Találatok a következő kifejezésre: Meg kell-e egy (240 db)

Nem kell változtatnod! A mai világban: ma ez, holnap az, holnapután ismét csak más, amibõl pénzt, megélehetést lehet csinálni.
Nem. Ha az alapításkor megadott tevékenységet még folytatod, nem kell változtatni. Ellenõrzés során pedig nyugodtan mondhatod, hogy ez most bejött, de nem biztos, hoy hosszú távon mûködik. Különben is a fõ tevékenység az, amire alapítottad. De ha a most jövedelmezõ is szerepel a listában, semmi gond.

Az Avonnál hogy vannak a jutalék sávok? Mekkora a max kedvezmény amekkorával egy tanácsadónő vásárolhat? Meg kell e venni valami kezdőcsomagot, ha tanácsadónő akarok lenni? Kell vállalkozói?

Legjobb válasz: szia! hát az a 70 % baromság nem tom kimondta neked am vannak olyan akciók hogyha a katalógusból x ugyanolyan vmit rendelsz (ez külön szórólapon van cssak nekünk) akkor egyet ajándékba kapcs vagy pedig annak aóz x termékek összegébõl kapsz 40m max 45 százalékot am meg mért adnál számlát ?? én se kaptam sose és nekem a koordinátorom se mondott errõl semmit

szia! hát az a 70 % baromság nem tom kimondta neked am vannak olyan akciók hogyha a katalógusból x ugyanolyan vmit rendelsz (ez külön szórólapon van cssak nekünk) akkor egyet ajándékba kapcs vagy pedig annak aóz x termékek összegébõl kapsz 40m max 45 százalékot am meg mért adnál számlát ?? én se kaptam sose és nekem a koordinátorom se mondott errõl semmit
A kérdező hozzászólása: Szió! Köszi a választ! De én hallottam olyanról, hogy 70% kedvezménnyel is vehetnek a tanácsadónõk cuccokat. Annak örülök, h nem kell vállalkozói, de akkor így hogy adsz róla számlát?
A kérdező hozzászólása: Belinkelem neked mit találtam: http://www.expressz.hu/allas-munka/diakmunka/egyeb/hirdetes-.. A számlát azért kérdeztem, mert evidensnek tünt, de akkor örülök, h nem kell. Azt még meg szabad kérdezni, hogy neked hogy megy? Hirdeted magad valahol? Kiknek adsz el? Mennyit keresel kb havonta ezzel? Mellékállásban csinálod, vagy fõállásban? Nagyon köszi!!!
hát nem ettõl leszek milliomos :P de nekem már a kedvezmény miatt is megéri amúgy meg családtagoknak osztálytársaknak barátnõknek meg anyu munkatársainak :D
0-49999 Ft-ig 0% 5000-14999 Ft-ig 15% 15000-24999 Ft-ig 20% 25000 Ft felett 25% 50000 Ft felett 35% ha az elõzõ 3 kampány mindegyikében elérted a 250%-ot Azt hiszem skerült igen gyorsan megszabadulniuk a tanácsadónõk felétõl ezzel az újítással.... Gratula!
HELYESBÍTÉS: 0-4999 Ft-ig 0%
Egészen pontosan 30 ezer ft rendelés alatt rosszabbul járunk az új struktúrával. Mindezt szenzációs, új struktúrának reklámozzák! Hogy így meg úgy lesz jobb! Jah, hogy csak 30 ezer ft feletti rendelésnél.... az már kiskbetûvel sincs feltüntetve.

Kiskunélegyházáról Budapestre lehet-e egy napos autópálya matricát kapni, vagy meg kell venni egy egész hetest?

Legjobb válasz: Ha tanulmányoztad volna az ÁAK (Állami Autópályakezelõ Zrt.) honlapját akkor már régen tudnád, hogy Magyarországon nem kilométeralapú, hanem átalány használati díjat kell fizetni, és azt is láttad volna, hogy személyautóra nincsen napi matrica. Igazából soha nem is volt, 4 napos volt a legrövidebb, de azt megszüntették pár éve.

