Találatok a következő kifejezésre: Meg kell a terhességemet, (150 db)

Lehet még esélyem a terhességre? Mikor kell elmennem nőgyógyászhoz?

Május 24.-én hagytam abba a tablettát (4 évig szedtem, bár nem egy fajtát, de mind alacsony hormontartalmút), május 27.-én jelentkezett a megvonásos vérzés. Próbálkozunk a babával, elvileg vasárnap kellett volna megjönnie, de nem jelentkezett semmi, az aznapi terhesteszt is negatív. Van még esély esetleg a terhességre? Ha negatív marad a teszt, de a vérzés sem jelentkezik, meddig várjak a n?gyógyászhoz fordulással?

Legjobb válasz: Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l

Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l
Vagy baba, vagy bekavart a fogigátló! Amikor én abbahagytam, majdnem egy évig szórakozott velem a mensim, volt hogy 45, 60 napra jött meg. :( Ne aggódj, várj még egy kicsit!
én úgy tudom csak 1x vagy max 2x csinálnak terhesség alatt ilyen vizsgálatot.
A terhesség során bármikor, bármelyik trimeszterben kialakulhat cukorbetegség. 37hetes kismama

Mivel még csak a terhesség tényét bizonyította be a nőgyógyászom s láttuk ultrahangon is, akkor a nőgyógyászom fog szüleszteni is? Mivel szülésznő is egyben. Vagy ez hogy működik? Kit kell ilyenkor megkérdezni?

Legjobb válasz: Gratulálok a babához! A kérdésedre válaszolva, nem biztos hogy a nõdokid fog szüleszteni is :) Ha konkrétan csak õt szeretnéd, hogy majd foglalkozzon veled szülésnél akkor fel kell õt kérni. Ha nem kérsz fel senkit, akkor az éppen ügyeletes segít világra hozni a babát aki épp bent van a kórházban, ahova bemész. (Aztán az anyagiakat vagy mondja magától vagy rákérdezel finoman, hogy mennyiért vállal el)

Gratulálok a babához! A kérdésedre válaszolva, nem biztos hogy a nõdokid fog szüleszteni is :) Ha konkrétan csak õt szeretnéd, hogy majd foglalkozzon veled szülésnél akkor fel kell õt kérni. Ha nem kérsz fel senkit, akkor az éppen ügyeletes segít világra hozni a babát aki épp bent van a kórházban, ahova bemész. (Aztán az anyagiakat vagy mondja magától vagy rákérdezel finoman, hogy mennyiért vállal el)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a gratuláció!!Sok kérdésem lenne mivel még védõnõm sincsen:-)Mindig vissza kell járnom a nõgyógyászomhoz vizsgálatra vagy a terhesgondozás másnál zajlik majd?Oly sok izgalom és kérdés van bennem.Hétfõn kell menni nõgyógyászomhoz 2.ultrahangra s nem akarom hogy butának tartson, de hát elsõ baba, nincs még tapasztalatom ilyenekben.
Sajnos ebben nem biztos hogy tudok segíteni, mert itt is olvasgattam már teljesen eltérõ dolgokat, Budapesten belül akár kerületenként is más lehet az eljárás. Azt tanácsolnám, hogy most amikor mész második vizsgálatra akkor kérdezz rá mindenre a dokinál. (NEm fog butának tartani, hisz elsõ babád, honnan is tudhatnád, hogy mi hogy mûködik) Amit még tudsz tenni, hogy a területileg illetékes védõnõt (akihez címügyileg tartozol) felhívod, felkeresed és megkérdezed, hogy akkor mik a teendõk.
Szerintem errõl õt (az orvosodat) kérdezd meg, biztos elmondja, mik a lehetõségek. Én is gratulálok!
Én az elsõ mensi után vettem ülõfürdõt.. én 3 hétre mentem.
Nálunk csak 6 hét múlva kellett menni. Egyébként csak egy sima nõgyógyászati vizsgálat legalábbis nekem az volt. Ülõ fürdõt szerintem is vagy az elsõ menstruáció után lehet, vagy ha biztosra akarsz menni akkor 6 hét. Én nem vagyok az a nagy fürdõ típus, inkább csak zuhanyozni szeretek.
Nekem azt mondták, hogy 2 hétig ne legyen ülõfürdõ és szex.

Vesetágulatot állapítottak meg valakinél a terhessége során? Sokszor elég érzékenynek érzem a vesémet. Mire kell számítani? 19 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt, elõször 24. héten kezdett rosszalkodni 1 pár hétig, utána szünet.36.héten újra kezdõdött se enni se aludni se feküdni semmit nem bírtam, befektettek a kórházba 38. héten indították a szülést mert úgy nézett ki, hogy leállnak a veséim.Remélem Te szerencsésebb leszel.

