Találatok a következő kifejezésre: Meg kell a terhességemet, mennyi (20 db)

Meg kell szakítani a terhességemet, mennyi idő múlva eshetek teherbe?

Legjobb válasz: 3hónapot szoktak javasolni. Nagyon sajnálom!

3hónapot szoktak javasolni. Nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: a 12. hetin még minden rendben volt, a genetikai uh-n derült ki hogy baj van, meg az AFP is magas volt. Valószínüleg meg kell szülni a babát, hiába olyan pici, már nem vehetik el sima mûtéttel.
csak azt nem értem, h voltál már jó pár uh-n, többek között genetikain is, amit 4d-ben csinálnak, eddig nem tûnt fel senkinek?
az elsõ vagyok, ez nagyon szörnyû. Még rosszabb, mintha az elsõ trimeszterben történik, mert gondolom már érezted a mozgását. és gondolom a terhességmegszakítás sem fél órás mûtét lesz. Tényleg nagyon sajnálom, és kívánom, h a következõre ne kelljen túl sokat várnod, és hogy teljesen egészséges legyen. Nem is tudom, hogy lehet ezt a tudatot elviselni.
A kérdező hozzászólása: Súlyos fejlõdési rendelleneséget találtak, 21 hetes vagyok a baba méretei 17 a végtagjai 13 hetesnek felelnek meg.30000-bõl 1 ilyen van.
Az egyik ismerõsöm 39 éves, ikerterhessége volt. Rendellenesség miatt elvették mûszeresen a babát, utána megjött 1 mensije és a következõ már nem. Azóta egy gyönyörû szép kisfia született, aki teljesen egészséges. Az ismerõsöm magas vérnyomásra gyógyszer kapott, meg vitaminokat írt fel a doki, semmit nem volt hajladó beszedni.
Nekem elhalt terhességem volt. Nekem 1 hónap telt el azóta, de nagyon lassan telik az idõ. Az orvosom 6 hónapot mondott, a kórházban 3 hónapot modtak.
kérdezd meg az orvost mit javasol, az enyém 6honapot ajánlot, de végül 4-5be egyeztunk meg, mi történt a babával?hogy meg kell szakitani
Együtt érzek veled! Mi ki egyeztünk 2 mensibe a dokival, de mégis csak a 4 után estem teherbe. A szervezeted ugyis tudja mit akar!
Csalakozom az elõttem szólóhoz. Nekem is 3 hónapot mondtak, én is uebben a cipõben járok. Egyébként orvostól függ, van aki a 6 hónapot javasolja.
Fogadd õszinte részvétemet, nekem sajnos két ismerõsöm is így járt és meg kellett szülniük a babát. Mind a ketten egy éven belül ismét állapotosak lettek! Szerintem inkább most kelljen megszakítani a terhességedet, mint hogy egy nagyon beteg gyermeket kelljen felnevelned! Szorítok, hogy minden simán menjen! 21 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja (Sajnos nekem is volt egy vetélésem, de az még az elsõ trimeszterben)
Én az elsõ mensi után vettem ülõfürdõt.. én 3 hétre mentem.
Nálunk csak 6 hét múlva kellett menni. Egyébként csak egy sima nõgyógyászati vizsgálat legalábbis nekem az volt. Ülõ fürdõt szerintem is vagy az elsõ menstruáció után lehet, vagy ha biztosra akarsz menni akkor 6 hét. Én nem vagyok az a nagy fürdõ típus, inkább csak zuhanyozni szeretek.
Nekem azt mondták, hogy 2 hétig ne legyen ülõfürdõ és szex.

Hogyan kell elképzelni h a mellbimbón fehér pötyök vannak? Az mennyi időután jelenik+? Az már a terhesség egy biztos jele? Nagyon szeretnék babát és úgy nézki öszejön de még nagyon korai. és jó lenne mimnél több biztosat tudni. Teszt még nem mutatja

Legjobb válasz: Nekem mindig is voltak, most járok a 22.hétben és annyit tudok ezekrõl mondani, hogy több van..nem hiszem, hogy ez jel lehet, de idõvel több ön ki, ahogy változik a mellem a terhesség alatt.