Ha tanulmányoztad volna az ÁAK (Állami Autópályakezelõ Zrt.) honlapját akkor már régen tudnád, hogy Magyarországon nem kilométeralapú, hanem átalány használati díjat kell fizetni, és azt is láttad volna, hogy személyautóra nincsen napi matrica. Igazából soha nem is volt, 4 napos volt a legrövidebb, de azt megszüntették pár éve.
Ha tudta volna, mit kell tanulmànyozni, nem itt kérdezne, okoska. (Egyébként nem az ÁAK az M5 üzemeltetõje.) Magyarországon személyautóra a legolcsóbb matrica a 10 napos.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat és elnézést kérek, hogy ennyire baromnak nézel okoska jó, hogy te mindenhez értesz gondolom a repülõgép szereléshez is ennyire értesz.Azért nagyon köszönöm a választ, és hogy ennyire lenézel.További szép estét és jó pihenést.Üdv.:


Miért kell megvárni, és meg kell-e egyáltalán egy nőstény cicánál az ivartalanítással az első ivarzást?

Ivartalaníttatni szeretném 5 hónapos nőstény cicámat.Elvittem az állatorvosunkhoz,aki a legjobb a környéken,így megbízom benne.Õ azt mondta,meg kell várni az első ivarzást,utána elvégzi a műtétet.Én mindenhol azt olvastam,hogy nem szükséges várni az ivarérettségig.Dokifüggő lenne a dolog?

Legjobb válasz: Mi macskánk szobacica,azthittük kibirjuk,ha évente 2x tüzel.De nem.Szörnyû volt,hogy 1 hetes szünettel újrakezdte.Sztem vigyétek másik orvoshoz.Mi is olyanhoz járunk,akinek nincs rendelõje,mégis nagyon jól megmûti.

Mi macskánk szobacica, azthittük kibirjuk, ha évente 2x tüzel.De nem.Szörnyû volt, hogy 1 hetes szünettel újrakezdte.Sztem vigyétek másik orvoshoz.Mi is olyanhoz járunk, akinek nincs rendelõje, mégis nagyon jól megmûti.
Nem kell megvárni. Ha már egy kilós meg lehet csinálni, de azt is csak azért várják ki, mert valami alapján adagolni kell az altatót. A dokid le van maradva. Minél elõbb annál jobb!
Simán megmûttetheted, minél elõbb annál jobb. Nemsokára jön a tüzelési korszak, ha kinti macsek, akkor veszélyben van. Mielõtt megtörténne a baj, jobb elvégezni a mûtétet.
Sokan azért "várják meg", mert hirtelen indul be az ivarzás, egyik napról a másikra, és vannak cicák, akiknél igen korán bekövetkezik. Tégy belátásod szerint, az én macskám 5 hónaposan még annyira vékony volt, hogy sajnáltam kitenni egy ilyen beavatkozásnak, ezért hizlaltam picit 8 hónapos koráig (még nem ivarzott). Vannak macskák egyébként (és ezt a tényt sokan is cáfolják, de szerintem a tapasztalat az igazi), akiknek egy alom megléte után csináltatják meg a mûtétet, hiszen ekkor "lenyugszik" a cica. Ez egyébként igaz is lehet, ugyanis az egyik macskám szintén korán lett ivartalanítva, és nagyon ideges, félõs, ugrálós, antiszociális macska lett belõle (kölyökkorában csak szimplán félõs volt). Ez nem jelenti azt, hogy felelõtlenül bõvíteném a kismacskák táborát, csak elgondolkodtam, hogy ma lehet nyugisabb lenne, ha lettek volna kölykei. Természetesen nem vonatkozik minden macskára, a sajátomról beszéltem.
Így van, doki függõ. Egyáltalán nem kell megvárni az elsõ ivarzást, sõt. Sokkal jobb még elõtte megmûttetni. Azt hallottam, sokan csak azért párolják az utána való ivartalanítást, mert akkor könnyebb mûteni.... Hol laksz? Mert Pesten tudok olyan dokit ajánlani, aki nagyon jól mût, és még kedvezményt is ad, ha az elsõ ivarzás elõtt viszed.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy hallottam és olvastam, hogy jobb, ha az ivarérettség elõtt megmûtik.Sajnos Pesttõl 300 km.-re lakom.És ahogy írtam, a környéken ez a doki a legjobb, itt máshoz vinni a cicákat ivartalanításra, kész macskagyilkosság.Õ viszont ragaszkodik az elsõ ivarzás megvárásáig.Lehet, hogy épp amiatt, amit írtál, hogy utána könnyebb mûteni.
jobb lenne ha elötte lenne az ivartalanítás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.El fogom vinni még egyszer a cicát a dokihoz, hátha megváltoztatja az álláspontját.Egyébként benti cica, és kb.másfél-2 kg.Úgyhogy az alsó súlyhatárt bõven meghaladta.
Nem kell megvárni ez szerintem hülyeség. Bár az enyém az elsõ ellés után volt ivartalanítva, de mi akartunk cicákat:)

Másfél éve volt egy vetélésem, most a második baba 19 hetes a hasamban. Már mocorog, de azt hiszem félek kötődni hozzá még. Kell-e csinálnom valamit ez ügyben, vagy majd jön a dolog magától?

