannyelv? gimnáziumba járok. A második nyelvem francia vagy spanyol lesz. Egyel?re még nem tudom, hogy melyik. Németül tanultam általánosban, azt szeretném magánban továbbvinni középfokra. Olaszból ugye meglesz a fels?fokúm.

Legjobb válasz: "Meg lehet tanulni 4 nyelven kb.5 év alatt?" Attól függ, mit értesz megtanuláson. Középfokon ismerni egy nyelvet, az még igen messze van a tárgyalóképes nyelvtudástól, de pl. egy pincérnek már több is, mint elég. "És szerintetek az lehetséges, hogy érettségire (most vagyok 9.-es) megtanuljak olaszul, franciául/spanyolul, angolul és németül?" Az olasz, spanyol és francia 0-ról középfokra kb. 600 munkaóra egyenként. Együtt viszont "árengedményesek" a közös szavak és közös nyelvtan miatt, ezért az olasz+spanyol+francia kb. 1000-1200 órára csökken. A német emellé még kb. 1000 óra, az angol újabb 500 óra. Összességében ebbõl az 5 nyelvbõl középfokú szintet elérni kb. 2500-3000 óra alatt sikerülhet. Ha erre 5 évet szánsz, az napi 2 óra tanulást jelent. Tehát napi 2 óra intenzív tanulással ez teljesíthetõ. A német lesz egyébként a szûk keresztmetszet, az messze nehezebb a többieknél. "És még valami: második nyelvnek franciát vagy spanyolt válasszam?" Tisztázzunk valamit: az angol a leghasznosabb idegen nyelv, de még hasznos a francia és a német is. A többi a hobby kategóriájába tartozik, bár persze valahol hasznos hobbyk. Az olasz meg még a spanyolnál is egy klasszissal jelentéktelenebb. Az olasz egyetlen haszna, hogy szeretik a lányok, mert lehet vele menni olaszpasizni. Ha ilyen célkitûzésed van, arra megfelelõ, de mást ne nagyon várj tõle. A spanyolt pedig végképp csak hobbyként tanuld. A franciának van értelme az angol és német mellett (meg az orosznak). Egyébként szerintem többet ér egy felsõfokú angoltudás, mint mondjuk egy középfokú spanyol meg francia. "Sokan mondják, hogy olasz mellett spanyolt keverném" Nem kevernéd, de ha félsz ettõl, akkor az olasszal együtt a franciát tanuld, ami egyébként úgyis félúton van az olasz és a spanyol között (kivéve kiejtésben), majd amikor már ezekbõl jó vagy, akkor kezdd a spanyolt, az akkor már pofonegyszerû lesz. Amúgy meg az angolt kellene a hobbynyelvek helyett nyomatni.