Nekem mindig is voltak, most járok a 22.hétben és annyit tudok ezekrõl mondani, hogy több van..nem hiszem, hogy ez jel lehet, de idõvel több ön ki, ahogy változik a mellem a terhesség alatt.
Nekem is mindíg volt és nem lett több eddig. Nincs olyan tünet ami tuti lenne a menzi elmaradása elõtt, mert a hasfájás, fáradtság vagy idegesség lehet menzi és baba miatt is és most még a hülye idõ miatt is. A folyás sem mérvadó mert nem vagyunk egyformák. Pár nap (gondolom) és tesztelhetsz. 27 hetes kismama

Missed Ab. után mennyi idő kell a Hcg kiürüléséhez? 35 nappal a missed Ab. után pozitív a terhességi teszt! Normális ez? Menstruáció még nem volt azóta :- (

Legjobb válasz: Nem feltétlenül a teszt téved. Elõfordulhat, hogy utána volt pé, s emiatt nem jött meg a mensid, nem? Vagy védekeztetek? Ha nem, akkor nincs kizárva a terhesség, de erre valóban csak az orvos tud válaszolni.

Nem feltétlenül a teszt téved. Elõfordulhat, hogy utána volt pé, s emiatt nem jött meg a mensid, nem? Vagy védekeztetek? Ha nem, akkor nincs kizárva a terhesség, de erre valóban csak az orvos tud válaszolni.
Elõfordulhat terhesség? Voltatok együtt védekezés nélkül? Szerintem túl sokáig pozitív az a teszt.
Akkor viszont lehet, hogy ismét babás vagy. De látogasd meg a dokidat, hogy megállapíthassa pontosan, mi újság van.
szia. Nagyon nem normális hogy még mindig + a teszted szerintem sürgõsen menj vissza dokihoz. Nem rossz szándékból írtam , ne érts félre.
Ezt örömmel hallom!!! Gratulálok!!! :) Boldog babavárást! Remélem, én is hamarosan csatlakozhatok. :)
A kérdező hozzászólása: tegnap viszont pozitívat teszteltem :-)
Óh, nagyon sajnálom. :(( De fel a fejjel, leszünk mi még mamik sokszorosan is! ;)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem lett baba, hanem mégegy kaparás :-(
Utolsó vagyok. Végülis baba lett? Jól vagy? Nekem 1 hete volt missed ab-om... :(
1-2 hét alatt ki kell ürülnie a hcg-nek, bár attól is függ, hogy mekkora volt a babád... De lehet, hogy megint bab van! Akkor viszont, csak pozitívan! Tudja õ, mikor szabad a pálya, és akkor jön is! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elõszöris köszönöm a válaszokat Voltunk együtt igen és egyszer nem védekeztünk. . .
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Nagyon drukkolok Neked! :-)
A tesz körülbelül 2-3 hét múlva az aktus után mutatja ki az eredményt.
Ahány nõ, annyiféle tünet, lehet hogy észre sem veszed, de az is lehet, hogy mindegyik tünet érinteni fog téged. Én az utóbbi típus voltam, és 1 hónap után jelentkezett a hányinger.

Abortuszom volt 2 es fel hete. A terhessegi teszt meg mindig azt mutatja ki, hogy terhes vagyok. Normalis ez? Mennyi idonek kell eltelnie, hogy ismet negativat mutasson?

Legjobb válasz: Szia!Mindenkinél más.Van akinél 2-3hétnek kell eltelnie,van akinek hónapok múlva áll vissza.Ne aggódj!