Sajnos a vetélés elég "látványos" volt, sokáig nem is tudtam feldolgozni. Persze a babának nagyon örülünk, de azt vettem észre magamon, hogy még a terhességemen se tudtam túllépni rendesen: minden reggel újra kell hogy tudatosuljon: terhes vagyok. Néha persze vicces, mikor vacsora után rugdos,de nem tudom ?t elképzelni.. nevet sem találtunk még (úgy érzem, fiú lesz, de még nem tudjuk). Más kismama is van így ezzel? Vagy ezt nem a vetélés miatt érzem? Ti beszélgettek vele? Nem tudom, fog-e menni, hogy énekelgessek neki meg ilyesmik. Sajnos nálunk a családban nincs is kisgyerek sehol, életemben nem is láttam még újszülöttet, nemhogy megfogni.. a férjem családjában viszont sok gyerek van, ? oldottabban is közelít a témához.. de mégiscsak én leszek az anyja.. (ez is olyan furcsa, nem tudom magamhoz kötni az "anya" szót.)

Legjobb válasz: Szia! a vetélés sajnos nagyon gyakori dolog... én is átéltem, nem volt kellemes, de hát kinek az? a lényeg, hogy lehetséges túl korán jött az új babó még lehet kellett volna neked egy kis idõ, de ne bánd, hogy így alakult, 19 hetesen ne aggódj a vetélés miatt, eszedbe se jusson! mindenkinek vannak félelmei, olyannak is, akinek sosem volt vetélése ez teljesen normális!az idõ haladtával ahogy egyre nagyobbra nõ a pocid és a baba is egyre erõsebb lesz benned, úgy is megbarátkozol a gondolattal, hogy anya leszel! :-) legkésõbb akkor, amikor legelõször hallod ahogy felsír szülés után és amikor a karodban fogod tartani õt! tudom, hogy ez még olyan távolinak tûnik, de az idõ tényleg mindent elfog rendezni a gondolataidban hidd el! :-) szóval ne félj kötõdni hozzá, õ a te kis picurod és csak ez számít! :-)