"Meg lehet tanulni 4 nyelven kb.5 év alatt?" Attól függ, mit értesz megtanuláson. Középfokon ismerni egy nyelvet, az még igen messze van a tárgyalóképes nyelvtudástól, de pl. egy pincérnek már több is, mint elég. "És szerintetek az lehetséges, hogy érettségire (most vagyok 9.-es) megtanuljak olaszul, franciául/spanyolul, angolul és németül?" Az olasz, spanyol és francia 0-ról középfokra kb. 600 munkaóra egyenként. Együtt viszont "árengedményesek" a közös szavak és közös nyelvtan miatt, ezért az olasz+spanyol+francia kb. 1000-1200 órára csökken. A német emellé még kb. 1000 óra, az angol újabb 500 óra. Összességében ebbõl az 5 nyelvbõl középfokú szintet elérni kb. 2500-3000 óra alatt sikerülhet. Ha erre 5 évet szánsz, az napi 2 óra tanulást jelent. Tehát napi 2 óra intenzív tanulással ez teljesíthetõ. A német lesz egyébként a szûk keresztmetszet, az messze nehezebb a többieknél. "És még valami: második nyelvnek franciát vagy spanyolt válasszam?" Tisztázzunk valamit: az angol a leghasznosabb idegen nyelv, de még hasznos a francia és a német is. A többi a hobby kategóriájába tartozik, bár persze valahol hasznos hobbyk. Az olasz meg még a spanyolnál is egy klasszissal jelentéktelenebb. Az olasz egyetlen haszna, hogy szeretik a lányok, mert lehet vele menni olaszpasizni. Ha ilyen célkitûzésed van, arra megfelelõ, de mást ne nagyon várj tõle. A spanyolt pedig végképp csak hobbyként tanuld. A franciának van értelme az angol és német mellett (meg az orosznak). Egyébként szerintem többet ér egy felsõfokú angoltudás, mint mondjuk egy középfokú spanyol meg francia. "Sokan mondják, hogy olasz mellett spanyolt keverném" Nem kevernéd, de ha félsz ettõl, akkor az olasszal együtt a franciát tanuld, ami egyébként úgyis félúton van az olasz és a spanyol között (kivéve kiejtésben), majd amikor már ezekbõl jó vagy, akkor kezdd a spanyolt, az akkor már pofonegyszerû lesz. Amúgy meg az angolt kellene a hobbynyelvek helyett nyomatni.
A kérdező hozzászólása: tanultam már valamennyire angolt, természetesen azt is fel szeretném javítani. és természetesen nem szeretném mindegyik nyelvet felsõfokra, csakhát ugye az olaszból elvileg meglesz, a többibõl a középfokot szeretném megcélozni. és valószínûleg a franciát választom suliban második nyelvnek. német meg nekem annyira nem nehéz, szinte a véremben van (:
ma 20:36 A némethez képest az újlatin nyelvek és a többi germán nyelv (kivéve izlandi) eléggé könnyûek. Az angolban szinte semmi nincs meg abból (merev szintaxis, hülye alaktan, értelmetlen túlbonyolítások - nem, tbsz -, hosszú és bonyolult mondatok, szóképzés), ami a németet nehézzé teszi. Egyesek problémáznak azon, hogy az angolban sok igeidõ van, a valóságban azonban ezek igen könnyen érthetõek és hasznosak. A németben sokkal kevesebb az igeidõ, mégis nehezebb alkalmazni õket :) ))
Ja és a legrosszabb az, hogy ugye mind a három nyelven értek, de sokszor nem azon a nyelven válaszolok, amin hozzámszóltak.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a választ :) hát nem tudom, németet tanultam ugye, és elkezdtem kicsit magánban angolt tanulni, és én nagyon könnyûnek éreztem utána
A kérdező hozzászólása: hát igen, a német rohadt nehéz, de én nagyon szeretem :)

Hogy lehet olyan gyorsan pörgetni a nyelvet mint a rapperek? Azt meg lehet tanulni, vagy azzal születni kell?

Legjobb válasz: Egyértelmûen egy fejleszthetõ készségrõl van szó. Ahogy egyáltalán beszélni is úgy tanultál meg, gyorsan rappelni is tanulással, gyakorlással lehet. Kb mint a gyúrás, mindenkinek van egy alapvetõ izomzata, de munkával meg lehet többszörözni. (Persze lehet genetikai limitje a dolognak, viszont ezzel a lehetõséggel nem hiszem hogy számolnod kéne ha a hangképzõszerveiddel nincs valami bibi...)