Szia!Mindenkinél más.Van akinél 2-3hétnek kell eltelnie, van akinek hónapok múlva áll vissza.Ne aggódj!
Nekem nem abortuszom volt, sajnos vetéltem. A történtek után 1, 5 héttel még nekem is pozitív volt a tesztem, olyannyira, hogy egy pillanat alatt erõsen megjelent a 2. csík (sokkal erõsebben, mint a vetélés elõtt 2 héttel). A dokim mondta, hogy kell egy kis idõ, hogy kiürüljenek a hormonok.
jesszusom te nem vagy normális, mi közöd van hozzá?? van 2 gyereke minden energiát rájuk fordít.. és 1 évesnek hogy magyarázod el? Hm? Kitudja milyen okból történt.. de még egyszer mondom MAGÁNÜGY. Ehhez neked semmi közöd sincs. és hogy pont te felül bíráljad az Õ döntését..
Te jó isten.. Egy kicsit felháborító az elõttem író! Tényleg az õ magán ügye, lehet anyagi gondokkal küzd és nem fért vna már bele egy 3ik.. ez miatt nem kell elitélni mást!!!! Lehet teljesen más oka van, neke meg itt habzik a szád! Az ilyennek miért kell beirnia? Sztem tudta nagyon jol hogy mit tesz.. nem kell kioktatni, sajnálom azokat is akiknek nem sikerül de akkor is, álljon meg a menet! Ha esetleg össze jönnek a gyerek neked, már elõre sajnálom a picit...
az elõzõ voltam és a 17:43nak szólt, és az hogy a többi 2 gyerek nem tud róla sztem teljesen normális.. Miért kell nekik tudnia róla??? Majd esetleg ha felnõtt emberek lesznek.. akkor talán megértik és lehet hogy õk is fognak iylen helyzetbe kerülni...
Normális, hormonok miatt.. Szerintem mindenkinek a magánügye az abortusz nem kell belekötni senkibe, a gyerekeknek meg nem kell tudniuk róla.
Nem akartad megtartani vagy más okból kellett elvenni?
Nahát..:( Más él hal azért, hogy legyen gyereke, te meg elveteted, azért, mert van 2! Elfért volna õ is!! Majd mit mondasz a gyerekeidnek?: Lett volna egy kistesótok, de megölettem:'( Komolyan sírni tudnék...:S Nem bántani akarlak ezzel, csak nagyon fáj... Mi próbálkozunk, de még nem jött össze a baba. Te meg csak úgy eldobod?:S Lett volna más megoldás is sztem.. Na mind1.. Te dolgod, te életed..
Mi az h nem kell tudniuk róla? Azt hiszitek h ezzel el van intézve..:O Egy emberi életete kioltott! Nem adta meg a lehetõséget h megszülethessen...! Meg se érdemli h a 2 gyereke szeresse! Ki fogom deríteni h ki ez és elmondom a gyerekeinek!!! Hagy tudják csak milyen "anyjuk" van..
ez a fanatikus válaszoló a példája annak hogy igen könnyû elveszteni a józan észt sikertelen babaprojekt közben, ezért támad másokra
Legalább egy hónapig még + lesz a teszt. 17:24 kritizálónak! Jó lenne ha a kérdésre válaszolnál, nem pedig arra amire senki sem kíváncsi!!! Mi az, h megkeresed a gyermekeit és elmondod nekik, h mi történt?? Nagyon-nagy a szád, a saját házad táján söprögess!!! Adtál már örökbe gyereket?? Gondolom nem, akkor meg ne papolj és adj ötleteket olyan dolgokról amirõl lövésed sincs!! És igazad van, az Õ élete úgyhogy vegyél már vissza!!!
Mi 3an vagyunk testvérek és mikor már énis nagy voltam tehát olyan 18 anyukám elmondta, hogy elõttem 2 abortusza volt, akkor már megvolt a két tesóm de amikor a másik kettõ becsúszott nem volt meg az az anyagi lehetõség, hogy megtudják tartani. Amikor meg én jöttem akkor már jól éltek ezért tartottak meg. Én ezt megtudom érteni, hogy nem tudta megtartani a 3. babát a kérdezõ. Lehet ha késõbb jött volna õ sem így döntött volna. Szerintem nem kell elítélni..a rosszindulatú válaszolók, meg szerintem jobb ha saját magukkal foglalkoznak. Mindenkinek megvan a maga problémája és mindennek megvan a maga oka. Mindenesetre sok boldogságot a kérdezõnek a meglévõ 2 babájához.
Jobb lett vna ha egy dankóros gyerek jön a világra aki egész életében szenvedett volna a szüleivel együtt??? Annak szegénykének már meg lett vna pecsételõdve az egész élete! Vagy ha nincs keze vagy lába vagy hasolnóak, sztem egyik se jobb!
Igen és ha örökbe adja az jobb? megszakadna a szíve hogy kihordta stb.. és kitudja milyen szülökhöz kerül? Hát már én is azt kell mondjam hogy sajnálom a gyerekedet.. ilyen nõ mellett..
Ha én ne sajnáljam akkor te meg ne bírálj felül senkit, sztem!!! Az õ magán ügye!!! És amugy tisztába vagy vele, hogy ha meg is szüli az is mennyi pénzbe kerül? Mennyi "gond"??? Maradtál vna csöndbe... Sztem...
A kérdező hozzászólása: Nem vagunk olyan anyagi helyzetben, hogy felnevelhettunk volna meg egy pici babat. Tablettaval vedekeztunk, es eleg erossen fajt a hasam. Az orvosom mondta, hogy ha tablettaval vedekeztunk, es igy faj a hasam, lehetseges, hogy a baba nem lessz egeszseges. Nem vagyok buszke arra, hogy elvetettem, es fajt hogy megtettem.
Te ne sajnáld a leendõ gyerekemet! Minden szeretetet meg fog kapni! És nem azért ítélem el a kérdezõt, mert nem akarta megtartani a babát, hanem azért, hogy megölte! Örökbe is adhatta volna! Rengetegen várnak babára..és jó családba került volna!! Erre nincs mentség! 1 gyermeket semmilyen körülmények között nem lehet megölni!
A kérdező hozzászólása: 2 babam van, mind a ketten kicsik, a legkissebb most egy eves. Vedekeztem, de terhes lettem. Nagyon nehez volt, hogy elvetessem.
Szia! Igaz én nem tudok a kérdésedre válaszolni, de elvagyok szörnyülködve hogy némelyik válaszoló mit meg nem enged magának.Ha hiszed ha nem azért nyitottam meg a kérdésed mert szinte biztos voltam benne hogy támadtak téged ez miatt.Ilyen ötösöm lenne a lottón!!!!! Nem kellett volna megmondanod hogy miért voltál abon.Ez a te magánügyed amit szerintem így is nagyon nehezen fogsz elviselni az életedben és nem kell még az hogy más is lelkifurdit csináljon még pluszban. Én kívánom hogy ettõl függetlenül mihamarabb tudd magad túl tenni és egyik füleden be a másikon meg ki. Sok boldogságot a két babuciddal!!