Szia! a vetélés sajnos nagyon gyakori dolog... én is átéltem, nem volt kellemes, de hát kinek az? a lényeg, hogy lehetséges túl korán jött az új babó még lehet kellett volna neked egy kis idõ, de ne bánd, hogy így alakult, 19 hetesen ne aggódj a vetélés miatt, eszedbe se jusson! mindenkinek vannak félelmei, olyannak is, akinek sosem volt vetélése ez teljesen normális!az idõ haladtával ahogy egyre nagyobbra nõ a pocid és a baba is egyre erõsebb lesz benned, úgy is megbarátkozol a gondolattal, hogy anya leszel! :-) legkésõbb akkor, amikor legelõször hallod ahogy felsír szülés után és amikor a karodban fogod tartani õt! tudom, hogy ez még olyan távolinak tûnik, de az idõ tényleg mindent elfog rendezni a gondolataidban hidd el! :-) szóval ne félj kötõdni hozzá, õ a te kis picurod és csak ez számít! :-)
Szerintem kicsit meg vagy ijedve az egésztõl. De majd ha már nagyobb lesz a pocid, úgyis tudatosul benned, hogy ott van 1 kis jövevény, aki a tied. És hidd el, mikor megszületik, oda és vissza leszel érte!:) Meg kérdezhetem hogy te mennyi idõs vagy?? 17/L.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, korai volt-e, a vetélés után másfél évvel jött. Igaz, nem nagyon sürgettük :) Lehet, hogy igazad van, csak gondoltam, megkérdezem, mert foglalkoztat.. úgy érzem, van még hátra pár nagyobb sírás, mire felszabadultan tudok örülni neki .. :)
A kérdező hozzászólása: 32 éves vagyok. Nem érzem magam annyinak, de nem hiszem, hogy ez annyit számít, a 32 nem sok:) igaz, nem vagyok egy anyatipus, sose gügyögtem idegen gyerekeknek.
A kérdező hozzászólása: Ja, a pocim már most óriási, majdnem 100 centi, azon nem múlik :) ))
A kérdező hozzászólása: És még valami: "van ott egy kis jövevény, aki a tied" ez zavar egy kicsit, mert nem hinném, hogy az enyém:) Én is a magamé vagyok, nem anyué:) Lehet, hogy ez onnan indult ki, hogy már kicsi koromban is elég önálló, "koravén" voltam, pedig anyu is azt hitte, hogy de jó játék leszek:) )) (20 évesen szült.) Inkább az melegít, hogy én mutathatom meg neki, hogyan legyen boldog, és hogy milyen fura ez a bolygó ahova érkezett:) Ja, és a koromról annyit, hogy épp tegnap sóhajtottam el magam, hogy még nem voltam Prodigy koncerten, mire a férjem megjegyezte, hogy terhesen az nem jó buli, rám nézett, és kitört rajtunk a nevetés.. néha elég hülye vagyok, de egyébiránt normális felnõttnek számítok, azt hiszem:)
Szia! Nekem két vetélésem volt a fiam születése elõtt és ha hiszed ha nem akkor nyugodtam meg igazán amikor már a karomban fogtam, addig mindig ott volt bennem a félelem, hogy itt hagy bennünket. Jó persze ez csak bennem zajlott legbelül kívülrõl normális kismama voltam. Az anyaság érzés meg majd kialakul és menni fog az éneklés is. 17 hónapos kisfiú anyukája és 21 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, örülök neked:) a két babának is, örülök, hogy írtál, feldobott:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Igen, azt hiszem, tényleg fantasztikus. Ma úgy rugdos egész nap, hogy alig tudok másra figyelni:) A szüléstõl nem félek, mert mindenképpen kiszedik valahogy:) ) ma már nagyon fejlett az orvostudomány, magamat nem féltem, fájni meg fájni fog, egye fene. Azt hiszem, én is egész jó anyuka leszek, bár néha el-elkap a kétség, de szerencsére a férjem megnyugtat:) Azt hiszem a kötõdés is ki fog alakulni, elõbb-utóbb mindenképp. Lehet, hogy nagyok az elvárásaim:)

Egy barátnõm exbarátja megpróbált megerõszakolni. Nem tudom, mit tegyek, egyelõre nem mertem senkinek sem elmondani, a helyzet bonyolult. Kivel beszéljem meg, kell-e feljelentést tennem? Ti mit tennétek a helyemben? (többi lent)

Röviden a körülmények: házibuli, én kicsit be vagyok nyomva, de nem annyira, hogy ne tudjam magam kontrollálni, srác kicsit jobban. Egyébként tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló, helyes. Én nem vagyok ribi-típus, elõfordult már, hogy buli összefüggésében lefeküdtem valakivel, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy összesen mennyi volt.

Legjobb válasz: Bocs de rohadtul nem tudlak sajnálni. "tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló," egy ilyen faszitól mit vártál? És mit gondoltál mit fogtok egy szobában kettesben csinálni egy részeg sráccal? Babázni? Amúgy pedig beszéld meg az esetet a szüleiddel.