Egyértelmûen egy fejleszthetõ készségrõl van szó. Ahogy egyáltalán beszélni is úgy tanultál meg, gyorsan rappelni is tanulással, gyakorlással lehet. Kb mint a gyúrás, mindenkinek van egy alapvetõ izomzata, de munkával meg lehet többszörözni. (Persze lehet genetikai limitje a dolognak, viszont ezzel a lehetõséggel nem hiszem hogy számolnod kéne ha a hangképzõszerveiddel nincs valami bibi...)
Ja és fejlesztéshez nyilván a sok-sok rappelés fog hozzájárulni. Talán szintetikus gyakorlatnak lehetne valami olyat kitalálni, hogy egyes szavakat, mondatokat, fõleg a nyelvtörõsebbeket erõlteted jobban, ismételgeted halomra.
A kérdező hozzászólása: kösz tesó! nagy vagy !! (*) ;)
Esetleg az egyszerûbb út: élbõl breakbeatet írni a mássalhangzókkal, és pörgõsebbnek tûnõ, könnyen kiejthetõ szöveggel könnyíteni a dolgodat. Egyszer kell vajúdni vele, hetekig reszelgetni se tilos, mert ha tényleg pár évig elõ akarod adni, akkor megér annyit is. A könnyen jövõ szöveg persze gyakrabban jobb, de olykor a sokat szobrászkodósok közül kerül ki a leghatásosabb is.
Én sem úgy születtem, én is megtanultam mégpedig Sub Bass Monster - 4 ütem c. számán gyakoroltam...és sikerült :)

Meg lehet tanitani egy 2 éves utcára dobot, rossz sorsu, havanese kutyust hogy ot jöjön meletem még ha nincs is poráz rajta? Mert találtunk egy kutyust de. Gazdi meg let de nem kellet neki és mi meg meg tartjuk

Legjobb válasz: Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.

Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.
A doki sem képes csodákra. Nem lát se a kutya dns-be, se a múltjába hogy megmondja kik a felmenõi. Õ az állat egészségével foglalkozik, nem a származással.
A kérdező hozzászólása: oké de csináltunk dns tesztetcsak még nem kaptuk meg na de mind 1
nem az orvos állapitja meg hogy a kutyád fajtatiszta-e és te sem ... 4 kutyád van és nem tudod hol van állatorvos?
A kérdező hozzászólása: mivel nem a 10 kerületibe járunk talán azért
A kérdező hozzászólása: akor ki álapitja meg?az ur isten?hagyuk má
Botrány a helyesírásod :S:S
a törzskönyv meg a küllembíró, bazzmeg ... komolyan mondom ... nincs otthon egy lapát? megkérhetnéd faterod üssön már agyon mielött nekiállsz szaporodni ...
A kérdező hozzászólása: üsön téged agyon valami te fasz.szopo bu.zi álljál le mert visza duglak anyucikádba
A kérdező hozzászólása: pedig az enyém az de mindegy.figyu a tk es kutyát is orvos látja és jol ki vizsgálja de az enyém is ki van vizsgálva és fatatiszta a kutya
A törzskönyv nélküli kutyák keveréknek számítanak, max hasonlítanak egy bizonyos fajtára, de senki nem tudja bizonyítani, hogy tényleg az-e.
A kérdező hozzászólása: az nem baj akor is csinálok hogy örüljön mindenki mert törzskönyv néküli kutya az márt feltétlen korcs?azt mondja mindenki pedig volt dokinál is a kutyusom
A kérdező hozzászólása: azt én is tudom.de csak azért kérdeztem mert még felnöt kutyát nem tanitotam még ugy mert én csak kis kölyök kutyát tanitotam még .de azért köszönöm.és nagyábol tisztában vagyok a fajtával
Kutya suliba kell vinni. Hozzáértéssel, türelemmel és szeretettel bármire meglehet tanítani egy kutyát amire fizikailag képes.
A kérdező hozzászólása: okéska és ez menyibe kerülhet 1 honapra ?meg a 10.ker be hol van ?ja és az állat orvos az hol van a 10 .kerbe?mert mi egy szakorvoshoz vittük de az a 17 be van
Te írtad ki a szaporítós kérdést is igaz?
A kérdező hozzászólása: ign de nekem van egy hofehér havanese kutyusom is. és amit találtunk nem öt akarjuk vinni hanem a 4 évest és neki vannak papirjai csak tk nincs de öt vettük
Ha nincs tk, akkor nem fajtatiszta. És akkor nem tenyésztõtõl vettétek hanem szaporítótól. olcsokutya.uw.hu
A kérdező hozzászólása: pedig fajta kutya mert meg izsgáltuk és fogunk csináltatni tk-et
Felnõtt kórban tkt csinálni csak dns vizsgálattal lehet. És az több százezer forint.
Ennyit a Gy.k.-rõl. Jön egy kérdés, erre a válasz kötekedés hogy nem is fajtatiszta, meg leszóljuk a másik helyesírását. Ehez értessz csak? Nagyszerû... A másik, ha a kutya megkapja a tk.-t akkor lesz fajtatisztam, addig nem? Na ne már... Egy fajtatiszta kutya amíg nincs tk-ztatva addig korcs? Onnantol h megkapja nem az? És aki ezzel spórol, hogy nem tk-s kutyát vesz, akkor már korcsot vesz?