Én 4és fél hónapos terhes vagyok és még nem híztam semmit. Ez nagy probléma? Mennyit kell vagy lehet hízni a terhesség során?

Legjobb válasz: Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami

Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami
Szerintem 10-12 kiló teljesen elfogadható. A baba és a "bútora" (magzatvíz, méh növekedése, méhlepény, anyai vér mennyiség növekedése) jó pár kilót tesz ki. A félidõig ez még nem képvisel jelentõs súlyt, a baba rohamos gyarapodása késõbbre várható. Ha eddig nem híztál semmi problémát nem jelent, aki nagyon hányós az a legelején még akár fogyhat is.
Nem elõírás hogy hízni kell! Én fogytam, és semmi bajunk nem lett a gyermekem is 3250g és 54cm született!
Ha valaki felesleggel kezdi a terhességet, nem is csoda, hogy nem hízik, ha meg valaki nagyon vékony, akkor meg lehet sokkal többet hízik, mint az "elõírt". Ezért egyéfüggõ. De ha még vékonyan is kezdted, de eszel normálisan, akkor sem probléma. A lényeg a tápanyagokban, vitaminokban gazdag étkezés, sok víz fogyasztása.
Ne aggódj valamennyi biztos fog majd rádmenni, én is 4 hónapos vagyok és 0, 5 kg-ot szedtem eddig fel, pedig nagy pocim van már. Még az utolsó hónapokban simán felszedhetsz 10 kg-ot is.
Ez mindenkinél más...sõt minden terhességnél.Én az elején fogytam, a 4.hónapig, aztán meg hipp-hopp feljött 17 kg.56kg-val indultam...71-gyel mentem szülni.Lányom:3750grammal született. Most az 5.hónapban vagyok és a 4.ig ismét fogytam.Azóta feljött már 7.5kg. Ha gondolod nézd meg, itt van egy jópofa kalkulátor: http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat

Milyen ingyenes és nem ingyenes vizsgálatokat lehet terhesség alatt csináltatni, hogy beteg-e a baba? Mennyibe kerülnek a fizetősek? Mikor kell megcsináltatni őket, mit szűrnek ki? 5hetes vagyok. Ti miket csináltattatok meg? 25éves vagyok

Legjobb válasz: A kombinált teszt a kromoszóma rendellenességeket szûri ki. A legtöbb nagyvárosban ingyenes, mert a Sejtbank állja. Ez kb 85 % biztonsággal megmondja, hogy van-e probléma a 12. héten. Az én AFP-m alacsony lett, azért én még megcsináltattam az integrált tesztet is a 20. héten, ez is egy vérvétel, 15 ezer ft, ez már 95 %. 99 %-os a magzatvízvétel, de kb 1 % esély van a vetélésre, úgyhogy azt én nem csináltattam meg. Nem is csinálják meg egyébként, csak ha probléma van, vagy elmúltál 35. Egyébként a megyei tb-tõl függ, hogy még milyen vizsgálatokat csinálnak meg. Nem mindenhol van toxoplazma, HIV. De amit meg kell csináltatni, az ingyenes. Szerintem még sok is az a vizsgálat, többet ne kérj, ha a leleteid negatívak.