Bocs de rohadtul nem tudlak sajnálni. "tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló, " egy ilyen faszitól mit vártál? És mit gondoltál mit fogtok egy szobában kettesben csinálni egy részeg sráccal? Babázni? Amúgy pedig beszéld meg az esetet a szüleiddel.
Jaguar_Warrior el kell, hogy keserítselek, de törvény írja elõ, hogy a beleegyezést bármelyik pillanatban joga van visszavonni az illetõnek! Ha meg a férfi nem tudja irányítani a farkát, mert akkora állat, akkor sajnálom. Nehogymár még õ legyen a szegényke! Amúgy meg, olyan emberként mondom aki teljesen alkohol és buli mentes életet él, de még szerintem is joga van az embernek ésszel inni és bulizni, ettõl õ nem lesz hibás.
Elõször is nyugodj meg. Én még soha nem éltem át semmilyen hasonlót, elképzelni sem tudom, hogy mit tettem volna, és hogy hogyan éltem volna meg ezt az egészet. Elég erõs jellem vagyok, aki nehezen törik, de azt hiszem, ez engem is rendesen padlóra vitt volna. Feljelenteni fölösleges. Nem sikerült megerõszakolnia (hála Istennek), részeg volt, te is kapatos voltál, nincs az a hatóság, aki megfelelõen tudna intézkedni ez ügyben, különösen a mai napokban, ahol sikeresen gúzsba kötöttük magunkat a saját törvényeinkkel. Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Édesanyáddal? Egy ilyet még én is szégyellnék elmondani anyámnak, pedig nekünk nagyon jó a kapcsolatunk (kb. mintha legjobb barátnõk lennénk, annyi különbséggel, hogy a tisztelet természetesen fenn áll), de azt hiszem legelõször is vele kellene beszélned errõl, õ meg tudna nyugtatni. Én is elmondanám az enyémnek. Jaguar Warriornak sajnos igaza van, a végkifejleten nincs mit csodálkozni. A férfiak többsége így mûködik, különösen, ha bátorítják õket. Az már egy más kérdés, hogy az, hogy visszacsókoltál, és két falat valamiben voltál elõtte, még nem jogosítja fel a fickót arra, hogy a bugyidba törjön, különösen, ha le akartad állítani, de csutka részegen a leggálánsabb úriembernek, legerõsebb akaratú férfinak is nehezére esne ilyenkor visszafognia magát, és eleresztenie téged. Egy átlag bulizós "kicsit tapló" fiútól akkor mit vártál? 23 éves létére a legtöbb még taknyos kölyök, azt se tudja, mit jelent férfinak lenni! Remélem, tanultál ebbõl. Fordítsd a javadra, és többet ne keveredj ilyen helyzetbe. Lehet bulizni, de ésszel, és soha ne vonulj félre senki fiúval - ismerõssel se - a társaságtól, mindig maradj a baráti köröddel, vigyázzatok egymásra, az ég szerelmére! Kelj fel, menj iskolába. Ha bezárkózol otthonra, akkor még jobban el fog harapódzni benned a félelem és a szégyenérzet. Folytasd az életed, kerüld azt a srácot. Hogy kinek beszélsz róla a szüleiden kívül, egyedül te tudod eldönteni.
Ez tény , Jaguár, de te se tudhatod mit tettél volna abban a helyzetben. Igen, hibázott, de szerintem inkább a jelennel kell foglalkozni, nem a múlttal.
Nem pszichológus kell neki, hanem józan ész...
Ja, és a #2-esnek igaza van. Beszélj a szülõkkel, ha viszont nem tudod megemészteni, pszihológus. Sokat tud segíteni. :)