Szia! Nekem is volt, elõször 24. héten kezdett rosszalkodni 1 pár hétig, utána szünet.36.héten újra kezdõdött se enni se aludni se feküdni semmit nem bírtam, befektettek a kórházba 38. héten indították a szülést mert úgy nézett ki, hogy leállnak a veséim.Remélem Te szerencsésebb leszel.
Nekem eleve van vesetágulatom, és a terhességeim (3) során mindig nagyobb lett a tágulat. Problémát nem okozott, annyi, hogy a jobb oldalamon és háton nem volt ajánlatos aludni. Gondolhatod... A 2. terhességnél volt egy vesegörcsöm a 30.héten, de semmi baj nem történt.

Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?

Ha a terhesség missed ab. -al zárul, hány vetélés után kezdik meg a kivizsgálást? Vagy ezt mindenképpen kérni kell?

Legjobb válasz: Nekem az elsõnél azt mondta az orvos, (aki kemény fizetõs magándoki) hogy ilyen sajnos elõfordul bárkivel. Semmi lépést nem tett, én meg belenyugodtam. A második terhességem szintén mûtéttel végzõdött. Elmentem egy másik orvoshoz (sima tb-s rendelésre) ezekkel az elõzményekkel, és õ mindjárt kivizsgálásra küldött. Igaz semmit nem találtak sem nálam, sem a férjemnél, ennek ellenére mégis sok segítséget adott a harmadik terhességhez. Gondolok itt tablettára és injekcióra egyaránt. Ma töltöttem a 30. hetet, és még azóta is "kiemelt" figyelemmel kísér.

Nekem az elsõnél azt mondta az orvos, (aki kemény fizetõs magándoki) hogy ilyen sajnos elõfordul bárkivel. Semmi lépést nem tett, én meg belenyugodtam. A második terhességem szintén mûtéttel végzõdött. Elmentem egy másik orvoshoz (sima tb-s rendelésre) ezekkel az elõzményekkel, és õ mindjárt kivizsgálásra küldött. Igaz semmit nem találtak sem nálam, sem a férjemnél, ennek ellenére mégis sok segítséget adott a harmadik terhességhez. Gondolok itt tablettára és injekcióra egyaránt. Ma töltöttem a 30. hetet, és még azóta is "kiemelt" figyelemmel kísér.
Én is ugyanígy jártam, mint az elõzõ válaszoló, csak én a körzetis dokinál kezdtem, és mikor a 2. vetélésnél is azt mondta, hogy ez még "normális", elmentem magándokihoz, aki mindenféle kivizsgálásra elküldött. Nálunk sem találtak semmit okot, de azért a biztonság kedvéért én is kaptam utrogestant, és megszületett a kisfiam.

A menstruáció által számolt terhességi hétnek és az Uh-ból számolt terhességi hétnek meg kell egyezni? Mire utal?

Legjobb válasz: Nem. Elõször is, nem biztos hogy 14. napon jött össze a baba. Másrészt pedig, a terhesség elõrehaladtával a babák nem fejlõdnek napra pontosan egyformán, tehát akkor is ha 14. napon jött össze, 30. hét környékén már elég nagy különbség látszódhat a ciklus szerinti és UH szerinti terhesség között, akkor már a genetikai tényezõk is bejátszanak a baba méretébe.

Nem. Elõször is, nem biztos hogy 14. napon jött össze a baba. Másrészt pedig, a terhesség elõrehaladtával a babák nem fejlõdnek napra pontosan egyformán, tehát akkor is ha 14. napon jött össze, 30. hét környékén már elég nagy különbség látszódhat a ciklus szerinti és UH szerinti terhesség között, akkor már a genetikai tényezõk is bejátszanak a baba méretébe.
Pontosan így van ahogy az elsõ írta! A terhességi heteket az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják. Tehát ha a kimaradt menstruációkor tesztelsz és pozitív vagy akkor az kb 4hetesnek terhességnek számít, de ha a 14ik napon sikerült a baba akkor a baba még csak két hetes.
Igen, akkor egyezik meg, ha kb pont kozepidoben volt peteeresed es 28 naposak a ciklusaid. Terhessegi kor szempontjabol egyebkent azt az uh-t szoktak figyelembe venni, amit a 10-14. het kozott keszitenek, mert elotte meg igen pici a baba, konnyu elmerni, utana viszont mar nem egyforman fejlodnek, tehat hatalmas nagy elteresek lehetnek. Ha jol mernek a masodik trimeszter elejen, akkor inkabb azt a terhessegi kort kell figyelembe venni, nem a mensi szerintit.