A kombinált teszt a kromoszóma rendellenességeket szûri ki. A legtöbb nagyvárosban ingyenes, mert a Sejtbank állja. Ez kb 85 % biztonsággal megmondja, hogy van-e probléma a 12. héten. Az én AFP-m alacsony lett, azért én még megcsináltattam az integrált tesztet is a 20. héten, ez is egy vérvétel, 15 ezer ft, ez már 95 %. 99 %-os a magzatvízvétel, de kb 1 % esély van a vetélésre, úgyhogy azt én nem csináltattam meg. Nem is csinálják meg egyébként, csak ha probléma van, vagy elmúltál 35. Egyébként a megyei tb-tõl függ, hogy még milyen vizsgálatokat csinálnak meg. Nem mindenhol van toxoplazma, HIV. De amit meg kell csináltatni, az ingyenes. Szerintem még sok is az a vizsgálat, többet ne kérj, ha a leleteid negatívak.
Ingyenesen nézik a kórházban a nyaki redõ vastagságát a 12 hetes genetikai uh-on. Ha ennek a vastagsága ha meghaladja a 3mm-t akkor felmerülhet a down kór gyanúja. Aztán a 16. héten van az AFP vizsgálat, ami egy vérvétel, és ebbõl is következtethetnek a down kórra vagy az edvards szindrómra. Itt a normál tartományt nem tudom pontosan, de utána lehet nézni. Viszont ennél gyakran elõfordul tévesen pozitív eremény. Akkor további genetikai uh-ra kell menni. Amire pedig te magadtól el tudsz menni és a fejlõdési rendellenességeket nézik és fizetõs, olyat én kétfélét ismerek, az egyik a kombinált, a másik az integrált teszt. Ezekrõl a http://www.downszures.hu oldalon olvashatsz. Hosszú lenne leírni. Az ára ha jól tudom olyan 28-30.000 forint körül mozog. És ezt jó a 14. hét elõtt megcsináltatni. Lehet még utána is, de akkor már csökken a hatékonysága. Illetve mikor nagyobb a baba, el tudsz menni 4D-s ultrahangra, ahol részletesen átnézik a baba szerveit, hogy minden rendben van-e és úgy mûködik-e ahogy kell.Ez olyan 12.000 ft körül van nálunk. Remélem tudtam segíteni. Nagyvonalakban ennyi jutott eszembe. Nagyon boldog és problémamentes babavárást, és gyönyörû egészséges babát neked.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat.a kombinált teszt mibõl áll és mikor kell megcsináltatni?Monoron lakok, de szívesen felutazunk Pestre is, ha ott ingyenes.TI tudjátok hol lehet ezt megcsináltatni ingyenesen vagy hol lehet utánanézni?
Magáról a tesztrõl olvashatsz a downszures.hu oldalon, de azt nem tudom hogy hol ingyenes. Viszont a védõnõd vagy az orvosod biztosan meg tudja mondani ha van ahol ingyen csinálják.Szerintem kérdezz rá. De maga a teszt jól le van írva az oldalon.
Jaj:) Még egy Monori:) ! A nõgyógyász elküld mindenhova:) ! Bár mondjuk az itteni orvosokról no comment!
Amugy az egyszerû vérvételbõl tudnak következtetni hogy baj van e! Ha az AFP-d rossz (vérvételes eredmény), és a genetikai ultrahang és olyat mutat ami rendelleneségre utal akkor küldenek amniocentézisre ami magzatviz mintavétel. De azt hiszem azt is álja a TB!! Elõzõ voltam 23 hetes pocis
Kombinált tesztet a 12. héten. Csak egy sima vérvétel. Kérdezd meg a védõnõt vagy a nõgyógyászt, hol tudod megcsináltatni. Engem õk küldtek be a kórházba. Az AFP-ben meg nem szabad megbízni, csak 25 %-os biztonsággal hoz eredményt. Akkor meg minek? Külföldön már nem is csinálják.
Ingyenes kombinált teszt a Bajcsy kórházban van:) Boldog babavárást!:)

Pregnasens terhességi tesztcsíkom van itthon, de nincs meg a használati utasítása, a neten sem találom. Mennyi ideig kell a pisibe tartani?

SOS, már nagyon kell pisilnem :)

Legjobb válasz: Általában nem kell sokáig a pisibe tartani. Számolj el 10-ig kb. Ha van baba, annyiból is kimutatja.

Általában nem kell sokáig a pisibe tartani. Számolj el 10-ig kb. Ha van baba, annyiból is kimutatja.
Általában 10-15 másodpercig kell beletartani, annyi bõven elég, hogy felszívja a kellõ mennyiségû "folyadékot". Szorítok neked! :) Írj, hogy mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszi, negatív lett. 4 és fél hónapos a fiam, inkább kicsit megrémültem volna a pozitív eredménytõl, de azért van bennem csalódottság :) Köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!