Szerintem hagyd annyiban a dolgot és kerüld a srácot nagy ívben. Feljelentéssel valószínû semmit nem érnél el. Az ilyen ügyekkel épp az a baj, hogy ilyenkor helybõl rámondják, hogy a srác egy mocskos, érzéketlen erõszaktevõ de kb. ilyen az amikor egy srác akar ösztönbõl szexelni. Tehát a körülmények, hogy ittatok, felmentél vele kettesben egy szobába holott sejthetted, hogy nem sakkozni hív félre. Elkezdtél vele smárolni és még ott is benne voltál a dologban majd hirtelen úgy döntöttél mégsem akarod de akkor a srác egyrészt részeg, másrészt nagyon felizgatott volt. Egy férfiban ilyenkor ugyanúgy elszabadulnak a hormonok és sokszor agresszívvá is válik, ha nem tudja levezetni a szexuális frusztrációt. Hacsak rajtad nem keletkezett semmilyen súlyosabb zúzódás vagy sérülés akkor hiába rohansz el ezzel a rendõrségre. Most lehet fújolni, leszavazni és gyûlölni de ebben te is ugyanúgy benne voltál, csak közben gondoltad meg magad, nem egyedül és kizárólag a srác hibája az egész. És most senki ne jöjjön azzal, hogy egy férfinak semmilyen esetben sem szabad visszaélnie a helyzettel, még akkor sem, ha a lány meztelenül táncol elõtte. Ittál, dögös ruhában szobára mentél vele és nem állítottad le amikor smároltatok, hanem ezzel is bátorítottad. Hadd ne mondjam ez milyen viselkedés 18 évesen... A srác valóban helytelenül járt el de rendõrségi ügy ebbõl nem lenne. Ezt mint teljesen laikus írtam.
Figyelj, ismerem az érzést, engem is egyszer majdnem megerõszakoltak, mondjuk nálam csak tapizott a pasas, szerencsére gyorsan elfutottam. Amit ajánlani tudok: kerüld azt a pasit, és szervezz valami programot a barátnõiddel. Jót fog tenni, hidd el. Az emlék még egy jó darabig meg lesz, de próbálj meg elvontkoztatni tõle. Ha akarod, beszélgethetünk, írj privátot :) 14/L
Szerintem mindenképp próbáld meg megbeszélni valakivel akiben megbízol. Barátnõk helyett inkább szülõk, vagy ilyesmi, a lényeg hogy merd elmondani, és kibeszélni mert nem biztos hogy jó hatással lesz a mentális egészségedre, és sokkal nehezebben dolgozod fel ha magadba fojtod. :S Hálistennek nem történt a környezetemben senkivel sem ilyen, én meg nem tenném meg, szóval annyira nem tudom beleélni magam, de remélem azért tudtam valamit segíteni :S F/18
"de törvény írja elõ, hogy a beleegyezést bármelyik pillanatban joga van visszavonni " Jogilag így van, igazad van. De van olyan is, hogy ráutaló magatartás. Amit leírt kedves hölgyünk, az bizony az. Igaz, eljött a pillanat is, amikor "visszavonta". Ez is igaz, dehát a férfi ha felizgatták, méginkább az, különösen ittasan. Hogy a nõ nemet mondott? Tudod, van a mondás a nõnél a nem, nem is biztos, hogy azt jelenti. Ettõl függetlenül mégegyszer, jogilag igazad van. Feljelentéshez: A feljelentést követõen adott esetben igazolni kell valamilyen módon annak megtörténtét. Ezt lehet orvosi lelettel, de ez itt nem történt meg, de önmagában a megerõszakolás esem. Az így csak kísérlet. Hogy van-e büntetõjogi megítélésben különbség vagy sem azt nem tudom. Ha nincs közvetlen bizonyíték, akkor még lehetnek tanúk. Itt szemtanúk nem voltak, max fültanúk. Dehát egy nõ sikoltozhat "örömében" is, "bánatában" is. Attól tartok ez nem állná meg helyét a bíróságon.. És lehet egy feljelentés bosszú, féltékenység miatt, ezt sem lehet KIVÜLÁLLÓ számára kizárni. Ha meg nincs bizonyíték, még rágalmazás is lehet. Félreértés ne essék, egy szavát sem vonom kétségbe a kérdezõnek, de kívülrõl egy feljelentés kapcsán már igy nézik a történteket.