A terhességi cukorbetegeknek miért kell Budapestre mennie befeküdni? Miért nem tudják a vidéki kórházak ellátni? Hisz diétás kaját kap meg inzulint és nem értem miért van ez így?

A vidéki orvosok, dietetikusok nem értenek hozzá?Azért kérdezem ezt,mert 32 hetesen jött ki nálam el?ször 7,6 volt volt amikor 8,5 a cukrom ami hozzátenném a n?gyógyászat dietetikusa szerint nem vészes még.Õ azt mondta a 10 fölötti az ami már komoly probléma f?leg hogy már a végét járom.A diabétesz egyébként a terhesség 20-24.hetében szokott el?jönni.Teltek a hetek voltam cukor terhelésen,be is fektettek 2 napra és nézték a cukrom ,de mindíg magasabb mint 6 ált.7-8-9 között mozog bármilyen keveset is eszek.Elküldtek a cukorgondozóba ahol szintén nem tudnak mit kezdeni velem mindíg magasabb mint az el?bb említettem pedig én tényleg betartom a diétát,amit el?írtak.Most már a 37 hetem kezdem meg és föl akarnak küldeni pestre.Nem értem miért nem tudnak itt kezelni inzulinnal ,miért kellene a terhességem végén (lehet hogy a jöv? héten már megszülök amúgy is)fel mennem szülni Pestre?Ott is csak feküdnék,vért vennének meg adnák az inzulint.A n?gyógyász szerint is már semilyen rendellenességet nem okoz és ez nem nem akkora probléma.Ma beszéltem az orvosommal és valószín? inkább megcsászároz el?bb mint kitegyen ennek a tortúrának,de én se szivesen mennék egy vadidegen orvoshoz szülni.Ha volt már valaki hasonló helyzetben vagy rokona,ismer?se örülnék ha írna róla.

Legjobb válasz: Nem értem ezt a hercehurcát így szülés elõtt. Fõképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!! Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyûlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett. Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérõt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nõgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következõ terhelésnél 6,8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nõknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerû. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális. Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik. Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörû gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.

Nem értem ezt a hercehurcát így szülés elõtt. Fõképp óriási hiba lenne csak ezért császározni!!! Az én cukorterhelésem 8.2 mm/l volt. Ugye megcsinálták az éhgyomri cukrot, megitatták a szirupot, a cukrom felment és mindenki elszörnyûlködött, de a fáradságot már nem vették hogy egy újabb óra múlva megnézzék, hanem miután vészesen leesett a cukrom a terhelés után 4 órával 3 mmol/l-re akkor meg kapkodni kellett. Fogalmam sincs miért kell a kismamákat ezzel terrorizálni. A terhességi cukorbetegség lényege hogy az emelkedett vércukorszint nem megy le. Nálam is a reggeli mindig normális volt ( 4 mmol/l ), kajálásra felment, egy rendes ebéd után 2 órával már volt 10-12 mmol/l is, de újabb 2 óra múlva már megint csak 5 mmol/l volt. Én vettem cukormérõt, gondosan mértem, felírtam azt is hogy mit mennyit ettem és mikor a nõgyógyász el akart küldeni a cukorgondozóba elétoltam a füzetet és közöltem nincsen rá szükségem. A legdiétásabb legkevesebb ennivalóra is felment a cukrom aztán meg lement. Megnézte és azt mondta hogy nem kell a cukorgondozóba menni, legközelebbi terhelésnél a szirup megivása után igyak sok ásványvizet és minden rendben lesz. És a következõ terhelésnél 6, 8 mmol/l volt a cukrom. Van egy olyan dolog hogy glükózintolerancia. A terhes nõknek az anyagcseréje kissé lassabban reagál. Ennyire egyszerû. Az egész szervezetünk hanyatt-homlok felborul átalakul, teljesen megváltozik, a hormonok össze-vissza ingadoznak miért pont a vércukor lenne normális. Amikor diétára fogják azt a kismamát akinek nem is kellene, meg feleslegesen inzulinozzák, meg grammra etetik és szegény anyuka éhes akkor a baba is éhezik. Jókat ettem-ittam a vizsgálaton kívül két szép gyönyörû gyermekem van és a szülés után a vércukrom többé nem ment föl egy négyfogásos vasárnapi ebéd után se.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszólónak mondanám, hogy a cukor csak akkor magasabb ha eszek egyébként éhgyomorra mindíg jó 4, 7 körûl mozog és evés után 2-3 órával beáll a rendes szintre.De evés után 1 órával felugrik 6-7-8 körülire.Amúgy köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

Ha méhen kívüli terhességgel egyidőben méhen belül is van egy terhesség, akkor mi a teendő? Mindkettőt meg kell szakítani, vagy a rendes terhesség megtartható?