Remélem holnap nem lesz semmi baj meg csinálom a 3. tesztet reggel! Hétfön megyek dokihoz ha nem jön meg, szoritsatok hogy jöjön meg! De akkor mi lehet a baj? Lehet hogy tolodik hátra felé a mesim? Mert okt elején volt meg, lehet azért késik?

Legjobb válasz: Késõi peteérés is lehet. Én drukkolok hogy megjöjjön ha azt szeretnéd! Idegeskedés, fogyókúra is okozhat késés. Meg a félelem a terhességtõl.

Késõi peteérés is lehet. Én drukkolok hogy megjöjjön ha azt szeretnéd! Idegeskedés, fogyókúra is okozhat késés. Meg a félelem a terhességtõl.

Mit tudtok erről? Bármilyen injekciót, vénásan beadandó gyógyszert, akár oltást is, meg lehet-e inni, ezzel kikerülve a szurit?

Legjobb válasz: Az Algopyrint biztos,hogy meg lehet inni. A kálciumot is, és szerintem a legtöbb vitamin injekciót is meg lehet. A különbség ugye az,hogy így lassabban hat. Az oltásokat nem hinném,hogy meg lehet inni, mert az immunra kell hatnia, azt meg a véráramba kell vagy muszkosan. Bár ebben nem vagyok szakértõ. Kálciumot meg Algopyrint ittam csak eddig.

Az Algopyrint biztos, hogy meg lehet inni. A kálciumot is, és szerintem a legtöbb vitamin injekciót is meg lehet. A különbség ugye az, hogy így lassabban hat. Az oltásokat nem hinném, hogy meg lehet inni, mert az immunra kell hatnia, azt meg a véráramba kell vagy muszkosan. Bár ebben nem vagyok szakértõ. Kálciumot meg Algopyrint ittam csak eddig.
Nem. Amit megiszol, annak még fel kell szívódni, és egyáltalán nem biztos, hogy nem változik meg közben az anyaga. Lehet, hogy némelyik szernél ez eljátszható, de hidd el, nem véletlen, hogy szurit kapsz, egyrészt sok szert nem is lehet másképp a vérbe juttatni, másrészt hatékonyabb, mint ha gyógyszer formájában vennéd be. Harmadrészt gyorsabban hat. Ne félj! Ha nagyon parázol a tûtõl, amikor beadják, próbálj meg nem gondolni rá! Gondolj valami kellemes dologra, egy csajra/pasira, mittudomén, csak ne arra, hogy épp most oltanak.
Nem . Egy csomó anyagot közvetlenül a véráramba, vagy pl a védõoltásoknál , bõr alá izomba kell juttatni mert az emésztõrendszer különben lebontja.
A kérdező hozzászólása: Igazság szerint nem arról van szó, hogy félnék tõle. :) Csak hát az egyik ismerõsöm nagyon határozottan állítja, hogy meg is lehet inni ezeket, ugyanúgy hat, de én ebben kissé kételkedtem, ezért kértem ki a ti véleményeteket is. És igen, végiggondolva, valóban, nem véletlenül van az, hogy ezeket vénásan, injekció formájában kapjuk meg. Köszönöm a válaszaitokat! :)
az algopyrint és a calciumot tényleg biztosan meg lehet inni, nekünk van is itthon a hûtõben: az algopyrint én nyelem, ha görcseim vannak (havonta), a calciumot a kisfiamnak írta a doktor nénije meghûléskor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!