Miért van az, hogy manapság mindig meg kell kérdeznem egy nőtől (diszkréten), hogy volt e már egy éjszakás kalandja? És miért örülök annak ha végre találok olyat, akinek nem volt és nem is lenne képes rá? 19/f

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Szerintem nem érdemes kutakodni a nõ múltjában... bárkinél lehet olyat találni, ami nem tetszene. És ha kiderül a nõrõl, hogy igen, már volt egyéjszakás kalandja? Akkor ejted, még akkor is, ha nagyon tetszik? És ki tudja, mit szalasztasz el... Az emberek változnak, érted? Lehet, hogy épp benned találná meg az igazit, és nem is vágyna többé egyéjszakásra, de te amiatt ejted, mert valaha volt neki... Szerintem ne kérdezgess ilyesmit, nincs értelme. 25/N, akinek még soha nem volt egyéjszakás kalandja

Elsõ vagyok. Szerintem nem érdemes kutakodni a nõ múltjában... bárkinél lehet olyat találni, ami nem tetszene. És ha kiderül a nõrõl, hogy igen, már volt egyéjszakás kalandja? Akkor ejted, még akkor is, ha nagyon tetszik? És ki tudja, mit szalasztasz el... Az emberek változnak, érted? Lehet, hogy épp benned találná meg az igazit, és nem is vágyna többé egyéjszakásra, de te amiatt ejted, mert valaha volt neki... Szerintem ne kérdezgess ilyesmit, nincs értelme. 25/N, akinek még soha nem volt egyéjszakás kalandja
"miért nincs annyi erkölcs a mai emberekben, mint az kéne, hogy legyen" Ki mondja meg, hogy mennyi KÉNE, hogy legyen? Az egyház (melyik?)? Az alkotmány? A PTK? Anyukád? Vagy az enyém? Vagy te? Vagy én? Már bocs, de ez annyira szubjektív dolog.
Bocs, de honnan a francból tudjam miért kérdezel olyan dolgokat nõktõl, amikhez egyébként semmi közöd?
Miért kell megkérdezned? Ennyire foglalkoztat az aktuális nõ múltja? Egyébként gondolom, azért örülsz neki, mert kevés ilyen nõ van.
Ráadásul 19 évesen...
Neked nem volt. És szeretnél? :) Amúgy a lányok szeretnek "vagánynak" látszani, tehát közel sem biztos, hogy minden nõ "kalandozik". Fõleg nem a 16-22 éves korosztályban - az lehet a te célcsoportod. És igen, azért egy tininek jó, ha nincsen "múltja".
Ez szempont??? Te mit éreznél, ha visszakérdezne a lány: És neked?
Azt tényleg csak te tudhatod, hogy miért akarod megkérdezni. Amúgy meg szerintem is lényegtelen, hogy korábban kivel és mit csinált, a lényeg az, hogy amikor veled van, akkor milyen.
A kérdező hozzászólása: Nyilván azért kérdezem , mert nekem nem volt:D
A kérdező hozzászólása: A kérdésemnek az a lényege, hogy miért nincs annyi erkölcs a mai emberekben, mint az kéne, hogy legyen. Így már érthetõ?
Egyszerû: mert ha nem volt neki, akkor az azt jelenti, hogy nem adja oda magát az elsõ estén senkinek, sõt, egyáltalán nem adja magát csak oda bárkinek. Következésképpen meg kell érte "dolgozni". Amiért pedig meg kell dolgozni, azt jobban meg is becsüli az ember, így értékesebb is. Te meg az értékesebb lányokat keresed. Ez ennyire egyszerû, kérem.
A kérdező hozzászólása: Jól mondod barátom (Y) Az elõtte hozzászóló meg nyílván sok-sok kalanddal rendelkezik:P De amúgy a 18-22 a "célcsoport":D Nem szeretem az éretlen tiniket. KÖszi a válaszokat:)

Milyen papirok szuksegeseg egy turkalo nyitasahoz? En akarok arulni is, es meg kell-e legyen nekem a kereskedelmi diplomam?

Legjobb válasz: vallakozonak kell h legyel, mukodesi engedelyt csak akkor adjak ki ha neked vagy alkalmazottadnak van kereskedo vagy kereskedelmi vegzetseged.

vallakozonak kell h legyel, mukodesi engedelyt csak akkor adjak ki ha neked vagy alkalmazottadnak van kereskedo vagy kereskedelmi vegzetseged.
1. Keress egy jó könyvelõt, aki elmondja milyen vállalkozási formában érdemes mûködtetni a boltot(bt, kft, egyéni v. stb.) megalapítani a megfelelõ formát a többit elvileg a könyvelõ rendezi APEH felé bejelentés stb. Ha nincs kereskedelmi eladói végzettséged (nemkell szakirányú) akkor vagy foglalkoztatsz valakit akinek van, vagy elvégzel egy ilyen tanfolyamot. Eladói végzettség nélkül nem mûködtethetsz boltot, a mûködési engedélyt nem adják meg ennek hiányaként.
Anélkül ki sem adják a vállalkozóit!
Neked vagy egy alkalmazottadnak kell lenni OKJ-s kereskedõ-boltvezetõ végzettségnek. Azonfelül vállalkozói igazolvány, meg a bolt nyitásához ezerféle engedély, önkormányzatnál elmondják (ántsz, tûzoltósági...stb).
1. Egy blog és egy iskola azt ír, amit akar. Az iskolának az az érdeke, hogy eladja a tanfolyamát. Láttam én már más iskola papírját, ami hazugságot írt. Számomra a bemásolt írások nem meggyõzõek. Független, de inkább állami bizonyítékra gondoltam. 2. Az eladót én is valószínûsítettem, hogy kell (bár egy turiba ezt is túlzásnak érzem). A vállalkozáshoz pedig nem kell végzettség, mert ahogy bemásoltad, nem kell ("Ha nincs ... akkor vagy foglalkoztatsz valakit" - ez pedig addig nem történhet meg, amíg nem vagy vállalkozó).
Tudsz ilyen rendeletrõl, törvényrõl? Más valaki tud? A józan eszem azt mondja, hogy a vállalkozáshoz nem feltétel se ez se az. Az üzlet nyitásához lehet feltétel, de az meg ugye nem azonos a vállalkozói "kiváltásával".
Nem hinném, hogy végzettségi papír kellene hozzá. Egy élelmiszerbolthoz el tudom képzelni, hogy kell egy olyan eladó, aki tanulta, de egy ruhaboltba nem. Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy kereskedelmi-boltvezetõ OKJ-s végzettség egészen biztos nem kell hozzá.
Ha nincs kereskedelmi eladói végzettséged (nemkell szakirányú) akkor vagy foglalkoztatsz valakit akinek van, vagy elvégzel egy ilyen tanfolyamot. ___ a nem kell szakirányú azt jelenti mindegy milyen eladói képzést végzel, de vmilyen legyen! (élelmiszer vagy ruházat..)
http://kuviksuli.freewb.hu/kereskedo-boltvezeto Kereskedõ-boltvezetõ tanfolyamot elsõsorban azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi egységben dolgoznak és a jövõben üzletvezetõkké, szeretnének válni, valamint azoknak is akik saját üzletet szeretnének nyitni. A kereskedõ, boltvezetõ munkakör betöltésének és a saját üzlet nyitásának feltétele a kereskedõ-boltvezetõ végzettség megléte.
Belsöre vinyot szoktak rakni. ja ha be szerelted tedd be a hozzá kapott telepitö mcd-t és müködik.