Legjobb válasz: Szia.Hát ere nem tudok it írni.Még ilyet nem hallottam. nem tudomhogy véletlenül nem sérül-e a az egészséges embrió is.de szerintem van eséj a megtartásra.De ezt orvostól kellene megkérezned.

Szia.Hát ere nem tudok it írni.Még ilyet nem hallottam. nem tudomhogy véletlenül nem sérül-e a az egészséges embrió is.de szerintem van eséj a megtartásra.De ezt orvostól kellene megkérezned.
Mindenképp orvos tudja biztosra megmondani, de szerintem ha nincs komplikáció, megmaradhat a baba.
Tegnap elõtt volt a tv ben egy film errõl. Amerikában volt egy hölgy akinek méhen kívül és belül is volt baba. Sajnos az ilyet nem lehet megtartani mert életveszélyes. A hölgynek elindult a vérzési folyamat a hasüregben, és 20 percük volt az orvosoknak hogy megmaradjon a nõ! És ha amerikában nem tudják megmenteni az embert, akkor itt nálunk remény sem marad.
Az elõzõ válaszoló biztos nem tudja hogy a magyar orvosok a gyakori felszerelési hiányosságok ellenére is sokkal jobban meg tudják oldani a helyzeteket mint mondjuk amerikában. Egy ellenpélda: a szomszédom, egy 25 éves anyuka (1, 5 éves a kisfia) vakbélgyulladással került be a körházba, nagyon görcsölt. Mûtét közben vették észre, hogy mégsem a vakbél volt a gond hanem egy méhen kívüli terhesség. Emellett a méhben is találtak egy babát. A rendelleneset megszakították és 8 hónap múlva egészséges babát szült! Szóval mindenképp menj el egy megbízható orvoshoz és kérj tõle tanácsot. Sok szerencsét és jó egészséget kívánok! Egy 29 hetes kismama
ne itt kerdezoskodj mert valasztadni erre olyan tud aki ert hozza es megvizsgalt es tudja h hol es hogy helyezkednek el a babak.azonnal orvoshoz kell menned sot ha igy vagy azon csodalkozom h az orvosod hazaengedett, ez nagyon sulyos akar eletveszelyes dolog is lehet.siess minel elobb ha igy vagy, es mentsek ami mentheto, ha a babakat el is veszted utanna meg lehet maskor, de a ferjed nem kene h elveszitsen teged is.
Sajnos nálunk volt ilyen a családban. Fél órán múlt a nevelõanyám élete, és teljesen ki kellett pakolni. Én sem értem, hogy a doki, hogy engedhetett haza. A méhen kívüli terhesség életveszélyes!!!!!!
En Kanadaban elek, es par honapja olyan filmet lattam a tv-ben, hogy egy anyukanak a mehen kivul is volt egy baba es mehen belul is... nem is egy hanem ketto, egypeteju ikrek voltak.A holgy egyebkent akirol szolt angol vagy ir szarmazasu volt.A ferjenek is es neki is volt 3 gyereke az elozo hazassagukbol, de ok szerettek volna egy kozoset is.A vegen 3 kozos lett, es osszesen 9 gyerek lett a tervezett 7 helyett.Hat nem irigylem oket.:) De a lenyeg a lenyeg mindharom baba egeszseges lett, azota mar 3 evesek.2 tok egyforma es 1 kulonbozo.Tudom furan hangzik, de vannak meg csodak. A kerdesre valaszolva , en is csak azt tudom mondani , hogy hallgass az orvosodra, mert ez csak egy eset volt a sok kozul.Kivanom, hogy minden jol alakuljon!!
Tudom, hogy régi a kérdés, de van pozitív példám, hátha még olvassa valaki. Volt egy lány a kórházban, mikor bent feküdtem. Megmûtötték méhen kívüli terhességgel. Aztán 2 hét múlva találkoztunk szintén a kórházban, kiderült, hogy 8 hetes terhes, méhen belül is volt egy baba. Az orvosok 0% esélyt adtak neki, azt mondták úgyis elvetél. Most két és fél éves a kisfiú! ;)
Mivel én is olvasom, és lehet mást is érdekel: Nekem méhen kívüli terhességem volt és mellette egy rendes, aki elhalt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!