Van három nőstény cicám, akiket ivartalaníttatni szerettem volna, de az orvos azt mondta, hogy meg kell várni egy szülést. Gond lesz-e a szülés után?

Most már közel van a szülés mindháromnál, de mivel nem tudok már több cicát megtartani, nem tudom, hogy mi lesz az anyákkal, ha nem tartok meg nekik kicsit. Hallottam azt is, hogy ha nem kezdenek el szopni a kicsik, akkor nem lesz baj, de olyat is hallottam, hogy már szopás nélkül is baja lehet az anyának. Kérlek segítetek, mert nagyon szeretem ?ket, és nem szeretném, hogy valami bajuk essen. Lehet esetleg valami szurit kapniuk a szülés után, ami megakadályozza a gondokat? Jó lenne sikeresen és egészséggel átvészelni nekik a szülést, és akkor végre ivartalaníttatni lehetne ?ket. Segítségeteket köszönöm.

Legjobb válasz: Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.

Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.
Az a doki egy jó nagy... Már elnézést. Az én macskámban 7(!) kölyök volt és szinte az utolsó pillanatban mûtötték meg. Az égvilágon semmi baja nem lett. Viszont a tejjel tényleg kezdeni kell valamit. Szerintem keress egy másik orvost sürgõsen! Azért is egy rakás pénzt fog legombolni tõled ez a mostani, hogy szülés után elaltatja a piciket és még neked is egy nagy adag lelkiismeret-furdalásod lenne. Terhesen sem szép dolog, de minek kell végigszenvedtetni szegényeket a szüléssel, ha nem muszáj?
ez az orvos egy lelketlen állat, nem nevezném állatorvosnak.igaza volt aki azt mondta hogy nem kell várni hogy szüljön ivartalanitás elött a cica, ezt a mütétet már az elsö ivarzás elött is el lehet végezni.keress másik orvost, felháborito az egész hozzá állása a szakmájához, /egy ilyen lelketlen nem is tudja mi az hogy hivatás tudat/
Mindenképp másik orvost keress, mert aki ilyen tájékozatlan, arra én nem bíznám a cicáim ivartalanítását. Már most sok kárt okozott egészségileg a cicáknak, mert mindenképp szülés elõtt ideális ivartalanítani õket.
nagyon sajnálom a cicusokat nem tudok mit hozzáfüzni mert teljesen egyet értek az elöttem szolokal viszont ebböl több dolgot is tanulhattál ha a doki leközelebb azt mondja h ivartalanitás elött szüljön vagy hülye vagy pénz éhes kell 1 másik és ebe röktön benne van a másik tanulság is hogy az állatoknak nem kell szülni ivartalanitás elött!
Elsõ vagyok. Már most kezdheted kérdezgetni az ismerõsöket, vagy hírdetni, hogy kinek kell kiscica. Minimum 2 hétig egyébként hagyni kell, hogy szopjanak. És ezután amilyikeknek nem találtál gazdit, el kellene altatni. Igaz ez nagyon nehéz lehet.. nem tudom nekem lenne-e szívem hozzá. Vagy ha úgy könnyebb, hogy rögtön miután megszülettek elaltatni, akkor mindegyiknek csak hagyj 1et. Annak a 3nak meg valahogy csak találsz gazdit. Sok szerencsét a továbbiakban!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsaitokat, és keresek másik orvost. Remélem minden rendben lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!